CV ketel Leiden

CV-ketel Leiden

Cor van Meer biedt 24 uursservice via 085 500 9932!

Bent u op zoek naar een specialist op het gebied van de CV-ketel in Leiden? Cor van Meer helpt u in de gehele regio met kwaliteitswerk van professionals. Wij staan u bij met zowel de installatie, het onderhoud als de reparatie van uw verwarming. Heeft u een storing? Dan lossen de experts het direct voor u op. Maak gebruik van allround CV-service en sluit een onderhoudscontract af voor deugdelijk onderhoud. Hierdoor voorkomt u een defect aan uw verwarming, waardoor een reparatie wordt voorkomen. Wij zijn in geheel Leiden actief: 24 uur per dag, 7 dagen in de week. U neemt contact op met onze vakmannen via 085 500 9932 of door een gratis en volledig vrijblijvende offerte aan te vragen via het contactformulier.

Contactformulier

Omschrijving opdracht (*)

Gelieve dit veld leeg te laten.


24 uurs CV-service bij spoedgevallen

Stel dat het buiten vriest, maar uw CV-ketel het heeft begeven. U wilt niet dat het steenkoud wordt in huis, dus is een snelle oplossing gewenst. Cor van Meer helpt u ook in dit geval de storing te verhelpen. Bel ons in Leiden op 085 500 9932 en geniet 24 uur per dag en 7 dagen in de week van het werk van een expert. We helpen u zowel met de installatie, het onderhoud als de reparatie van uw CV-ketel. Is uw verwarming kapot? Laat ons er dan naar kijken!

Onderhoud van uw verwarming

Het onderhoud van een CV-ketel is van groot belang om storingen en daarmee een onnodige reparatie in de toekomst te voorkomen. Een deel van het onderhoud kunt u zelf uitvoeren, zoals het schoonhouden van de buitenzijde van de ketel. Voor het overige onderhoud raden wij aan een vakman uit Leiden in te schakelen. Door een onderhoudscontract af te sluiten verzekert u zich van een periodiek onderhoud aan de verwarming, wordt de ketel perfect afgesteld en behoudt u de fabrieksgarantie. Daarnaast krijgt u met een onderhoudscontract voorrang bij spoedklussen aangaande een storing en betaalt u minder voor de kosten van een reparatie.

Reparatie

Ook al is uw verwarming op periodieke basis goed onderhouden, soms kan deze toch toe zijn aan een reparatie. Denk bijvoorbeeld aan het verhelpen van een slijtage aan de warmtewisselaar, of het vervangen van een defect onderdeel in het expansievat. Wij gebruiken geavanceerde technieken en deskundige inzichten om de reparatie op een perfecte wijze te laten voltrekken. Dankzij onze vakmannen is uw storing in no-time verholpen! Acties die u zonder de hulp van een professional zelf kunt uitvoeren om de verwarming optimaal te laten werken zijn:

contact CV spoedservice LeidenCV installateur Leiden

CV-ketel repareren

Cor van Meer reviews

Werkgebied Leiden

Ruim 25 jaar ervaring

Cor van Meer heeft meer dan 25 ervaring in de installatie van CV-ketels. Wij weten precies wat er nodig is om een verwarming op een kwalitatief hoogstaande en duurzame manier bij u thuis te installeren. Wij zorgen daarnaast voor goed onderhoud. Heeft u last van een storing? Dan staan we u bij met een goede reparatie. Voor al uw vragen over onze CV-service in Leiden kan u terecht op 085 500 9932. Wilt u schriftelijk een offerte over de CV-service ontvangen? Vul dan het contactformulier in en ontvang een kosteloos en compleet vrijblijvend offertevoorstel op de deurmat. Wij voorzien vakwerk in Leiden.

Een combiketel of HR-ketel?

Denkt u erover na te kiezen voor de installatie van een combi- of HR-ketel? Een verstandige keuze, want een dergelijke ketel combineert de gemakken van een CV-ketel met die van een geiser en boiler. Deze ketel verwarmt al het water in huis, waardoor u voor het warme water en voor de verwarming nu slechts één apparaat nodig heeft. Een HR-model –hoog rendement ketel – is één van de nieuwste modellen combiketels. Vanwege het hoge rendement stookt u meer warmte dan bij normale ketels. U bespaart 10 procent gas ten opzichte van een CV-ketel. Een HR-model is dan ook het zuinigst. Wij installeren dergelijke ketels met regelmaat.

Voordelen combiketel

De prijzen voor de reparatie, installatie of het onderhoud van een CV-ketel worden bepaald door een groot aantal factoren. Zo is bijvoorbeeld de mate van storing of beschadiging van belang bij een reparatie, en worden de prijzen voor het onderhoud beïnvloed door het model verwarming en de leeftijd van de cv-ketel. Wilt u graag zeker weten dat u geen extra hoge prijzen betaalt voor reparatie en onderhoud? Overweeg dan om een onderhoudscontract af te sluiten bij één van onze professionals uit Leiden. De medewerkers van onze cv-service hebben een ruime ervaring en zullen u snel en vakkundig helpen tegen aantrekkelijke prijzen. Wij helpen u graag!
combiketel Leiden

Hre ketel

Nieuw op het gebied van energiezuinig verwarmen is de HRe ketel. Een HRe verwarming is een combiketel die werkt op gas, maar die tevens met behulp van een geïntegreerde heteluchtmotor elektriciteit produceert. Deze elektriciteitsproductie start zodra de ketel aanslaat, en kan door het hele huis gebruikt worden. Wanneer u meer elektriciteit opwekt dan verbruikt, levert u zelf terug aan het elektriciteitsnetwerk. Dit zal aan het eind van het jaar met de elektriciteitsrekening worden verrekend. De HRe verwarmingsketel draagt bij aan het milieu en het beperken van fossiele brandstoffen.

CV-ketel vervangen? Bel: 085 500 9932

Het vervangen van de cv-ketel is noodzakelijk wanneer het apparaat regelmatig in storing raakt, of wanneer een onderdeel onherstelbaar kapot is gegaan. Over het algemeen moet u rekening houden met een levensduur van de cv-ketel van ongeveer 12 tot en met 15 jaar. Daarna zal ook het rendement aanzienlijk verlagen, wat betekent dat uw energierekening zal stijgen. Wilt u graag uw cv-ketel laten vervangen door een ervaren vakman uit Leiden? Via onze cv-service komt u gemakkelijk in snel met verscheidene specialisten bij u in de regio. Deze helpen u allen met alle plezier bij het uitzoeken van een nieuwe verwarming.
cv-ketel kosten

Prijzen

De prijzen voor het aanschaffen van een nieuwe verwarming zijn over het algemeen vrij fors. U moet al snel rekening houden met een bedrag tussen de acht en tienduizend euro. Wanneer u hiervoor niet het benodigde budget hebt , dan is het ook een optie om een cv-ketel te huren of te leasen. Dit is met name aan te raden als u tijdelijk in een huurhuis woont. Bent u benieuwd naar het verschil in prijzen tussen het kopen, huren en leasen van een verwarming? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier of 085 500 9932. Wij helpen u graag!

Wilt u snel contact met een CV-ketel monteur uit Leiden?

Bel met de CV-service voor direct contact of spoedklussen. Liever mailen? Vul het contactformulier in!

Contact cv-ketel monteur Leidencv-ketel installateur Leiden
contact cv-monteur Leiden
Cv-ketel storing Leiden

Doe-het-zelf tips

Een storing aan uw cv-ketel lost u in veel gevallen gemakkelijk zelf op. Onderstaand een aantal tips en tricks. Let er wel op: het is op eigen risico. Neem bij twijfel altijd contact op met een vakman.

Het controleren van de waakvlam

Als de verwarming het niet doet, dan kunnen hier verschillende redenen voor zijn. Eén daarvan is een probleem met de waakvlam, waar vaak oudere verwarmingsketels mee te maken krijgen. Als de waakvlam uitgevallen is, dan kan dit onder andere veroorzaakt zijn door een plotselinge tochtvlaag of een gesloten gaskraan. Daarnaast kan een waakvlam ook uitvallen doordat de installatie langere tijd niet gebruikt is. Dit kan leiden tot lucht in de gaskraan, waardoor de vlam onregelmatig zal gaan branden. Een verwarmingsmonteur uit Leiden kan een dergelijke storing snel verhelpen.

Het ontluchten van de radiatoren

Regelmatig worden wij gebeld door klanten uit Leiden die vrezen dat hun verwarming een storing vertoont, terwijl zij feitelijk alleen de radiatoren hoeven te ontluchten. Verwarmingsbuizen die vol lucht zitten kunnen namelijk gaan tikken en borrelen, of er zelfs voor zorgen dat de radiatoren zich niet volledig vullen met warm water. Het ontluchten van de radiatoren is een relatief gemakkelijke klus. Zorg ervoor dat u vooraf de thermostaat heeft uitgeschakeld en begin bij de radiator die het verst van de verwarmingsketel afstaat, en zich op het laagste punt bevindt. Werk vervolgens naar de CV-ketel toe. Gebruik voor het ontluchten een speciaal ontluchtingssleuteltje om het ventiel van de radiator niet te beschadigen. Zodra er water uit het ventiel komt kunt u deze weer dicht draaien. Controleer na het ontluchten of de waterdruk nog steeds tussen de 1.5 en 2.0 bar staat. Volg indien nodig het onderstaande stappenplan voor het bijvullen van de waterdruk.

radiator ontluchten

Het bijvullen van de waterdruk

Het bijvullen van de waterdruk is in de meeste gevallen nodig na het ontluchten van de radiatoren, of is het gevolg van een hoge verdamping, bijvoorbeeld in de zomer. Meestal dient u minimaal eens per jaar de waterdruk aan te vullen. Volg het volgende stappenplan om het bijvullen optimaal te laten verlopen:

  • Zet de thermostaat naar beneden en haal de stekker uit het stopcontact in het geval van een analoge drukmeter en wacht een tijdje om de ketel te laten afkoelen.
  • Koppel de vulslang aan de (koud) waterkraan in de buurt van de verwarmingsketel. Vul de slang, en draai vervolgens de kraan weer dicht.
  • Koppel de vulslang nu aan de vulkraan van de CV-ketel.
  • Draai eerst de waterkraan open en vervolgens de vulkraan om luchtbellen te voorkomen. Wacht tot de drukmeter een getal tussen de 1.5 en 2.0 atmosfeer aangeeft.
  • Draai nu eerst de vulkraan en daarna de waterkraan dicht. Ontkoppel de slang (houdt een lege emmer bij de hand om het water op te vangen).
  • Zet de thermostaat omhoog, en steek eventueel de stekker in het stopcontact.

CV-ketel storing

Een cv-ketel gaat dankzij goed onderhoud – met onderhoudscontract – vaak jarenlang mee zonder dat er een storing ontstaat. Komt er onverhoopt toch een storing voor, dan kunt u deze in een aantal gevallen zelf verhelpen door de radiatoren te ontluchten of de waterdruk bij te vullen. Voor andere problemen zoals een beschadiging van de warmtewisselaar of slijtage van het expansievat dient u een specialist in te schakelen die een benodigde reparatie uit kan voeren. Werkt de reparatie niet afdoende dan dient u de gehele cv-ketel te vervangen. Wij bieden graag advies over alle merken.

Europese wetgeving

In Europa is er tegenwoordig veel aandacht voor het milieu en de besparing van fossiele brandstoffen. Daarom heeft in 2015 de Europese Commissie besloten dat vanaf september alleen nog maar condenserende cv-ketels met een energiezuinige pomp mogen worden geproduceerd. In Nederland is een dergelijke verwarming al bij 90% van de huishoudens geïnstalleerd. Mensen bij wie nog een VR (verbeterd rendement) verwarmingsketel is geplaatst, zullen bij het vervangen van de verwarming te maken krijgen met een aanzienlijke verbouwing. Dit is nodig om het afvoersysteem aan te passen aan de nieuwe cv-ketel.

CV-ketel storingservice

CV-ketel onderhoud Leiden

Direct contact

Hebt u vragen over de verschillen in rendement tussen een standaard verwarmingsketel, een combiketel en een hoogrendement installatie? Wilt u weten welke prijzen er verbonden zijn aan onze reparatie werkzaamheden? Of hebt u behoefte aan een prijsindicatie voor het afsluiten van een onderhoudscontract? Vul dan bij ons contactformulier uw exacte wensen en vragen in. Eén van de medewerkers van Cor van Meer zal binnen 24uur op uw vraag reageren en u desgewenst een offerte op maat toesturen. Hebt u liever direct contact met een vakman, of hebt u met spoed een verwarmingsmonteur nodig? Bel dan naar 085 500 9932. Er kan bij spoed dezelfde dag nog een verwarmingsspecialist bij u in Leiden op de stoep staan. Wij helpen u met alle plezier!