CV ketel Leiden

CV-ketel Leiden

Cor van Meer biedt 24 uursservice via 085 500 9932!

Hoewel we er vaak niet bij stil staan, is de CV-ketel van groot belang voor ons welbevinden binnenshuis. Zeker wanneer het weer kouder wordt, dan moet een verwarming wel naar behoren werken. Bij Technisch Bureau Cor van Meer kunt u terecht voor al uw vragen rondom de installatie, reparatie en het onderhoud van uw CV-ketel. Wij helpen u graag met tips en advies, en kunnen natuurlijk desgewenst de installatie, reparatie of het onderhoud van de CV-ketel voor u uitvoeren. Woont u in de omgeving van Leiden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Dankzij onze CV-service kunnen wij bij storing aan de verwarming de zelfde dag nog bij u in Leiden op de stoep staan! Bel 085 500 9932 voor direct contact, of vul het contactformulier in.

Contactformulier

Omschrijving opdracht (*)

Gelieve dit veld leeg te laten.

24uurs CV-service bij spoedgevallen

Onze CV-service is in het leven geroepen toen wij ontdekten dat veel mensen bij een acute storing van de CV-ketel niet in contact konden komen met hun verwarmingsmonteur. Dankzij ons brede netwerk van specialisten, kunnen wij echter garanderen dat er altijd iemand in de buurt van Leiden actief is, om de reparatie van de verwarming uit te voeren. Ongeacht de dag of het tijdstip, ongeacht de storing die zich voordoet. De deelnemers aan onze CV-service zijn allen erkend verwarmingsinstallateur, waardoor de reparatie altijd vakkundig zal worden uitgevoerd. Is uw verwarming kapot? Bel dan vandaag nog 085 500 9932, wij komen er aan!

Reparatie

De reparatie van de verwarming kunt u het beste overlaten aan een verwarmingsspecialist. Deze kan met behulp van de juiste gereedschappen en technieken snel de oorzaak vaneen storing opsporen en het betreffende onderdeel repareren of vervangen. Raakt uw installatie in storing, dan zijn er wel enkele zaken die u zelf kunt uitvoeren om een onnodig dure reparatie te voorkomen. Hiermee bespaart u kosten, en kunt u tevens de levensduur van uw CV –ketel verlengen. Acties die u zelf kunt uitvoeren om de verwarming optimaal te laten werken zijn:

Onderhoud van uw verwarming

Het onderhoud van uw CV-ketel is van groot belang. Door periodiek onderhoud kunt u een storing voorkomen, en kan u tevens direct ingrijpen wanneer een onderdeel niet helemaal optimaal werkt. Hoewel u zelf de verwarming regelmatig dient schoon te houden met een vochtige doek, kunt u het grote onderhoud aan de verwarming het beste uit laten voeren door een professional uit Leiden. Deze heeft ervaring met zowel de installatie als het onderhoud van de CV-ketel en kan het gewenste onderhoud snel en vakkundig uitvoeren. Vaak is het ook mogelijk om bij een verwarmingsmonteur een onderhoudscontract af te sluiten als extra CV-service. Bij een dergelijk onderhoudscontract bent u verzekerd van een periodiek onderhoud, en wordt de fabrieksgarantie op de CV-ketel behouden. Vraag de specialist uit Leiden om meer informatie.

contact CV monteur LeidenCV-service Leiden

CV-ketel reparatie Leiden

Cor van Meer beoordeling

Werkgebied Leiden

Ruim 25 jaar ervaring

De specialisten van Technisch Bureau Cor van Meer hebben allen jarenlange ervaring op het gebied van verwarming en CV-ketel. Dit betekent dat geen enkele storing een raadsel voor ons vormt, en dat we u ten alle tijden kunnen helpen met het onderhoud en de installatie en reparatie van uw CV-ketel in Leiden. Middels onze CV-service zijn wij bovendien ten allen tijde bereikbaar in het geval van storing of andere problemen. Wij helpen u graag in Leiden. Bel voor onze CV-service naar 085 500 9932, of neem contact op via het contactformulier. Wij bieden 24 uursservice voor klanten, maar ook indien u nog geen klant bij ons bent. 7 dagen in de week staan wij voor u paraat in het geval van spoed.

Een combiketel of HR-ketel?

Eén van de keuzes die u bij het aanschaffen van een nieuwe CV-ketel moet maken, is een keuze tussen een combiketel en een HR-ketel. Met een combiketel worden verwarmingsketels aangeduid die zowel voor de verwarming als het warm water zorgen. De installatie van combiketels is verhoudingsgewijs erg eenvoudig, en u bespaart veel ruimte. In tegenstelling tot de installatie van combiketels, is de installatie van een hoogrendementsketel (HR) relatief ingewikkeld. Het grote voordeel van een hoogrendementsketel is echter de energiebesparing, en daarmee de kostenbesparing op de lange termijn. Een verwarmingsspecialist uit Leiden kan u van meer informatie voorzien.

Voordelen combiketel

Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe verwarming, dan hebt u de keuze uit een groot aantal soorten ketels. Zo zijn er standaard VR verwarmingsinstallaties, maar bieden de meeste cv-ketel leveranciers ook HR en HRe ketels aan. Een laatste vorm die u kunt kiezen is de combiketel. Een combiketel levert zowel warm water voor de douche als voor de verwarming. Dit brengt vele voordelen met zich mee. Een combiketel is ten eerste heel compact. Dit betekent dat er weinig ruimte voor nodig is. Daarnaast is ook de installatie van het model relatief eenvoudig, en kunnen we deze bij onze cv-service snel en vakkundig voor u uitvoeren.
hre ketel

Hre ketel

Hebt u een flink budget beschikbaar, en wilt u graag bijdragen aan het milieu? Dan is een HRe-ketel wellicht de beste keuze voor u. Met een HRe verwarming kunt u energiezuinig uw woning verwarmen, het warm water verhitten, en u produceert met behulp van micro-wkk zelf elektriciteit. Door deze productie van elektriciteit is de HRe combiketel voordeliger voor het milieu dan de standaard HR ketel die ook al een grote bijdrage levert. Het verbruik van fossiele brandstoffen wordt hierdoor aanzienlijk beperkt, en het is dan ook mogelijk om voor het laten plaatsen van een HRe verwarming subsidie aan te vragen bij de gemeente in Leiden.

CV-ketel vervangen? Bel: 085 500 9932

Is uw cv-ketel regelmatig in storing en is dit niet te verhelpen met een eenvoudige reparatie of beter onderhoud? Wellicht wordt het dan tijd om uw verwarming te vervangen. Zoals al aangegeven zijn er diverse modellen verwarmingsketels die u kunt laten plaatsen door een erkend verwarmingsmonteur uit Leiden. Het is bij het kiezen van een nieuwe installatie belangrijk om rekening te houden met de Europese wetgeving, en de mogelijkheden voor plaatsing bij u thuis. Wilt u graag deskundig geadviseerd worden? Stel u dan snel in verbinding met een ervaren vakman via onze cv-service. Vul het contactformulier in of bel naar 085 500 9932.
cv-ketel prijzen

Prijzen

De prijzen voor het onderhoud en de reparatie van een cv-ketel zijn afhankelijk van een groot aantal factoren. Zo betaalt u bij de meeste specialisten een standaard uurloon, waar nog de kosten voor nieuwe onderdelen bij komen. Wilt u graag zeker weten dat u geen last krijgt van hoge prijzen voor een reparatie of onderhoud? Dan adviseren wij om een onderhoudscontract af te sluiten bij één van de professionals uit Leiden. Zo bent u verzekerd van een snelle en vakkundige hulp bij storingen en worden de prijzen voor een reparatie vaak met een zekere korting verrekend. Wij helpen u graag! Bent u benieuwd naar prijzen van een nieuw cv-ketel installatie? Vraag het de expert!

Wilt u snel contact met een CV-ketel monteur uit Leiden?

Bel met de CV-service voor direct contact of spoedklussen. Liever mailen? Vul het contactformulier in!

Contact cv-ketel monteur Leidencontact cv-ketel installateur Leiden
cv-monteur Leiden bellen
Doe-het-zelf-tips cv-ketel storing

Doe-het-zelf tips

Een storing aan uw cv-ketel lost u in veel gevallen gemakkelijk zelf op. Onderstaand een aantal tips en tricks. Let er wel op: het is op eigen risico. Neem bij twijfel altijd contact op met een vakman. Wij staan voor u klaar om de problematiek snel te verhelpen!

Het controleren van de waakvlam

Vertoont uw verwarming een storing en belt u met een CV-service, dan zal men u eerst vragen of de waakvlam van de verwarmingsinstallatie wel brandt. Wij raden daarom aan om bij een probleem dit eerst zelf te controleren. Doet de waakvlam het niet, dan kan dit door een aantal verschillende redenen veroorzaakt worden. Zo kan ten eerste de gaskraan niet openstaan. Dit lost u op door de gaskraan te openen en het toestel te resetten. Daarnaast kan de waakvlam zijn uitgewaaid. Steek deze opnieuw aan, en zorg ervoor dat het toestel niet op de tocht staat. Hebben beide oplossingen niet geholpen? Stel u dan zo spoedig mogelijk in verbinding met een CV-service voor de reparatie of het onderhoud aan uw installatie.

Het bijvullen van de waterdruk

De waterdruk in een verwarmingsketel moet altijd tussen de 1.5 en 2.0 bar (atmosfeer) staan. Zakt deze druk, dan zal de verwarming niet meer naar behoren werken. De waterdruk zakt met name door het ontluchten van de radiatoren, maar kan ook het gevolg zijn van een kleine lekkage in de buizen. Volg het onderstaande stappenplan voor een veilig bijvullen van de cv-ketel.

  • Draai de thermostaat laag en wacht een tijd zodat de verwarmingsketel afkoelt.
  • Haal bij een analoge drukmeter ook de stekker uit het stopcontact. Voor een digitale drukmeter dient u digitaal bij het bijvulprogramma te komen.
  • Sluit een bijvulslang aan op de (koud) waterkraan dicht bij de verwarmingsketel. Laat de slang volstromen met water en draai de kraan weer dicht.
  • Sluit de vulslang op de vulkraan van de verwarmingsinstallatie aan. Draai de waterkraan open, en daarna de vulkraan. Wacht tot de drukmeter een getal tussen de 1.5 en 2.0 bar aangeeft.
  • Sluit de vulkraan, en daarna de waterkraan.
  • Zet de CV-ketel weer aan, en draai de thermostaat omhoog.
  • Tot slot, controleer of alles naar behoren werkt.

Het ontluchten van de radiatoren

Wanneer uw verwarmingsinstallatie niet naar behoren werkt, of de verwarmingsbuizen rare tikkende en borrelende geluiden voortbrengen, dan hoeft u niet direct contact op te nemen met een CV-service. Vaak is het voldoende om de radiatoren te ontluchten om deze problemen op te lossen. Voor het ontluchten van de radiatoren dient u eerst de thermostaat laag te draaien, en vervolgens de CV uit te schakelen. Vervolgens begint u op het laagte punt (het verst van de ketel af) met het ontluchten en werkt naar de verwarmingsinstallatie toe. Gebruik een speciaal ontluchtingssleuteltje om beschadigingen aan de radiatoren te voorkomen. Heeft u alle onderdelen ontlucht? Schakel dan de thermostaat weer in. Het kan zijn dat door het ontluchtingsproces de waterdruk is gedaald.
Ontluchten radiatoren

CV-ketel storing

Wanneer een verwarming in storing raakt, dan zijn hier verschillende oorzaken voor aan te wijzen. Zo kan het zijn dat de waterdruk eenvoudigweg te laag is, of dat – in het geval van een gasaansluiting – de waakvlam is uitgewaaid. Dergelijke storingen zijn met een eenvoudig onderhoud op te lossen, zonder dat u hiervoor de hulp van een verwarmingsmonteur nodig heeft. Andere storingen worden veroorzaakt door grotere problemen zoals slijtage van de warmtewisselaar of een beschadiging aan het expansievat. Neem in deze gevallen direct contact op met een specialist uit Leiden die een reparatie voor u uit kan voeren.

Europese wetgeving

Vanuit Europa is men druk bezig om het gebruik van fossiele brandstoffen sterk terug te dringen. Dit komt onder andere tot uiting in de nieuwe wet die sinds 26 september 2015 van kracht is. Hierin staat dat alleen condenserende cv-ketels met een energiezuinige pomp geproduceerd mogen worden door fabrikanten bij de aangesloten landen. Andere modellen mogen nog wel in huizen geïnstalleerd zijn, maar dienen op termijn te worden vervangen. Voor mensen met een VR cv-ketel betekent dit dat zij bij de vervanging van hun verwarming vastzitten aan een grote verbouwing, doordat de afvoer geheel verbouwd moet worden voor het nieuwe systeem.

contact CV-ketel monteur LeidenContact bij CV-ketel storing

CV-ketel onderhoud Leiden

Direct contact

Hebt u vragen over het onderhoud van uw CV-ketel? Wilt u weten wat een reparatie van uw verwarming gaat kosten? Of hebt u behoefte aan direct contact met een verwarmingsmonteur in verband met een storing? Onze vakmannen staan voor u klaar, 24 uur per dag. U kunt onze service gemakkelijk en snel bereiken door te bellen met 085 500 9932, of het contactformulier in te vullen. Wij zorgen ervoor dat uw hulpvraag spoedig beantwoord wordt, en kunnen desgewenst dezelfde dag nog bij u in Leiden zijn om een storing aan de installatie te verhelpen. Wij zijn u graag van dienst, bij zowel kleine als grote klussen.