CV ketel in Amsterdam

CV-ketel Amsterdam

Cor van Meer biedt 24 uursservice via 085 500 1397!

Bent u op zoek naar een specialist op het gebied van de CV-ketel in Amsterdam? Cor van Meer helpt u in de gehele regio met kwaliteitswerk van professionals. Wij staan u bij met zowel de installatie, het onderhoud als de reparatie van uw verwarming. Heeft u een storing? Dan lossen de experts het direct voor u op. Maak gebruik van allround CV-service en sluit een onderhoudscontract af voor deugdelijk onderhoud. Hierdoor voorkomt u een defect aan uw verwarming, waardoor een reparatie wordt voorkomen. Wij zijn in geheel Amsterdam actief: 24 uur per dag, 7 dagen in de week. U neemt contact op met onze vakmannen via 085 500 1397 of door een gratis en volledig vrijblijvende offerte aan te vragen via het contactformulier.

Contactformulier

Omschrijving opdracht (*)


Navigeer op deze pagina naar:

24uurs CV-service bij spoedgevallen

Stel dat het buiten vriest, maar uw CV-ketel het heeft begeven. U wilt niet dat het steenkoud wordt in huis, dus is een snelle oplossing gewenst. Cor van Meer helpt u ook in dit geval de storing te verhelpen. Bel ons in Amsterdam op 085 500 1397 en geniet 24 uur per dag en 7 dagen in de week van het werk van een expert. We helpen u zowel met de installatie, het onderhoud als de reparatie van uw CV-ketel. Is uw verwarming kapot? Laat ons er dan naar kijken!

Reparatie

Ook al is uw verwarming op periodieke basis goed onderhouden, soms kan deze toch toe zijn aan een reparatie. Denk bijvoorbeeld aan het verhelpen van een slijtage aan de warmtewisselaar, of het vervangen van een defect onderdeel in het expansievat. Wij gebruiken geavanceerde technieken en deskundige inzichten om de reparatie op een perfecte wijze te laten voltrekken. Dankzij onze vakmannen is uw storing in no-time verholpen! Acties die u zonder de hulp van een professional zelf kunt uitvoeren om de verwarming optimaal te laten werken zijn:

 • Het ontluchten van de radiatoren.
 • Het bijvullen van de waterdruk in de CV-ketel tussen 1.5-2 bar.
 • Het controleren van de waakvlam.

Onderhoud van uw verwarming

Het onderhoud van een CV-ketel is van groot belang om storingen en daarmee een onnodige reparatie in de toekomst te voorkomen. Een deel van het onderhoud kunt u zelf uitvoeren, zoals het schoonhouden van de buitenzijde van de ketel. Voor het overige onderhoud raden wij aan een vakman uit Amsterdam in te schakelen. Door een onderhoudscontract af te sluiten verzekert u zich van een periodiek onderhoud aan de verwarming, wordt de ketel perfect afgesteld en behoudt u de fabrieksgarantie. Daarnaast krijgt u met een onderhoudscontract voorrang bij spoedklussen aangaande een storing en betaalt u minder voor de kosten van een reparatie.

verwarming monteur AmsterdamCV-ketel monteur Amsterdam

CV-ketel onderhoud Amsterdam

cor van meer cv-ketel

Welke CV-ketel heb ik nodig?

Bent u van plan om uw huidige verwarmingstoestel te vervangen, maar hebt u geen idee waar u moet beginnen met het vinden van een nieuw apparaat? Dat is zeer begrijpelijk. De keuze voor een nieuw model hangt af van verschillende factoren, die allen een deel van de keus bepalen. Wij hebben daarom een aantal van deze factoren voor u uitgediept, om u zo te helpen bij het kiezen. Helpt de informatie u onvoldoende? Aarzel dan niet om u met een verwarmingsspecialist uit ons netwerk in Amsterdam in verbinding te stellen. Dit doet u door het invullen van het contactformulier of het bellen van ons telefoonnummer: 085 500 1397. Wij helpen u met alle plezier verder.

 • 1. Capaciteit. De eerste beslissing die u dient te maken is die van de capaciteit van het toestel. De benodigde capaciteit is met name afhankelijk van de grootte van uw pand: hoe groter het huis, hoe meer capaciteit vereist is. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de eisen die u aan het systeem stelt: moeten er meerdere warmwaterkranen tegelijk aan kunnen staan, of is één voldoende? Kijk ook naar de temperatuur die de verschillende ruimtes moeten hebben, en het gemiddelde warmwaterverbruik bij u thuis. Tot slot is de isolatie van het pand van belang: hoe beter de isolatie, hoe minder warmteverlies, dus hoe lager de vereiste capaciteit.
 • 2. Functie. Een bepalende factor is de functie van het toestel. Kiest u voor een CV-ketel met aparte boiler? Of vindt u het prettig om een combinatieketel aan te schaffen. Voor beide zijn voor- en nadelen te benoemen. Met een combiketel is de installatie vaak gemakkelijker, en is minder ruimte vereist. Als u kiest voor twee losse systemen, dan is er altijd nog iets wat warmte oplevert als het andere apparaat in storing staat. Het is bovendien een mogelijkheid om een zonneboiler, warmtepomp of een ander energiezuinig product aan de gekochte modellen te verbinden. Hiervoor moeten dan wel de juiste aansluitingen bestaan. Let ook hierop.
 • 3. Budget. Mensen met een kleiner budget kunnen niet zomaar een dure HRe ketel aanschaffen. Het is daarom verstandig te kijken naar uw budget en de eventuele mogelijkheden voor een groene lening. Elders op deze pagina vindt u meer informatie over subsidies en leningen. Houd bovendien rekening met de extra kosten voor een verbouwing, het plaatsen van het apparaat, en mogelijke leveringskosten.
benodigde capaciteit cv-ketel

CW-waarde

Een term die u regelmatig zult tegenkomen bij het zoeken naar een nieuwe verwarmingsketel is de CW-waarde. Deze afkorting staat voor Comfort Waterklasse. Hoe hoger het getal achter deze waarde, hoe meer warmwater de ketel per minuut zal leveren, en hoe meer kranen u tegelijk kunt openen.

De Stichting Gaskeur bepaalt voor elke verwarmingsketel deze CW-waardering. Over het algemeen is een CW3 waardering voldoende voor mensen die alleen wonen, of weinig water verbruiken. De CW6 waardering is de meest optimale waarde, die ook afdoende is voor professionele keukens.

verwarming in Amsterdam

Vermogen berekenen

Wilt u graag het exacte benodigde vermogen voor uw CV-ketel berekenen? Dan kunt u dit het beste voor het hele huis in één keer doen. Wat u voor de berekening nodig hebt is de hoeveelheid Watt/m3 die hiervoor nodig is. Uit onderzoek blijkt dat een factor 20 hiervoor voldoende is. Het benodigde vermogen van een huis van 250 m3 wordt dan: 250 x 20, wat uitkomt op 5000 Watt (= 5kW). Omdat de meeste verwarmingsketels standaard 20kW aan vermogen leveren, hoeft u nooit bang te zijn dat dit te weinig is. Laat u het systeem ook het tapwater verwarmen? Dan is het wel belangrijk om te kijken naar het vermogen dat hiervoor vereist is. De vuistregel voor het tapwater is dat er 2.1kW vereist is voor het verwarmen van 1 liter water naar een aangename temperatuur. Een standaard douche levert 10 liter water per minuut, een kleine ketel van 20kW is in dat geval al niet meer voldoende. Zorg daarom dat u goed naar de capaciteit en uw verbruik kijkt.

Prijstabel CV-ketel (CW)

Comfort Water (CW) Gebruik Liters p/m Gemid. prijs
3 Keuken + douche + bad (niet gelijktijdig) 10 €800,-
4 Keuken + douche + bad (niet volledig tegelijk) 12.5 €900,-
5 Keuken + douche + bad (Beperkt tegelijk) 15 €950,-
6 Keuken en douche of keuken en bad 20 €1.600,-

Toelichting prijstabel

CW1 en CW2 hebben we niet in tabel benoemd omdat deze nog zelden verkocht worden. Het is dus van belang om te kijken hoeveel water u denkt te verbruiken met uw nieuwe CV-ketel. Bent u in uw eentje dan volstaat de CW3 CV-ketel. Groot gezin? Dan is het prettig als er veel water verbruikt kan worden op meerdere plaatsen tegelijk.

Ruim 25 jaar ervaring

Cor van Meer heeft meer dan 25 ervaring in de installatie van CV-ketels. Wij weten precies wat er nodig is om een verwarming op een kwalitatief hoogstaande en duurzame manier bij u thuis te installeren. Wij zorgen daarnaast voor goed onderhoud. Heeft u last van een storing? Dan staan we u bij met een goede reparatie. Voor al uw vragen over onze CV-service in Amsterdam kan u terecht op 085 500 1397. Wilt u schriftelijk een offerte over de CV-service ontvangen? Vul dan het contactformulier in en ontvang een kosteloos en compleet vrijblijvend offertevoorstel op de deurmat. Wij voorzien vakwerk in Amsterdam.

Werkgebied Amsterdam

Een combiketel of HR-ketel?

Op het moment dat u uw huidige verwarmingstoestel wil vervangen, dan krijgt u de keus uit een groot aantal modellen en soorten. De meest gekozen oplossing van het moment is de HR-ketel. De afkorting HR staat voor hoogrendement: het is dan ook een apparaat met een zeer hoog rendement, wat betekent dat er weinig gas nodig is voor het verkrijgen van veel warmte.

Hoe werkt dit vraagt u zich af?

Een hoogrendementsketel maakt gebruik van een speciale warmtewisselaar, waarbij het koude retourwater wordt verwarmt met de overgebleven rookgassen. De waterdamp condenseert zo, waarbij het veel warmte overdraagt. De HR-ketels kunnen op deze manier een rendement van meer dan 100% bereiken. Hoe hoog het rendement van een hoogrendementsketel is leest u af aan het getal op het gaskeurlabel: de meeste leveranciers uit Amsterdam bieden ketels van 100, 104 en 107 procent rendement aan. Naast de standaard ketels bestaan er ook warmtepompen. Deze leveren eveneens een zeer hoog rendement, doordat zij de warmte uit een waterreservoir, de buitenlucht of een grondlaag halen. Ook warmte-krachtkoppeling toestellen vormen een mogelijkheid wanneer u een hoge effectiviteit wenst.

combiketel in Amsterdam

Combiketels

Een tweede speciaal systeem is de combinatieketel. De zogeheten combiketel zorgt niet alleen voor het verwarmen van het verwarmingswater, maar ook voor de verwarming van het tapwater. Een combiketel is in twee verschillende varianten verkrijgbaar: met een platenwisselaar of met een ingebouwde boiler.

Welke van deze twee modellen het meest geschikt is voor toepassing bij u thuis is afhankelijk van uw wensen en het waterverbruik. In onderstaand overzicht vindt u meer informatie over beide opties. Voor welke variant u ook kiest, ze worden geleverd in comfortklassen 3 tot en met 6, zodat u altijd profiteert van een aangenaam wooncomfort.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Of wilt u direct contact? Vul dan gratis en vrijblijvend het contactformulier in!

hr combiketel

Combiketel met platenwisselaar of boiler?

Bij de combiketel met platenwisselaar wordt het warmwater pas aangemaakt op het moment dat u de kraan openzet. Dit betekent dat u een tijdje moet wachten voordat u het water krijgt. Het is hierdoor wel een zeer duurzame en goedkope oplossing, omdat er geen voorraad warmwater nodig is. Het nadeel van een combiketel met platenwisselaar is dat een stortdouche of het snel vullen van een bad onmogelijk is. U zult bovendien merken dat de installatie iets sneller slijt. Voor gewone gezinnen is deze combiketel echter prima toepasbaar. De andere optie is een combiketel met boiler. Bij deze combiketels is er vaak meer ruimte nodig, omdat de boiler in het systeem is ingebouwd, of hier aan vastzit. Bij deze ketels profiteert u van snel warmwater en voldoende water voor het gehele gezin. Het nadeel is dat er sprake is van de stilstandverliezen: wanneer u het apparaat niet gebruikt, blijft het onnodig verwarmen. Hierdoor kost het meer energie. De prijs voor de ingebouwde boiler is hoger dan voor de variant met platenwisselaar.

voordelen installatie combiketel

Voordelen combiketel

De prijzen voor de reparatie, installatie of het onderhoud van een CV-ketel worden bepaald door een groot aantal factoren. Zo is bijvoorbeeld de mate van storing of beschadiging van belang bij een reparatie, en worden de prijzen voor het onderhoud beïnvloed door het model verwarming en de leeftijd van de cv-ketel. Wilt u graag zeker weten dat u geen extra hoge prijzen betaalt voor reparatie en onderhoud? Overweeg dan om een onderhoudscontract af te sluiten bij één van onze professionals uit Amsterdam. De medewerkers van onze cv-service hebben een ruime ervaring en zullen u snel en vakkundig helpen tegen aantrekkelijke prijzen. Wij helpen u graag!

cv-ketel installatie in Amsterdam

CV-ketel vervangen? Bel: 085 500 1397

Het vervangen van de cv-ketel is noodzakelijk wanneer uw toestel regelmatig in storing raakt, of wanneer een onderdeel onherstelbaar kapot is gegaan. Over het algemeen moet u rekening houden met een levensduur van de cv-ketel van ongeveer 12 tot en met 15 jaar. Daarna zal ook het rendement aanzienlijk verlagen, wat betekent dat uw energierekening zal stijgen. Wilt u graag uw cv-ketel laten vervangen door een ervaren vakman uit Amsterdam? Via onze cv-service komt u gemakkelijk in snel met verscheidene specialisten bij u in de regio. Deze helpen u allen met alle plezier bij het uitzoeken van een nieuwe verwarming.

hre ketel prijzen

Hre ketel

Nieuw op het gebied van energiezuinig verwarmen is de HRe ketel. Een HRe verwarming is een combiketel die werkt op gas, maar die tevens met behulp van een geïntegreerde heteluchtmotor elektriciteit produceert. Deze elektriciteitsproductie start zodra de ketel aanslaat, en kan door het hele huis gebruikt worden. Wanneer u meer elektriciteit opwekt dan verbruikt, levert u zelf terug aan het elektriciteitsnetwerk. Dit zal aan het eind van het jaar met de elektriciteitsrekening worden verrekend. De HRe verwarmingsketel draagt bij aan het milieu en het beperken van fossiele brandstoffen.

cv-ketel prijzen Amsterdam

Prijzen

De prijzen voor het aanschaffen van een nieuwe verwarming zijn over het algemeen vrij fors. U moet al snel rekening houden met een bedrag tussen de €8.000,- en €10.000,-. Wanneer u hiervoor niet het benodigde budget hebt , dan is het ook een optie om een cv-ketel te huren of te leasen. Dit is met name aan te raden als u tijdelijk in een huurhuis woont. Bent u benieuwd naar het verschil in prijzen tussen het kopen, huren en leasen van een verwarming? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier of 085 500 1397. Wij helpen u graag!

Prijstabel CV-ketel (per type)

Type ketel* HR UHR HRe
Solo €1.000,- tot €2.500,- €1.500,- tot €2.600,- €8.000,- tot €13.000,-
Combi €1.800,- tot €3.000,- €1.800,- tot €3.500,- €8.000,- tot €13.000,-
Werkt door aansluiting riool warmtepomp generator
Rendement 100%-107% 140%-147% +++100% (wekt energie op)

* De HR-ketel werkt door een gesloten systeem. De UHR- en de HRe-ketel zijn open systemen. De prijzen in de tabel zijn richtprijzen en afhankelijk van diverse factoren.

Installatiekosten

De prijs voor de installatie van een verwarmingsketel is op twee manieren te berekenen: door te kijken naar het uurloon van een vakman, of door het afspreken van een vaste prijs. Over het algemeen rekenen wij een gemiddelde prijs tussen de €500,- en €900,- voor de installatie van een combiketel. Het installeren van hoogrendementsketels valt iets duurder uit, omdat hiervoor vaak een grotere verbouwing nodig is. De prijzen hiervoor komen rond de €1.250,- te liggen. Bovenop de prijs voor de installatie komt dan nog de aanschafprijs van het apparaat zelf. Deze kosten variëren van €800,- voor een eenvoudige VR-ketel tot €13.000,- voor een groot HRe apparaat. Op deze prijzen kunt u nog wel enigszins besparen door subsidie aan te vragen bij de landelijke en gemeentelijke overheden. Er bestaan bovendien speciale leningen met een lage rente voor groene investeringen.

Wilt u snel contact met een CV-ketel monteur uit Amsterdam?

Bel met de CV-service voor direct contact of spoedklussen. Liever mailen? Vul het contactformulier in!

Contact cv-ketel monteur Amsterdamcontact cv-ketel installateur Amsterdam
cv-monteur Amsterdam bellen

CV-ketel merken

Staat er al jarenlang een verwarmingsinstallatie van het merk Atag in huis, en wilt u nu wel eens wat anders proberen? Wie z’n verwarmingsketel gaat vervangen krijgt bij ons installatiebedrijf de keus uit een ruim assortiment aan merken. Onze medewerkers hebben een ruime ervaring met de installatie, reparatie en het onderhoud van vrijwel alle bekende merken, zodat u altijd zeker bent van een vakkundige ondersteuning. Voor welk merk u dient te kiezen is afhankelijk van de exacte eisen die u aan een bepaald toestel stelt. Denk hierbij onder meer aan de afmetingen, maar ook het CW-label, de aandacht voor duurzaamheid en de garantievoorwaarden kunnen hierop van invloed zijn. In onderstaand overzicht vindt u een aantal van de meest bekende merken, en de producten die zij aanbieden.

Nefit

Het meest bekende merk op het gebied van verwarmingssystemen is misschien wel Nefit. Bij Nefit biedt men producten in verschillende productielijnen aan, van de baseline voor mensen met een beperkt budget, tot de speciale 9000i lijn. De 9000i is een apparaat dat instelbaar is voor verschillende gassoorten, waaronder biogas. Daarnaast is het zeer energiezuinig door de low energy CV-pomp, en levert het warmwater op maat: de boilers lopen van 80 tot 1000 liter. Bij Nefit krijgt u bovendien 15 jaar garantie op de warmtewisselaar.

Atag

Bij Atag werkt men eveneens met verschillende productielijnen, de bekendste is de i-serie. Deze serie is al meerdere jaren achterelkaar aangemerkt als ‘beste uit de test’ bij de Consumentenbond. De producten uit deze serie zijn betrouwbaar, comfortabel, geruisloos en energiezuinig. Het voordeel van een geruisloos systeem is dat u deze overal kan plaatsen, zonder overlast te ondervinden. Bij Atag heeft men ook een comfortgarantie: u krijgt dan 10 tot 15 jaar extra garantie op alle onderdelen, waardoor u minder betaalt voor reparatie en onderhoudswerkzaamheden.

Remeha

Een derde bedrijf waar wij u graag over willen informeren is Remeha. Deze aanbieder levert diverse apparaten, die elk gericht zijn op een bepaalde functie. Zo is de één geschikt voor kleine ruimtes (Tzerra Plus), de ander voor een grote capaciteit (Calenta Tower) en de derde voor een energieneutrale woning (Quinta Pro). Voor welk apparaat u moet kiezen hangt dan ook af van uw eisen. Voor welk model verwarmingsketel u bij Remeha ook kiest, u profiteert altijd van aantrekkelijke garantievoorwaarden en een snelle levering.

Vaillant

Vindt u het belangrijk om bij te dragen aan een beter milieu? Bij Vaillaint weet u zeker dat er altijd gewerkt wordt aan het ontwikkelen van nieuwe producten met het oog op energiezuinigheid en duurzaamheid. Het bedrijf is al in 1874 opgericht, en bestaat dus al meer dan 140 jaar. Bij Vaillant werkt men met 5 productielijnen voor hoogrendementsketels. Alle producten van Vaillant vallen binnen de energieklasse A wat betekent dat ze voldoen aan de strengste eisen op het gebied van energiebezuiniging.

Intergas

Wie het prettig vindt om inzicht te krijgen in het verbruik van de verwarmingsketel, kan overwegen om een slimme thermostat aan te schaffen. Verschillende bedrijven bieden hun eigen slimme thermostaat of een app om hiermee te werken. Eén van deze bedrijven is Intergas. De app van Intergas heet Incomfort. Hiermee bekijkt u eenvoudig vanaf een afstandje hoe warm het is in huis, zet u de verwarming hoger of lager vanaf uw kantoor, en staat u in direct contact met de installateur.

Bosch

Een laatste bedrijf waar wij u graaf verder over willen informeren is Bosch. Bosch is een groot concern met honderdduizenden werknemers. Een klein deel van het Bosch concern bevindt zich in Deventer, waar de werknemers met name aandacht besteden aan het ontwikkelen van nieuwe energiezuinige producten. Eén van de innovaties heeft te maken met brandstofcellen: een systeem op gas dat zowel elektriciteit opwekt, als warmte produceert. Deze techniek zorgt voor een besparing tot 40% op de elektriciteitskosten en tot 50% op de primaire energie.

Doe-het-zelf-tips cv-ketel reparatie

Doe-het-zelf tips

Een storing aan uw cv-ketel lost u in veel gevallen gemakkelijk zelf op. Onderstaand een aantal tips en tricks. Let er wel op: het is op eigen risico. Neem bij twijfel altijd contact op met een vakman.

Het controleren van de waakvlam

Als de verwarming het niet doet, dan kunnen hier verschillende redenen voor zijn. Eén daarvan is een probleem met de waakvlam, waar vaak oudere verwarmingsketels mee te maken krijgen. Als de waakvlam uitgevallen is, dan kan dit onder andere veroorzaakt zijn door een plotselinge tochtvlaag of een gesloten gaskraan. Daarnaast kan een waakvlam ook uitvallen doordat de installatie langere tijd niet gebruikt is. Dit kan leiden tot lucht in de gaskraan, waardoor de vlam onregelmatig zal gaan branden. Een verwarmingsmonteur uit Amsterdam kan een dergelijke storing snel verhelpen.

Het bijvullen van de waterdruk

Het bijvullen van de waterdruk is in de meeste gevallen nodig na het ontluchten van de radiatoren, of is het gevolg van een hoge verdamping, bijvoorbeeld in de zomer. Meestal dient u minimaal eens per jaar de waterdruk aan te vullen. Volg het volgende stappenplan om het bijvullen optimaal te laten verlopen:

 • Zet de thermostaat naar beneden en haal de stekker uit het stopcontact in het geval van een analoge drukmeter en wacht een tijdje om de ketel te laten afkoelen.
 • Koppel de vulslang aan de (koud) waterkraan in de buurt van de verwarmingsketel. Vul de slang, en draai vervolgens de kraan weer dicht.
 • Koppel de vulslang nu aan de vulkraan van de CV-ketel.
 • Draai eerst de waterkraan open en vervolgens de vulkraan om luchtbellen te voorkomen. Wacht tot de drukmeter een getal tussen de 1.5 en 2.0 atmosfeer aangeeft.
 • Draai nu eerst de vulkraan en daarna de waterkraan dicht. Ontkoppel de slang (houdt een lege emmer bij de hand om het water op te vangen).
 • Zet de thermostaat omhoog, en steek eventueel de stekker in het stopcontact.

Het ontluchten van de radiatoren

Regelmatig worden wij gebeld door klanten uit Amsterdam die vrezen dat hun verwarming een storing vertoont, terwijl zij feitelijk alleen de radiatoren hoeven te ontluchten. Verwarmingsbuizen die vol lucht zitten kunnen namelijk gaan tikken en borrelen, of er zelfs voor zorgen dat de radiatoren zich niet volledig vullen met warm water. Het ontluchten van de radiatoren is een relatief gemakkelijke klus. Zorg ervoor dat u vooraf de thermostaat heeft uitgeschakeld en begin bij de radiator die het verst van de verwarmingsketel afstaat, en zich op het laagste punt bevindt. Werk vervolgens naar de CV-ketel toe. Gebruik voor het ontluchten een speciaal ontluchtingssleuteltje om het ventiel van de radiator niet te beschadigen. Zodra er water uit het ventiel komt kunt u deze weer dicht draaien. Controleer na het ontluchten of de waterdruk nog steeds tussen de 1.5 en 2.0 bar staat. Volg indien nodig het onderstaande stappenplan voor het bijvullen van de waterdruk.
water bijvullen cv-ketel

CV-ketel storing

Een cv-ketel gaat dankzij goed onderhoud – met onderhoudscontract – vaak jarenlang mee zonder dat er een storing ontstaat. Komt er onverhoopt toch een storing voor, dan kunt u deze in een aantal gevallen zelf verhelpen door de radiatoren te ontluchten of de waterdruk bij te vullen. Voor andere problemen zoals een beschadiging van de warmtewisselaar of slijtage van het expansievat dient u een specialist in te schakelen die een benodigde reparatie uit kan voeren. Werkt de reparatie niet afdoende dan dient u de gehele cv-ketel te vervangen. Wij bieden graag advies over alle merken.

Europese wetgeving

In Europa is er tegenwoordig veel aandacht voor het milieu en de besparing van fossiele brandstoffen. Daarom heeft in 2015 de Europese Commissie besloten dat vanaf september alleen nog maar condenserende cv-ketels met een energiezuinige pomp mogen worden geproduceerd. In Nederland is een dergelijke verwarming al bij 90% van de huishoudens geïnstalleerd. Mensen bij wie nog een VR (verbeterd rendement) verwarmingsketel is geplaatst, zullen bij het vervangen van de verwarming te maken krijgen met een aanzienlijke verbouwing. Dit is nodig om het afvoersysteem aan te passen aan de nieuwe cv-ketel.

CV-ketel subsidie 2017/2018

Het vervangen van een verwarmingstoestel kan aardig oplopen in de prijzen: sommige HRe toestellen kosten wel €13.000,-. Het is begrijpelijk dat u hiervoor niet direct het gehele bedrag klaar hebt liggen. Omdat de Nederlandse overheid graag het gebruik van energiezuinige maatregelen stimuleert, bieden zij diverse vormen van subsidie aan. Wij hebben hier de vier meest voorkomende oplossingen opgesomd. Mocht u graag meer willen weten over financiering en subsidie, vraag dan advies aan via ons contactformulier en kijk op de Energiesubsidiewijzer. Wij helpen u graag verder.

 • 1. De investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Deze vorm van subsidie is speciaal gemaakt voor het aanschaffen van vormen van duurzame verwarming. Denk hierbij aan zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Bedrijven en particulieren profiteren van deze subsidie, die geldig is tot en met 31 december 2017. Wees er dus snel bij. De voorwaarden voor het aanvragen van deze subsidie vindt u op de pagina van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
 • 2. De groene hypotheek. Voor het verbeteren van de duurzaamheid van uw woning is er niet alleen via de overheid een lening verkrijgbaar, ook banken dragen hier graag aan bij. De groene hypotheek is de verzamelnaam voor de leningen die hiervoor worden uitgegeven. Het is verstandig om uw bank- of hypotheekadviseur hierover om meer informatie te vragen.
 • 3. De VvE energiebespaarlening. Voor verenigingen van eigenaren die meerdere appartementen in één keer energiezuiniger proberen te maken is er een grote lening verkrijgbaar. Deze energiebespaarlening loopt op tot €5.000.000,- met een maximum van €25.000,- per appartement. U mag het geld maximaal 15 jaar lenen, voordat u dit dient terug te betalen. De rente voor deze bespaarlening is zeer laag.
 • 4. De energiebespaarlening. Vergelijkbaar met de lening voor verenigingen van eigenaren is er ook een bespaarlening voor woningeigenaren. Deze lening loopt tussen de 7 en 15 jaar, afhankelijk van het bedrag dat u krijgt toegewezen. Voorwaarde voor het verkrijgen van het bedrag is dat u zowel eigenaar als bewoner van het pand in Amsterdam bent. Het maximumbedrag ligt op €25.000,-. Op de website van het nationaal energiebespaarfonds vindt u de overige voorwaarden.
 • Naast deze grote leningen, bestaan er ook lokale en provinciale subsidies voor duurzame maatregelen. Het verschilt per gemeente op hoeveel geld u recht heeft, en of er überhaupt sprake is van een subsidie mogelijkheid. Wij adviseren om hiervoor langs te gaan bij uw gemeenteloket.

contact CV-ketel monteur AmsterdamContact bij CV-ketel storing

cv-ketel storing Amsterdam

Offerte aanvragen

Direct contact

Hebt u vragen over de verschillen in rendement tussen een standaard verwarmingsketel, een combiketel en een hoogrendement installatie? Wilt u weten welke prijzen er verbonden zijn aan onze reparatie werkzaamheden? Of hebt u behoefte aan een prijsindicatie voor het afsluiten van een onderhoudscontract? Vul dan bij ons contactformulier uw exacte wensen en vragen in. Eén van de medewerkers van Cor van Meer zal binnen 24uur op uw vraag reageren en u desgewenst een offerte op maat toesturen. Hebt u liever direct contact met een vakman, of hebt u met spoed een verwarmingsmonteur nodig? Bel dan naar 085 500 1397. Er kan bij spoed dezelfde dag nog een verwarmingsspecialist bij u in Amsterdam op de stoep staan. Wij helpen u met alle plezier!