CV-ketel Breda

CV-ketel Breda

Cor van Meer biedt 24 uursservice via 085 500 9934!

In vrijwel elk Nederlands huishouden staat wel een cv-ketel of combiketel waarmee het warm water en de verwarming geregeld worden. Een goede verwarming zorgt voor een aangenaam woonklimaat in huis, beperkt de kans op gezondheidsklachten door luchtvochtigheid en zorgt tevens voor een besparing op het verbruik voor fossiele brandstoffen. Bent u op zoek naar een erkend verwarmingsspecialist die u kan helpen met de installatie van een nieuwe cv-ketel? Of hebt u behoefte aan hulp bij het onderhoud of de reparatie van uw verwarming bij een storing? Via onze cv-service in Breda wordt u altijd spoedig en vakkundig geholpen door een vakman uit uw regio. Wij zijn u graag van dienst!

Contactformulier

Omschrijving opdracht (*)

Gelieve dit veld leeg te laten.

24uurs CV-service bij spoedgevallen

Als uw verwarming niet naar behoren werkt, dan is het van belang hier snel aandacht aan te besteden. Kijk eerst zelf of u de storing kunt verhelpen door de waterdruk bij te vullen of de radiatoren te ontluchten. Werkt dit niet afdoende? Stel u dan in verbinding met een verwarmingsspecialist uit Breda via onze cv-service. Deze cv-service is 24uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via 085 500 9934, zodat er altijd binnen korte tijd een specialist bij u op de stoep kan staan. Bij onze cv-service werken specialisten met een ruime ervaring binnen het vakgebied die een storing snel hebben opgelost met een eenvoudige reparatie. Bel naar 085 500 9934 en u wordt ongeacht de tijd of de dag spoedig geholpen.

Reparatie

Een standaard cv-ketel gaat mits deze goed onderhouden wordt ongeveer 12 tot 15 jaar mee. Toch kan het voorkomen dat er ondanks het juiste onderhoud een storing in de verwarming ontstaat. Dit is onder andere het gevolg van slijtage of beschadigingen wanneer de installatie niet volledig optimaal is verlopen. Een reparatie kan de oplossing voor het probleem. Onze specialisten uit Breda kunnen op vrijwel elk merk en model cv-ketel een reparatie naar behoren uitvoeren, zodat u binnen korte tijd weer van een optimaal wooncomfort geniet. Is een reparatie niet voldoende? Dan adviseren wij u graag over de mogelijkheden voor een nieuw apparaat. Acties die u zelf kunt uitvoeren om de verwarming optimaal te laten werken zijn:

Onderhoud van uw verwarming

Een verwarming moet regelmatig van onderhoud worden voorzien. Dit onderhoud valt op te delen in twee verschillende categorieën. De eerste categorie is het onderhoud da t u zelf uit kunt voeren. Denk hierbij aan het ontluchten van de radiatoren, het schoonmaken van de buitenzijde van de installatie, en het bijvullen van de waterdruk. De tweede categorie onderhoudswerk is het onderhoud dat u moet overlaten aan een professional. Hieronder valt het controleren van de diverse onderdelen op slijtage en het schoonhouden van de leidingen. Deze tweede soort onderhoudswerken reguleert u gemakkelijk door een onderhoudscontract af te sluiten bij een verwarmingsmonteur uit Breda. Zo bent u verzekerd van een lange levensduur van het apparaat, een optimaal rendement en directe hulp bij een storing.

contact verwarmingsmonteur BredaCV-service Breda

CV-ketel vervangen Breda

Beoordeel Cor van Meer verwarmingsspecialist

Werkgebied Breda

Ruim 25 jaar ervaring

Wanneer u zich in verbinding stelt met de specialisten uit ons netwerk voor de installatie, reparatie of het onderhoud van uw cv-ketel, dan bent u verzekerd van een vakkundige hulp. Al onze vakmannen hebben zich uitstekend gediplomeerd, en hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied. Dit betekent dat zij u kunnen bijstaan met raad en daad ongeacht het model of merk cv-ketel waar u hulp bij nodig heeft. Bij ons staat bovendien klanttevredenheid hoog in het vaandel. Als u vragen of opmerkingen hebt over onze cv-service in Breda horen wij dat graag. Zo kunnen wij onze diensten steeds verder optimaliseren. Wij helpen u met alle plezier!

Een combiketel of HR-ketel?

Er zijn diverse soorten cv-ketels op de markt, onder andere hoogrendement ketels en combiketels. Welk model het meest geschikt is voor uw woning in Breda is afhankelijk van uw wensen. Een HR verwarmingsketel heeft relatief hoge kosten, maar levert tevens een hoog rendement, waardoor u aanzienlijk kunt besparen op de energiekosten. Een combiketel daarentegen is zeer geschikt wanneer u op zoek bent naar een kleine installatie die zowel het warm water voor de verwarming als voor het sanitair levert. Hebt u behoefte aan meer informatie over de voor- en nadelen? Bel dan naar 085 500 9934 of vul het contactformulier in. Onze experts helpen u graag verder.

Voordelen combiketel

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Breda de vraag wat exact het voordeel is van het aanschaffen van een combiketel. Hierop is eenvoudig antwoord te geven: met een combiketel bespaart u op ruimte en installatiekosten. Daarnaast is een combiketel eenvoudig in onderhoud, en kent hij een lange levensduur. Ondanks al deze voordelen zijn er heel wat mensen die liever geen combiketel installeren. Dit komt doordat bij een storing zowel het warm water als de verwarming het niet zullen doen. Wij garanderen echter dat bij een storing een professional van onze cv-service u snel en vakkundig van dienst zal zijn bij een reparatie.
hre cv-ketel

CV-ketel vervangen

Het vervangen van een verwarming heeft heel wat voeten in aarde. Toch zal het gemiddeld eens in de 12 tot 15 jaar nodig zijn om uw huidige model te vervangen door een nieuwer exemplaar dat beter is voor het milieu en u een hoger rendement biedt. Wanneer u een beperkt budget hebt, is het in veel plaatsen tevens een optie om een cv-ketel te huren of leasen. Dit betekent op de korte termijn geen grote investering, maar zal in totaal wel leiden tot hogere prijzen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de bijbehorende kosten? Neem dan contact met ons op via 085 500 9934 of het contactformulier op deze pagina.

Hre ketel

Wij vertelden u eerder al over de voordelen van een HR ketel, en met name over het verhoogde rendement van deze verwarmingsketel. Naast de standaard HR verwarming is er nog een energiezuiniger model. Dit is de HRe ketel. Deze werkt qua verwarming gelijk aan de HR variant, maar heeft een extra functie: het opwekken van elektriciteit. Zodra deze installatie aanslaat, zal er met behulp van een heteluchtmotor (stirlingmotor, 1000 watt) stroom opgewekt worden die u direct in huis kunt gebruiken. Wekt u meer stroom op dan u nodig hebt? Dan wordt dit teruggeleverd aan het energienet. De stroomlevering wordt verrekend met uw jaarrekening.
cv-ketel onderhoudskosten

Prijzen

De prijzen voor het aanschaffen van een nieuwe verwarmingsketel variëren tussen de zes en twaalfduizend euro, afhankelijk van het door u gekozen merk en model. Bent u benieuw naar de prijs voor een door u gekozen model, of hebt u een vraag over de kosten voor een reparatie, installatie of het onderhoud van een verwarming? Vul dan vandaag nog ons contactformulier in. Geef hierop uw wensen en vragen zo nauwkeurig mogelijk aan, en wij beantwoorden uw hulpvraag spoedig. Desgewenst sturen we u bovendien een geheel vrijblijvende offerte toe. Wij helpen u met alle plezier verder!

Wilt u snel contact met een CV-ketel monteur uit Breda?

Bel met de CV-service voor direct contact of spoedklussen. Liever mailen? Vul het contactformulier in!

Contact cv-ketel monteur Bredacontact cv-ketel installatiebedrijf Breda
verwarmingsmonteur Breda bellen
Oplossen cv-ketel storing

Doe-het-zelf tips

Om een storing van de cv-ketel te verhelpen zijn er een aantal zaken die u zelf kan afhandelen voordat u een verwarmingsmonteur belt voor een reparatie. Schakel bijvoorbeeld eerst eens de thermostaat uit, of reset de ketel. In verschillende gevallen werkt dit afdoende om het defect op te lossen.

Het ontluchten van de radiatoren

Hoewel u voor het periodieke onderhoud van de cv-ketel een expert moet inschakelen, zijn er een aantal zaken die u prima zelf zou kunnen afhandelen. Eén daarvan is het ontluchten van de radiatoren. Hiervoor hebt u een speciale ontluchtingssleutel nodig die verkrijgbaar is bij vrijwel elke verwarmingsspecialist uit Breda. Draai de thermostaat voor het ontluchtingsproces eerst omlaag, en zet de cv-ketel uit. Begin vervolgens bij de radiator op het laagste punt met het ontluchten. Draai het ontluchtingsventiel open en sluit deze zodra er water uitloopt. Herhaal dit proces bij alle radiatoren, waarbij u toewerkt naar de verwarmingsketel. Hebt u elke radiator ontlucht? Kijk dan naar de waterdruk in de ketel, deze dient tussen de 1.5 en 2.0 bar te staan voor een goede werking van de verwarming.

Het controleren van de waakvlam

Als u vermoedt dat uw cv-ketel kapot is, dan kan het ook zijn dat de waakvlam is uitgewaaid. Dit kan veroorzaakt worden door een plotselinge tochtvlaag, maar kan tevens het gevolg zijn van een gesloten gaskraan. U kunt de waakvlam zelf opnieuw aansteken door een vlam bij het gas te houden, en hierna de aansteekknop 30 seconden ingedrukt te houden. Wanneer een installatie langere tijd buiten gebruik is gebleven, dan is het mogelijk dat lucht in de gaskraan is gekomen. Dit leidt tot een onregelmatig branden van de waakvlam. Dergelijke problemen zijn enkel te verhelpen door een vakman uit Breda.

Ontluchten verwarming Breda

Het bijvullen van de waterdruk

Een cv-ketel zal alleen goed werken wanneer er voldoende druk op de installatie staat. Voor een goed werkende verwarming dient de waterdruk rond de 1.5 tot 2.0 atmosfeer te staan. Deze druk kan echter zaken door de ontluchting van de radiatoren of een hoge verdamping tijdens de zomermaanden. Door het onderstaande stappen plan te volgen kunt u snel en vakkundig de waterdruk eigenhandig bijvullen.

  • Schakel de thermostaat en cv-ketel uit.
  • Koppel de vulslang aan, en laat deze vollopen.
  • Draai de kraan weer dicht en sluit de vulslang aan op de vulkraan.
  • Open eerst de waterkraan en vervolgens de vulkraan.
  • Wacht tot de druk oploop tot ongeveer 1.5 bar.
  • Draai de vulkraan en vervolgens de waterkraan dicht.
  • Zet de thermostaat weer aan.

CV-ketel storing

Wanneer uw verwarming een storing aangeeft, dan zijn er twee dingen die u kunt doen: u belt direct een verwarmingsmonteur uit Breda, of u kijkt zelf of u de installatie kan resetten. Door de cv-ketel te resetten, de druk op te voeren, of de radiatoren van lucht te ontdoen is menig storing verholpen zonder dat hiervoor een reparatie nodig is (dus ook zonder dat u hiervoor kosten hoeft te betalen). Vaak staan in de handleiding van uw cv-ketel wat een storing betekend. Hebben deze handelingen geen effect, dan kan u zich altijd nog in verbinding stellen met een specialist uit de regio.

Europese wetgeving

De wetgeving op het gebied van energiezuinigheid ontwikkelt zich steeds verder, om zo het milieu zoveel mogelijk te besparen. Zo heeft de Europese Commissie besloten dat vanaf 26 september 2015 het niet meer is toegestaan om VR verwarmingsketels te produceren en te verkopen, aangezien zij te weinig rendement opleveren. Doordat de VR ketels een heel ander soort aansluiting hebben dan de nu geëiste HR verwarmingsketels, zal er in de toekomst bij heel wat Nederlandse huishoudens een verbouwing noodzakelijk zijn, om zo de afvoer veilig te stellen. Wij bieden u hierover graag meer informatie.

contact CV-ketel installateur BredaContact Cor van Meer bij CV-ketel storing

Verwarming onderhoud Breda

Direct contact

Bent u benieuwd naar wat een specialist uit Breda voor u kan betekenen op het gebied van het onderhoud, de reparatie of installatie van een cv-ketel naar uw wensen? Bent u op zoek naar een erkende cv-service waarvan de medewerkers u kunnen helpen bij het optimaliseren van het rendement van uw huidige verwarming? Of hebt u behoefte aan een rechtstreekse verbinding met een expert uit de regio? Vul dan ons contactformulier in of bel naar 085 500 9934. Wij zorgen ervoor dat u spoedig geholpen wordt tegen aantrekkelijke prijzen, en kunnen desgewenst vandaag nog bij u in Breda op de stoep staan. Wij helpen u met alle plezier verder!