Cv-ketel Zeist

CV-ketel Zeist

24/7 CV-service. Nu bereikbaar via 085 500 9947!

Moet uw cv-ketel of verwarming in Zeist vervangen worden omdat deze te vaak een storing geeft? Dat kan. Een verwarmingsmonteur zorgt voor de installatie en het juist afstellen van uw nieuwe combiketel. Bovendien schakelt u ook een monteur in voor onderhoud en reparatie. Op deze pagina leest u alles over cv-ketels, de prijzen van onderhoud en welke soorten ketels er allemaal zijn.

Wilt u direct in contact komen met een verwarmingsmonteur uit Zeist? Vraag dan nu een offerte aan via het offerteformulier of bel naar 085 500 9947. De cv-service staat 24/7 voor u klaar!

Gratis offerte aanvragen

Omschrijving opdracht (*)


24-uurs cv-service

Een storing in uw cv-ketel is erg vervelend, dit kan er namelijk voor zorgen dat uw verwarming het niet doet en u mogelijk geen warm water meer heeft. Schakel in zo’n geval de 24-uurs cv-service uit Zeist in. De monteurs van deze service komen met spoed naar u toe en verhelpen het defect. Zij staan dag en nacht voor u klaar. Wilt u gelijk in contact komen met een verwarmingsmonteur? Schroom niet en bel naar 085 500 9947.

Bel 085 500 9947
cv-service Zeist

cv-ketel storing Zeist

Cv-ketel storing verhelpen

Als uw cv-ketel een storing geeft, kijk dan eerst wat u zelf kunt doen. U kunt bijvoorbeeld de cv-ketel eenvoudig resetten met de reset-knop. Kijk ook naar de waterdruk, deze moet altijd tussen de 1,5 en 2 bar zijn. Als deze onder de 1,5 bar is, is het verstandig om de cv-ketel bij te vullen. Hoort u tikkende geluiden uit de radiator komen? Dan moet de cv-installatie mogelijk ontlucht worden. Bij een terugkerende storing is het slim om de hulp van een verwarmingsmonteur in te roepen. De cv-service komt zo spoedig mogelijk langs en controleert de installatie en alle instellingen. Vervolgens doet de cv-service wat nodig is om de storing te verhelpen.

Bel 085 500 9947 voor direct contact
cv-ketel reparatie Zeist

Cv-ketel reparatie Zeist

Wanneer een onderdeel aan de hr- of cv-ketel kapot is, dan is het vaak mogelijk om deze met een reparatie te herstellen. Een reparatie heeft als voordeel dat het goedkoper is dan het vervangen van de gehele installatie, en zal in de meeste gevallen de levensduur bovendien verlengen. In een aantal gevallen is een reparatie echter geen optie. Komen wij bij u in Zeist langs voor een reparatie, maar blijkt dat u beter de gehele verwarming kunt vervangen? Dan zullen wij u met alle plezier informeren over de mogelijkheden en bijbehorende prijzen. Wij zorgen er graag samen met u voor dat u spoedig weer van een optimaal wooncomfort geniet dankzij een goed werkende verwarming. Hebt u vragen over de prijzen voor een reparatie? Vraag dan via ons offerteformulier een vrijblijvende offerte aan.

cv-ketel onderhoud Zeist

Cv-ketel onderhoud Zeist

Het onderhoud van de verwarming kan deels door uzelf worden uitgevoerd, en moet voor de rest worden overgelaten aan een erkend vakman uit Zeist. Het deel van het onderhoud dat u eigenhandig afhandelt, is het reinigen van de buitenzijde van de installatie, het bijvullen van de waterdruk en het ontluchten van de radiatoren. Ander zaken zoals het controleren van het expansievat en de warmtewisselaar vallen onder het onderhoud dat de verwarmingsmonteur zal afhandelen. Wilt u zeker zijn van het juiste onderhoud? Sluit dan een onderhoudscontract bij een verwarmingsmonteur af. Zo bent u altijd verzekerd van onderhoud en voorkomt u mogelijke een storing.

koolmonooxidelek in Zeist voorkomen

Cv-ketel onderhoud: voorkom koolmonoxidelek

Koolmonoxide is een reukloos gas dat zeer dodelijk is. Een koolmonoxidelek, met als gevolg een koolmonoxidevergiftiging, komt vaak voor. Dit komt omdat bij het verbrandingsproces van een cv-ketel koolmonoxide vrijkomt. Het is enorm belangrijk om genoeg te ventileren en regelmatig onderhoud te laten uitvoeren. Daarnaast is het slim om een koolmonoxidemeter te plaatsen. Deze is bedoeld om onveilige situaties met koolmonoxide te voorkomen. Bovendien wil de UNETO-VNI de problemen met een koolmonoxidelek terugdringen. Hoe? Door de vakbekwaamheidseisen en toezicht op naleving van controles en onderhoud aan te scherpen.

Werkzaamheden verwarmingsmonteur

Schakel een verwarmingsmonteur in voor allerlei soorten werkzaamheden. Een monteur vervangt niet alleen uw oude cv-ketel door een nieuwe cv-ketel, maar zorgt ook voor een correcte installatie, het juist aansluiten en het afstellen van de ketel. Bovendien belt u naar 085 500 9947 wanneer er een storing is of de cv-ketel kapot is. De verwarmingsmonteur komt dan snel lang voor reparatie. Andere werkzaamheden van de cv-service zijn het aanleggen van leidingen en plaatsen van andere verwarmingsapparaten.

 • Vervangen en aansluiten nieuwe cv-ketel
 • Reparatie en onderhoud
 • Storing verhelpen
 • Aanleggen van leidingen en plaatsen van verwarmingsapparatuur
 • Onderhoudswerkzaamheden aan boiler, kraan of radiator
verwarmingsmonteur Zeist

Schakel een monteur in voor het vervangen van uw cv-ketel!

Vul het offerteformulier in voor een gratis scherp geprijsde offerte.

Offerte aanvragen

Cv-ketel prijzen

Wat kost een cv-ketel? Dat hangt vooral af van het type ketel en de installatiekosten. Daarnaast speelt de CW-waarde ook een rol in de prijs. Wilt u uw huidige ketel in Zeist vervangen voor een hr-combiketel? Dan liggen de kosten tussen de €1.800,- en €3.000,-. Heeft u een boiler thuis voor warm water, maar wilt u een energiezuinigere verwarming? Kies dan voor de hr-soloketel.

De gemiddelde prijs ligt tussen de €1.400,- en €2.500,-. Wilt u het hoogste rendement uit uw cv-ketel kunnen halen? Dan is de HRe-ketel wat u zoekt. Een HRe-ketel is een forse investering, namelijk zo’n €8.000,-, maar u stookt enorm zuinig en haalt de investering er zeker uit.

Wat kost een nieuwe cv-ketel?

Type ketelGem. prijs *Rendement
HR (solo)€1.400,- tot €2.500,-100% – 107%
HR (combiketel)€1.800,- tot €3.000,-100% – 107%
HRe€8.000,- tot €12.000,-140%

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en installatie voor een CW4 cv-ketel. Vraag voor een exacte prijsberekening gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Cv-ketel installatie Zeist

Vaak is het vervangen van een cv-ketel of cv-installatie in een aantal uren gedaan. Een monteur komt langs en zorgt dat de oude cv-ketel afgesloten, gedemonteerd en verwijderd wordt. Zo komt er plaats vrij voor de nieuwe ketel. Nu is het tijd voor het aansluiten en installeren van de nieuwe cv-ketel. Is dit gelukt? Dan zorgt de monteur voor het correct afstellen. Hierdoor werkt de cv-ketel optimaal. Na de installatie controleert de monteur alle onderdelen en test of het allemaal goed werkt.

Prijs voor cv-ketel installatie

CW-waardeGem. prijs *Liters p/mGeschikt voor
1Vanaf €900,-4 literKeuken
2Vanaf €1.100,-6 literKeuken + douche (niet gelijktijdig)
3Vanaf €1.200,-10 literKeuken + douche + bad (niet gelijktijdig)
4Vanaf €1.400,-13 literKeuken + douche + bad (niet volledig gelijktijdig)
5Vanaf €1.800,-17 literKeuken + douche + bad (beperkt gelijktijdig)
6Vanaf €2.400,-20 literKeuken + douche (gelijktijdig) of keuken + bad (gelijktijdig)

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en installatie voor een CW4 cv-ketel. Vraag voor een exacte prijsberekening gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Welke CW-waarde heb ik nodig?

CW staat voor Comfort Warm water en is een waarde die aangeeft hoeveel warm water een cv-ketel maximaal levert in 1 minuut. De CW-waarde heeft labels tussen de 1 en 6. Hoe hoger het label, hoe meer en sneller er warm water geleverd wordt. U ziet dit ook terug in de prijs van de cv-ketels. Heeft u genoeg aan 6 liter warm water per minuut, omdat u niet tegelijk doucht en in de keuken bezig bent? Dan is de CW2 of CW3 goed genoeg. Hier betaalt u gemiddeld €1.150,- voor. Kiest u voor een CW6, dan liggen de kosten rond de €2.400,- en heeft u zo’n 20 liter warm water per minuut tegelijkertijd in de keuken en in de douche.

Welke factoren beïnvloeden de totaalprijs?

Er zijn diverse factoren die de totaalprijs van een cv-ketel beïnvloeden. Uiteraard gaan de grootste kosten naar het kopen van de cv-ketel zelf. Echter moet u ook rekening houden met de prijs voor de installatie.

De installatiekosten zijn gemiddeld 40% van de totale kosten. Daarnaast heeft de CW-waarde ook invloed, net als eventuele extra kosten zoals voorrijkosten of het inregelen van de thermostaat. Wilt u dat de oude cv-ketel direct afgevoerd wordt? Dan betaalt u hier vaak ook extra voor.

cv-installatie in Zeist waterzijdig inregelen

Cv-installatie waterzijdig inregelen

Het is belangrijk om een cv-installatie waterzijdig in te regelen. Echter weten weinig mensen dit en is 90% van de cv-ketels niet waterzijdig ingeregeld. Waterzijdig inregelen betekent dat de cv-ketel in balans wordt gebracht en dat het warme water evenredig verdeeld wordt over de radiatoren in uw woning in Zeist.

Schakel altijd een cv-monteur in voor waterzijdig inregelen. De klus gebeurt eenmalig en is snel klaar. Een monteur controleert de instellingen van de cv-ketel, kijkt of radiatorkranen of dubbel instelbare afsluiters geplaatst moeten worden en stelt het binnenwerk efficiënt af.

Goedkoop uw nieuwe cv-ketel laten installeren?

De cv-service staat voor u klaar en zorgt voor het correct aansluiten en afstellen van de cv-ketel!

Vrijblijvende offerte ontvangen

Nieuwe cv-ketel: solo,- combi,-of HR(e)-ketel?

U gaat een nieuwe cv-ketel kopen, maar welke soort kiest u? U heeft verschillende mogelijkheden, namelijk een soloketel, combiketel of hr-ketel. Een soloketel zorgt alleen voor verwarming in uw huis in Zeist. Voor warm water heeft u een aparte boiler nodig. Een combiketel zegt het al, deze zorgt voor warm water uit de kraan én voor verwarming in uw woning. De hr-ketel is een soort combiketel, maar dan met een hoog rendement. Deze hr-ketels zijn populair en worden vaak verkocht omdat ze erg energiezuinig zijn en een hoog rendement hebben. Veel huishoudens hebben liever een combiketel dan een soloketel.

Ga snel naar: Combiketel  |  HR-ketel  |  HRe-ketel

combiketel Zeist

Combiketel Zeist

Een combiketel is er in diverse varianten, denk aan de vr-ketel, hr-ketel, een combiketel met een doorstromer of een combiketel met ingebouwde boiler.

De vr-ketel staat voor verbetert rendement en is een verbeterde versie van de oude cv-ketels. Deze ketel is echter weinig te verkrijgen, omdat deze niet energiezuinig is.

De hr-ketel is populair, deze is energiezuinig en zorgt dat u enorm op de energiekosten bespaart. Een ingebouwde boiler levert direct warm water als de kraan opengaat. Bij een doorstroomtoestel wordt het water pas warm als de warmwaterkraan opengedraaid wordt.

voordelen combiketel

Voordelen combiketel

Het kopen van een combiketel brengt diverse voordelen met zich mee. Een combiketel is namelijk een cv-ketel en boiler of geiser in één. Het geeft dus warm water en verwarming. Niet alleen geeft dit comfort, het zorgt ook dat u ruimte bespaart omdat u geen twee installaties nodig heeft én het bespaart een hoop energie. Wat zijn de voordelen?

 • Een combiketel zorgt voor verwarming en warm water.
 • De installatie neemt minder ruimte in beslag, omdat het 2-in-1 is.
 • Het is goedkoper dan twee aparte installaties.
 • U bespaart een hoop op de energiekosten.
hr-ketel Zeist

HR-ketel Zeist

Met een hr-ketel bespaart u op de energiekosten en haalt u een combiketel in huis die energiezuinig en milieuvriendelijk is.

De hr-ketel heeft een hoog rendement van meer dan 100%. Hoe kan dit? Dit komt omdat de hr-ketel warmte benut uit de waterdamp die vrijkomt bij de verbranding van gas. De warmte wordt goed benut omdat de ketel het water opnieuw verwarmd.

Een hr-ketel mag dan een behoorlijke investering zijn, u verdient de investering wel snel terug en bespaart tot wel €300,- per jaar op de energiekosten.

hr-ketel voordelen

Voordelen HR-ketel

Een hr-ketel heeft een aantal zeer aantrekkelijke voordelen. Niet voor niets dat deze combiketel zo populair is. Ten eerste is het een enorm energiezuinige ketel. Hierdoor bespaart u gelijk op het energieverbruik. Ook is deze hr-ketel milieuvriendelijk en haalt hij een ontzettend hoog rendement. De investering die u doet, heeft u daarom binnen een aantal jaren alweer terugverdiend. De voordelen op een rij:

 • Besparing op uw energierekening, want een energiezuinige ketel
 • Investering eenvoudig terugverdienen
 • Hoog rendement van meer dan 100%

HR-ketel installeren

Waarom is het installeren van een HR-ketel een goede keuze?

hre-ketel Zeist

HRe-ketel

Hebt u een flink budget beschikbaar, en wilt u graag bijdragen aan het milieu? Dan is een HRe-ketel wellicht de beste keuze voor u. Met een HRe -ketel kunt u energiezuinig uw woning verwarmen, het warm water verhitten, en u produceert met behulp van micro-wkk zelf elektriciteit. Door deze productie van elektriciteit is de HRe-ketel voordeliger voor het milieu.

Het verbruik van fossiele brandstoffen wordt hierdoor aanzienlijk beperkt. Het is dan ook mogelijk om voor het laten plaatsen en aansluiten van een HRe-ketel een subsidie aan te vragen bij de gemeente in Zeist.

Cv-ketel merken

Geen huishouden is gelijk en daarom weet u zelf als geen ander wat u nodig heeft. Tegenwoordig zijn er gelukkig vele verschillende merken verkrijgbaar en deze merken hebben allen meerdere modellen op de markt gebracht. Op deze manier is er voor ieder huishouden een geschikte verwarmingsketel te vinden. Als u via ons offerteformulier contact opneemt met een leverancier uit Zeist, dan garanderen wij dat u ruime keuze heeft uit diverse merken en modellen. De verwarmingsspecialist kan u tevens adviseren over de beschikbare merken zodat u een weloverwogen keuze kan maken.

Ga snel naar: Nefit  |  Atag  |  Remeha  |  Vaillant  |  Intergas  |  Bosch

nefit cv-ketel Zeist

Nefit

Nefit is al bijna dertig jaar een van de meest verkochte merken in Nederland en staat bekend als de uitvinder van hoogrendementsketels. Nefit wordt beschouwd als een A-merk, gemiddeld liggen de prijzen voor de ketels wat hoger dan andere merken. Toch kan u ook met een beperkt budget een verwarmingsketel van dit merk aanschaffen, dankzij het BaseLine model. Zoekt u iets meer luxe? Sinds kort heeft Nefit ook de 9000i HR op de markt gebracht: een kwalitatieve Cv-ketel met een design uiterlijk.

atag cv-ketel Zeist

Atag

Een ander populair merk in Zeist is Atag. Atag biedt al jaren meerdere modellen aan: de Q-serie, E-serie, A-serie en i-serie. Deze laatste serie is in 2017 nogmaals uitgeroepen tot de beste verwarmingsketel van de Consumentenbond. Atag wordt net als Nefit beschouwd als een A-merk, waardoor de prijzen gemiddeld wat hoger liggen. Wat de ketels van dit merk uniek maken is de rvs-warmtewisselaar. RVS geleidt warmte beter dan aluminium, waardoor deze Cv-ketels een hoger rendement behalen dan vergelijkbare modellen.

remeha cv-ketel Zeist

Remeha

Remeha is een geschikt merk voor klanten met een beperkt. De prijs van deze ketels liggen vaak een stuk lager, tussen de €800,- en €1.100,-.

Dat u voor deze scherpe prijzen niet hoeft in te leveren op kwaliteit bewijst het model Tzerra Plus. Dit model is al twee keer als ‘beste getest’ door de consumentenbond, de laatste keer in maart 2017. Dit model kost slechts €840,- en wordt door klanten in Zeist ook enorm gewaardeerd.

vaillant cv-ketel Zeist

Vaillant

Vaillant biedt een breed assortiment aan verwarmingketels, zowel HR- als HRe-ketels. De twee meest populaire modellen zijn de ecoTEC exclusive en de ecoTEC plus. Beide modellen zijn zeer energiezuinig en voorzien van minimaal energieklassa A. Vaillant biedt tevens een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, want de ecoTEC plus is al verkrijgbaar vanaf €1.065,-. Naast Cv-ketels biedt dit merk ook andere duurzame producten aan, denk aan warmteboilers en zonneboilers. Een specialist uit Zeist kan u adviseren over de producten van Vaillant.

intergas cv-ketel Zeist

Intergas

Ook Intergas biedt verwarmingketels aan voor scherpe prijzen. Een aantal populaire modellen zijn de Kombi Kompact HReco, en de Kombi Kompakt HR. De HReco kwam in 2012 en 2013 als beste uit de test van de Consumentenbond, en behaald een rendement van 101,4%. Daarnaast heeft Intergas een handige app ontwikkeld, waarmee u van afstand de temperatuur in huis kan aanpassen. Met deze app krijgt u echter ook inzicht in de prestaties van de verwarmingsketel en staat u, indien nodig, in direct contact met een installateur.

bosch cv-ketel Zeist

Bosch

Een laatste bedrijf waar wij u graag verder over willen informeren is Bosch. Bosch is een groot concern met honderdduizenden werknemers. Een klein deel van het Bosch concern bevindt zich in Deventer, waar de werknemers met name aandacht besteden aan het ontwikkelen van nieuwe energiezuinige producten. Eén van de innovaties heeft te maken met brandstofcellen: een systeem op gas dat zowel elektriciteit opwekt, als warmte produceert. Deze techniek zorgt voor een besparing tot 40% op de elektriciteitskosten en tot 50% op de primaire energie.

Doe-het-zelf tips

Bent u in en om huis aan het klussen, dan zijn er heel wat zaken waar u goed op moet letten maar is uw eigen veiligheid altijd het belangrijkste. Of het nu gaat om het aansluiten van elektriciteit of het reinigen van de dakgoten: zorgt er altijd voor dat u de juiste beschermende kleding draagt, en van goede gereedschappen gebruik maakt.

Controleren van de waakvlam

De storing van een Cv-ketel kan op verschillende manieren ontstaan, te beginnen bij een uitgevallen waakvlam. Zeker wanneer de verwarmingsketel in de verkeerde hoek staat, dan is de kans op een uitgewaaide waakvlam door tocht zeer groot. Het aansteken van de waakvlam is gelukkig vrij eenvoudig. Lees de instructies uit het boekje dat u bij de installatie heeft gekregen, en u geniet al snel weer van een aangename temperatuur in huis. Lukt het niet de verwarming aan te krijgen? Neem dan contact op met de cv-service in Zeist. Een monteur komt snel naar u toe om de storing op te lossen.

Ontluchten van de radiatoren

Het ontluchten van de radiatoren is een andere vorm van onderhoud die problemen met de verwarming kunnen verhelpen. Het ontluchten van de radiatoren zorgt onder andere voor minder borrelende buizen en zal er tevens voor zorgen dat de radiator volledig warm wordt, in plaats van enkel het onderste gedeelte. Onze experts uit Zeist adviseren om bij de ontluchting altijd te beginnen bij de radiator die het verst van de hr-ketel afstaat. Werk vanaf dat naar de verwarmingsketel toe, en u profiteert van het beste resultaat. Door het ontluchten kan er een te lage waterdruk ontstaan.

Bijvullen van de cv-installatie

Een bekende storing is een te lage waterdruk. Het bijvullen van de installatie is een onderdeel van het onderhoud dat u zelf kunt doen.

De waterdruk in de cv-installatie moet voor een goede werking tussen de 1.5 en 2.0 bar staan.

 • Stap 1
  Schakel voordat u de Cv-ketel bijvult het apparaat uit, en wacht even tot deze is afgekoeld. Koppel daarna een vulslang aan de vulkraan en waterkraan. Draai eerst de waterkraan open en laat de slang vollopen.
 • Stap 2
  Vervolgens kan de vulkraan open en vul de waterdruk bij. Draai daarna de vulkraan dicht en dan pas de waterkraan. Op deze manier voorkomt u dat er lucht in de installatie terechtkomt.

Wilt u uw huidige cv-ketel vervangen voor een energiezuinig model?

Laat dan een hr-ketel of HRe-ketel aansluiten door een verwarmingsmonteur uit Zeist!

Bel: 085 500 9947

Cv-ketel subsidie 2019

Gaat u een nieuwe cv-ketel kopen en laten aansluiten? Of laat u de bestaande cv-ketel vervangen voor een milieuvriendelijkere en energiezuinigere variant? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een premie of subsidie. Een nieuwe cv-ketel is zuiniger, wat zorgt voor een lagere energierekening. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een subsidie op een cv-ketel? U controleert dit eenvoudig bij de gemeente of op energiesubsidiewijzer.nl. Heeft u geen investeringsgeld voor een nieuwe ketel? Dan is het mogelijk om een energiebespaarlening af te sluiten. Dit zorgt dat u de energiebesparende investering financiert met een aantrekkelijke rente.

cv-ketel prijzen Zeist
monteur voor onderhoud verwarming

Verwarmingsmonteur Zeist inschakelen

Onderhoud en reparatie aan uw cv-ketel? Doe het zelf of laat u dit doen door een monteur? Het is verstandiger dit uit te besteden en een verwarmingsmonteur langs te laten komen, omdat een verwarmingsmonteur verstand van zaken en de juiste ervaring heeft. Het is bovendien mogelijk om een onderhoudsabonnement af te sluiten, zodat u te allen tijde verzekerd bent van regelmatig onderhoud.

U schakelt de cv-service niet alleen in voor onderhoud, hij helpt u ook bij een reparatie, het vervangen van een cv-ketel of het installeren. Heeft u een storing aan de cv-ketel? Neem dan contact op met de cv-service, die 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar staat!

cv-ketel installatie Zeist

Ontvang een vrijblijvende offerte

Heeft uw cv-ketel regelmatig last van een storing? Denk er dan over na om uw huidige cv-ketel te laten vervangen door een nieuwe variant. Schakel een verwarmingsmonteur uit Zeist in die langskomt voor het aansluiten, installeren en afstellen van uw nieuwe cv-ketel. Daarnaast is het belangrijk dat een cv-ketel optimaal en energiezuinig werkt. Laat daarom regelmatig onderhoud uitvoeren door een cv-monteur Gelijk in contact komen met een monteur? Bel dan kosteloos naar 085 500 9947 of vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan via het offerteformulier.

Op zoek naar ervaren loodgieters of dakgootspecialisten? Ook daarvoor vindt u experts in ons netwerk.