Wat kost een dakdekker?

Direct nauwkeurig inzicht in de kosten? Vraag gratis offertes aan!

Dakdekker kosten 2024

Toe aan nieuwe dakbedekking of wilt u een dakreparatie uit laten voeren? Schakel een ervaren dakdekker in tegen lage kosten! Een dakdekkersbedrijf is in te schakelen voor een dakrenovatie of reparatie, maar helpt u ook met het schoonmaken van uw dakoppervlak of het vinden van een lekkage. Direct meer weten over de kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan gratis offertes van dakdekkers uit uw regio. Op deze pagina leest u meer over de kosten van een dakdekker per m². Dat is bij een dakrenovatie (zoals nieuwe dakbedekking) bij een plat dak gemiddeld €75,- tot €100,- per m² en bij een hellend dak zo’n €75,- tot €130,- per m².

Een dakdekker kost gemiddeld €35,- per uur, afhankelijk van de regio en type klus. Naast diepgaande kosteninformatie leest u op deze pagina meer over de prijsfactoren, subsidies, keurmerken en bespaartips.

Wat kost een dakdekker per uur?

De kosten van een dakdekker variëren van €35,- tot €43,- per uur buiten de randstad, en rond de €27,- tot €33,- per uur binnen de randstad. Wat een dakdekker precies per uur kost is afhankelijk van het soort dakwerk dat u laat uitvoeren. Zo kost een dakdekker voor simpel reparatie- en kluswerk gemiddeld €27,- tot €35,- per uur, afhankelijk van uw locatie, en liggen de kosten voor een dakdekker tussen de €30,- en €37,- per uur voor nieuwbouwwerk.

Over het algemeen vragen dakdekkers een hoger uurloon voor onderhoud en inspectie. Binnen de randstad vraagt de dakdekker een uurloon van gemiddeld €33,- en buiten de randstad ligt het uurloon van een dakdekker rond de €43,- voor onderhoud en inspectie. Houd er rekening mee dat elke dakdekker zijn eigen uurloon hanteert. De kosten kunnen dus flink variëren.

Kosten dakdekker per uur in 2024

DakwerkenGemiddeld uurtarief
buiten de Randstad*
Gemiddeld uurtarief
binnen de Randstad*
Reparatie en kluswerk bij bestaande woningen€27,-€35,-
Nieuw dak plaatsen bij nieuwsbouwwoningen€30,-€37,-
Onderhoud & inspectie€33,-€43,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Elk dakdekkersbedrijf hanteert zijn eigen tarief. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Dakdekkersbedrijf binnen of buiten de randstad?

In de tabel ziet u dat het uurloon van een dakdekker buiten de randstad een stuk lager ligt dan binnen de randstad. Hoe kan het dat de kosten voor een dakdekker binnen de randstad hoger liggen dan ín de randstad?

Dat heeft vooral te maken met het feit dat er meer mensen in de randstad wonen. Dit betekent over het algemeen dat er meer werk is voor een dakdekkersbedrijf in de randstad: daarom kunnen ze hogere prijzen vragen. Buiten de randstad liggen de kosten van een dakdekker per uur een stuk lager, omdat hier nou eenmaal minder werk is.

kosten dakdekker

Wat kost een dakdekker per m²

De prijzen die een dakdekkersbedrijf hanteert, zijn gebaseerd op een vaste prijs per uur of een prijs per m².

Wat kost een dakdekker per m²?

Wilt u een dakreparatie uitvoeren? De kosten voor een dakdekker liggen dan rond de €150,- tot €350,- per m², afhankelijk van uw daktype. De dakdekker prijzen variëren voor de verschillende werkzaamheden. Wat kost een dakdekker per m² voor een dakrenovatie? Gemiddeld €75,- tot €130,-. Voor standaard dakonderhoud liggen de kosten van een dakdekker rond de €15,- tot €20,- per m².

Over het algemeen bepaalt het dakdekkersbedrijf of zij kosten per uur of per vierkante meter rekenen. Bij grote dakwerken is het eventueel mogelijk om vaste prijzen af te spreken.

Prijstabel: kosten dakdekker per m² in 2024

Wat?Kosten*Omschrijving
Dakreparatie€150,- tot €350,- per m²Plat of hellend dak
Dakrenovatie€75,- tot €130,- per m²Plat of hellend dak
Dakonderhoud€15,- tot €20,- per m²Schoonmaken, inspecteren e.d.
Dakreiniging€9,- tot €15,- per m²Afhankelijk van de mate van vervuiling.
Dakreiniging inclusief coating€30,- tot €45,- per m²Dak grondig reinigen en een beschermende coating aanbrengen.
Dakinspectie€150,-Totaalprijs. Sommige dakdekkers bieden dit gratis aan bij uitvoeren van de werkzaamheden.
Dakgoten schoonmaken€59,- voor 12 meter.Elke extra meter kost €4,25. Deze prijs geldt indien er ook een abonnement wordt afgesloten.
Losse dakpannen vervangen€100,- tot €300,-.Totaalprijs. Afhankelijk van de hoeveelheid pannen, bereikbaarheid van dak en eventueel spoedtarief.

*Dit zijn prijsvoorbeelden inclusief btw. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Vakkundige dakdekker, voor een scherpe prijs?

Vergelijk offertes, en kies de beste dakdekker voor uw klus.

Welke factoren zijn van invloed op de prijs?

De dakdekker prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de ervaring van het dakdekkersbedrijf, het soort werk en natuurlijk uw locatie.

De dakdekker prijzen zijn afhankelijk van de volgende factoren:

 • Het soort dakwerk dat u door het dakdekkersbedrijf laat uitvoeren: een grote dakrenovatie is duurder dan simpel onderhoud.
 • De ervaring van de dakdekker: hoe meer ervaren de dakdekker, hoe hoger de kosten.
 • Specialistisch of algemeen werk: rietdekken is bijvoorbeeld duurder dan het vervangen van dakbedekking.
 • Uw locatie: in de provincie bent u goedkoper uit dan in de randstad.
 • De omvang van het project: hoe groter de klus, des te lager de prijs per uur of vierkante meter.
 • Staat van de woning: Is het een nieuwbouwhuis of een renovatieproject uit de jaren ’30? Moet er bijvoorbeeld eerst veel gesloopt worden voordat er met de bouw kan worden begonnen?
 • Materialen: Welk materiaal wilt u gebruiken voor de reparatie of renovatie van uw dak? De kosten en kwaliteit van materialen kunnen sterk variëren. Vergeet ook niet het afvoeren van oude dakbedekking en overgebleven materiaal invloed heeft op de kosten.
 • Bereikbaarheid van het dak: Een andere belangrijke factor bij die invloed heeft op de prijs is de bereikbaarheid van het dak.
 • Aanvullende diensten: Maakt u wel of geen gebruik van aanvullende diensten, zoals dakisolatie verbeteren / toevoegen, en opties die de levensduur verlengen, zoals dakcoatings.

Welke prijsafspraken: per m², totaalprijs of per uur?

Bij dakdekkerswerkzaamheden zijn er verschillende soorten prijsafspraken mogelijk.

Prijs per m²:
Dit is een veelgebruikte methode, vooral bij nieuwe daken of volledige renovaties. Bij deze grote projecten wordt een vaste prijs per vierkante meter afgesproken, afhankelijk van het type materiaal en de complexiteit van de klus.

Totaalprijs:
Voor grotere projecten of complete dakrenovaties waarbij de omvang goed in te schatten is kan een totaalprijs worden afgesproken. Dit geeft u vooraf een duidelijk beeld van de totale kosten, zonder verrassingen achteraf.

Uurtarief:
Voor kleinere reparaties of onderhoud kan een dakdekker een uurtarief hanteren. Dit is meestal van toepassing bij onvoorziene werkzaamheden of als de exacte omvang van het werk moeilijk vooraf in te schatten is. Het blijft altijd cruciaal om duidelijke afspraken te maken over de verwachte duur van het werk en de mogelijke extra kosten, zodat er geen verrassingen ontstaan.

Het is daarnaast altijd aan te raden om meerdere offertes op te vragen en de prijsstructuur van verschillende dakdekkers te vergelijken voordat u een definitieve keuze maakt. Op deze manier krijgt u een goed inzicht in wat u kunt verwachten en kunt u de beste beslissing nemen op basis van uw specifieke situatie.

prijzen dakbedekking

Kosten dakbedekking

Toe aan een dakrenovatie of wilt u de dakbedekking vervangen? De totale kosten hangen nauw samen met de keuze voor de dakbedekking. De dakbedekking prijzen voor platte daken liggen rond de €45,- tot €55,-. Bitumen is de goedkoopste optie en pvc de meest kostbare. Houd bij de keuze ook rekening met de levensduur. Hoewel bitumen op het eerste oog goedkoop is, heeft dit een kortere levensduur. Het is dus verstandig om extra te investeren in EPDM, omdat dit tot wel 40 jaar mee gaat.

Wat kost dakbedekking voor een hellend dak?

De gemiddelde prijzen liggen tussen de €50,- tot €120,- per m². De prijs per meter voor betondakpannen ligt rond de €50,- per m². Deze gaan gemiddeld 30 jaar mee. Voor kleidakpannen betaalt u ongeveer €60,- per m², maar deze gaan maar liefst 50 jaar mee!

Prijzen dakbedekking in 2024

DakbedekkingssoortGemiddelde prijs per m²*Levensduur
Plat dak
Bitumen€45,-25 jaar
EPDM€50,-40 jaar
Pvc (kunststof)€55,-25 jaar
Groendak**€55,-60 jaar
Hellend dak
Betondakpannen€50,-30 jaar
Kleidakpannen€60,-50 jaar
Leien€70,-40 jaar
Aluminium€75,-50 jaar
Zink€80,-100 jaar
Riet€100,-40 jaar
Koper€120,-80 jaar

*Dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en montage.
**Exclusief de kosten voor een wortelbestendige onderlaag (EPDM of pvc).

Keurmerken voor een dakdekkersbedrijf

Om zeker te weten dat u te maken heeft met een ervaren en betrouwbaar dakdekkersbedrijf, is het mogelijk rekening te houden met keurmerken. Er zijn verschillende keurmerken van belang in de dakdekkersbranche.

 • Dakmerk-keurmerk: speciaal voor dakdekkers gespecialiseerd in platte daken. Een dakdekker met dit keurmerk laat hun projecten toetsen zowel voor als tijdens de uitvoering.
 • Vebidak: een belangrijke branchevereniging voor dakdekkers gespecialiseerd in platte daken.
 • Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA): branchevereniging waarbij kwalitatieve dakdekkersbedrijven uit heel Nederland zijn aangesloten.
 • KOMO-keurmerk: geeft aan dat een dakdekker voldoet aan strenge kwaliteitseisen. De dakdekkers worden namelijk getoetst door onafhankelijke deskundigen.

Is er een subsidie voor dakwerken beschikbaar in 2024 in Nederland?

Ja, in 2024 zijn er verschillende subsidies beschikbaar voor dakwerken in Nederland. Deze subsidies zijn bedoeld om huiseigenaren te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning en het verbeteren van de energie-efficiëntie.

Welke soorten dakwerken komen in aanmerking voor subsidie?
Subsidies kunnen worden verstrekt voor verschillende soorten dakwerken, waaronder:

 • Isolatie van het dak
 • Installatie van zonnepanelen
 • Plaatsing van groendaken (in sommige gemeentes)

Op de website van Rijksoverheid vindt u meer informatie over de beschikbare subsidies.

Of uw gemeente subsidies verstrekt kunt u vinden via energiesubsidiewijzer.nl.

En hoe zit het met de btw?
Het standaard btw-tarief voor dakwerkzaamheden is 21%. Is uw woning echter ouder dan 2 jaar en combineert u de dakwerkzaamheden met dakisolatie? Dan geldt voor de isolatiewerkzaamheden een verlaagd btw-tarief van 9%.

Handige bespaartips!

Besparen op de kosten van een dakdekker? Dat kan! Er zijn verschillende manieren om de prijzen per meter zo laag mogelijk te houden: regel een kwantumkorting of voer voorbereidende werkzaamheden zelf uit.

Zo bespaart u op uw dakwerken:

 • Overleg met uw buren: hoe groter de omvang van het project, des te lager de kosten per meter. Willen uw buren ook een dakrenovatie uitvoeren? Schakel dan samen een dakdekkersbedrijf in.
 • Voer eventuele voorbereiding zelf uit: vraag de dakdekkers of er klusjes zijn die u vooraf kunt uitvoeren, om de vakmannen zo tijd te sparen.
 • Laat direct isolatie aanbrengen: door het dak te isoleren, verliest u veel minder warmte. Zo bespaart u op de energierekening, waardoor u de investering in uw dakwerken uiteindelijk terugverdient.
 • Kies voor kwalitatieve materialen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te kiezen voor goedkopere materialen, kan dit op de lange termijn duurder uitpakken. Kwaliteitsmaterialen gaan langer mee en hebben minder onderhoud nodig, wat uiteindelijk kosten bespaart.
 • Investeer in regelmatig onderhoud. Regelmatig onderhoud is een van de beste manieren om grote reparatiekosten te voorkomen. Door uw dak goed te onderhouden, kunt u de levensduur verlengen en problemen vroegtijdig opsporen. Als u handig bent kunt u prima zelf uw dak en dakgoten schoonhouden, en eventuele beschadigde dakpannen vervangen. Let hierbij wel op uw veiligheid.
 • >Vergelijk offertes. Bij het vergelijken van offertes, is het belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de geboden diensten. Kijk of de offerte gedetailleerd is en inclusief materialen, arbeidskosten en eventuele extra kosten. Kijk ook naar de garanties. Een gedetailleerde offerte geeft u een beter beeld van wat u kunt verwachten en helpt u om onverwachte kosten te voorkomen.

kosten dakdekkersbedrijf

Dakdekker nodig? Gratis offertes ontvangen!

Dakdekker bij u in de buurt gezocht? Een dakdekkersbedrijf is in te schakelen voor verschillende werkzaamheden: van het monteren van de dakgoten tot het opsporen van een daklekkage. Kies voor een dakdekkersbedrijf bij u in de buurt en houd de prijs zo laag mogelijk. Weten wat een dakdekker per meter kost?

Start gratis offerteaanvraag!

Dat verschilt. Wilt u graag een exacte indicatie van de dakbedekking prijzen of wilt u meer weten over de prijzen per meter voor dakonderhoud? Vraag snel een gratis offertes aan! Deze offerteservice is geheel zonder verplichtingen dus u zit helemaal nergens aan vast.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Een dakdekker rekent gemiddeld tussen de €75,- en €130,- per vierkante meter voor het vervangen of repareren van een dak. Dit is afhankelijk van het type dak en de gekozen materialen.
De gemiddelde uurtarief van een dakdekker ligt tussen de €30,- en €45,- per uur. Dit kan variëren op basis van ervaring, regio en het soort werkzaamheden.
Dakreiniging kost gemiddeld tussen de €9,- en €15,- per vierkante meter. Dit is afhankelijk van de grootte van het dak en de mate van vervuiling.
Een dakreiniging, inclusief een dakcoating kost gemiddeld €30,- tot €45,- per vierkante meter.
Een dakinspectie kan meestal al vanaf €150,-. Sommige dakdekkers bieden dit als een gratis service aan bij het uitvoeren van andere werkzaamheden.
De kosten voor het schoonmaken van uw dakgoot bedragen gemiddeld €59,- voor een lengte tot 12 meter. Voor elke extra meter betaalt u een toeslag van €4,25. Deze prijs is alleen van toepassing indien er ook een abonnement wordt afgesloten.
Het vervangen van losse dakpannen kost gemiddeld tussen de €100,- en €300,-. Dit is afhankelijk van het aantal te vervangen pannen en de bereikbaarheid van het dak.