dakdekker kosten

Dakdekker kosten

Toe aan nieuwe dakbedekking of wilt u een dakreparatie uit laten voeren? Schakel een ervaren dakdekker in tegen lage kosten! Een dakdekkersbedrijf is in te schakelen voor een dakrenovatie of reparatie, maar helpt u ook met het schoonmaken van uw dakoppervlak of het vinden van een lekkage. Meer weten?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over de kosten van een dakdekker per m². Ook krijgt u meer informatie over de kosten van een dakdekker per uur. Daarnaast leest u meer over de verschillende factoren die het uurloon van een dakdekker beïnvloeden en hoe u bespaart op de dakdekker prijzen! Dakdekkersbedrijf gezocht?

Gratis offertes vergelijken

Wat kost een dakdekker per uur?

De kosten van een dakdekker variëren van €35,- tot €43,- per uur buiten de randstad, en rond de €27,- tot €33,- per uur binnen de randstad. Wat een dakdekker per uur kost is afhankelijk van het soort dakwerk dat u laat uitvoeren. Zo kost een dakdekker voor simpel reparatie- en kluswerk gemiddeld €27,- tot €35,- per uur, afhankelijk van uw locatie en liggen de kosten voor een dakdekker tussen de €30,- en €37,- per uur voor nieuwbouwwerk.

Over het algemeen vragen dakdekkers een hoger uurloon voor onderhoud en inspectie. Binnen de randstad vraagt de dakdekker een uurloon van gemiddeld €33,- en buiten de randstad ligt het uurloon van een dakdekker rond de €43,-. Houd er rekening mee dat elke dakdekker zijn eigen uurloon hanteert. De kosten kunnen dus flink variëren.

Kosten dakdekker per uur in 2024

DakwerkenGemiddeld uurtarief
buiten de Randstad*
Gemiddeld uurtarief
binnen de Randstad*
Reparatie en kluswerk bij bestaande woningen€27,-€35,-
Nieuw dak plaatsen bij nieuwsbouwwoningen€30,-€37,-
Onderhoud & inspectie€33,-€43,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Elk dakdekkersbedrijf hanteert zijn eigen tarief. Vraag een gratis offerte aan voor exacte prijzen.

Dakdekkersbedrijf binnen of buiten de Randstad?

In de tabel ziet u dat het uurloon van een dakdekker buiten de randstad een stuk lager ligt dan binnen de randstad. Hoe kan het dat de kosten voor een dakdekker binnen de randstad hoger liggen dan ín de randstad?

Dat heeft vooral te maken met het feit dat er meer mensen in de randstad wonen. Dit betekent over het algemeen dat er meer werk is voor een dakdekkersbedrijf in de randstad: daarom kunnen ze hogere prijzen vragen. Buiten de randstad liggen de kosten van een dakdekker per uur een stuk lager, omdat hier nou eenmaal minder werk is.

kosten dakdekker

Wat kost een dakdekker per m²

De prijzen die een dakdekkersbedrijf hanteert, zijn gebaseerd op een vaste prijs per uur of een prijs per m².

Wat kost een dakdekker per m²?

Wilt u een dakreparatie uitvoeren? De kosten voor een dakdekker liggen dan rond de €27,- tot €35,- per m², afhankelijk van uw daktype. De dakdekker prijzen variëren voor de verschillende werkzaamheden. Wat kost een dakdekker per m² voor een dakrenovatie? Gemiddeld €40,- tot €85,-. Voor standaard dakonderhoud liggen de kosten van een dakdekker rond de €15,- tot €20,- per m².

Over het algemeen bepaalt het dakdekkersbedrijf of zij kosten per uur of per vierkante meter rekenen. Bij grote dakwerken is het eventueel mogelijk om vaste prijzen af te spreken.

Prijstabel: kosten dakdekker per m² in 2024

Wat?Kosten*Omschrijving
Dakreparatie€27,- tot €35,- per m²Plat of hellend dak
Dakrenovatie€40,- tot €85,- per m²Plat of hellend dak
Dakonderhoud€15,- tot €20,- per m²Schoonmaken, inspecteren e.d.

*Dit zijn prijsvoorbeelden inclusief btw. Vraag gratis een offerte aan voor exacte prijzen.

Dakdekker gezocht? Vraag een gratis offerte aan!

Vind een ervaren en betrouwbare dakdekker bij u in de buurt: start uw offerteaanvraag!

Welke factoren zijn van invloed op de prijs?

De dakdekker prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de ervaring van het dakdekkersbedrijf, het soort werk en natuurlijk uw locatie.

De dakdekker prijzen zijn afhankelijk van de volgende factoren:

 • Het soort dakwerk dat u door het dakdekkersbedrijf laat uitvoeren: een grote dakrenovatie is duurder dan simpel onderhoud.
 • De ervaring van de dakdekker: hoe meer ervaren de dakdekker, hoe hoger de kosten.
 • Specialistisch of algemeen werk: rietdekken is bijvoorbeeld duurder dan het vervangen van dakbedekking.
 • Uw locatie: in de provincie bent u goedkoper uit dan in de randstad.
 • De omvang van het project: hoe groter de klus, des te lager de prijs per uur of vierkante meter.

prijzen dakbedekking

Kosten dakbedekking

Toe aan een dakrenovatie? De totale kosten hangen nauw samen met de keuze voor de dakbedekking. De dakbedekking prijzen voor platte daken liggen rond de €45,- tot €55,-. Bitumen is de goedkoopste optie en pvc de meest kostbare. Houd bij de keuze ook rekening met de levensduur. Hoewel bitumen op het eerste oog goedkoop is, heeft dit een kortere levensduur. Het is dus verstandig om extra te investeren in EPDM, omdat dit tot wel 40 jaar mee gaat.

Wat kost dakbedekking voor een hellend dak?

De gemiddelde prijzen liggen tussen de €50,- tot €120,- per m². De prijs per meter voor betondakpannen ligt rond de €50,- per m². Deze gaan gemiddeld 30 jaar mee. Voor kleidakpannen betaalt u ongeveer €60,- per m², maar deze gaan maar liefst 50 jaar mee!

Prijzen dakbedekking in 2024

DakbedekkingssoortGemiddelde prijs per m²*Levensduur
Plat dak
Bitumen4525 jaar
EPDM€50,-40 jaar
Pvc (kunststof)€55,-25 jaar
Groendak**€55,-60 jaar
Hellend dak
Betondakpannen€50,-30 jaar
Kleidakpannen€60,-50 jaar
Leien€70,-40 jaar
Aluminium€75,-50 jaar
Zink€80,-100 jaar
Riet€100,-40 jaar
Koper€120,-80 jaar

*Dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en montage.
**Exclusief de kosten voor een wortelbestendige onderlaag (EPDM of pvc).

Keurmerken voor een dakdekkersbedrijf

Om zeker te weten dat u te maken heeft met een ervaren en betrouwbaar dakdekkersbedrijf, is het mogelijk rekening te houden met keurmerken. Er zijn verschillende keurmerken van belang in de dakdekkersbranche.

 • Dakmerk-keurmerk: speciaal voor dakdekkers gespecialiseerd in platte daken. Een dakdekker met dit keurmerk laat hun projecten toetsen zowel voor als tijdens de uitvoering. Meer hierover leest u op dakmerk.nl.
 • Vebidak: een belangrijke branchevereniging voor dakdekkers gespecialiseerd in platte daken. Meer hierover leest u op vebidak.nl.
 • Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA): branchevereniging waarbij kwalitatieve dakdekkersbedrijven uit heel Nederland zijn aangesloten. Lees meer op nda.nl.
 • KOMO-keurmerk: geeft aan dat een dakdekker voldoet aan strenge kwaliteitseisen. De dakdekkers worden namelijk getoetst door onafhankelijke deskundigen. Lees meer op komo.nl.

Is er een subsidie voor dakwerken?

In 2024 is de enige landelijke subsidie voor dakwerken alleen voor VvE’s nog beschikbaar. Als VvE krijgt u tot 75% van de kosten van de dakdekker weer terug. Dat er voor particulieren geen landelijke subsidie beschikbaar is, betekent niet dat u geen subsidie krijgt. Sommige gemeentes bieden een subsidie aan. Of dit bij uw gemeente ook het geval is controleert u gemakkelijk via energiesubsidiewijzer.nl.

Daarnaast profiteert u van een verlaagd btw-tarief. Laat u uw dak isoleren? Dan wordt er over de kosten van de dakdekker slechts 9% btw gerekend. Tot slot is het mogelijk een energiebespaarlening aan te vragen.

Handige bespaartips!

Besparen op de kosten van een dakdekker? Dat kan! Er zijn verschillende manieren om de prijzen per meter zo laag mogelijk te houden: regel een kwantumkorting of voer voorbereidende werkzaamheden zelf uit.

Zo bespaart u op uw dakwerken:

 • Overleg met uw buren: hoe groter de omvang van het project, des te lager de kosten per meter. Willen uw buren ook een dakrenovatie uitvoeren? Schakel dan samen een dakdekkersbedrijf in.
 • Voer eventuele voorbereiding zelf uit: vraag de dakdekkers of er klusjes zijn die u vooraf kunt uitvoeren, om de vakmannen zo tijd te sparen.
 • Laat direct isolatie aanbrengen: door het dak te isoleren, verliest u veel minder warmte. Zo bespaart u op de energierekening, waardoor u de investering in uw dakwerken uiteindelijk terugverdient. In 2019 kun je weer subsidie krijgen voor dakisolatie. Kijk op rijksoverheid.nl.

kosten dakdekkersbedrijf

Dakdekker nodig? Gratis offerte!

Dakdekker bij u in de buurt gezocht? Een dakdekkersbedrijf is in te schakelen voor verschillende werkzaamheden: van het monteren van de dakgoten tot het opsporen van een daklekkage. Kies voor een dakdekkersbedrijf bij u in de buurt en houd de prijs zo laag mogelijk. Weten wat een dakdekker per meter kost?

Start gratis offerteaanvraag!

Dat verschilt. Wilt u graag een exacte indicatie van de dakbedekking prijzen of wilt u meer weten over de prijzen per meter voor dakonderhoud? Vraag snel een gratis offerte aan! Deze offerteservice is geheel zonder verplichtingen dus u zit helemaal nergens aan vast.