Dakgoot materialen

Bij vrijwel elke woning zijn dakgoten geïnstalleerd voor het afvoeren van het hemelwater. Wanneer de goten van het juiste onderhoud worden voorzien, dan zullen zij in de meeste gevallen zo’n 10 tot 15 jaar meegaan, voordat zij vervangen dienen te worden. Hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie voor een dakgoot naar uw keuze?

Start gratis offerteaanvraag.

Hoewel het tot een aantal jaar terug zeer gebruikelijk was om dakgoten van zink of plastic te plaatsen, is de laatste jaren kunststof steeds populairder geworden als basismateriaal.

Op deze pagina vergelijken wij daarom voor u de voor- en nadelen van de diverse beschikbare materialen. Tevens geven we u een indruk van de bijbehorende prijzen.

Gratis offertes vergelijken

Wilt u nieuwe kunststof dakgoten laten plaatsen?

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan en bespaar op de kosten!

Kunststof dakgoten

Zoals gezegd is kunststof in opmars als basismateriaal voor diverse producten in de bouw, zo ook voor dakgoten. Het voordeel van kunststof is dat het bestand is tegen alle weersomstandigheden, en een zeer lange levensduur heeft. Daarnaast is het een zeer gemakkelijk product om te plaatsen, is het onderhoudsvriendelijk en is de stevigheid dusdanig dat doorzakking wordt voorkomen.

Tot slot is het materiaal ook nog eens duurzaam en vriendelijk voor het milieu. Kunststof heeft feitelijk geen nadelen, zelfs de prijzen voor kunststof dakelementen zijn gemiddeld lager dan die van andere materialen.

Aluminium dakgoten

Het is tevens mogelijk om uw huidige zinken of plastic dakgoot te vervangen door een aluminium variant. Aluminium heeft diverse grote voordelen, die onze professionals hieronder voor u op een rijtje hebben gezet. Zo is aluminium:

  • Een licht basismateriaal
  • Bestand tegen corrosie
  • Naadloos te plaatsen
Daarnaast kent aluminium een goede prijs-kwaliteit verhouding voor een gemiddelde levensduur en is het een uitstekend product om bestaande dakgoten mee te vervangen. Het nadeel van aluminium is dat het jaarlijks wel enig onderhoud kent, en minder lang mee gaat dan kunststof.
zinken dakgoot

Dakgoten van zink

Hoewel zink van oudsher al gebruikt wordt voor het plaatsen van dakgoten, is het ook vandaag nog een populair product. Zinken goten en regenpijpen hebben dan ook vele positieve eigenschappen zoals een uitermate lange levensduur, eenvoudige reparatie mogelijkheden, en een ideale prijs-kwaliteit verhouding.

Daarnaast is een zinken bouwonderdeel zeer robuust en duurzaam. U hoeft dus bij storm niet te vrezen voor uw goten. Dankzij de verkleuring van de zinken elementen krijgt uw dakgoot op de lange termijn een zeer klassieke uitstraling. Nadeel van zink is dat het niet samengaat met andere metalen, en dat het op termijn ook beïnvloed kan worden door corrosie.

koperen dakgoot

Koperen dakgoten

Bent u op zoek naar een grondstof die zorgt voor een uitermate luxe uitstraling en karakteristieke sfeer? Kies dan voor koperen onderdelen als basis. Koper is een kostbaar materiaal, waardoor de prijzen van de goot relatief hoog zullen zijn. Een koperen dakgoot vereist echter weinig onderhoud en kent een zeer lange levensduur. Daarnaast is het bij de meeste leveranciers beschikbaar in alle soorten en maten: waardoor het altijd bij uw woning past. Koperen dakgoten verkleuren na verloop van tijd platinagroen, wat voor veel mensen een extra reden vormt om deze aan te schaffen. Let wel op dat de uitstraling van de grondstof past bij uw huis, en zorg voor een juiste bevestiging. In de voorgaande tijd is er regelmatig een koperen goot gestolen.

Dakgoten prijzen

De exacte prijs voor het vervangen van uw goten is afhankelijk van diverse factoren. Zo worden de prijzen beïnvloed door het basismateriaal waar u voor kiest, en de lengte van het materiaal. Daarnaast is de manier van ophanging van de belang, en de bereikbaarheid van de plaats waar het opgehangen moet worden. Houd rekening met minimale prijzen van zo’n €25,- per meter voor de kunststof variant, terwijl een koperen element voor ongeveer €55,- per meter verkocht wordt.

Hiertussen in liggen de kosten voor de aluminium en zinken modellen (rond de €30,- tot €55,- per meter). Wat de prijzen ook zijn, deze kunt u op de lange termijn terugverdienen met een besparing op extra onderhoudskosten of problemen met wateroverlast door een lekkende dakgoot.

Gratis offerte ontvangen?

Wilt u graag weten wat de kosten zijn voor het vervangen van uw dakgoot? Hebt u vragen over het verschil in kwaliteit tussen diverse materialen? Of hebt u behoefte aan een overzicht in de mogelijkheden van het terugverdienen van uw investering?

Aarzel dan niet om gebruik te maken van onze offerteservice. Binnen enkele dagen ontvangt u van een dakgootspecialist uit uw eigen regio dan een gratis en scherp geprijsde offerte.

De offerteservice is volledig vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast. Start nu uw offerteaanvraag!