Dakgoten Amersfoort

Dakgoten Amersfoort

Cor van Meer is nu bereikbaar via 088 444 7626!

Dakgoten vormen een belangrijk onderdeel van het hemelwaterafvoer, en moeten daarom op de goede wijze onderhouden worden. Zo is het bijvoorbeeld van belang om de goten periodiek te reinigen om verstopping te voorkomen, en adviseren wij om ze jaarlijks te controleren op beschadigingen, zodat u deze op tijd kan (laten) repareren. Wanneer de dakgoten of regenpijpen verstopt raken is bovendien de kans op lekkage en andere vochtproblemen groot, wat betekent dat dit zoveel mogelijk voorkomen moet worden. Bent u op zoek naar een erkend vakman uit Amersfoort die uw dakgoten kan schoonmaken, repareren of vervangen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze specialisten zijn u met alle plezier van dienst.

Contactformulier

Omschrijving opdracht (*)


Het schoonmaken van uw dakgoot

Veel van onze klanten uit Amersfoort denken dat het schoonmaken van de dakgoten alleen bedoeld is om te voorkomen dat ze verstopt raken. Hoewel dit zeker een belangrijk doel van de klus is, spelen er ook andere factoren mee. Zo zal het reinigen van de goten ervoor zorgen dat de levensduur van het materiaal verlengd wordt, en is het minder snel nodig om de gehele goot te vervangen. Een derde positief punt van het schoonmaken is dat mogelijke beschadigingen op tijd gezien worden, zodat repareren voldoende is, en het vernieuwen van de beschadigde onderdelen wordt voorkomen. Wilt u uw dakgoten professioneel laten reinigen? Wij helpen u met alle plezier verder.

Jarenlange ervaring, persoonlijke service

Wanneer u een specialist uit ons bedrijf in Amersfoort inschakelt voor het reinigen, repareren over vernieuwen van uw dakgoten, dan weet u zeker dat u snel en vakkundig door een erkend vakman zult worden geholpen. Al onze specialisten hebben een ruime ervaring op het vakgebied, en zijn uitstekend gediplomeerd. Daarnaast garanderen wij aantrekkelijke prijzen en een persoonlijke service: u wordt altijd snel te woord gestaan en op maat geholpen. Wilt u graag direct met een specialist in contact komen? Bel dan naar 088 444 7626 of vul voor meer informatie het contactformulier in.

  • Aantrekkelijke prijzen
  • Snelle afhandeling
  • Jarenlange ervaring

Vraag eens naar de mogelijkheden: 088 444 7626

Wilt u weten wat de prijzen zijn voor het vervangen van uw dakgoten? Hebt u een vraag over het materiaal dat het beste aansluit bij uw wensen voor de hemelwaterafvoer? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het afsluiten van een onderhoudscontract? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen via het contactformulier of 088 444 7626. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Wij reinigen uw dakgoot!

Vraag eens naar de voordelige prijzen en voorwaarden.
contact dakgotenspecialist Amersfoort

regenpijp reinigen Amersfoort

De dakgoot schoonmaken

Het schoonmaken van de dakgoten is een relatief eenvoudig klus, waarvoor u enkel een schepje en een tuinslang voor nodig heeft, en natuurlijk een stevige ladder. In de meeste gevallen is het voldoende om de overtollige bladeren en het slib uit de goot te verwijderen, en deze daarna door te spoelen, voor het herstel van het hemelwaterafvoer. Het schoonmaken van de dakgoten kan bovendien handig gecombineerd worden met een controle van alle onderdelen op schade en slijtage. Hoe eerder u (beginnende) scheurtjes ontdekt, des te groter de kans dat het nog mogelijk is deze te repareren, of enkel een klein onderdeel te vernieuwen. Wanneer u een vakman uit ons bedrijf in Amersfoort de goten laat schoonmaken, dan zal deze indien nodig direct beschadigingen repareren. Zo weet u zeker dat u in de toekomst geen last krijgt van een dakgoot die lekt, of andere vochtproblemen. Benieuwd naar de prijzen voor het reinigen van de dakgoten? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Dakgoten reinigen Amersfoort
Regenpijpen Amersfoort

Wat te doen bij een verstopping?

Het komt regelmatig voor dat wij door een klant uit Amersfoort worden gebeld omdat de goot of regenpijp is verstopt. Het verhelpen van een verstopping is bij dakgoten relatief eenvoudig: vaak is het voldoende deze te reinigen en de opgehoopte bladeren te verwijderen. Een verstopping van regenpijpen is iets lastiger op te lossen, met name omdat je nooit precies weet waar de verstopping zich bevindt. Is één van uw regenpijpen verstopt geraakt? Probeer dan eerst om deze met behulp van waterdruk weg te spoelen, of met een lange stok door te prikken. Heeft dit geen effect? Dan adviseren wij om contact op te nemen met een specialist, welke de verstoppin kan oplossen. Om te voorkomen dat de dakgoot weer verstopt raakt kunt u het beste een bladvanger of bladrooster plaatsen. Er zijn diverse modellen bladvangers verkrijgbaar bij onze experts, onder andere voor over de hele dakgoot, of enkel bij de aansluiting met de regenpijpen. Laat u daarom op voorhand goed informeren. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Tips om veilig de klus te klaren

Hoewel het mogelijk is om zelf diverse dakwerken uit te voeren, is het wel belangrijk dat u goed om uw eigen veiligheid denkt. Het belangrijkste is dat u een stevige ladder of steiger heeft, waarmee u veilig bij het dak kunt. Is het nodig om op het dak te lopen? Kijk dan goed uit waar u uw voeten neerzet. Niet alle dakbalken zijn even stevig, en kunnen dan ook doorbreken als u hier uw volle gewicht op zet. Onze specialisten geven bovendien als tip mee om goede beschermende kleding te dragen. Bij het schoonmaken van de dakgoten zijn een stofbril en werkhandschoenen geen overbodige luxe.

Slecht weer? Niet schoonmaken.

Regent het of waait het? Dan raden wij af om het dak op te gaan. Door hevige windvlagen is uw veiligheid niet gegarandeerd. Bovendien zal regen u het zich belemmeren waardoor het reinigen, vervangen of repareren van de dakgoten bemoeilijkt wordt. Uit onderzoek is gebleken dat het werken in slecht weer de kans op ongelukken met 50 procent verhoogt. Wacht daarom rustig tot het beter weer wordt voordat u aan de slag gaat.

Zelf de dakgoten en regenpijpen schoonmaken

Wij gaven hierboven al aan dat het mogelijk is om zelf de dakgoten en regenpijpen te reinigen. Om het schoonmaken te vergemakkelijk en u te garanderen van een optimaal resultaat, hebben onze experts uit Amersfoort een eenvoudig stappenplan voor u opgesteld. Hebt u nog vragen naar aanleiding van het stappenplan of wilt u toch de hulp van een vakman inschakelen? Bel dan naar 088 444 7626 of vul ons webformulier in. Wij zijn u graag van dienst.

  • Stap 1. Voorbereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg voor een stevige ladder, of liever nog een steiger, en draag beschermende kleding. Voor het schoonmaken van de dakgoten hebt u verder weinig nodig behalve een schepje, emmer en een tuinslang of hoge drukspuit.
  • Stap 2. Schoonmaken. Schep eerst de bladeren en ander vuil uit de dakgoot. Daarna is het mogelijk om het slib op de bodem te verwijderen. Dit kan met behulp van een beetje water en verder met het schepje. Spoel direct ook de regenpijpen door.
  • Stap 3: Controle. Om tijd te besparen is het handig om na het schoonmaken de goten en pijpen te controleren op schade, en te bepalen of u een onderdeel moet repareren of vernieuwen. Desgewenst kunt u ook een expert inschakelen voor het herstellen of vervangen.
Onderhoudscontract reinigen dakgoten

Onderhoudscontract

Het afsluiten van een onderhoudscontract voor het reinigen van uw hemelwaterafvoer brengt diverse voordelen met zich mee. Zo weet u zeker dat het schoonmaken regelmatig gebeurt. Bovendien bent u op deze manier verzekerd van een specialist die alle onderdelen controleert en indien nodig kan repareren of vernieuwen.
regenpijpen schoonmaken Amersfoort

Mijn dakgoot lekt, wat nu?

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Amersfoort de vraag wat zij moeten doen wanneer hun dakgoot lekt. Hierop zijn verschillende antwoorden mogelijk, afhankelijk van de oorzaak van de lekkage. Lekt uw goot doordat deze verstopt is? Dan dient u de goot te reinigen om van de lekkage af te zijn. Zijn scheuren in de naden de oorzaak voor de lekkage, dan dient u deze te herstellen. Dit kan onder andere met speciaal zelfklevend folie dat de bodem van de goot afdekt. Weet u niet wat u moet doen of hebt u geen tijd voor herstelwerkzaamheden? Neem dan contact met ons op via 088 444 7626.

Dakgoot vervangen

Het vervangen van dakgoten kost enige tijd en moeite, maar is eventueel zelf af te handelen. Bij het vervangen van een goot is het ten eerste van belang om de juiste materialen en ophanging aan te schaffen. Heeft het nieuwe model dezelfde afmetingen als de oude? Dan is het veelal mogelijk om de oude bevestigingen te laten hangen. Daarnaast moet u er aan denken dat menig materiaal waarvan de dakgoten en regenpijpen worden gemaakt uitzetten en inkrimpen door invloed van de buitentemperatuur. Maak daarom de klemmen niet helemaal vast, maar laat ruimte voor speling. Wij informeren u met alle plezier verder.

dakgoot vernieuwen Amersfoort

Soorten dakgoten

Bent u van plan om uw dakgoten te vernieuwen? Dan hebt u de keuze uit een groot aantal materialen, welke allen hun eigen voor- en nadelen hebben. Daarnaast zijn er verscheidene modellen waarin de goten worden geleverd. De meest standaard variant is de bakgoot. Een bakgoot is een vierkant en eenvoudig model, dat in meerdere breedtes kan worden gemaakt. Naast de bakgoot is er de mastgoot. Een mastgoot heeft een halfronde vorm, en biedt daarom een elegante aanblik. Mastgoten worden daarom over het algemeen geplaatst bij particuliere woningen in Amersfoort, terwijl bakgoten eerder bij bedrijfspanden en fabrieken worden toegepast.

Materialen

Zink

Traditioneel werden de meeste dakgoten en regenpijpen van zink gemaakt. Zink is een zeer duurzaam materiaal dat lange tijd mee zal gaan. Het materiaal is echter maar in één kleur verkrijgbaar, waardoor de meeste mensen tegenwoordig kiezen voor kunststof als alternatief materiaal.

Kunststof

Het grote voordeel van kunststof is naast de vele kleuren en designs waarin het wordt geleverd, de lange levensduur. Bij goed onderhoud is de gemiddelde levensduur 40 jaar. Daarnaast heeft kunststof weinig onderhoud nodig, en is het eenvoudig te reinigen. Ideaal voor uw hemelwaterafvoer!

Hout

Een derde materiaal dat kan worden gebruikt voor het maken van dakgoten is hout. Hout heeft een minder lange levensduur, maar biedt wel een warme aanblik. Om ervoor te zorgen dat het hout in de juiste staat blijft, adviseren wij om deze minimaal eens in de vijf jaar te schilderen.

Koper

Koper is tevens een optie als materiaal voor het maken van bouwonderdelen. Wanneer u voor koper kiest, moet u echter wel rekening houden met aanzienlijke prijzen. Het koper heeft eerst een geelgouden kleur, en zal na verloop van tijd oxideren naar een licht groene kleur.

Aluminium

Een ander materiaal dat vele leveranciers uit Amersfoort aanbieden is aluminium. Aluminium is een zeer duurzaam materiaal omdat het eenvoudig te vinden is, en gemakkelijk te verwerken. Omdat aluminium een vrij industriële uitstraling heeft, plaatsen wij deze met name bij bedrijfspanden. Vraag via het contactformulier naar de mogelijkheden.

PVC

Een ander materiaal dat vele leveranciers uit Amersfoort aanbieden is aluminium. Aluminium is een zeer duurzaam materiaal omdat het eenvoudig te vinden is, en gemakkelijk te verwerken. Omdat aluminium een vrij industriële uitstraling heeft, plaatsen wij deze met name bij bedrijfspanden. Vraag via het contactformulier naar de mogelijkheden.

Regenpijpen

Wij gaven hierboven al aan dat voor het ontstoppen van een verstopt geraakte regenpijp, het gebruik van een hoge drukspuit of een lange stuk de meest eenvoudige oplossing is. In een aantal gevallen is het verhelpen van een verstopping in de regenpijpen echter niet zo eenvoudig. Het kan dan nodig zijn om de pijp aan de onderzijde door te zagen, en zo vanaf de onderkant de verstopping te verwijderen. Zorg er vervolgens wel voor dat u de pijp daarna weer goed in de grond aansluit, om wateroverlast te voorkomen. Onze experts uit Amersfoort zijn u desgewenst met alle plezier van dienst.

regenpijpen Amersfoort
houten dakgoot

Zelf regenpijp schoonmaken

Direct contact

Bent u op zoek naar een erkend vakman uit Amersfoort die u kan ondersteunen bij het vervangen, repareren of reinigen van de dakgoten en regenpijpen? Dan bent u bij Cor van Meer aan het juiste adres. Onze specialisten hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied en helpen u gegarandeerd tegen aantrekkelijke prijzen. Wilt u weten welke prijzen er gelden voor een klus naar uw wensen? Vul dan vandaag nog ons contactformulier in. Wij zullen u vervolgens spoedig een vrijblijvende prijsopgave toesturen. Hebt u liever direct contact met een expert? Bel dan naar 088 444 7626. Wij staan u graag te woord. Kiest u ervoor om een specialist van ons bedrijf in te schakelen? Dan profiteert u zeker van een hoogwaardig vakmanschap en uitstekende persoonlijke service. Uw tevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel, en wij zijn u met alle plezier van dienst.