Dakgoten Hilversum

Dakgoten Hilversum

Cor van Meer is nu bereikbaar via 085 500 9935!

Woont u in Hilversum en heeft u hulp nodig bij het schoonmaken van de dakgoten of regenpijpen? Bij technisch bureau Cor van Meer kunnen wij u assisteren bij het periodiek reinigen van de dakgoten, en hebben wij tevens ervaring met het repareren van zowel goten als regenpijpen, of zelfs vernieuwen met het beste materiaal. Door uw dakgoten regelmatig te reinigen voorkomt u dat deze verstopt raken. Verstopping van de dakgoten heeft onder meer lekkage en schimmel tot gevolg. Door deze zaken voor te zijn met het schoonmaken van de dakgoten en regenpijpen bespaart u zichzelf hoge kosten en veel ongemak. Neem voor meer informatie over de prijzen en mogelijkheden contact op via het contactformulier, of bel 085 500 9935 voor een directe afspraak met een vakman uit Hilversum.

Contactformulier

Omschrijving opdracht (*)


Het schoonmaken van uw dakgoot

Het schoonmaken van uw dakgoot of regenpijpen als deze verstopt zijn, hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met behulp van een goede ladder, stevige werkhandschoenen, bladblazer en tuinslang kunt u het reinigen in vele gevallen zelf uitvoeren. Wanneer het vuil echter sterk is opgehoopt in de dakgoten, of wanneer uw dakgoten lastig bereikbaar zijn, kunt u beter de hulp inschakelen van een vakman uit Hilversum. Deze kan met de nieuwste technieken uw dakgoten en regenpijpen snel en vakkundig reinigen, en – indien nodig – repareren. Om te voorkomen dat uw regenpijp verstopt raakt, is het tevens mogelijk de specialist uit Hilversum te vragen een bladvanger te installeren.

Jarenlange ervaring, persoonlijke service

De medewerkers van technisch bureau Cor van Meer hebben allen jarenlange ervaring met het schoonmaken en repareren van dakgoten en regenpijpen. Daarnaast staan wij onszelf voor op een persoonlijke service, voor al onze klanten. Heeft u vragen of opmerkingen, speciale wensen? Wij zullen proberen hieraan te voldoen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor een groot assortiment aan materiaal en artikelen. Wij leveren in Hilversum bijvoorbeeld dakgoten van zowel zink als koper, en regenpijpen van aluminium en kunststof.

  • Persoonlijke service
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Verschillende materialen
  • Snelle afhandeling
  • Jarenlange ervaring

Vraag eens naar de mogelijkheden: 085 500 9935

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het reinigen of repareren van uw dakgoten en regenpijpen in Hilversum? Wilt u weten welke prijzen er vastzitten aan het schoonmaken van uw dakgoten? Wilt u tips voor als de regenpijpen verstopt raken? Bel met 085 500 9935 voor direct contact met een vakman, of vul het contactformulier zo nauwkeurig mogelijk in. Wij helpen u graag!

Wij reinigen uw dakgoot!

Vraag eens naar de voordelige prijzen en voorwaarden.
Direct contact dakspecialist Hilversum

Dakgoot reinigen

De dakgoot schoonmaken

De meeste mensen weten niet hoe belangrijk dakgoten van hun huis in Hilversum zijn. Een goot heeft de functie om hemelwater weg te voeren naar de grond en dan naar de riolering. Hierdoor wordt uw gevel, deuren, kozijnen en de kelder beschermd voor waterschade. Helaas valt er niet alleen regenwater uit de lucht. Bladeren van bomen, opgewaaid plastic en residu uit het regenwater verzamelen zich in de loop van tijd in uw dakgoot. Dakgoten kunnen verstopt raken. Door het tweemaal jaarlijks schoonmaken van de dakgoten kunt u voorkomen dat deze verstopt raakt. Het schoonmaken van de dakgoten en regenpijpen neemt voor een professional weinig tijd in beslag. Door gebruik te maken van het nieuwste materiaal en innovatieve technieken is het reinigen van de dakgoten zo gebeurd. Door de goten te reinigen voorkomt u vervelende lekkages en andere problemen. Bel daarom vandaag nog vrijblijvend naar 085 500 9935 en vraag naar de voorwaarden!

Houten dakgoot schoonmaken Hilversum
Regenpijp reinigen Hilversum

Wat te doen bij een verstopping?

Wanneer u de dakgoten niet laat reinigen zal deze door het afval vol raken en verstopt raken. Door de verstopping kan de dakgoot overstromen. De regenpijpen hebben dan geen nut meer als deze verstopt zitten. Het regenwater zal een aardig gewicht met zich meebrengen waardoor er een enorme druk op de dakgoten ontstaat. Door de druk kunnen ze gaan lekken of nog erger loskomen te zitten. Staat u huis in de omgeving van bomen dan is het verstandig om vaker de dakgoten te gaan schoonmaken. Een regenpijp raakt eenvoudig verstopt. Het gevolg hiervan is dat ten tijde van hevige regenval en bevriezing scheuren kunnen ontstaan in het materiaal. Een regenpijpen en dakgoten specialist kan deze snel voor u repareren, om verder ongemak te voorkomen. Laat uw regenpijpen periodiek schoonmaken om dergelijke reparaties te vermijden. U kunt het schoonmaken zelf doen, maar ook overlaten aan de specialisten. Wij reinigen, vernieuwen en repareren uw dakgoten en regenpijpen bij u thuis in Hilversum tegen scherpe tarieven.

Tips om veilig de klus te klaren

Als u zelf de dakgoten gaat schoonmaken in Hilversum is het handig om enkele tips te krijgen van een professional zodat u veilig deze klus kan klaren. Omdat dakgoten zich aan het dak bevinden zult u op hoogte gaan werken. Geen klus voor iemand met hoogtevrees dus! Het is belangrijk om een veilige, stabiele ladder te hebben. Sommige huizen zijn vrij hoog. Heeft u een plat dak of met een hele lichte helling? Dan is het misschien makkelijker om vanaf het dak de goten en regenpijpen te reinigen. Als u toch op de ladder staat kunt u mooi kijken of er nog wat te repareren is.

Slecht weer? Niet schoonmaken.

U kunt beter niet de ladder op om de dakgoten van uw huis schoon te maken als uw huis meer dan twee verdiepingen. Heeft u wel meer dan twee verdiepingen dan kunt het beter over laten aan een expert uit Hilversum. U kunt beter ook niet de ladder op als er een harde wind staat. Daarnaast zijn harde regen, sneeuw of een hete zomerdag geen ideale omstandigheden om verstopte regenpijpen en dakgoten te gaan schoonmaken.

Zelf de dakgoten en regenpijpen schoonmaken

Tijdens de klus moet u stevige werkschoenen, handschoenen en (bij gebruik van een bladblazer) een stofkapje en veiligheidsbril gebruiken. Daarnaast zijn een emmer en een tuinschep handig om het losse afval in op te vangen. Het schoonmaken van de goot bestaat uit vier simpele stappen:

  • Het losse afval en slib weg scheppen; in de goot zit vaak los materiaal en slib. Door het wat vochtig te maken is het makkelijk in uw emmer te scheppen. Hiermee lost u de verstopping meestal al op.
  • Doorspoelen; nu het meeste residu in de emmer zit kunt u met een tuinslang of een emmer water de dakgoten door te laten spoelen.
  • Regenpijpen controleren; het kan natuurlijk dat u aan het doorspoelen bent en het water niet wegloopt. De regenpijp is verstopt en zult deze moeten reinigen.
  • Reinigen van regenpijpen; de verstopping van een regenpijp kunt u ontstoppen door met een doorsteekveer of lang stuk ijzerdraad vanuit de bovenkant de regenpijp in te prikken. Hierdoor kunt u de verstopping losmaken.
Heeft u na deze tips nog steeds een probleem met uw goten dan kunt u gebruik maken van onze diensten in Hilversum. Wij zullen dan op een professionele wijze uw regenpijpen en dakgoten schoonmaken, repareren en reinigen.
dakgoten repareren Hilversum

Onderhoudscontract

Het periodiek schoonmaken van zowel dakgoot als regenpijp wordt gestandaardiseerd met het afsluiten van een onderhoudscontract. Door gebruik te maken van een dergelijk contract krijgt u tevens korting wanneer de vakman onderdelen moet repareren. Bovendien bent u ervan verzekerd dat het schoonmaken vakkundig en snel gebeurd.
dakgoten vernieuwen Hilversum

Mijn dakgoot lekt, wat nu?

Een lekkende dakgoot wordt over het algemeen veroorzaakt door een verstopping. Is één van de dakgoten verstopt? Dan is het vaak relatief eenvoudig om dit te verhelpen door het schoonmaken van de goot, en het verwijderen van bladeren en vuil. Installeer eventueel een bladvanger om een nieuwe verstopping te voorkomen. Is een verstopt onderdeel niet de oorzaak van de lekkage? Kijk dan of het een optie is om de bodem van de goot af te dekken met EverSeal of MariSeal om scheurtjes te dichten. Zo wordt eveneens menig lekkage verholpen. Helpt ook dit niet? Neem dan contact op met en erkend vakman.

Dakgoot vervangen

Wanneer het niet meer mogelijk is om de dakgoot goed schoon te krijgen, of als bij beschadigingen een reparatie niet afdoende werkt, dan is het noodzakelijk de goot te vervangen. Wilt u geld besparen op de klus? Kies er dan voor om eigenhandig de dakgoten te vervangen. Het is hiervoor noodzakelijk om eerst de oude goten te verwijderen. Wij adviseren om de nieuwe dakgoten in dezelfde maat te kopen. In dat geval kunt u de bevestigingsmiddelen laten zitten wat tijd en geld bespaart. Kiest u voor een ander materiaal of andere maten? Laat u dan goed informeren over de juiste methode voor bevestiging.

dakgoot vervangen Hilversum

Soorten dakgoten

Naast dat er bij ons bedrijf in Hilversum dakgoten verkrijgbaar zijn in vele soorten materialen, dient u tevens een keuze te maken uit de verschillende modellen die wij aanbieden. De twee meest gekozen opties zijn de bakgoot en de mastgoot. De mastgoot heeft de vorm van een halfronde mast (vandaar de naam), de bakgoot is de vierkante tegenhanger hiervan. Zowel de mastgoot als bakgoot bieden een uitstekend hemelwaterafvoer, het onderscheid wordt voornamelijk gemaakt door de vormgeving. Maak daarom ook uw keuze gebaseerd op de aansluiting van de vorm op de aanblik van uw woning. Vraag eventueel een specialist om advies op maat.

Materialen

Zink

Vroeger werd voornamelijk zink gebruikt bij dakgoten in Hilversum. Het voordeel van zink is dat het heel bewerkelijk is. Ter plekke kan men het vernieuwen of repareren. Een lek kan makkelijk gesoldeerd worden, maar het materiaal is ook goed knipbaar en buigbaar.

Kunststof

Omdat de prijzen van zink steeds meer toenamen wordt er tegenwoordig veel gebruik gemaakt van kunststof. Kunststof is erg goedkoop. Het is bovendien erg duurzaam en te repareren of te vernieuwen. Dakgoten werden vroeger ook veel van hout gemaakt.

Hout

Hout is snel en makkelijk te bewerken, maar is niet goed bestand tegen vocht. Het natuurlijk karakter van hout spreekt veel mensen aan. Houten goten komen van origine veel voor op boerderijen. Een voordeel is dat ze makkelijk overschilderbaar zijn.

Koper

Koper wordt vaak gebruikt bij het restaureren en vernieuwen van dakgoten bij historische gebouwen in Hilversum. Regenpijpen van dit soort gebouwen zijn ook vaak van koper. Het is erg prijzig en wordt daarom weinig gebruikt in de huidige bouw.

Aluminium

Aluminium wordt vaak samen met polyester gebruikt. Een voordeel van hiervan is dat deze materialen recyclebaar zijn en niet roesten. Verder zijn ze niet zwaar in gewicht en hebben een lange levensduur. De prijzen zijn hoger dan de prijzen voor kunststof.

PVC

Dakgoten van PVC worden veel gebruikt voor de afwatering van schuurtjes en bijgebouwen. Doordat ze vaak gelijmd in elkaar worden gezet ontstaan er bij dit type goten nog wel eens lekkages. Een PVC goot is niet duur om te vernieuwen.

Regenpijpen

Naast dakgoten kunnen ook regenpijpen verstopt raken. Het ontstoppen van regenpijpen vraagt enige handigheid, maar kan eveneens door u zelf worden uitgevoerd. Probeer hierbij eerst om de regenpijp vanaf de bovenzijde te ontstoppen. Gebruik een hoge drukspuit, of poog om met een stok of ontstoppingsveer de verstopping naar beneden te spoelen of drukken. Wanneer deze technieken geen effect hebben, kunt u proberen om de regenpijp dicht bij de grond door te snijden, en vervolgens vanaf de onderzijde de verstopping te bereiken. Monteer daarna weer een nieuw stuk buis aan het oude gedeelte, en zorg zo dat de hemelwaterafvoer optimaal blijft werken.

regenpijpen Hilversum
Dakspecialist Hilversum

Zelf dakgoten schoonmaken

Direct contact

Als u dakgoot verstopt zit kan dit overlast veroorzaken. Door het zelf schoonmaken van uw dakgoot kan u voorkomen dat er een verstopping ontstaat. Heeft u vragen over de mogelijkheden voor het schoonmaken van uw dakgoten. Of wilt u dat wij u lekkende regenpijpen repareren? Technisch bureau Cor van Meer heeft jarenlange ervaring op het gebied van dakgoten. Wij streven naar een 100% klanttevredenheid bij onze klanten en onze medewerkers hebben veel kennis door een gedegen vooropleiding. U kunt ook bij ons terecht als u uw dakgoten of regenpijpen wilt laten vernieuwen. Wij hebben een grote voorraad en leveren dakgoten van zink, kunststof en hout. Ook hebben we regenpijpen van pvc en aluminium. Bel ons op nummer 085 500 9935 of geef in het contactformulier aan wat er gebeuren moet. Wij kunnen u dan kosteloos en vrijblijvend een offerte sturen.