Dakgoten Kaatsheuvel

Bel direct voor reparatie, schoonmaken of vervangen. Wij zijn 24/7 bereikbaar!

Bel 085 500 9941

Wij werken in uw regio samen met:

logo partner

Dakgoten Kaatsheuvel

Lekken uw dakgoten in Kaatsheuvel of zijn deze aan een onderhoudsbeurt toe? Een dakgootspecialist is in te zetten voor het vernieuwen, reinigen of repareren van uw dakgoten. Wees er op tijd bij, want een verouderde of verstopte dakgoot zorgt voor vervelende lekkages en waterschade.

Meer weten over dakgoten?

Op deze pagina leest u meer over dakgoten: u vindt informatie over de verschillende materialen en de levensduur en leest wat voor onderhoud dakgoten nodig hebben. U vindt hier bovendien meer informatie over de dakgoten prijzen en u leest wat de kosten zijn voor het schoonmaken van de dakgoten. Op zoek naar een dakgootspecialist? Start dan de gratis offerteaanvraag!

dakgoten Kaatsheuvel

Met spoed dakgootspecialist nodig?

Heeft u last van een lekkende dakgoot die u direct wilt laten verhelpen? Schakel dan met spoed een vakman uit Kaatsheuvel in. Bel 085 500 9941 en kom direct in contact met een vakman bij u in de buurt. Bij spoed komt hij direct naar u toe voor het herstellen van uw dakgoot.

Zet een vakman in voor het herstellen van uw kapotte dakgoot, het vernieuwen van verouderde dakgoten of het reinigen van een vervuilde dakgoot. Dit kan door te bellen, maar als de werkzaamheden geen haast hebben is het ook mogelijk om eerst een gratis offerte aan te vragen. Zo bent u vooraf op de hoogte van de exacte dakgoten prijzen.

Bel 085 500 9941

Dakgoot reparatie Kaatsheuvel

Dakgoot beschadigd? Laat de dakgoot dan repareren door een vakman. Bij kleine beschadigingen is het goed mogelijk om de dakgoot te repareren. Bijvoorbeeld als er een kleine scheur in zit, als de dakgootbeugels zijn afgebroken of als de naden niet meer goed dicht zitten.

Hoe gaat de vakman mijn dakgoot repareren?

Dit is volledig afhankelijk van het materiaal. Het voordeel van zinken dakgoten is dat deze met behulp van solderen heel gemakkelijk te repareren zijn. Het repareren van een kunststof dakgoot is een stuk lastiger. Soms is het repareren van de dakgoot zo duur, dat de vakman u aanraadt om de dakgoten te vernieuwen. Op zoek naar een vakman bij u in de buurt? Bel 085 500 9941!

Mijn dakgoot lekt, wat nu?

Regelmatig vragen inwoners van Kaatsheuvel wat zij het beste kunnen doen bij een dakgoot die lekt. Het advies is dan om allereerst te controleren of er niet een onderdeel van de hemelwaterafvoer verstopt zit. Een verstopping is vaak de oorzaak van een goot die lekt en veroorzaakt daarmee diverse vochtproblemen. Is dit niet het geval, dan is het noodzakelijk om de onderzijde en zijkanten van de dakgoten te controleren op eventuele scheurtjes en beschadigingen. Deze zijn eventueel eenvoudig te repareren met behulp van een folie dat de goot weer waterdicht maakt. Lekt de goot hierna nog steeds? Dan helpen onze specialisten u graag verder.

dakgoot repareren Kaatsheuvel

Dakgoten repareren kosten

Ik wil mijn dakgoot herstellen, wat kost dit? De kosten voor het repareren van een dakgoot hangen nauw samen met het soort beschadiging én het materiaal.

Wilt u uw kunststof dakgoot repareren? De kosten liggen dan rond de €100,-. Voor het herstellen van een zinken dakgoot liggen de gemiddelde prijzen rond de €150,-. Als uw dakgoot van zink is bevestigd met behulp van een houten bak, dan liggen de kosten iets hoger: rond de €180,-.

Deze prijzen gaan uit van een dakgoot van 3 meter lang. Wilt u uw pvc dakgoot van 6 meter laten repareren? De prijs ligt dan rond de €200,-. Wilt u uw dakgoot laten herstellen? Bel direct naar 085 500 9941!

Wat kost het repareren van een dakgoot?

Omschrijving Gemiddelde prijzen*
Reparatie kunststof dakgoot (in beugels) €100,-
Reparatie zinken dakgoot (in beugels) €150,-
Reparatie zinken dakgoot (in houten bak) €180,-

* Prijzen zijn inclusief btw en materiaal en van toepassing op een dakgootlengte van 3m. Vraag voor een exacte prijs gratis offertes aan.

Met spoed een dakgoot reparatie nodig? 24/7 spoedservice!

Bel en kom direct in contact met een dakgootspecialist uit Kaatsheuvel.

Bel 085 500 9941

Dakgoot schoonmaken Kaatsheuvel

Een dakgoot reinigen is een heel belangrijk onderdeel van het onderhoud. U moet namelijk eerst al het vuil als bladeren, takken en modder verwijderen en daarna de binnenkant van de goot goed poetsen. Dat is een flinke klus, zeker als u op een hoge ladder staat. Het beste kunt u hiervoor een ervaren vakman inschakelen. Het is zelfs een mogelijkheid om een abonnement af te sluiten. Dan komt de vakman uit Kaatsheuvel structureel bij u langs om de dakgoot te reinigen.

Benieuwd naar de prijs voor het reinigen van uw dakgoten? Vraag geheel vrijblijvend een gratis offerte aan!

Wanneer en hoe vaak dakgoten reinigen?

Het is aan te raden om de dakgoot in ieder geval eens per jaar goed schoon te maken. Woont u in een omgeving met veel bomen of vogels? De kans is groot dat de dakgoten sneller vervuilen. In dat geval is het verstandig om de dakgoten elk half jaar goed schoon te maken.

Bespaar uzelf de moeite en sluit een onderhoudscontract af!

De dakgootspecialist geeft een seintje wanneer het weer tijd is om de dakgoten goed te reinigen. Zo hoeft u er niet meer aan te denken!

dakgoot schoonmaken Kaatsheuvel

Belang van dakgoot reinigen

De meeste mensen weten niet hoe belangrijk dakgoten van hun huis in Kaatsheuvel zijn. Een goot heeft de functie om hemelwater weg te voeren naar de grond en dan naar de riolering. Hierdoor wordt uw gevel, deuren, kozijnen en de kelder beschermd tegen waterschade. Helaas valt er niet alleen regenwater uit de lucht. Bladeren van bomen, opgewaaid plastic en residu uit het regenwater verzamelen zich in de loop van tijd in uw dakgoot. Dakgoten kunnen daardoor verstopt raken. Door de goot tweemaal jaarlijks schoonmaken kunt u voorkomen dat deze verstopt raakt. Waarom zou u uw dakgoten regelmatig moeten schoonmaken?

  • Om lekkages en beschadigingen te voorkomen.
  • Om uw woning te beschermen tegen waterschade.
  • Om de levensduur te verlengen.

Wat te doen bij een verstopping?

Ik heb last van een verstopping in mijn dakgoten, wat nu? Het is belangrijk om de verstopping zo snel mogelijk te verhelpen. Doet u dit niet, dan bestaat de kans op een lek.

Kan ik mijn verstopping zelf verhelpen?

In sommige gevallen wel. Als u een hoge ladder heeft en zelf kan zien wat de oorzaak is, dan is het een optie deze zelf te verwijderen. Bijvoorbeeld als er een oud vogelnestje in uw dakgoten zit of als een boel bladeren de toegang tot de regenpijp blokkeren. Helaas is het niet altijd duidelijk wat de verstopping veroorzaakt. Schakel dan snel een vakman uit Kaatsheuvel in door te bellen naar 085 500 9941.

Dakgoten schoonmaken kosten 2021

Voor het schoonmaken van een dakgoot ligt de prijs rond de €59,-. Deze kosten zijn voor het schoonmaken van dakgoten tot 12 meter lang. Wilt u dakgoten van langer dan 12 meter schoonmaken? Dan komt er €4,25 per meter bij de kosten bovenop. Voor het schoonmaken van een dakgoot van 16 meter betaalt u dus ongeveer €76,-.

Deze prijs voor het schoonmaken van de dakgoot geldt bij de afname van een abonnement. Natuurlijk is kan u de dakgoot ook laten schoonmaken zonder abonnement, maar de prijs ligt dan iets hoger. Wilt u graag zeker weten wat de prijs voor het schoonmaken van uw dakgoot is? Vraag dan een gratis offerte aan!

Wat kost dakgoten schoonmaken?

Dienst Gemiddelde prijs *
tot 12 meter
Meerprijs per meter
(voor boven de 12m)
Dakgoten schoonmaken €59,- €4,25

* Prijzen zijn inclusief btw en gelden bij afname van een abonnement. Vraag voor een exacte prijs gratis offertes aan.

Dakgoot vervangen Kaatsheuvel

Als de dakgoten flink verouderd of beschadigd zijn, is schoonmaken of repareren geen optie. Het is dan wel mogelijk om de dakgoten volledig te vernieuwen! Kiest u ervoor om een nieuwe dakgoot te plaatsen, dan moet u eerst goed nadenken over welk materiaal en welke bevestigingsmethode u wilt toepassen.

Kan ik zelf mijn dakgoot vernieuwen?

Het is aan te raden om hiervoor een vakman in te schakelen. Alleen dan weet u zeker dat de dakgoten goed werken en er geen lekkages zijn. Hieronder leest u meer over het plaatsen van een nieuwe dakgoot en wat dit ongeveer kost of start direct de offerteaanvraag.

Dakgoten plaatsen

Heeft u besloten de dakgoot te vervangen, dan gaat de vakman als volgt te werk:

  • Stap 1: het verwijderen van de oude dakgoot. Dit is een kwetsbaar klusje, omdat het belangrijk is dat de gevel niet beschadigt.
  • Stap 2: het bepalen van de juiste plek. Nu moet de specialist bepalen waar hij de nieuwe dakgoot gaat plaatsen. Dit moet heel precies, omdat de dakgoot een afschot van 2,5 tot 3 millimeter nodig heeft.
  • Stap 3: het plaatsen van de nieuwe dakgoot. Een dakgoot plaatsen gebeurt over het algemeen met behulp van dakgootbeugels, maar het is ook een optie om de dakgoot te plaatsen in een houten bak.

dakgoot vervangen in Kaatsheuvel

Dakgoot vervangen kosten 2021

De prijzen van dakgoten zijn grotendeels afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Voor kunststof dakgoten liggen de prijzen het laagst. Hiervoor betaalt u ongeveer €30,- per meter.
De prijs van een zinken dakgoot ligt iets hoger: rond de €40,- per meter. Een aluminium dakgoot kost ook ongeveer €40,- en voor een koperen dakgoot betaalt u gemiddeld €55,- per meter.

Let op!

Dit zijn prijzen exclusief montage. Wilt u dat een ervaren vakman de dakgoten plaatst? Houd dan rekening met een prijs vanaf €90,- voor dakgoten van pvc, €100,- voor zink of aluminium en gemiddeld €120,- voor een koperen dakgoot.

Wat kosten nieuwe dakgoten?

Dakgoot materiaal Gemiddelde prijs per meter
(exclusief montage) *
Gemiddelde prijs per meter
(inclusief demontage oude dakgoot & montage nieuwe goot) *
Kunststof / PVC €30,- Vanaf €90,-
Zink €40,- Vanaf €100,-
Aluminium €40,- Vanaf €100,-
Koper €55,- Vanaf €120,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Vraag dus gratis een offerte aan en ontdek de exacte kosten.

Kwalitatieve kunststof dakgoten tegen de scherpste prijzen!

Vraag een gratis offerte aan zonder verplichtingen!

Start nu de offerteaanvraag

Dakgoot onderhoud

Het is heel belangrijk om de dakgoten regelmatig te onderhouden. Het onderhoud bestaat uit een reiniging en een controle van het materiaal. Om het onderhoud van dakgoten makkelijker te maken, laat u dakgootbescherming plaatsen. Hiermee kunt u de dakgoten bladvrij houden.

In theorie is het mogelijk om zelf het onderhoud van uw dakgoot uit te voeren. In de praktijk blijkt het erg lastig. Alleen al omdat dakgoten vaak erg hoog zitten, en de meeste mensen geen ladder hebben die hoog genoeg is. Maak het uzelf daarom gemakkelijk en schakel een dakgootspecialist uit Kaatsheuvel in.

Onderhoudscontract

Voor het schoonmaken en repareren van dakgoten of regenpijp in Kaatsheuvel, is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Door uw dakgoten periodiek te laten reinigen, voorkomt u dat deze verstopt raken, waardoor u veel problemen voorkomt. Bovendien bent u door het contract verzekerd van lage prijzen.

Materialen

Gaat u nieuwe dakgoten kopen? Dan heeft u de keuze uit verschillende materialen. Naast zink, dat al jarenlang populair is, maken kunststof dakgoten de laatste jaren ook een grote opmars. Daarnaast heeft u de keuze uit aluminium en koper. Welk materiaal het beste bij u past, is afhankelijk van uw voorkeur en budget.

Hieronder leest u meer over de verschillende materialen.

Direct weten wat een nieuwe dakgoot u kost? Start da nu uw offerteaanvraag.

Zink

Zink is het materiaal die het vaakst voorkomt bij dakgoten. Het heeft een prachtige traditionele uitstraling en past dus goed bij elk type woning: modern en klassiek. Zink is bovendien heel gemakkelijk te repareren, omdat de specialist dit kan solderen. Hierdoor is de levensduur van een zinken dakgoot gemiddeld 25 jaar.

Wat kost een zinken dakgoot per meter?

Voor zinken dakgoten ligt de prijs per meter rond de €40,-. Dit is exclusief montage. De prijs voor een zinken dakgoot inclusief montage ligt rond de €100,-.

Kunststof

In Kaatsheuvel is de kunststof of pvc dakgoot steeds populairder. Dit heeft vooral te maken met de prijs: een dakgoot van kunststof of polyester is namelijk een stuk goedkoper dan dakgoten van zink, aluminium of koper.

Kunststof is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en designs. Kies bijvoorbeeld voor een houtlook, zodat het lijkt alsof u een houten dakgoot hebt! Een kunststof dakgoot gaat ongeveer 20 tot 25 jaar mee. Voor kunststof dakgoten liggen de prijzen rond de €30,- per meter. Inclusief montage starten de prijzen van kunststof dakgoten rond de €90,- per meter.

aluminium dakgoten

Aluminium

Op zoek naar dakgoten met een robuuste uitstraling? Kies dan aluminium! Aluminium dakgoten hebben een bijzonder uitstraling die heel goed passen bij nieuwbouwwoningen. Het materiaal is heel licht, naadloos te plaatsen en goed bestand tegen corrosie. Aluminium heeft daarentegen wel een kortere levensduur dan kunststof en zink.

Wat kosten dakgoten van aluminium?

Voor aluminium dakgoten betaalt u gemiddeld €40,- per meter exclusief montage. Inclusief montage kosten aluminium dakgoten ongeveer €100,- per meter.

Koper

Tot slot is het uiteraard mogelijk om een koperen dakgoot te plaatsen. Dit is een duurder materiaal en heeft ook een hele luxueuze uitstraling. Een koperen dakgoot vereist minder onderhoud dan een aluminium dakgoot en ze hebben een hele lange levensduur van gemiddeld 20 tot 30 jaar.

Bovendien zijn ze door specialisten gemakkelijk te bevestigen, waardoor de arbeidskosten zo laag mogelijk blijven. Voor een koperen dakgoot betaalt u, exclusief montage, gemiddeld €55,- per meter. Wilt u de dakgoot laten monteren? Houd dan rekening met gemiddeld €120,- per meter.

Besparen op de prijs van uw zinken dakgoot?

Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van scherpe prijzen!

Gratis offerte

dakgoot Kaatsheuvel

Soorten dakgoten

Naast verschillende materialen, is er ook keuze uit verschillende soorten dakgoten. De dakgoten zijn geschikt voor verschillende situaties. Zo is een mastgoot of bakgoot geschikt bij de meeste standaard woningen en zijn de kil- en zakgoten een oplossing voor bijzondere daken. Hieronder leest u meer over de verschillende soorten dakgoten.

Weet u al van welk materiaal u een nieuwe dakgoot wilt laten plaatsen? Vraag dan gelijk een gratis offerte aan!

Mastgoten

De mastgoot is één van de meest bekende soorten dakgoten. De mastgoot heeft de vorm van een halve cirkel en is verkrijgbaar in verschillende afmetingen: 100mm, 125mm, 150mm en 180mm. Welke afmeting u nodig heeft is onder meer afhankelijk van het dakoppervlak: hoe groter het dak, hoe groter de mastgoot moet zijn. Zo is de mastgoot van 150mm breed geschikt voor dakoppervlaktes tot 130m².

Bakgoten

Naast de standaard mastgoot, kiezen steeds meer inwoners van Kaatsheuvel voor een bakgoot. Bij het vooraanzicht ziet de bakgoot er uit als een vierkante bak, zo heeft dit model zijn naam gekregen. De vorm van een bakgoot is iets steviger dan die van een mastgoot. De bakgoot is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en wordt bevestigd met behulp van een muurbeugel, dakbeugel of muurplaatgootbeugel.

Kilgoot

De kilgoot wordt gebruikt op het dak, waar twee verschillende dakvlakken samenkomen. De kilgoot leidt het water dan verder naar de dakgoot. Het is belangrijk dat de kilgoot van goede kwaliteit is, omdat deze veel water verwerkt. Hiermee voorkomt u lekkages op het dak.

Zakgoot

Een zakgoot is geschikt om het regenwater van twee verschillende daken op te vangen. Deze wordt dan ook veel gebruikt bij rijtjeswoningen, met elk een eigen hellend dak. Een zakgoot is een stuk sterker en hoger dan een standaard bakgoot. Het is heel belangrijk dat de zakgoot precies aansluit op beide woningen, daarom moet u deze altijd laten plaatsen door een vakman.

dakgootbescherming

Dakgootbescherming

Om verstoppingen te voorkomen moet u de dakgoot zoveel mogelijk bladvrij houden. Dit is een stuk makkelijker met het gebruik van een dakgootbescherming. Dakgootbescherming is eigenlijk een metalen raster dat u in de goot plaatst. Regenwater gaat hier gewoon doorheen, maar vervuiling, zoals bladeren blijft er bovenop liggen.

Met dakgootbescherming blijft de goot vrij van vervuiling, waardoor de kans op verstoppingen veel kleiner is. Daarnaast is het reinigen van een dakgoot met dakgootbescherming een stuk gemakkelijker en sneller. Een bijkomend voordeel van dakgootbescherming is dat er geen afvalstoffen in het rioolwater terechtkomen: het is dus ook nog een milieuvriendelijke keuze! Voor dakgootbescherming starten de prijzen rond de €40,- per strekkende meter. Voor een standaard dakgoot van 12 meter ligt de totaalprijs dus rond de €480,-.

Regenpijpen

Een regenpijp is een enorm belangrijk onderdeel van de hemelwaterafvoer. Deze is aangesloten op de dakgoot en voert het water af naar een put of regenton. Bij een verstopping of ander probleem, kan het water niet weglopen waardoor het risico op een lekkage ontstaat. Om dit te voorkomen is het ook belangrijk om de regenpijpen regelmatig te reinigen en controleren. De gemiddelde levensduur is een stuk minder lang dan de levensduur van een dakgoot.

Regenpijpen van kunststof gaan gemiddeld 12 jaar mee. Maar ook als de pijp al eerder beschadigd is, is vervangen van de regenpijp noodzakelijk.

Regenpijp ontstoppen

Hemelwaterafvoer verstopt? Als de blokkade niet in de dakgoten zit, dan is de kans groot dat de regenpijp het probleem is. Het ontstoppen van de regenpijp is niet gemakkelijk. U kunt proberen om met behulp van een lange stok of trekveer de blokkade los te krijgen. Lukt dit niet? Schakel dan de hulp in van een dakgootspecialist in Kaatsheuvel. Deze gebruikt vaak een hoge drukspuit om de blokkade weg te spuiten.

Keurmerken

Het is heel begrijpelijk dat u graag dakgoten van hoge kwaliteit wil. Maar hoe weet u nu of een specialist u kwaliteit biedt? Gelukkig zijn er verschillende keurmerken waar u op kunt letten.

Allereerst is er de branchevereniging Techniek Nederland. Hierbij zitten veel dakgootspecialisten uit Kaatsheuvel aangesloten. Als een vakman lid is van deze branchevereniging dan kunt u ervan uitgaan dat hij voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Bovendien scholen deze specialisten zich regelmatig bij, zodat ze op de hoogte zijn van alle nieuwste technieken en materialen.

Daarnaast is er het KOMO-keurmerk. Dit keurmerk geeft een indruk van de kwaliteit van de dakgoot zelf. Als de dakgoot over dit keurmerk beschikt, dan weet u zeker dat het van goede kwaliteit is en getoetst is door een onafhankelijke deskundige. Meer weten? Lees verder op komo.nl.

dakgootspecialist Kaatsheuvel

Dakgoot vervangen, reinigen of onderhoud nodig? Vraag een gratis offerte aan!

Wilt u een dakgoot vervangen en bent u nieuwsgierig naar de prijs? Of wilt u weten hoeveel dakgoten van polyester kosten? Een dakgootspecialist is in te zetten voor het plaatsen van nieuwe dakgoten, het repareren van een beschadigde dakgoot en het schoonmaken van een vervuilde dakgoot.

Benieuwd naar de prijzen van dakgoten?

Vraag snel een gratis offerte aan! U ontvangt zo snel mogelijk een prijsopgave van een deskundige bij u in de regio: gratis én zonder verdere verplichtingen. Met andere woorden: u zit helemaal nergens aan vast. Met spoed een dakgootspecialist nodig? Bel naar 085 500 9941 en kom direct in contact met een vakman uit Kaatsheuvel.

Gratis offerte ontvangen

Onze dienstverlening

Naast een gratis offerte van een dakgootspecialist uit uw regio, kunt u bij ons ook een gratis offerte aanvragen voor: