Dakgoten Rosmalen

Bel direct voor reparatie, schoonmaken of vervangen. Wij zijn 24/7 bereikbaar!

Wij werken in uw regio samen met:

logo partner

Dakgoten Rosmalen

Dakgoten zijn op iedere woning in Rosmalen een belangrijk onderdeel. U staat er misschien niet bij stil, maar een dakgoot voorkomt waterschade aan uw woning of tuin door regenwater snel en goed af te voeren. Op deze pagina vindt u alles over hoe goed dakgoten onderhoud wordt uitgevoerd en wat een dakgootspecialist doet bij het schoonmaken of vernieuwen van dakgoten.

Start gratis offerteaanvraag

Dat is helemaal niet moeilijk: het enige wat u hoeft te doen is een gratis offerte aanvragen. U ontvangt snel een scherp geprijsde offerte, zonder verplichtingen. Zo bent u verzekerd van kwaliteitswerk aan uw dakgoten.

dakgoten Rosmalen

Met spoed dakgootspecialist nodig?

Bij sommige dakgootproblemen heeft u met spoed een vakman nodig. Denk bijvoorbeeld aan lekkages of een doorgezakte dakgoot. Wat doet u dan het beste? Dat is heel simpel: u belt naar 085 500 9941 om direct in contact te komen met een dakgootexpert uit Rosmalen of omstreken. De spoedservice is 24/7 bereikbaar en bij spoed bent u binnen no-time van het probleem verlost!

Wat als er geen sprake van spoed is?

Wanneer u benieuwd bent naar de kosten van een dakgoot vervangen of schoonmaken, vraagt u eenvoudig een gratis offerte aan via het offerteformulier. Vanzelfsprekend is deze offerte geheel vrijblijvend!

Dakgoot reparatie Rosmalen

Een beschadiging aan een goot is erg vervelend en het is belangrijk dat u snel actie onderneemt. Een dakgootexpert uit Rosmalen gebruikt verschillende technieken om een dakgoot te herstellen. Met een Everseal sticker dicht hij bijvoorbeeld kleine scheurtjes. Bij pvc dakgoten biedt het plaatsen van een stukje EPDM vaak al uitkomst bij het dakgoten repareren.

Hoe ontstaan beschadigingen?

Beschadigingen ontstaan door ophopingen van bladeren, takjes en ander vuil. Wat heeft dit tot gevolg?

Bevuiling veroorzaakt scheurtjes, barsten en verstoppingen. Bij een dakgoot van zink ontstaat er vaak lekkage op de lasnaden tussen de verschillende delen. Daardoor krijgt regenwater de kans uw gevel binnen te dringen, omdat het niet meer wordt afgevoerd. Moet uw dakgoot worden gerepareerd? Start direct de offerteaanvraag!

Mijn dakgoot lekt, wat nu?

Dakgootspecialisten krijgen vaak de vraag wat er gedaan moet worden wanneer een goot lekt. Dit is een probleem dat in de meeste gevallen wordt veroorzaakt door een verstopt onderdeel van de hemelwaterafvoer. Een andere oorzaak voor lekkage zijn scheurtjes in de bodem van de goot, welke steeds groter worden naarmate er meer water doorheen lekt. Wat de oorzaak echter ook is, het is van belang om de dakgoot zo snel mogelijk te (laten) repareren als het lekt. Een professional is u met alle plezier van dienst met het dakgoten repareren. Vul het contactformulier in of bel naar 085 500 9941 voor direct contact met een vakman en laat uw dakgoten snel repareren.

dakgoot repareren Rosmalen

Dakgoten repareren kosten

Wilt u een dakgoot laten repareren? U vindt hier een handig overzicht van de kosten van dakgoten repareren. De gemiddelde kosten van dakgoot herstellen liggen tussen de €100,- en €180,-. De totaalprijs wordt vooral door het materiaal van de goot bepaald, maar ook door de ernst van de beschadiging en het arbeidsloon van de dakgootexpert uit Rosmalen.

Wat kost een dakgoot reparatie?

Een dakgoot reparatie van een kunststof dakgoot kost bijvoorbeeld gemiddeld €100,-. Heeft u een zinken dakgoot? Dan kost het dakgoot herstellen gemiddeld €150,-. Dakgoten repareren die van zink gemaakt zijn kost gemiddeld €180,-. Bent u benieuwd naar exacte kosten voor dakgoten repareren? Vraag snel een gratis offerte aan!

Wat kost het repareren van een dakgoot in 2024?

OmschrijvingGemiddelde prijzen*
Reparatie kunststof dakgoot (in beugels)€100,-
Reparatie zinken dakgoot (in beugels)€150,-
Reparatie zinken dakgoot (in houten bak)€180,-

* Prijzen zijn inclusief btw en materiaal en van toepassing op een dakgootlengte van 3m. Vraag voor een exacte prijs gratis offertes aan.

Met spoed een dakgoot reparatie in Rosmalen nodig?

Bel en maak 24/7 gebruik van de spoedservice!

Dakgoot schoonmaken Rosmalen

Wist u dat onderhoud heel belangrijk is voor uw hemelwaterafvoer? Voor het behoud van de goten is het cruciaal dat u ze regelmatig laat schoonmaken. Na verloop van tijd hoopt zich namelijk vuil op in de goten. Vaak bestaat dat uit bladeren en takjes. Deze tasten de goten aan en zorgen voor verstoppingen.

Hoe herkent u vervuiling?

Wanneer u merkt dat water minder goed wegstroomt of wanneer een goot overloopt, is het tijd om de dakgoot te reinigen. Vraag een gratis offerte aan voor dakgoten schoonmaken!

Wanneer en hoe vaak dakgoten reinigen?

Het is erg belangrijk om regelmatig uw dakgoot te reinigen. Hoe vaak moet dat dan? Over het algemeen moet u dakgoten jaarlijks schoonmaken. Wanneer er veel bomen rond uw woning staan, is het aan te raden om de dakgoten tweemaal per jaar te schoonmaken.

Wanneer moet u dakgoten schoonmaken?

Aan het eind van de herfst of aan het begin van de lente zijn de beste momenten voor dakgoot reinigen. Vooral in de herfst vallen veel bladeren, waardoor het verstandig is dan de dakgoten te schoonmaken.

dakgoot schoonmaken Rosmalen

Belang van dakgoot reinigen

Deze klus wordt vaak vergeten, maar het is wel erg belangrijk: het schoonmaken van een dakgoot. Wanneer u de dakgoten niet regelmatig schoonmaakt, ontstaan er onder andere verstoppingen door opgehoopte bladeren en ander vuil. Schakel een specialist in voor het schoonmaken van uw goten. Dan wordt alles voor u geregeld en hoeft u niet zelf op een hoge trap te staan. Of sluit een onderhoudscontract af. Dan komt er regelmatig een vakman bij u in Rosmalen om de goten schoon te maken. Om de volgende redenen is het belangrijk om uw dakgoten schoon te maken:

 • Opgehoopte bladeren, takjes en ander vuil veroorzaken verstoppingen. Hierdoor loopt het hemelwaterafvoer niet goed weg en ontstaan er lekkages.
 • Mossen en andere aanslag beschadigen het materiaal van de goten.
 • Er ontstaan scheurtjes en andere beschadigingen door bladeren en het gewicht van het vuil.

Wat te doen bij een verstopping?

Uit onderzoek blijkt dat in Rosmalen gemiddeld eens in de 10 jaar een dakgoot of regenpijp verstopt raakt. Een verstopping kan voor vervelende problemen zorgen, zoals lekkage en andere wateroverlast. Schakel bij een verstopping altijd zo snel mogelijk een dakgootexpert uit Rosmalen in. Die gebruikt een ontstoppingsveer of hogedrukspuit om de verstopping snel te verhelpen.

Hoe voorkomt u een verstopping?

Het is noodzakelijk om de hemelwaterafvoer periodiek te laten reinigen. Bladeren en ander vuil zorgen namelijk na verloop van tijd voor de verstopping. Laat uw dakgootspecialist dan direct bladvangers of een bladrooster installeren. Daarmee maakt u de kans op verstoppingen zo klein mogelijk.

Dakgoten schoonmaken kosten

Wilt u weten wat het kost om dakgoten te schoonmaken? De prijs van dakgoot schoonmaken ligt gemiddeld op €59,-, tot 12 meter lengte goot. Heeft u langere dakgoten? De prijzen voor iedere meter extra dakgoten reinigen ligt op €4,25 per meter.

Stel u voor: u wilt een pvc dakgoot van 6 meter laten reinigen. Dat kost in totaal gemiddeld €59,-. Heeft u in totaal 16 meter aan dakgoten? Dan liggen de kosten voor dakgoten schoonmaken op gemiddeld €76,-. Wilt u extra gemak? Sluit dat bij uw dakgootspecialist uit Rosmalen een onderhoudsabonnement af. Vul het offerteformulier in en vraag naar de mogelijkheden!

Wat kost dakgoten schoonmaken in 2024?

DienstGemiddelde prijs *
tot 12 meter
Meerprijs per meter
(voor boven de 12m)
Dakgoten schoonmaken€59,-€4,25

* Prijzen zijn inclusief btw en gelden bij afname van een abonnement. Vraag voor een exacte prijs gratis offertes aan.

Dakgoot vervangen Rosmalen

Wanneer een dakgoot repareren niet meer mogelijk is, is het tijd om een dakgoot te vervangen. Ook wanneer de levensduur van uw hemelwaterafvoer bereikt is, kan de dakgootspecialist adviseren de dakgoten te vernieuwen. Wanneer is het verstandig een dakgoot te vervangen?

 • Poreuze dakgoten van pvc
 • Kapotte naad in een dakgoot van zink
 • Verzakte goot
 • Grote barsten of scheuren

Wilt u dakgoten vernieuwen? Verderop leest over wat een dakgootspecialist uit Rosmalen doet bij het dakgoot plaatsen. Benieuwd naar de kosten van een dakgoot vervangen? Vraag een gratis én vrijblijvende offerte aan!

Dakgoten plaatsen

Wilt u een dakgoot laten vervangen? Dan bent u vast benieuwd naar hoe die klus in zijn werk gaat. De vakman doorloopt bij het vervangen van een dakgoot verschillende stappen.

 • Al eerste verwijdert de dakgootexpert de oude goten.
 • Zijn de gootbeugels nog goed? Dan kunnen deze blijven hangen. Bij het dakgoten kopen kiest u dan dezelfde vorm en maat als de bestaande goten.
 • Wanneer de gootbeugels versleten zijn, moeten deze ook vervangen worden. U heeft nu de mogelijkheid om te kiezen voor een ander type goot.
 • Na het dakgoten vernieuwen ruimt de specialist alle rommel op. Ook het sloopafval afvoeren hoeft u niet zelf te doen!

dakgoot vervangen in Rosmalen

Dakgoot vervangen kosten

Wilt u weten wat de kosten zijn van een dakgoot vervangen in 2024? De prijs voor dakgoot vervangen is voor een groot deel afhankelijk van het materiaal.

Wat kost een zinken dakgoot per meter? De zinken dakgoot prijs inclusief montage begint bij €100,- per meter. Een kunststof of pvc dakgoot is met een totaalprijs vanaf €90,- per meter goedkoper. Woont u in een klassieke villa en zoekt u goten met een luxe uitstraling? Ga dan voor een koperen dakgoot. Deze laat u monteren vanaf €120,- per meter. Wilt u een exacte prijs in plaats van vanafprijzen? Vraag dan een gratis offerte aan!

Wat kosten nieuwe dakgoten in 2024?

Dakgoot materiaalGemiddelde prijs per meter
(exclusief montage) *
Gemiddelde prijs per meter
(inclusief demontage oude dakgoot & montage nieuwe goot) *
Kunststof / PVC€30,-Vanaf €90,-
Zink€40,-Vanaf €100,-
Aluminium€40,-Vanaf €100,-
Koper€55,-Vanaf €120,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Vraag dus gratis een offerte aan en ontdek de exacte kosten.

Wilt u weten wat de prijzen zijn van kunststof goten?

Twijfel niet en vraag een gratis offerte in Rosmalen aan!

Dakgoot onderhoud

U wilt natuurlijk niet dat uw hemelwaterafvoer overstroomt of verstopt raakt. Daarom is het belangrijk om de goten goed te (laten) onderhouden. Door ze vrij van bladeren, takjes en ander vuil te houden, bereikt u de maximale levensduur van uw goten.

Het is duidelijk dat dakgoten schoonmaken en onderhouden erg belangrijk is. Kunt u dat zelf doen? Ja, dat is mogelijk, wanneer u een ladder en de juiste materialen heeft. Liever niet werken op grote hoogte? Schakel dan een dakgootspecialist uit Rosmalen in. U hoeft zelf geen gevaarlijk weer meer uit te voeren.

Onderhoudscontract

Wilt u verzekerd zijn van een juist dakonderhoud en een optimale waterafvoer? Sluit dan een onderhoudscontract af bij een dakspecialist. Deze zal dan periodiek de dakgoten reinigen, repareren en indien nodig u adviseren over het vernieuwen van het systeem. Vraag naar de voorwaarden van het onderhoudscontract via 085 500 9941.

Materialen

Heeft u interesse in nieuwe dakgoten kopen? Dan heeft u, naast verschillende vormen, ruime keuze uit verschillende materialen. Dakgoten van pvc of polyester zijn goedkoop, maar lastiger te repareren bij een beschadiging. Ook aluminium of koper dakgoten zijn mogelijk. Deze metalen zijn heel sterk en hebben een lange levensduur, maar de kostprijs ligt ook hoger. Een dakgoot van zink is de meest gebruikelijke keuze.

Lees snel verder voor meer informatie over de verschillende materialen en de kosten. Benieuwd naar exacte kostprijzen? Vraag een gratis offerte aan!

Zink

In Rosmalen is zink de meest gebruikelijke materiaalkeuze voor een hemelwaterafvoer. De duurzaamheid van het metaal zorgt ervoor dat dit materiaal zeer populair is. Ook de plaatsing ervan is erg eenvoudig.

Zijn er ook nadelen?

Het grootste nadeel van een zinken dakgoot is dat de verschillende gootdelen aan elkaar gelast worden. Na verloop van tijd kunnen de lasnaden zwakke plekken worden. Een dakgoot van dit materiaal is dan wel weer gemakkelijk te herstellen. Deze metalen dakgoot kost inclusief montage gemiddeld €100,- per meter.

Kunststof

Gaat u nieuwe dakgoten kopen? Overweeg dan eens de mogelijkheden voor het dakgoten vernieuwen met kunststof. Dakgoten van polyester zijn in vergelijking met andere materialen goedkoop, terwijl u wel maar liefst 40 jaar plezier heeft van de pvc dakgoten. Daarnaast is een kunststof dakgoot eenvoudig schoon te houden en vergt deze weinig ander onderhoud.

Kies uit verschillende kleuren!

Een kunststof of pvc dakgoot is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor u altijd passende goten bij uw woning in Rosmalen vindt. Houd rekening met een gemiddelde prijs van €90,- per meter.

aluminium dakgoten

Aluminium

Aluminium is een zeer duurzaam bouwproduct. Aluminium is zo geschikt voor dakgoten omdat het enerzijds licht is, maar anderzijds ook heel sterk. Aluminium dakgoten zijn dus geschikt voor ieder dakconstructie en kunnen grote afstanden overbruggen. Daarnaast worden de verschillende gootdelen naadloos op elkaar aangesloten, waardoor er geen zwakke plekken zijn.

In Rosmalen werden aluminium goten vooral toegepast bij fabrieken en bedrijfspanden, maar de stoere look past ook uitstekend bij moderne woningen. Aluminium dakgoten kosten gemiddeld €100,- per meter, inclusief montage.

Koper

Koper is een zeer luxe materiaal als basis voor goten en regenpijpen. Van oudsher wordt koper in Rosmalen vooral geplaatst bij monumentale panden. Het metaal geeft woningen dan ook een majestueus uiterlijk. Houd er wel rekening mee dat een koperen dakgoot na verloop van tijd wel van kleur verandert.

Benieuwd naar koperen dakgoten prijzen? Deze liggen in vergelijking met andere materiaal hoog, maar de luxueuze uitstraling van koper is met geen enkel ander materiaal te evenaren. Een koperen dakgoot kost gemiddeld €120,- per meter, inclusief montage.

Vraag vandaag nog een gratis offerte aan!

Dan weet u precies wat de prijs van een zinken dakgoot in Rosmalen is.

dakgoot Rosmalen

Soorten dakgoten

Naast verschillende materialen, zijn er ook verschillende vormen voor goten. Over het algemeen heeft u keuze uit een rond of een rechthoekig model. Daarnaast zijn er goten voor specifieke situaties, zoals de kilgoot en de zakgoot. Lees snel verder om meer te weten te komen over verschillende soorten goten. Of vraag een dakgootspecialist uit Rosmalen om deskundig advies.

Mastgoten

Welke dakgoot moet u kiezen? U heeft de keuze uit een mastgoot, bakgoot of zetgoot. Een mastgoot heeft de bekende halfronde vorm. Kies voor dakgoten uit één stuk of een mastgoot die uit verschillende delen bestaat. De gootspecialist zaagt de mastgoot op maat en soldeert ze aan elkaar. De mastgoten worden gemonteerd in gootbeugels. U heeft de keuze uit verschillende materiaalsoorten.

Bakgoten

Liever geen halfronde vorm, maar een moderne rechthoekige vorm? Kies dan voor het monteren van een bakgoot. Een bakgoot heeft naast een rechthoekige vorm een platte bodem. De bakgoot past zowel bij moderne woningen als bij klassieke woningen in Rosmalen. Ook bakgoten worden op maat gesneden voor u door een vakman en bevestigd met gootbeugels.

Kilgoot

De kilgoot wordt toegepast op het snijvlak van twee schuin aflopende daken. De kilgoot loopt op de plek waar de twee dakoppervlakken samenkomen schuin naar beneden en zorgt ervoor dat regenwater naar een lager gelegen goot gevoerd wordt. Met een kilgoot verkleint u de kans op waterlekkage, maar het is wel belangrijk dat de goot op de juiste manier geplaatst wordt.

Zakgoot

Bij halfopen bebouwing uit de jaren ’30 en ’40 komt de zakgoot vaak voor. Deze goot ligt ook tussen twee schuin aflopende daken, maar is een horizontale goot. Een zakgoot is extra breed omdat hij water van twee daken moet opvangen. Schakel altijd een specialist in voor werkzaamheden aan een zakgoot. Het is namelijk belangrijk dat deze goed aansluit op de beide daken.

dakgootbescherming

Dakgootbescherming

In de goten verzamelen zich bladeren, takjes en ander vuil. Het vuil hoopt zich op en veroorzaakt verstoppingen. Het bladvrij houden is zeer belangrijk. Daarom moet u de goten regelmatig schoonmaken en vrijmaken van bladeren en dergelijke. Een verstopping zorgt er namelijk voor dat het hemelwater niet meer goed afgevoerd wordt en dat er lekkages ontstaan.

Plaats dakgootbescherming om ervoor te zorgen dat er geen bladeren ophopen in de dakgoten. Voorbeelden van dakgootbescherming zijn bladvangers en bladroosters. Deze worden aan de bovenkant van de goten bevestigd en voorkomen dat er bladeren, takjes en dergelijke in de goten terecht komen. Dakgootbescherming laat u aanbrengen vanaf €40,- per meter, inclusief btw en montage.

Regenpijpen

Regenpijpen vormen eveneens een belangrijk onderdeel van het hemelwaterafvoer systeem en moeten dan ook regelmatig worden gereinigd en van onderhoud worden voorzien. Laat u de regenpijp niet op tijd schoonmaken, dan loopt u het risico dat deze verstopt raken. Een verstopte regenpijp is op verschillende manieren te ontstoppen. Dakgootspecialisten raden onder andere het gebruik van een hoge drukspuit aan, maar ook een lange stok kan afdoende werken om de verstopping te doorbreken. Blijft u last houden van borrelende regenpijp of een overstromende goot? Laat dan een vakspecialist uit Rosmalen langskomen. Deze zal het probleem achterhalen en installeert desgewenst een bladvanger voor u.

Regenpijp ontstoppen

Een verstopping in een goot is al vervelend, maar een in een regenpijp is nog lastiger te bereiken. U merkt dat er een verstopping in een regenpijp zit wanneer regenwater niet goed doorstroomt of wanneer een goot overloopt. Kunt u zelf een regenpijp schoonmaken? Ja, dat is mogelijk met een lange stok, een ontstoppingsveer en een ladder.

Zeker zijn van een juiste ontstopping?

Schakel dan de hulp in van een dakgootspecialist uit Rosmalen. Die gebruikt in de meeste gevallen een hogedrukspuit om de verstopping weg te spuiten.

Keurmerken

U wilt natuurlijk zeker weten dat u een goede service en kwaliteitswerk krijgt wanneer u een dakgootspecialist uit Rosmalen inschakelt. Een van de manier om van vakwerk verzekerd te zijn, is door de letten op een keurmerk. Voor dakgootklussen bestaan er twee belangrijke keurmerken:

 • Het KOMO-keurmerk voor de goten zelf. Deze goten voldoen aan strenge eisen wat betreft de materiaalkwaliteit. Op komo.nl leest u meer over dit keurmerk.
 • Techniek Nederland is een keurmerk voor de dakgootspecialisten. Bij deze brancheorganisatie aangesloten specialisten gebruiken de nieuwste technieken en blijven zich ontwikkelen.

dakgootspecialist Rosmalen

Dakgoot vervangen, reinigen of onderhoud nodig? Vraag een gratis offerte aan!

Dakgoten zorgen ervoor dat regenwater goed wordt afgevoerd en niet voor vochtproblemen in uw woning in Rosmalen zorgen. Regelmatig dakgoten onderhoud is daarom erg belangrijk. U schakelt een dakgootexpert uit Rosmalen in voor dakgoten schoonmaken en vernieuwen, voor een dakgoot vervangen en plaatsen of voor dakgoten repareren. Ook voor deskundig advies kunt u terecht bij een vakman bij u uit de buurt.

Hoe vindt u snel een goede vakman?

Dat is heel gemakkelijk: Vraag een gratis offertes aan via het offerteformulier en u ontvangt snel een aanbieding van een ervaren dakgootexpert uit uw regio De offerte is volledig kosteloos en vrijblijvend;, u zit dus nergens aan vast!

Heeft u spoed? Maak gebruik van de 24/7 spoedservice en bel direct 085 500 9941!

Onze dienstverlening

Naast een gratis offerte van een dakgootspecialist uit uw regio, kunt u bij ons ook een gratis offerte aanvragen voor: