Gootsteen ontstoppen

Wilt u uw handen wassen, maar blijft het water in uw wasbak staan? Dan hebt u een verstopte gootsteen, waardoor het water niet weg kan lopen. Dit is erg vervelend, want u kunt uw wastafel niet gebruiken tot dat uw afvoer is ontstopt. Gelukkig zijn er heel wat mogelijkheden om uw eigen afvoer te ontstoppen, zodat u weer gebruik kan maken van uw gootsteen. Komt u er zelf niet uit?

Start gratis offerteaanvraag!

Cor van Meer heeft ruime ervaring in ontstoppen. Bovendien werken wij tegen aantrekkelijk tarieven. Vul gerust het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Cor van Meer gootsteen ontstoppen

Technisch Bureau Cor van Meer: gootsteen ontstoppen & verstopping verhelpen!

Wij helpen u graag bij het verhelpen van een verstopte afvoer. Professionele hulp op elk gebied!

Methodes

Er zijn een aantal methodes die u helpen om uw gootsteen te ontstoppen. Natuurlijk is de eerste optie de ‘plopper’, dit is een veel gebruikt instrument bij verstoppingen. Werkt dit niet, dan zit de verstopping dieper in de afvoer en moet u er via de sifon bij. Met een lang ijzerdraad of een veerontstopper haalt u de verstopping eruit. Komt de verstopping niet los en krijgt u het er niet uit, dan kunt u gebruik maken van een gootsteen ontstoppingsmiddel. Werkt ook dit niet, schakel dan een loodgieter in die u helpt.

Plopper

Voordat u de plopper gaat gebruiken, is het noodzaak dat u het overloopgaatje van de wasbak dicht maakt met tape of iets dergelijke. Het is wel belangrijk dat er een bodempje water in de wasbak staat, is dit niet het geval, zet de kraan dan aan. Zet de zuignap op de afvoer en haal de plopper een aantal keer op en neer. Doe dit zonder dat de plopper loskomt van de afvoer. Helpt deze manier van ontstoppen niet, dan is het tijd voor de volgende stap.

Sifon reinigen

Pak een afwas bakje of een emmer en plaats deze onder de sifon. Na het openmaken van de sifon komt het water dat in de wasbak staat namelijk uit de leiding gelopen. Zodra u de bak op zijn plaats hebt gezet, kunt u nu de sifon los draaien met een waterpomptang. Maak de sifon en de afvoerpijp goed schoon. Draai de sifon met de hand weer vast en controleer op lekkages. Zitten er geen lekkages, draai hem dan weer met de waterpomptang vast.

Zwanenhals schoonmaken

Draai beide moeren van de zwanenhals met een waterpomptang los. Giet de zwanenhals in een emmer leeg. Maak deze vervolgens goed schoon en verwijder alle viezigheid. Draai daarna de zwanenhals met de hand vast en controleer op lekkages. Zijn die er niet en is de verstopping verholpen? Draai de zwanenhals dan weer vast met de waterpomptang.

Afvoerpijp ontstoppen

Hebben alle andere opties nog niet geholpen, dan zit het probleem dieper en zal het vast zitten in de afvoerpijp. U komt niet zo gemakkelijk in de afvoerpijp, daarom hebt u hier een veerontstopper nodig of een lang ijzerdraad waarvan u het uiteinde in een soort van haak buigt. Met dit werktuig gaat u in de afvoerpijn en draait en wrikt u, in de hoop dat de verstopping loskomt. U kunt controleren of het ontstoppen heeft geholpen door de sifon of de zwanenhals weer vast te zetten. Draai de kraan open en kijk of het water wegloopt.

Contact leggen Cor Van Meer

Gratis offertes vergelijken

Gootsteenontstopper

Gootsteenontstoppers

Wil de verstopping, na al de voorgaande opties, nog niet weg? Dan kunt u overschakelen naar een gootsteenontstopper. Dit zijn echter wel chemische goederen, doe dus altijd wat er op de verpakking staat aangegeven. Een nadeel van deze ontstoppers zijn dat ze slecht zijn voor het milieu en voor uw afvoer. Het zijn krachtige ontstoppers en laten de ophoping oplossen. Wilt u geen schade aanbrengen aan uw afvoeren aan het milieu, dan is er nog een andere oplossing.

Loodgieter inschakelen

Loodgieter inschakelen

Loopt uw afvoer nog steeds niet goed door, ondanks uw pogingen tot ontstoppen? Heeft u alles al geprobeerd? Dan is er waarschijnlijk meer aan de hand. Het kan zijn dat het buizenstelsel niet meer goed is, of dat de verstopping te diep in het buizenstelsel zit dat u er niet bij kan. Is dit het geval, dan is het verstandig om een expert in te schakelen. Zij hebben het juiste apparatuur om in uw buizenstelsel te kijken om te zien waar het probleem zich bevindt. Verstoppingen hebben zij snel gevonden en verholpen. Is het probleem echter groter en is uw buizenstelsel niet goed meer, dan zal de loodgieter dat met u bespreken en een afspraak met u maken om het op te lossen. Vervolgens kunt u weer optimaal gebruik maken van uw gootsteen. Neem gerust contact met ons op, Cor van Meer is u graag van dienst!