Op zoek naar een loodgieter?

Bespaar tot 40% door gratis offertes te vergelijken!

Kosten loodgieter

De kosten van een loodgieter hangen samen met de specifieke werkzaamheden die u laat uitvoeren. Gemiddeld kunt u rekening houden met €30,- tot €50,- per uur, afhankelijk van de ervaring van de vakman. Hoeveel verschillende werkzaamheden kosten, leest u op deze pagina. Op zoek naar een loodgieter in uw eigen regio?

Start gratis offerteaanvraag!

U krijgt hierna zo snel mogelijk meerdere offertes toegestuurd. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod!

Op deze pagina gaan we dieper in op de kosten van een loodgieter. U leest wat het inhuren van een loodgietersbedrijf kost voor verschillende werkzaamheden. Tot slot geven we u ook praktische bespaartips!


Wat kost een loodgieter?

De kosten van een loodgieter hangen af van de specifieke werkzaamheden die u laat uitvoeren en het uurtarief van de loodgieter. Het opsporen van een lekkage bijvoorbeeld, kost gemiddeld €75,-. U betaalt hiervoor een vast tarief per uur, en de gemiddelde lekdetectie neemt ongeveer een half uur in beslag.

Voor het ontstoppen van een afvoer wordt meestal één uur gerekend, tenzij het gaat om een hele hardnekkige verstopping. De kosten liggen in dat geval rond de €90,-. De prijzen variëren dus afhankelijk van de tijd die het de loodgieter kost.

Kosten loodgieter 2024

LoodgieterswerkGemiddelde kosten*Omschrijving
Lekkage opsporen€75,-Duurt ongeveer 30 min.
Afvoer ontstoppen€90,-Duurt ongeveer 1 uur.
Riool ontstoppen€150,-Duurt ongeveer 2 uur.
Staand toilet vervangen en laten aansluiten€350,- tot €550,-Duurt ongeveer 4 uur. Afhankelijk van de situatie.
Hangend toilet plaatsen of vervangen en laten aansluiten€550,- tot €750,-Duurt ongeveer 8 uur. Afhankelijk van de situatie.
Bad plaatsen€1.000,-Prijs is sterk afhankelijk van situatie.
Douchecabine plaatsen€1.800,-Prijs is sterk afhankelijk van situatie.
Waterleiding aanleggen (toilet, keuken of badkamer)€45,- tot €600,- in totaalAfhankelijk van grootte van de ruimte, wijze van aanleg, en lengte leiding.
Gasleiding aanleggen€20,- tot €50,- per meterAfhankelijk van aanleg gasleiding binnenshuis of buitenshuis.
Vaatwasser aansluiten€100,- tot €300,-Prijs is sterk afhankelijk van situatie.
Buitenkraan aanleggen€140,- tot €350,-Inclusief isoleren van de waterleiding en boren van gat in fundering of spouwmuur.

* Dit zijn gemiddelde kosten, inclusief arbeidskosten, materiaal en btw. Vraag gratis offertes aan voor exacte kosten.


Besparen op de kosten van een loodgieter?

Vind een vakman in uw regio en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Waar bestaan de kosten voor een loodgieter uit?

Wat een loodgieter kost hangt af van drie belangrijke factoren: de voorrijkosten, het uurtarief en de eventuele materiaalkosten. Hieronder vertellen we u precies hoe de prijs van een loodgieter is opgebouwd. Wilt u een vakman inhuren en bent u benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan snel gratis offertes aan!

Lees meer over

  1. Voorrijkosten loodgieter
  2. Uurtarief loodgieter
  3. Materiaalkosten

kosten loodgieter

Voorrijkosten loodgieter

Elke loodgieter brengt voorrijkosten in rekening. Dit zijn de kosten die de vakman maakt op het moment dat hij naar uw woning rijdt. Hoe groter de afstand tussen het loodgietersbedrijf en uw woning, des te hoger de loodgieterskosten. Het is dus slim om te kiezen voor een vakman in uw eigen buurt, zodat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn.

Uurtarief loodgieter

Het gemiddelde uurloon van een loodgieter ligt tussen de €40,- tot €50,-. Bij een beginnend of zelfstandig loodgieter ligt de prijs iets lager dan bij een ervaren vakman of groot loodgietersbedrijf. Een beginnend vakman brengt gemiddeld €40,- tot €45,- per uur in rekening, terwijl een ervaren vakman prijzen rond de €45,- tot €50,- hanteert.

Uurtarief loodgieter 2024

€40,- tot €50,-

Gemiddelde van/tot prijzen.

Laag
€40,- tot €45,- per uur

Beginnend loodgieter

Hoog
€45,- tot €50,- per uur

Ervaren loodgieter

Materiaalkosten

Daarnaast heeft u ook te maken met de materiaalkosten. Zeker bij het installeren van nieuw sanitair spelen de materiaalkosten een grote rol in het bepalen van de prijs. Nieuw sanitair zorgt ervoor dat de prijs snel oploopt. Soms is er materiaal nodig bij het ontstoppen van de leidingen, of heeft een loodgieter bepaalde apparatuur nodig bij lekdetectie. Ook hiervoor worden kosten in rekening gebracht.

Welke keuzes bepalen de kosten van een loodgieter?

De loodgieter prijs kunt u zelf beïnvloeden door met een aantal keuzes rekening te houden. Bijvoorbeeld of u wel of niet een vakman met spoed inschakelt, of dat u kiest voor een zzp’er of een groot loodgietersbedrijf. Hieronder vertellen we u welke keuzes invloed hebben op de prijs.

Wilt u zeker weten wat het gaat kosten? Vraag dan snel gratis offertes aan!

Navigeer nu naar

  1. Spoed of geen spoed
  2. Loodgietersbedrijf of zzp’er
  3. Periode van de week

loodgieter kosten

Spoed of geen spoed

Wanneer u met spoed een loodgieter inschakelt, is het goed om te weten dat u een spoedtoeslag betaalt. Laat u dit niet tegenhouden als u een lekkage heeft in de waterleiding of als u last heeft van een probleem met de cv-ketel: dit zijn problemen die zo snel mogelijk verholpen moeten worden. Zit u ’s avonds met een verstopping in de gootsteen of het toilet, dan kunt u overwegen om te wachten tot kantooruren om een loodgieter in te schakelen.

Loodgietersbedrijf of zzp’er

U heeft de keuze uit een loodgietersbedrijf of een zelfstandig vakman. Het voordeel van een groot loodgietersbedrijf, is dat er meerdere specialisten werkzaam zijn die vaak zo snel mogelijk langs kunnen komen. Een zzp’er heeft vaak een iets langere wachttijd. Daar staat tegenover dat zelfstandig loodgieters vaak goedkoper zijn dan grote bedrijven. Wat voor u de beste keuze is, hangt af van uw persoonlijke voorkeuren.

Periode van de week

Geloof het of niet: maar het moment van de dag en de week heeft ook een invloed op de kostprijs. Als u in de avonden of weekenden een loodgieter nodig hebt, dan betaalt u hier een avond- of weekend tarief voor. Soms is dit nodig, omdat het gaat om een spoedgeval bijvoorbeeld, maar het kan ook voorkomen dat overdag door uw werk geen optie is.


Loodgieter inschakelen tegen de laagste prijs!

Vergelijk meerdere offertes en kies het goedkoopste loodgietersbedrijf!

Btw loodgieter: 6 of 21 procent?

In het verleden viel loodgieterswerk onder het verlaagde btw-tarief van 6%. Helaas is deze regeling inmiddels afgeschaft. Dit houdt in dat u tegenwoordig weer het standaard btw-tarief van 21% betaalt aan uw loodgieter. Voor andere werkzaamheden in en rond het huis, zoals schilderen, stukadoren, isoleren en behangen, geldt wel het verlaagde btw-tarief van 9%.

Bespaartips: zo worden de kosten van een loodgieter nog lager

Door een goedkope loodgieter in te schakelen, bespaart u op de kosten. Maar er zijn nog meer manieren om de kosten van een loodgieter laag te houden! Hieronder geven we u een aantal praktische tips, zodat u zeker weet dat u niet te veel uitgeeft. Benieuwd naar de exacte kostprijs? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag!

Navigeer nu naar

  1. Kies een loodgieter uit de buurt
  2. Maak de weg vrij voor de loodgieter
  3. Maak gebruik van een onderhoudscontract
  4. Meerdere problemen in één keer oplossen

Kies een loodgieter uit de buurt

De eerste tip is: kies een loodgieter in uw regio om de kosten laag te houden. Hoe werkt dit? Elke loodgieter brengt voorrijkosten in rekening. Door de afstand tussen uw woning en het loodgietersbedrijf zo klein mogelijk te houden houdt u de voorrijkosten zo laag mogelijk. Dit kan tot wel tientallen euro’s verschil maken!

Maak de weg vrij voor de loodgieter

Zorg ervoor dat de loodgieter direct aan de slag kan. Maak de weg vrij. Haal bijvoorbeeld de keukenkastjes onder de gootsteen vast leeg, maak de ruimte rondom de cv-ketel vrij of zorg ervoor dat de vakman de waterleiding snel kan vinden. Dit bespaart tijd, waardoor de arbeidskosten lager uit zullen vallen.

Maak gebruik van een onderhoudscontract

Door een onderhoudscontract af te sluiten met de loodgieter, kunt u extra kosten bij een reparatie of onderhoud voorkomen. U betaalt maandelijks een vast bedrag en afhankelijk van het gekozen contract zitten daar de arbeidskosten en materiaalkosten al bij inbegrepen.

Laat meerdere problemen in één keer oplossen

Heeft u een lekkage en lekt uw kraan ook al tijden? Laat beide problemen in één keer verhelpen. Zo betaalt u slechts één keer de voorrijkosten. Bovendien geldt: hoe groter de klus, des te lager de prijs per uur die u betaalt. Het is dus altijd een goed idee om te kijken of er nog ander loodgieterswerk is dat u wilt laten uitvoeren.

tarief loodgieter

Loodgieter nodig? Vergelijk offertes

Zonder ervaring is het lastig om loodgieterswerk correct uit te voeren: schakel daarom altijd een loodgietersbedrijf in! Zij zorgen ervoor dat uw nieuwe sanitair correct geïnstalleerd wordt, zodat u geen last heeft van lekkages of andere problemen. Op zoek naar een vakman in uw regio?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijzen van verschillende vaklui in uw eigen regio. Vergelijk de prijzen van de loodgieters, en kies daarna voor de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u tot wel 40% op de kosten! De aanvraag is gratis en vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast!