Regenpijp vervangen

Een regenpijp, ook wel bekend als een hemelwaterafvoer, is onmisbaar bij elke woning. Door een storm, verstopping of zelfs vandalisme is het mogelijk dat uw regenpijp beschadigd raakt. Als dit het geval is moet u niet te lang wachten met losmaken en vervangen. Een kapotte regenpijp kan namelijk resulteren in vocht dat via de buitenmuur uw woning binnenkomt. U leest hier meer over het vervangen, de kosten en de materialen. Zoekt u een vakman die een regenpijp voor u kan vervangen?

Start gratis offerteaanvraag!

Wij zijn een netwerk van bedrijven met veel ervaring op het gebied van het vervangen van regenpijpen. Vul gratis en helemaal vrijblijvend het offerteformulier in. U ontvangt meerdere (maximaal 5) offertes welke u vergelijkt op basis van aanbod, prijzen en voorwaarden. Vervolgens kiest u zelf welke vakman bij u langskomt!

regenpijp vervangen

Uw regenpijp vervangen? De specialisten helpen u graag!

De specialisten uit ons netwerk plaatsen uw hemelwaterafvoer van zink, PVC of aluminium. Vergelijk offertes en bespaar!

PVC

Een regenpijp van PVC gaat gemiddeld 12 jaar mee. Het is mogelijk dat een regenpijp van PVC kapot gaat, of dat deze door het zonlicht uitdroogt. Als dit het geval is zit er niets anders op dan de regenpijp losmaken en vervangen door een nieuwe. Een regenpijp van PVC heeft vele voordelen. Het is bestand tegen alle weersomstandigheden en vrijwel onderhoudsvrij. PVC is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren waardoor u deze altijd kunt aanpassen aan de stijl van uw woning of tuinhuis. U hebt de keuze uit een ronde of vierkante hemelwaterafvoer van PVC. Het materiaal is bovendien erg betaalbaar.

Zinken regenpijp

Daarnaast hebt u de keuze uit een zinken regenpijp. Zink is erg sterk en kan tot wel 40 jaar meegaan. Het heeft een klassieke uitstraling en staat daarom ook erg goed bij bijvoorbeeld blokhutten. Een groot voordeel is dat u een beschadiging eenvoudig repareert, het is niet altijd nodig om de gehele hemelwaterafvoer te vervangen. Een zinken hemelwaterafvoer heeft bovendien een goede prijs/kwaliteitverhouding. Een zinken regenpijp heeft echter ook een aantal nadelen. Zo is er elk jaar een onderhoudsbeurt om ervoor te zorgen dat de hemelwaterafvoer lang meegaat. Het is daarnaast mogelijk dat zink wordt aangetast door luchtverontreiniging.

Koperen hemelwaterafvoer

Als u op zoek bent naar een luxe en unieke uitstraling dan is een koperen hemelwaterafvoer wellicht de juiste keuze voor u. Een koperen regenpijp komt niet erg vaak voor, maar het heeft wel een aantal voordelen. Het materiaal is namelijk makkelijk schoon te maken en er is weinig onderhoud nodig. In de loop der tijd ontstaat er een oxide laag op een koperen hemelwaterafvoer. Dit geeft een mooi effect omdat de hemelwaterafvoer hierdoor groen kleurt, ook wel patina genoemd. Een koperen regenpijp is verkrijgbaar in een vierkante of ronde variant. Het is eenvoudig te monteren en heeft een lange levensduur tot wel 80 jaar.

Aluminium

Bij het vervangen hebt u tot slot de keuze uit een waterafvoer van aluminium. Een waterafvoer van dit materiaal heeft vele voordelen. Het is erg licht van gewicht, hierdoor is het makkelijk te monteren. Een ander groot voordeel is dat de kans op lekkages heel klein is omdat u aluminium naadloos kunt plaatsen. Het is geschikt om zowel bij woningen, schuren, tuinhuisjes en veranda’s te plaatsen. Ook aluminium is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren waardoor u het eenvoudig aanpast aan de stijl van uw woning. Daarnaast heeft aluminium een beschermde coating wat resulteert in een lange levensduur van circa 30 jaar.

Gratis offertes vergelijken

regenpijp plaatsen

Stappenplan: regenpijp vervangen

Het vervangen van een hemelwaterafvoer is voor een ervaren klusser goed te doen. Bij het vervangen wordt er vaak voor gekozen om een zinken versie te plaatsen. Stem dit echter wel af op de dakgoot, het is niet verstandig om twee verschillende materialen te gebruiken. Bent u benieuwd hoe u het vervangen het beste aanpakt? In onderstaand stappenplan staat alles beschreven.

  • Voordat u een nieuwe gaat plaatsen moet u eerst de oude pijp losmaken en weghalen. Als de beugels hun beste tijd hebben gehad dan kunt u deze ook het beste losmaken.
  • Meet hoe groot de nieuwe hemelwaterafvoer moet zijn en zaag deze op maat. Gebruik hiervoor een standaard (ijzer)zaag.
  • Vervolgens gaat u de beugels monteren. Boor hiervoor gaten in de muur waar u de pinnen van de beugels in gaat slaan. Het is verstandig om dit in een voeg te doen, hierin boren gaat eenvoudiger dan in steen. Maak een iets kleiner gat dan de pinnen zodat deze goed blijven zitten. Vervolgens kunt u de beugels monteren in de muur.
  • Tot slot kunt u de hemelwaterafvoer in de beugels plaatsen. Als u een zinken hebt, dan schuift u alle koppelstukken en bochten gewoon in elkaar. Andere materialen kunt u het beste monteren met behulp van lijm. Zo eenvoudig is het vervangen van een regenpijp!

Kosten

Wilt u een nieuwe regenpijp plaatsen? Het is vanzelfsprekend dat u benieuwd bent naar de kosten. De prijs hangt af van verschillende factoren zoals het materiaal en de afmetingen die u nodig hebt. De kosten van regenpijpen worden weergegeven in een prijs per meter. De goedkoopste optie is PVC met een prijs per meter vanaf €20,-. Een zinken of aluminium waterafvoer hebt u al voor een prijs per meter vanaf €30,-. Houdt u van een luxe en unieke uitstraling? Bij een koperen hemelwaterafvoer kunt u rekenen op een prijs per meter vanaf €55,-. Benieuwd wat de kosten in uw geval zullen zijn? Vraag via onze website een prijsindicatie aan. Door meerdere specialisten uit uw regio te vergelijken bespaart u tot wel 25% op de kosten.

Besparen? Vergelijk offertes!

U hebt de keuze uit vele verschillende soorten regenpijpen. U begrijpt dat alle materialen verschillende voordelen en kosten met zich meebrengen. Zoals u hebt gelezen is het vervangen van regenpijpen niet heel lastig. U moet de oude pijp en beugels losmaken en vervolgens de nieuwe monteren. Het is echter belangrijk dat dit juist wordt gedaan om lekkages te voorkomen. Bij twijfel kunt u het beste een vakman inhuren. Wij zijn een netwerk van meerdere vakmannen met ervaring in het vervangen van regenpijpen. Vul vandaag nog het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend meerdere offertes. Vergelijk deze offertes en kies vervolgens zelf welke vakman uw oude regenpijp komt losmaken zodat hij een nieuwe kan plaatsen.