Dakdekker nodig in Vlijmen?

Vraag een gratis offerte aan of bel bij spoed direct!

Nu bereikbaar.

Dakdekker Vlijmen

Een dakdekker repareert snel en vakkundig een daklekkage en plaatst moeiteloos nieuwe bedekking op uw dak. Schakel een dakdekker in voor het plaatsen van dakbedekking, het onderhouden of renoveren van uw dak of voor een dakreiniging. Zo is uw dak weer jaren beschermd tegen lekkage en weersinvloeden. Een dakdekker nodig?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u een scherpe offerte van een dakdekkersbedrijf uit uw regio. Benieuwd wat een dakdekker voor u kan betekenen? Lees op deze pagina alles over de werkzaamheden van een dakwerker en de verschillende dakbedekkingsmaterialen. Uiteraard geven we ook meer informatie over de gemiddelde prijzen.

Daklekkage en met spoed een dakdekker nodig?

Last van daklekkage in Vlijmen? Dan heeft u met spoed een dakdekker nodig! Een waterlek heeft namelijk vervelende gevolgen. Denk aan schimmelvorming, schade aan de muren en de constructie van uw huis en andere waterschade. Bel daarom direct naar 085 500 9941 om in contact te komen met een dakdekkersbedrijf bij u in de buurt. Een goedkope dakwerker is indien nodig snel bij u ter plaatse voor een dakreparatie.

Een dakdekkersbedrijf gebruikt geavanceerde technieken om het lek zo snel mogelijk op te sporen. Vervolgens repareren de dakdekkers de beschadiging vakkundig, zodat u geen last meer heeft van de daklekkage.

Voordelen van een dakdekker uit Vlijmen

Het repareren, vernieuwen of renoveren van een dak of het aanbrengen van nieuwe dakbedekking vereist veel vakkennis en ervaring. Daarom is het verstandig om voor alle dakwerken een dakdekker uit Vlijmen in te schakelen. U krijgt van de dakwerker bovendien deskundig advies over de mogelijkheden en welke werkzaamheden er nodig zijn.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van het inschakelen van een dakdekkersbedrijf uit Vlijmen:

 • Een dakdekkersbedrijf heeft beschikking tot geavanceerde apparatuur en gereedschappen.
 • De dakwerken verlopen snel en probleemloos door de ervaring van de dakdekkers.
 • U hoeft zelf niet op een hoge trap of op het dak te staan.
 • De dakdekkers geven vaak garantie over het geleverde werk.
dakdekker Vlijmen

Wat kost een dakdekker?

Wilt u een dakreparatie laten uitvoeren? Het gemiddelde uurtarief ligt tussen de €27,- en de €35,-. Ook voor andere klusjes rekenen dakdekkers dit gemiddelde uurtarief. In de Randstad worden over het algemeen hogere tarieven per uur gerekend dan in de rest van Nederland.

Onderhoud, renoveren en het plaatsen van een nieuw dak is ingewikkelder en daarom iets duurder. Binnen de Randstad moet u denken aan een uurtarief van €37,- tot €43,- per uur en in de rest van Nederland ongeveer €30,- tot €33,- per uur. Bekijk de tabel voor meer prijsinformatie of doe een gratis offerteaanvraag.

Dakdekker prijzen 2024

Soort dakwerkGemiddeld uurtarief
in de Randstad *
Gemiddeld uurtarief
in rest van Nederland *
Reparatie en overige kluswerk bij bestaande woningen€35,-€27,-
Nieuw dak plaatsen bij nieuwsbouwwoningen€37,-€30,-
Onderhoud & inspectie bij bestaande woningen€43,-€33,-

* dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Vraag voor een exacte prijs een gratis offerte aan.

Bent u op zoek naar een goedkope dakdekker in Vlijmen?

Vul dan het offerteformulier in voor een scherpe geprijsde offerte!

Waar zijn de kosten van een dakdekker van afhankelijk?

Eén van de factoren die het uurtarief van een dakdekker beïnvloedt is uw woonplaats. Binnen de Randstad worden meestal hogere tarieven per uur gerekend, dan buiten de Randstad. Dat komt omdat er meer werk is in de Randstad en dakdekkers hierdoor hogere tarieven per uur kunnen vragen.

Andere factoren die het uurloon beïnvloeden zijn de dakwerken die u laat uitvoeren en de ervaring van de vakman. Zo is het repareren van beschadigingen vaak goedkoper dan renoveren of het leggen van compleet nieuwe daken. Hoe ingewikkelder de klus over het algemeen is, hoe hoger het uurtarief.

Meer weten? Lees hier meer over de dakdekkers kosten.

Hoe besparen op de kosten van een dakdekker?

U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor de dakwerken. U bespaart op de totaalprijs door een aantal klusjes zelf te doen. Denk aan het schoonmaken van de dakgoten of het verwijderen van de oude bedekking. De dakdekker uit de regio Vlijmen is dan minder lang bezig en zo bespaart u op de arbeidskosten. Informeer ook eens bij uw buren of zij hun dak ook willen vernieuwen. Mogelijk krijgt u dan korting.

Los problemen zoals een daklekkage meteen op. Wanneer u een dakreparatie uitstelt, wordt het probleem alleen maar groter. Dit zorgt er ook voor dat de reparatiekosten steeds groter wordt. Een andere tip is door direct dakisolatie aan te brengen. Hierdoor bespaart u direct op de energiekosten doordat de isolatie warmteverlies voorkomt. Vraag een offerte met scherpe prijs aan of bel naar 085 500 9941!

dakwerken Vlijmen

Wat doet een dakdekker?

De werkzaamheden van een dakdekker zijn zeer divers. Soms denken mensen dat dakdekkers alleen ingeschakeld worden voor het repareren van een lek of het aanbrengen van nieuwe dakbedekking, maar dakwerkers doen nog veel meer. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een dakinspectie, het renoveren en het schoonmaken van de bekapping en de hemelwaterafvoer. Ook voor het repareren van beschadigingen of het onderhouden van daken zijn dakdekkers u graag van dienst. Benieuwd naar de prijs van een dakdekker bij u in de buurt? Ontvang een gratis offerte.

Op deze pagina leest u meer over de werkzaamheden van een dakdekker.

Daklekkage in Vlijmen opsporen

Een dakdekkersbedrijf gebruikt verschillende methodes en apparatuur voor het opsporen van een daklekkage. Voordeel van een lekdetectie door een dakwerker is dat er vaak geen of niet veel hak- of breekwerk nodig is. Na het opsporen van de daklekkage gaat de dakdekker meteen beginnen met het repareren.

Methodes voor opsporen daklekkages:

 • Ultrasone lekdetectie: met speciale sonar apparatuur (geluidsdetectie) spoort de dakdekker de daklekkage op.
 • Thermografie: de dakdekker gebruikt een warmtecamera voor het opsporen van een waterlek.
 • Rookgasdetectie: er wordt rook onder de bedekking gespoten en waar het rook ontsnapt zit een lek.
 • Endoscopie: met een endoscoop, een kleine camera, bekijkt de dakdekker moeilijk bereikbare plaatsen.

Het opsporen van een daklekkage in Vlijmen kost zo rond de €75,- per uur. Let op, dit is exclusief de kosten voor het repareren van de daklekkage en de materialen die daarvoor nodig zijn.

Dakinspectie door een dakdekkersbedrijf uit Vlijmen

Met een dakinspectie controleert een dakdekker de conditie van uw gehele dak. Het is belangrijk dat u de bekapping af en toe laat inspecteren door een dakdekker. Eventuele beschadigingen of andere problemen worden dan snel opgemerkt. U voorkomt zo vervelende gevolgen zoals waterschade of schade aan de dakconstructie.

Wat controleert een dakdekkersbedrijf tijdens een dakinspectie? Een goedkope dakdekker:

 • controleert de dakbedekking op scheuren of andere beschadigingen;
 • onderzoekt de conditie;
 • bekijkt of de dakconstructie nog in goede staat is;
 • analyseert de verbindingen tussen de daken, hemelwaterafvoer en schoorsteen.

Een dakinspectie in Vlijmen kost, afhankelijk van de grote van het dak en of het om een plat of hellend dak gaat, tussen de €150,- en €300,- per dak. Meestal is de dakinspectie gratis, als u eventuele reparaties, die uit de dakinspectie naar voren komen, door dezelfde dakdekker laat repareren.

dakreparatie Vlijmen

Dak kapot? Laat een dakreparatie in Vlijmen uitvoeren!

Hoe een goedkope dakdekker uit Vlijmen een beschadiging repareert is afhankelijk van het daktype en de beschadiging. Bij een plat dak zien we vaak scheurvorming en losgelaten naden. Met lijm, een waterdichte pasta of een speciale reparatiestrip repareert een dakwerker de beschadiging. Soms is het nodig om een gedeelte van de dakbedekking te vervangen.

Een hellend dak heeft meestal een dakpanbedekking. In dat geval worden de kapotte klei- of betondakpannen vervangen door nieuwe. Hetzelfde geldt voor kapotte leien. Bij metalen dakplaten is het vaak nodig om de plaat te vervangen bij een ernstige beschadiging.

Van te voren is het lastig om een totaalprijs voor een dakreparatie in Vlijmen te geven, omdat deze enorm afhankelijk zijn van de locatie van de lekkage, de grote van de dakreparatie en de materialen die nodig zijn. Hou qua arbeidskosten rekening met zo’n €35,- per uur voor de kosten van een dakdekker in de Randstad en €27,- per uur voor een dakdekker buiten de Randstad. Hier komen de materiaalkosten nog overheen.

Dakrenovatie in Vlijmen

Is een dakreparatie niet meer voldoende? Of is de dakbedekking te sterk verouderd? Laat dan een dakrenovatie uitvoeren door een dakdekkersbedrijf uit Vlijmen. Met een dakrenovatie wordt de bekapping helemaal hersteld. Bij een dakrenovatie wordt meestal de bedekking gedeeltelijk of compleet vervangen. Andere renovatiewerken zijn het vervangen of ondersteunen van de dakconstructie, vervangen van de dakgoten of vernieuwen van de dakbeschotten.

Heb ik een vergunning nodig?

Nee, voor het renoveren of vernieuwen van een dak heeft u geen vergunning nodig. Dit is alleen nodig wanneer u de draagconstructie ook laat aanpassen of wanneer u uw woning laat uitbreiden.

Afhankelijk van de werkzaamheden liggen de kosten voor een dakrenovatie in Vlijmen tussen de €40,- en €85,- per m².

Nieuwe dakbedekking in Vlijmen plaatsen

Wanneer uw dakbedekking sterk verouderd is, of wanneer een dakreparatie te duur gaat worden, is het tijd om nieuwe bedekking te leggen. Wanneer u een bedekking heeft met bitumen is het soms mogelijk om een nieuwe laag over de oude te laten plaatsen, u bespaart dan op de bedekkingskosten.

De methode die de dakdekker gebruikt, is afhankelijk van het type bedekking dat u laat leggen. Nieuwe bedekking begint altijd met het verwijderen van de oude bedekking. De goedkope dakdekker controleert de dakconstructie, brengt eventueel dakisolatie aan en brengt daarna de nieuwe dakbedekking aan.

De prijs voor nieuwe dakbedekking in Vlijmen, is afhankelijk van het gekozen dakbedekkingsmateriaal en of het om een plat of hellend dak gaat. De prijzen voor dakbedekking voor platte daken liggen gemiddeld tussen de €45,- en €55,- per vierkante meter. Bij een hellend dak liggen de prijzen gemiddeld tussen de €50,- en €120,- per m².

dakonderhoud Vlijmen

Dakonderhoud in Vlijmen

Wist u dat u regelmatig dakonderhoud moet laten uitvoeren? Vaak vergeten mensen het dakonderhoud van hun woning, of zien ze het niet zitten om op een hoge trap of het dak te staan. Toch is dakonderhoud noodzakelijk om problemen te voorkomen en de levensduur te verlengen.

Eén van de belangrijkste onderdelen van dakonderhoud is het reinigen van de dakgoten. Een dakdekker haalt alle bladeren, takjes en dergelijke uit de hemelwaterafvoer, zodat deze niet verstopt raakt. Andere werkzaamheden van het dakonderhoud in Vlijmen zijn een kleine dakreparatie en het reinigen van het complete dakoppervlak.

De prijs voor regulier dakonderhoud liggen gemiddeld tussen de €15,- en €20,- per m².

Dakreiniging

Met een dakreiniging door een vakkundig dakdekkersbedrijf zorgt u ervoor dat uw bekapping er weer schoon en netjes uitziet. Dit is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van uw woning, maar ook voor de levensduur. Vuil zoals mos en algen beschadigt het materiaal namelijk. Eén van de gevolgen is dat de bedekking poreus wordt en hierdoor ontstaan er lekkages.

Wat houdt een dakreiniging in?

Meestal gebruikt een dakdekkersbedrijf een hogedrukspuit voor een dakreiniging. Soms gebruikt een dakdekker heet water, zodat het vuil oplost door de hoge temperaturen. Voor een dakreiniging wordt geen gebruik gemaakt van chemische reinigingsmiddelen.

Dakreiniging kost ongeveer €9,- tot €15,- per m². Wilt u na een dakreiniging uw dak gelijk van een coating laten voorzien? Dan betaalt u voor reiniging inclusief coating tussen de €30,- tot €45,- per vierkante meter.

Wat doet een dakspecialist bij een dakreiniging?

Bekijk hoe een specialist bij het reinigen van een dak te werk gaat.

Bent u op zoek naar een goedkope dakdekker in Vlijmen?

Vul dan het offerteformulier in voor een scherpe geprijsde offerte!

Kosten dakbedekking per m²

De totaalprijzen voor het dakdekken en de dakbedekking zijn voornamelijk afhankelijk van het materiaal en de grootte van he dakoppervlak. In de prijstabel staan alle gemiddelde richtprijzen per dakbedekkingssoort.

Voor platte daken is bitumen het goedkoopste met een gemiddelde richtprijs per m² van €45,-. EPDM is iets duurder, namelijk €50,- per vierkante meter, maar gaat een stuk langer mee.

De meeste mensen kiezen voor een pannendak. Dit kost gemiddeld €50,- tot €60,- per vierkante meter. De aanschafprijzen voor de andere materialen variëren van €70,- tot €120,- per vierkante meter. Bekijk de prijstabel voor meer informatie.

Nieuwe dakbedekking prijzen 2024: per soort dak

Soort dakbedekkingGemiddelde prijs per m² *Levensduur
Plat dak
Bitumen€45,-25 jaar
EPDM€50,-40 jaar
Kunststof (pvc)€55,-25 jaar
Groendak€55,-**60 jaar
Hellend dak
Dakpannen (beton)€50,-30 jaar
Dakpannen (klei)€60,-50 jaar
Leien dakbedekking€70,-40 jaar
Aluminium€75,-50 jaar
Zinken dak€80,-100 jaar
Rieten dak€100,-40 jaar
Koperen dakbedekking€120,-80 jaar

* dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Vraag voor een exacte prijs een gratis offerte aan.
** deze prijs is zonder onderlaag.

Een ervaren dakdekker in Vlijmen nodig?

Vul dan het offerteformulier in voor een scherp geprijsde offerte!

Kan ik subsidie krijgen voor een nieuw dak?

Op dit moment is er helaas geen landelijke subsidieregeling voor het plaatsen van een nieuw (isolerend) dak. Soms zijn er echter nog wel gemeentelijke of andere lokale subsidieregelingen verkrijgbaar. Houd er wel rekening mee dat de meeste subsidies verstrekt worden voor het nemen van duurzame energiebesparende maatregelen. Alleen het leggen van een nieuw dak is dus niet genoeg, deze moet wel isolerend zijn.

Via de website energiesubsidiewijzer.nl krijgt u een handige lijst van alle subsidies en andere aantrekkelijke regelingen.

dakbedekking Vlijmen

Soorten dakbedekking

Er zijn verschillende dakbedekkingssoorten. Voor platte daken heeft u de keuze uit bitumen, EPDM, kunststof en een groen dak. Meestal wordt er gekozen voor een pannendak, maar ook zink, riet, aluminium, koper of leien zijn een optie. Advies nodig van een dakdekker? Ontvang een gratis offerte! Over al deze dakbedekkingssoorten leest u hieronder meer.

Bitumen dak

Bitumen, ook wel roofing of dakleer genoemd, is een zeer populaire bedekkingssoort voor platte daken. Het wordt daarnaast ook veel gebruikt voor tuinhuisjes, garages, dakkapellen en aanbouwen. Bitumen wordt geleverd op rollen en op maat gesneden. De vakman verhit de onderzijde van de goedkope bedekking en plakt het vast op het onderdak.

Er zijn twee verschillende soorten dakleer:

 • APP: atactisch polypropyleen is elastisch en daardoor beter bestand tegen temperatuurschommelingen. APP is bovendien bestand tegen uv-straling en heeft weinig onderhoud nodig.
 • SBS: styreen butadieen styreen is minder elastisch, maar heeft een grote kleefkracht en hierdoor komen daklekkages minder voor. Bescherm het tegen uv-straling met een laag kiezels.

Bitumen kost gemiddeld €45,- per vierkante meter en gaat ongeveer 25 jaar mee. Benieuwd wat de exacte prijs van bitumen dakbedekking voor uw dak is? Ontvang een gratis offerte.

EPDM dak Vlijmen

EPDM-dakbedekking

EPDM, Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, is gemaakt van synthetisch rubber. Het voordeel is dat het materiaal zeer flexibel is en goed bestand is tegen temperatuurschommelingen. In tegenstelling tot roofing scheurt het minder snel, omdat het materiaal meebeweegt.

Deze dakbedekking wordt op maat gemaakt voor uw dak. Hierdoor zijn er geen randen of overlappingen waar lekkages kunnen ontstaan. Het wordt vastgemaakt op het onderdak met een speciale lijm. Dit materiaal is ook geschikt als onderlaag voor een groen dak, want het is wortelbestendig.

EPDM kost ongeveer €50,- per vierkante meter en heeft een levensduur van 40 jaar.

Dak van kunststof

Een dak van kunststof wordt gemaakt van pvc: polyvinylchloride. Kunststof is onderhoudsarm, wortelbestendig en daarnaast milieuvriendelijk. Het materiaal is alleen geschikt voor platte of licht hellende daken. Het aanbrengen van kunststofbedekking is niet eenvoudig en vereist vakmanschap.

De dakdekker uit Vlijmen snijdt eerst het materiaal op maat voor uw dak. Daarna brengt de dakwerker lijm aan op het onderdak en op de onderkant van het materiaal. Deze dubbele lijmbevestiging zorgt voor een waterdicht resultaat.

Kunststofbedekking gaat ongeveer 25 jaar mee en kost gemiddeld €55,- per vierkante meter. Benieuwd naar de exacte prijs van kunststof dakbedekking? Ontvang een gratis offerte van ervaren dakdekkers.

Groen dak

Groene daken zijn bedekt met planten, mossen, grassen en kleine struiken. Belangrijk is dat een groen dak op een wortelbestendige onderlaag geplaatst wordt, bijvoorbeeld EPDM of kunststof. Daarnaast moet de constructie van het dak het extra gewicht aankunnen. Het materiaal is goed voor het milieu, isoleert zeer goed en gaat lang mee.

Dit type dak wordt ook wel een sedumdak genoemd en wordt voornamelijk aangelegd op platte daken. Tegenwoordig zien we het echter ook steeds vaker toegepast worden op hellende daken tot een helling van 60 graden met speciale rasters of groendakpannen.

Maak een keuze uit één van de volgende soorten:

 • Extensief groen dak: het dak is voornamelijk begroeid met mossen, vetplanten en kruiden. Dit daktype vereist weinig onderhoud en is lichter in gewicht. Daarnaast is een extensief groen dak goedkoper.
 • Intensief groen dak: een intensief daktype vereist meer onderhoud en is meer een daktuin. De dakconstructie moet soms aangepast worden om het hoge gewicht te dragen. Dit type is alleen geschikt voor platte daken.

Een groen dak kost gemiddeld €55,- per vierkante meter, maar dit is zonder geschikte onderlaag zoals pvc (€55,- per m²) of EPDM (€50,- per m². De levensduur is ongeveer 60 jaar.

Weten wat de exacte kosten zijn voor het laten plaatsen van een groen dak? Ontvang een gratis offerte van dakdekkersbedrijven bij u uit de regio.

dakpannen Vlijmen

Dakpannen leggen

De meest bekende dakbedekkingssoort voor hellende daken is dakpannen. Meestal kiezen mensen voor een holle of platte dakpanvorm. Voordeel is dat een kapotte dakpan vaak eenvoudig te herstellen is. De dakdekker plaatst de dakpannen vakkundig en sluit de twee dakhelften aan de bovenkant af met een speciale dakpan, een nokvorst.

Er zijn verschillende dakpansoorten:

 • Kleidakpannen: keramische dakpannen worden gemaakt van klei met een glazuurlaag dat op hoge temperatuur gebakken wordt. Dit dakpantype heeft een authentieke uitstraling en gaat zeer lang mee.
 • Betondakpannen: betondakpannen zijn goedkoper dan keramische en verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Ze gaan echter minder lang mee, maar met een speciale coating verlengt u de levensduur.
 • Kunststof dakpanplaten: dit zijn prefab dakplaten met de uitstraling van dakpannen. De dakpanplanten kunnen snel gelegd worden. Nadeel is dat het materiaal na een paar jaar soms dof wordt.

Betondakpannen kosten gemiddeld €50,- per vierkante meter en gaan 30 jaar mee. Kleidakpannen gaan langer mee, namelijk 50 jaar, en kosten gemiddeld €60,- per vierkante meter.

Leien dak

Een leiendak is zeer geschikt voor een hellend dak. Ze worden soms ook wel dakshingles genoemd, maar dakshingles worden gemaakt van bitumineus materiaal. Leien zijn verkrijgbaar in allerlei formaten, meestal vierkant of rechthoekig, en zeer licht. Daarnaast zijn ze goed bestand tegen storm. Vanwege de dubbele plaatsing zijn de aanschafprijzen per vierkante meter hoger dan voor dakpannen. Ze worden namelijk halfsteens geplaatst en met asfaltnagels vastgespijkerd door een dakwerker.

Er bestaan twee soorten, namelijk natuurleien en kunstleien. Natuurleien hebben een authentieke uitstraling, maar kunstleien zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en vaak goedkoper. Vaak worden de dakleien voorzien van een speciale coating, zodat mos en ander vuil zich niet kan hechten aan het materiaal.

De kosten per m² voor leien zijn gemiddeld €70,-. Natuurleien zijn duurder dan kunstleien en gaan zo’n 40 jaar mee.

rieten dak

Rieten dak

Voor een rieten dak is minimaal een hellingshoek van 45 graden nodig. Dit is belangrijk zodat het regenwater zo snel mogelijk afgevoerd wordt. Stilstaand water kan ervoor zorgen dat het riet gaat rotten en sneller slijt.

Is een rieten dak brandveilig?

Ja zeker! Tegenwoordig wordt riet gelegd op een schroefdakconstructie en niet meer met een open constructie. Een schroefdakconstructie is brandveiliger en daarnaast isoleert deze constructie ook beter.

Met goed onderhoud gaat een rieten dak ongeveer 40 jaar mee. De aanschafprijzen zijn gemiddeld €100,- per m².

Dak van aluminium of koper

Aluminium dakplaten hebben een zeer strakke en moderne uitstraling. Het materiaal wordt vaak toegepast bij aparte dakvormen, omdat het gemakkelijk te bewerken is. Voordeel van het materiaal is dat weinig tot geen onderhoud vereist.

Gemiddeld kost aluminium bedekking €75,- per m² en gaat ongeveer 50 jaar mee.

Koper heeft een kenmerkende oranjerode kleur, maar doordat het gaat oxideren krijgt het na verloop van tijd een kopergroene kleur. Het oxidatieproces duurt enige jaren. Koper geeft uw woning een chique uitstraling. Daarnaast gaat het materiaal zeer lang mee en heeft het geen onderhoud nodig.

Een koperen dakplaat kost gemiddeld €120,- per vierkante meter en heeft een levensduur van gemiddeld 80 jaar.

Zinken dak

Zink is zowel geschikt voor platte als voor hellende daken. Doordat het materiaal flexibel is, past het op elke dakvorm. De enige vereiste is dat het dak een hellingsgraad heeft van drie graden. Bij de montage worden er daarnaast uitzetnaden aangebracht, omdat het materiaal krimpt en uitzet bij temperatuurwisselingen.

Na het leggen gaat zink patineren, dit komt door de blootstelling aan de lucht en de oxidatieprocessen die hierdoor ontstaan. Hierdoor komt er een patinalaag op het zink, waardoor de kleur iets donkerder wordt. De patinalaag beschermt het materiaal tegen roesten.

De kosten per vierkante meter zijn €80,- en het materiaal gaat ongeveer 100 jaar mee.

Wilt u nieuwe dakbedekking op uw dak laten aanbrengen?

Schakel een ervaren dakdekker uit de regio Vlijmen in!

Voordelen van dakcoating aanbrengen

Een dakcoating wordt voornamelijk aangebracht op een pannendak, maar is ook geschikt voor roofing, EPDM en andere dakbedekkingssoorten. Na verloop van tijd verslijt de bedekking door ouderdom en weersinvloeden. Met een coating verlengt u de levensduur. Er is transparante of gekleurde coating verkrijgbaar, dus als u uw pannendak een andere kleur wilt geven is dit geen probleem.

De vakman voert eerst een dakreiniging uit voor een goede hechting van de coating. Daarna behandelt de dakwerker uit Vlijmen het dak met biocide, zodat al het vuil verwijderd is. De coating wordt aangebracht met een kwast, verfspuit of vernevelaar en meestal zijn er twee lagen nodig.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een dakcoating:

 • Het dak is na het aanbrengen van de coating waterdicht en bestand tegen de weersomstandigheden.
 • Een dakcoating is een stuk goedkoper dan het plaatsen van nieuwe bedekking.
 • De coating zorgt ervoor dat het dak vuilafstotend is.

dakwerker Vlijmen

Keurmerken dakdekkersbedrijven

Er zijn verschillende keurmerken en brancheorganisaties speciaal voor dakwerkers. Eén van deze brancheorganisaties is VEBIDAK. VEBIDAK is een organisatie voor dakdekkers die werken met bitumineuze en kunststof bedekking. Op vebidak.nl leest u hier meer over.

De Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA) is een brancheorganisatie voor alle dakwerkers in Nederland. Bedrijven die lid zijn van de NDA voldoen aan de strenge eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Ga naar nda.nl voor meer informatie.

Heeft u een plat dak? Bekijk dan of uw goedkope dakdekkersbedrijf uit Vlijmen een DAKMERK-keurmerk heeft. Bedrijven met dit keurmerk worden getoetst door een onafhankelijke inspecteur en geven bovendien garantie over het geleverde werk. Op de website dakmerk.nl staat meer informatie.

In de bouw wordt daarnaast nog veel gebruik gemaakt van het KOMO-keurmerk. Een onafhankelijke deskundige toetst de bouwprocessen en geeft het keurmerk alleen aan producten en bedrijven die voldoen aan diverse eisen op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid Op komo.nl leest u hier meer over.

Meest recente aanvragen in Noord Brabant

Dakrenovatie in Breda.
Daklekkage oplossen in Den Bosch.
Dakpannen leggen in Rosmalen.
Nieuw dak plaatsen in Boxtel.
Dakonderhoud in Tilburg.
Dakbedekking vernieuwen in Prinsenbeek.
Dakinspectie in Oisterwijk.
Opsporen daklekkage inKaatsheuvel.
Lekkage verhelpen in Raamsdonksveer.
Dak repareren in Waalwijk.

Waarom een dakdekkersbedrijf uit Vlijmen inschakelen?

  Wilt u er zeker van zijn dat een daklekkage verleden tijd is of dat uw dakbedekking op de juiste manier aangebracht wordt? Schakel dan een dakdekkersbedrijf uit Vlijmen in! Een dakdekker gebruikt geavanceerde apparatuur om een daklekkage in Vlijmen snel op te sporen en repareert het lek vakkundig. Alleen wanneer de bedekking op de juiste manier is aangelegd door een dakwerker profiteert u van de hoogst mogelijke isolatie en een lange levensduur.

  De belangrijkste voordelen van een dakdekkersbedrijf:

 • U weet zeker dat de dakwerken door een dakwerker perfect uitgevoerd worden.
 • Het is niet nodig om gereedschap of ander materiaal aan te schaffen.
 • Door een dakdekker hoeft u niet zelf op een hoog dak te staan.
 • Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan via het offerteformulier.

dakdekkersbedrijf Vlijmen

Gratis offerte van een dakdekker ontvangen?

Met spoed een dakdekker uit Vlijmen nodig voor het repareren van een daklekkage? Bel dan naar 085 500 9941! U komt dan direct in contact met een dakdekkersbedrijf. Een dakdekker is indien nodig snel bij u ter plaatse voor een dakreparatie.

Start gratis offerteaanvraag!

Wilt u een scherp geprijsde offerte ontvangen voor dakwerken? Denk aan nieuwe dakgoten, een dakrenovatie of juist dakonderhoud. Vul dan het offerteformulier in. U ontvangt snel een aanbieding van een dakwerker uit Vlijmen. Deze offertedienst is geheel gratis en zonder verplichtingen. U zit dus nergens aan vast.

Onze dienstverlening

Naast een gratis offerte van een dakdekker uit uw regio, kunt u bij ons ook een vrijblijvende offerte aanvragen voor: