Ontstoppen

Hebt u last van een verstopping in uw toilet, gootsteen of afvoer? Dan kan dit veel problemen met zich meebrengen zoals, wateroverlast, stankoverlast, lekkage of een erg hoge nood omdat u tijdelijk niet naar het toilet kunt. Deze problemen kunt u zelf oplossen, maar kost vaak even wat tijd. Hebt u snel een expert nodig?

Start gratis offerteaanvraag!

Cor van Meer staat dag en nacht voor u klaar om u te helpen bij een verstopping.

Cor van Meer toilet ontstoppen

Hulp nodig bij het ontstoppen van uw toilet?

Schakel de hulp van Installatiebedrijf Cor van Meer in, wij zijn snel bij u ter plaatse!

Zelf uw toilet ontstoppen

Hebt u zelf alle tijd en wilt u uw eigen toilet ontstoppen, dan hebt u hier een aantal hulpmiddelen voor nodig. Voor u een lijstje met materialen die u nodig hebt voor het ontstoppen.

  • Waterpomptang
  • Schroevendraaier
  • Teiltje/emmer
  • Waterkan
  • Dweil
  • Oude lappen
  • Tuinslang
  • Ontstoppingsveer
Hebt u al deze hulpmiddelen klaar gelegd, kan kunt u beginnen met het ontstoppen van uw toilet. In 8 stappen staat beschreven wat u moet doen om de verstopping te verwijderen.

Stap 1: Spoelbak afsluiten

Voordat u begint moet u eerst het watertoevoer van de spoelbak afsluiten. Zo kan er niets mis gaan en wordt de toiletruimte niet helemaal nat.

Stap 2: Toiletpot drogen

Schep zoveel mogelijk water als uit het toilet. Pas daarna schroeft u de pot van de vloer of muur los om beter bij de afvoer te komen.

Stap 3: Loskoppelen

Koppel het toilet los van de spoelbak en til het op van de afvoeropening. Giet het resterende water dat nog in de zwanenhals zit in een emmer of een teiltje.

Stap 4: Tuinslang aansluiten

Een verstopping is zelf te verwijderen met een tuinslang. Sluit de tuinslang aan op de kraan en duw het uiteinde van de slang in de afvoeropening.

Gratis offertes vergelijken

Stap 5: Verstopping wegspoelen

Dek de rest van de opening af met oude doeken en houd deze stevig tegen de slang aangedrukt. Laat iemand anders de kraan aanzetten, zodat er water uit de slang komt. Beweeg de slang op en neer en schuif hem steeds diepen de afvoer in. Doe dit, totdat u de verstopping hebt doorgespoten. Heeft dit gewerkt, dan kunt u de andere stappen overslaan en de toiletpot weer installeren. Is de verstopping nog aanwezig, ga dan naar de volgende stappen.

Stap 6: Ontstoppingsveer

Heeft de tuinslang niet geholpen, maak dan gebruik van een ontstoppingsveer. Draai de borg moer los en probeer de veer zover mogelijk door te duwen tot dat u niet verder kunt.

Stap 7: De veer draaien

Houdt met één hand de trommel vast en draai met uw andere hand de veer rustig rond. Door de draaiende beweging zal de veer steeds dieper in uw afvoer komen. Uiteindelijk komt de veer bij de verstopping terecht en zal deze doorboren. Herhaal deze handelingen. Ter controle giet u steeds wat water de afvoer in, spoelt het water snel weg, dan is de verstopping verwijderd. Is dit niet het geval, herhaal de handelingen nog maal tot dat het water wel goed wegspoelt.

Stap 8: Schoonmaken en terugzetten

Is de afvoer ontstopt, maak dan het gemorste water droog en installeer uw toiletpot weer naar behoren. Nu kunt u weer gerust gebruik maken van het toilet.

Hulp nodig? Cor van Meer biedt uitkomst!

Het kan best lastig zijn om uw toilet zelf te ontstoppen. Soms zit de verstopping diep in de grond en dan is het lastig om dit te verhelpen. Gelukkig biedt Cor van Meer uitkomst. Maak gerust gebruik van de 24 uursservice, die is er niet voor niets! Voordat wij naar u toe komen geven wij duidelijke informatie over de prijzen en mogelijkheden. Zo voorkomen we verrassingen achteraf. Tot uw dienst!

Loodgieter inschakelen