daklekkage

Daklekkage

Last van een daklekkage in het dak? Een daklekkage moet u zo snel mogelijk laten repareren. Voordat de dakdekker dit doet, moet hij het lek eerst opsporen. Laat de lekkage niet te lang onbehandeld: dit veroorzaakt nog meer schade aan het dak, waardoor de kosten voor u nog verder oplopen. Meer weten?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over daklekkages. U leest wat u moet doen bij een daklekkage en wat het kost om een daklekkage te repareren. Ook leest u de verschillen tussen lekkages op platte en schuine daken en wat de oorzaken hiervan zijn. Start direct uw offerteaanvraag en bespaar op de kosten van uw daklekkage reparatie!

Gratis offertes vergelijken

Lekkage in dak? Snel een daklekkage verhelpen!

Heeft u een lekkage in uw dak? Zoek dan met spoed een dakdekker bij u in de buurt! Een dakwerker spoort de exacte plek van de lekkage op én repareert de lekkage direct voor u. Alleen met de hulp van een ervaren dakwerker weet u zeker dat de daklekkage snel verholpen is, en dat uw dakoppervlak weer volledig waterdicht is.

Waarom moet ik een daklekkage met spoed laten repareren?

Omdat een lekkage flinke schade aan uw dakconstructie kan veroorzaken. Als de houten constructie wordt aangetast door water, dan worden de problemen snel erger. Voorkom dat de kosten te hoog oplopen en laat uw lekkend schuin dak daarom zo snel mogelijk verhelpen!

Kosten daklekkage

De kosten voor een daklekkage reparatie variëren enorm. Het gemiddeld uurtarief van een dakspecailist ligt rond de €35,- tot €43,-. De kosten voor het opsporen van een daklekkage liggen rond de €75,- tot €150,-.

Houd er rekening mee dat u voor het repareren van de lekkage ook materiaalkosten betaalt. Voor het vervangen van een plat dak liggen de kosten rond de €250,- tot €300,- per m², inclusief plaatsing. Voor het vernieuwen van een schuin dak liggen de gemiddelde kosten rond de €150,- tot €350,- per vierkante meter.

Besparen op de kosten van de dakreparatie? Start direct uw offerteaanvraag.

Daklekkage laten verhelpen tegen de laagste kosten! Vraag een gratis offerte aan!

Vind de vakman met de beste prijs: start hier uw aanvraag!

Oorzaken van een lekkage

Een lekkage in het dak ontstaat door verschillende oorzaken. Bij een plat dak is de oorzaak vaak een scheurtje in het dakleer. Mogelijk ontstaan door slijtage, of door scherpe takken die over het dakoppervlak heen waaien.

Bij een schuin dak zijn er veel meer verschillende oorzaken. De lekkage kan in dat geval veroorzaakt worden door missende of beschadigde dakpannen, nokvorsten die zijn weggewaaid of niet goed geïnstalleerde dakramen. Een andere optie is een lekkende dakkapel of schoorsteen.

gevolgen lekkage dak

Gevolgen lek: vochtplekken, waterschade & schimmels

Een lekkage in het dak valt vaak pas op als er al vochtschade ontstaan is. U herkent een daklekkage door lelijke vochtplekken en eventueel zelfs schimmels. Bij een ernstige daklekkage heeft dit ook effect op uw interieur. Doordat de luchtvochtigheid stijgt laat het behang of pleisterwerk op het plafond los. Er ontstaan verschillende schimmelplekken en op de plek van de lekkage ontstaan lelijke vochtplekken. Het is niet voldoende om de waterschade te herstellen, u moet ook de lekkage laten verhelpen.

Snel opsporen van een lek

Voordat dakdekkers de daklekkage kunnen herstellen, moeten zij eerst het lek opsporen. En dit is vaan lastiger dan gedacht! Gelukkig beschikken de vakmannen over verschillende technieken, die het opsporen van lekkages iets makkelijker maakt.

Een voorbeeld hiervan is de rookgastechniek. Hierbij blaast de dakspecialist rookgas onder de dakbedekking. De rook zoekt de weg met de minste weerstand naar buiten, wat in de praktijk betekent dat het via het lek weer naar buiten komt. Zo werkt de dakbedekking als het ware als een schoorsteen: daar waar de rook naar buiten komt, zit het lek.

Het opsporen van een lekkage kost ongeveer €75,- tot €150,-.

Lekkage plat en schuin dak

De daklekkage van een plat en een schuin dak verschillen enorm. Daklekkage komen bij een plat dak vaker voor dan bij een schuin dak: dat komt omdat de dakbedekking continu wordt blootgesteld aan de verschillende weersomstandigheden. Regenwater blijft bijvoorbeeld langer liggen. Daar komt nog bij dat dakbedekking op een hellend dak vaak veel sterker is.

Bij een plat dak wordt een daklekkage over het algemeen veroorzaakt door een scheur of andere beschadiging in het dakleer.

In schuine daken komen lekkages vooral voor bij verschillende aansluitingen: een slecht geïnstalleerd dakraam, een verouderde schoorsteen of een kapotte dakkapel.

Daklekkage reparatie

Hoe de daklekkage reparatie eruit ziet is afhankelijk van het soort beschadiging. Bij een plat dak brengen dakdekkers in de meeste gevallen een reparatiestrook aan over de lekkage. Met behulp van een reparatiepasta en een sterke lijm maken ze het dakoppervlak weer volledig waterdicht.

Bij een schuin dak gaat het er anders aan toe. Wordt de daklekkage veroorzaakt door beschadigde dakpannen? In de meeste gevallen voldoet het om deze dakpannen te vervangen. Alleen als de rest van de dakpannen ook verouderd, poreus of beschadigd zijn is het verstandig om de complete dakbedekking te vernieuwen.

dakdekkersbedrijf lekkage dak

Daklekkage oplossen? Ervaren dakdekker nodig!

Lelijke vochtplekken op het plafond? Schakel zo snel mogelijk een ervaren dakwerker in! Gaat het om een daklekkage dan loopt u het risico op nog meer waterschade. Voorkom dat de kosten te hoog oplopen en ga direct op zoek naar een vakman bij u in de buurt. Vakman gezocht?

Vraag een gratis offerte aan!

U ontvangt zo snel mogelijk een gratis offerte zonder verplichtingen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent en wat de dakreparatie kost. Dat wilt u toch ook? Start daarom direct uw gratis offerteaanvraag!