Gootsteen of afvoer verstopping

Een probleem waar iedereen wel eens te maken mee krijgt; de gootsteen of afvoer is vertopt. Dit kan erg vervelend zijn, aangezien de gootsteen erg veel wordt gebruikt. Wat u in deze situatie kunt doen leest u in het stappenplan dat op deze pagina is uitgewerkt. Sorteert het stappenplan in uw geval geen succes? Dan zit de verstopping waarschijnlijk dieper in het systeem. Cor van Meer biedt in dergelijke gevallen uitkomst!

Start gratis offerteaanvraag.

Onze vakman staat dan snel bij u op de stoep en helpt u graag met het verstoppingsvrij maken van uw afvoer of gootsteen.

Afvoer verstopping

Cor van Meer, erkend specialist op het gebied van verstopping.

Blijft uw gootsteen of afvoer ondanks deze stappen verstopt? Dan zit het probleem vaak dieper. Neem in dat geval contact met ons op!

Benodigdheden

Indien u besluit om zelf actie te ondernemen en uw afvoer te ontstoppen dan heeft u een aantal attributen nodig. Deze zijn onmisbaar om uw poging kans van slagen te geven. Mist u een materiaal als bijvoorbeeld een veerontstopper? Vraag dan eens rond bij familie, kennissen of buren. – Tape

  • Plopper
  • Waterpomptang
  • Emmer
  • Veerontstopper

Stap 1: Overloopgat dichten

Als je een rubberen ontstopper gebruikt dan is het van belang om eerst het overloopgat van de wasbak dicht te tapen. Dit maakt het verhelpen van de verstopping een stuk eenvoudiger.

Stap 2: Plopper

Zet de kraan van de wasbak open en vul een klein bodempje met water. Zet de plopper over het afvoerputje en beweeg de stok een aantal keer krachtig op en neer. Doe dit zonder de plopper los te trekken van de afvoer. Dit heeft vaak veel effect en er komt veel viezigheid naar boven. Helpt dit niet, ga dan verder met de rest van de stappen.

Stap 3: Sifonbeker reinigen

Zet een emmer onder de sifon en draai deze met een waterpomptang los. Giet het water dat in de sifon zit in de emmer leeg. Maak vervolgens de beker en de afvoer goed schoon. Hierna draait u de beker er met de hand weer op en controleert u op lekkage.

Stap 4: Zwanenhals controleren

Draai de moeren van de zwanenhals los met de waterpomptang. Giet de zwanenhals leeg in een emmer en maak deze goed schoon. Draai deze vervolgens ook weer vast.

Stap 5: Afvoerpijp ontstoppen

Is het water na de vorige 4 stappen nog niet verdwenen, of loopt het nog niet goed weg, dan zit de verstopping dieper in de afvoerpijp. Verwijder wederom de sifon en zwanenhals en draai de veerontstopper zover mogelijk uw afvoerpijp in. Trek de veer een aantal maal heen en weer. Monteer wederom de zwanenhals en sifon. Laat de kraan lopen om te kijken of alles netjes wegloopt.

Verstopping spoedservice Cor van Meer

Gratis offertes vergelijken

Blijft de verstopping aanhouden?

Het kan zo zijn dat niets wat u hebt geprobeerd werkt, dan hebt u een expert nodig die uw gootsteen of toilet als nog kan ontstoppen. Daarbij komt kijken dat niet iedereen tijd heeft om zelf te ontstoppen. Hierom heeft Cor van Meer een 24 uur 7 hulpdienst, om altijd voor u klaar te staan bij een hardnekkige verstopping. Neem gerust contact met ons op!

Gootsteen ontstoppen