Zinkwerk

Op uw dak wordt veel van zink gemaakt, denk aan goten, daken, gevelbekleding en hemelwaterafvoer. Het zinkwerk en het lood zorgen ervoor dat uw dak niet lek en het water goed van het dak af kan lopen. Tevens kan zink ook geschikt als dak- en gevelbedekking en krijgt uw woning of pand hier een moderne uitstraling van. Naast het feit dat uw woning er modern uit ziet, is het ook nog eens duurzaam en recyclebaar.

Start gratis offerteaanvraag!

Bij Cor van Meer bent u aan het juiste adres als het aankomt op zinkwerk. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op via het formulier. U ontvangt spoedig een reactie!

Cor van Meer zinkwerk

Cor van Meer, erkend specialist op het gebied van dak- en zinkwerk.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. U ontvangt spoedig een reactie.

Geschikt materiaal voor op uw dak

Zink is een materiaal dat 100% recyclebaar is, maar dat is nog niet het enige, het is daarnaast ook nog eens uiterst duurzaam. Mede dankzij een verlaagd zuurtegraad in ons regen water gaat het zinkwerk nog langer mee dan voorheen. Door de recyclebaarheid kan het steeds weer opnieuw gebruikt worden. Hierdoor hoeft er steeds minder geproduceerd worden. Vooral als dakbedekking, gevelbekleding en als hemelwaterafvoer is zink uiterst betrouwbaar en daarnaast ook over en over te gebruiken.

Uitstraling

U hebt keuze uit verschillende kleuren zink en koper, op die manier kunt u een gewenste uitstraling geven aan uw woning. De specialisten die het plaatsen moeten het plaatwerk anders behandelen, omdat zij de aangebrachte kleurlaag niet willen beschadigen. Dit zink en koperwerk is te gebruiken voor uw goten, hemelwaterafvoer, daken en als gevelbekleding. Het geeft uw woning een extra mooie en moderne uitstraling.

Zinkproduct

Het zinkwerk van vandaag de dag is heel goed te combineren met andere materialen van een woning zoals hout, steen en glas. In ons bedrijf hebben wij de juiste materialen en machines om het zinkwerk op een juiste manier te behandelen en te bewerken. Er is namelijk kennis en vakmanschap voor nodig om een mooi eindresultaat te leveren. Daarbij kunnen wij voor u uw zinkwerk repareren, maar ook vervangen waar nodig is.

Loodwerk

Naast al het zinkwerk wordt ook nog veel lood gebruikt om de naden en het dak lekkage vrij te houden. Er wordt gekozen voor lood omdat dit gemakkelijk te bewerken is en in diverse vormen te zetten is. Lood wordt gebruikt om de aansluiting tussen de schoorsteen en de dakpannen goed af te sluiten en het dak waterdicht te maken. Af en toe komt het voor dat er scheurtjes ontstaan in het lood en moet daarom gerepareerd worden.

Gratis offertes vergelijken

Onderhoud

Het is belangrijk om uw zink- en loodwerk af en toe te laten controleren op scheurtjes. Die scheurtjes kunnen ontstaan als er weinig onderhoud wordt gepleegd. Het is goed om uw goten twee maal per jaar te reinigen en uw dak ook eens in het jaar te laten controleren. Zo voorkomt u in de toekomst waterschade. De dakspecialisten die uw dak controleren ontdekken een mogelijke lekkage voordat het schade aan kan brengen. Zij repareren het voor u zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken.

Zinkwerk onderhoud laten uitvoeren