Loodgieter gezocht?

Bespaar op de kosten door gratis offertes te vergelijken.

Loodgieter gezocht?

Loodgieter gezocht? Loodgieters komen van pas als u last hebt van een verstopte afvoer, van lekkende kranen of als u sanitair wilt installeren. Door dit uit te besteden aan een ervaren vakman bespaart u lekkages en hoge reparatiekosten. Op zoek naar een loodgietersbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag krijgt u zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven toegestuurd. Vergelijk de verschillende prijzen en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Op deze website leest u meer over het werk van een loodgieter en wat dit kost. Ook geven we u praktische tips voor het vinden van een geschikt loodgietersbedrijf!


Met spoed een loodgieter in de buurt

Lekkage? Schakel dan met spoed een loodgieter in. Door het lek snel te repareren houdt u de schade zoveel mogelijk beperkt en voorkomt u hoge reparatiekosten. Bovendien voorkomt u dat u onnodig veel water verbruikt, waardoor u ook hoge waterkosten tegengaat! Geef op het formulier aan dat het om spoed gaat, en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld door een loodgieter uit uw eigen regio.

loodgieter gezocht

Wat doet een loodgieter?

    Loodgieters hebben tal van belangrijke werkzaamheden. De belangrijkste taken zijn het opsporen en verhelpen van lekkages of verstoppingen, het plaatsen van nieuw sanitair en het onderhouden of repareren van cv-ketels.

    Dit zijn de belangrijkste werkzaamheden van loodgieters:

  • Lekkages opsporen en verhelpen: in badkamers, waterleidingen of sanitair. De loodgieter spoort de lekkage op en verhelpt deze direct zodat de waterschade zoveel mogelijk beperkt blijft.
  • Verstopping verhelpen: een verstopt toilet, verstopte afvoer of riolering wordt professioneel ontstopt door een ervaren loodgieter.
  • Dakgoot repareren: bij beschadigingen of blokkades in de dakgoot kunt u een loodgieter inhuren voor herstelwerkzaamheden.
  • Cv-onderhoud: loodgieters onderhouden en repareren cv-ketels. Het is ook mogelijk hiervoor een servicecontract af te sluiten.
  • Aansluiten watertoevoer: bij het plaatsen van nieuw sanitair of het verplaatsen van de leidingen.
  • Installaties sanitair: het plaatsen of verplaatsen van sanitair.


Loodgieter gezocht?

Vind een vakman in uw regio en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Wat kost een loodgieter?

Wat kost een loodgieter? Gemiddeld kunt u rekening houden met prijzen tussen de €40,- tot €50,- per uur. Een beginnend loodgieter is vaak voordeliger dan een ervaren loodgieter. Zij brengen een uurtarief van ongeveer €40,- tot €45,- in rekening. Hetzelfde geldt voor een zelfstandige loodgieter: zij hanteren een lager uurtarief omdat ze geen grote bedrijvenpanden hoeven te faciliteren.

Een ervaren loodgieter vraagt meestal een hoger uurtarief: rond de €45,- tot €50,- per uur. Betekent dit dat een ervaren loodgieter de beste kwaliteit aflevert? Zeker niet! Een beginnend vakman kan net zo goed zijn als een ervaren iemand. Wel kan het zijn dat beginners vaak iets meer tijd kwijt zijn aan de werkzaamheden.

Kosten loodgieter 2024

Uurtarief loodgieter

€40,- tot €50,-

Gemiddelde van/tot prijzen.

Laag
€40,- tot €45,- per uur

Beginnend loodgieter

Hoog
€45,- tot €50,- per uur

Ervaren loodgieter

Wat kost verschillend loodgieterswerk dan? Dit hangt af van de specifieke klus en de tijd die de loodgieter hieraan kwijt is. Een lekkage opsporen kost gemiddeld een half uur, en kost rond de €75,-. Gaat het om een lekkage in de badkamer waarbij niet duidelijk is waar het lek ongeveer zit, dan neemt het meer tijd in beslag en lopen de kosten dus ook op.

Het ontstoppen van een afvoer kost ongeveer €90,- en voor de aanleg van de waterleiding variëren de kosten van €45,- tot €600,-, afhankelijk van de grootte en de wijze van de aanleg. In deze tabel vindt u de prijzen voor verschillende soorten loodgieterswerk.

LoodgieterswerkGemiddelde kosten*Omschrijving
Lekkage opsporen€75,-Duurt ongeveer 30 min.
Afvoer ontstoppen€90,-Duurt ongeveer 1 uur.
Riool ontstoppen€150,-Duurt ongeveer 2 uur.
Waterleiding aanleggen (toilet, keuken of badkamer)€45,- tot €600,- in totaalAfhankelijk van grootte van de ruimte, wijze van aanleg, en lengte leiding.
Gasleiding aanleggen€20,- tot €50,- per meterAfhankelijk van aanleg gasleiding binnenshuis of buitenshuis.

* Dit zijn gemiddelde kosten, inclusief arbeidskosten, materiaal en btw. Vraag gratis offertes aan voor exacte kosten.


Op zoek naar een loodgieter in de buurt?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Loodgieter inschakelen: waarop letten?

Zelfstandige loodgieter gezocht? Er zijn veel loodgieters werkzaam in uw omgeving: hoe kiest u nu het beste loodgietersbedrijf?

Hieronder geven we u een paar praktische tips, die helpen bij het vinden van een loodgieter die bij u past. Wilt u besparen op de kosten? Twijfel dan niet en start nu uw gratis offerteaanvraag. Vergelijk en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!

loodgieter in de buurt

1. Kies een loodgieter in de buurt

Het is altijd slim om te kiezen voor een loodgieter in uw eigen regio. Waarom? Een loodgieter brengt eigenlijk altijd voorrijkosten in rekening. Door te kiezen voor een bedrijf in de eigen regio, houdt u de voorrijkosten zo laag mogelijk. Deze worden namelijk bepaald aan de hand van het aantal kilometers tussen uw woning en het bedrijf zelf. Door te kiezen voor een loodgieter in de buurt bespaart u flink op de totaalprijs!

2. Wie is verantwoordelijk voor de kosten?

Het is altijd verstandig om na te gaan wie verantwoordelijk is voor de kosten. Het is in huurwoningen namelijk goed mogelijk dat uw huurbaas de kosten voor de loodgieter moet betalen. Woont u in een huurhuis, dan is het aan te raden om eerst af te wachten wat uw huisbaas te zeggen heeft voordat u een vakman inschakelt. Mogelijk heeft de huisbaas een contract met een specifiek loodgietersbedrijf en worden de kosten niet vergoed als u zelf een andere vakman inhuurt.

3. Groot bedrijf of zelfstandige loodgieter?

Er is onder meer de keuze tussen grote loodgietersbedrijven of juist zelfstandige loodgieters. Vaak is het inschakelen van een groot bedrijf iets duurder dan zelfstandige loodgieters. Zij moeten namelijk ook de kosten van het bedrijfspand faciliteren, iets wat kleinere zelfstandige loodgieters niet hoeven te doen. Bij een zelfstandig vakman is de aanpak vaak persoonlijker, terwijl een groter bedrijf vaak sneller aan de slag kan: het is aan u wat u de fijnste methode vindt.

4. Vergelijk offertes

Omdat de prijzen per bedrijf of ondernemer verschillen, is het altijd aan te raden om verschillende vakmannen met elkaar te vergelijken. Kies de expert met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs! Dit doet u eenvoudig via onze gratis offerteservice. Met één klik op de knop doet u in feite een offerteaanvraag bij maximaal 5 bedrijven in uw eigen regio. De aanvraag is gratis en vrijblijvend.

loodgieter gevraagd

Loodgieter in de buurt nodig? Vergelijk gratis offertes!

Laat u uw badkamer vernieuwen en heeft u de hulp van een loodgieter nodig? Of lukt het u niet om die verstopte afvoer te ontstoppen en bent u daarom op zoek naar een vakman? Een loodgieter kan u helpen met alle problemen rondom de afvoer, riolering en het sanitair. Loodgieter gevraagd?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende experts in uw regio. Vergelijk de prijzen van de bedrijven en kies zo voor de loodgieter met het beste aanbod. Zo bespaart u tot wel 40% op de kostprijs! De aanvraag is gratis en vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast!