CV-ketel vervangen

Er komt een moment dat het tijd is om uw combiketel te vervangen. U leest hier meer informatie over de levensduur, de verschillende soorten CV-ketels en hoe u optimaal rendement kunt berekenen. Heeft u na het lezen nog vragen over het vervangen van een combiketel? U bent hiervoor van harte welkom bij ons. De installatie van een verwarmingsketel is niet makkelijk voor de onervaren klusser, het is dus verstandig om hiervoor een vakman in te huren.

Start gratis offerteaanvraag!

Dankzij ons netwerk van installatiebedrijven vergelijkt u bij ons geheel vrijblijvend verschillende offertes met elkaar na het invullen van het contactformulier. Op deze manier kiest u altijd de installateur met de laagste prijs en de beste voorwaarden voor uw installatie.

cv-ketel vervangen

Uw oude CV-ketel vervangen voor een nieuwe? Cor van Meer biedt uitkomst!

Wij voeren graag de installatie van uw verwarmingsketel uit en hebben ook voordelige CV-onderhoudscontracten.

Levensduur

De meeste verwarmingsketels hebben een levensduur van 12 tot 15 jaar. Een groot deel van de CV-ketels worden vervangen omdat ze versleten zijn. Sommige mensen vervangen echter eerder de verwarmingsketel omdat dit goedkoper is dan een reparatie of omdat ze willen besparen op de energierekening. Oude CV-ketels verbruiken namelijk veel gas waardoor uw energierekening behoorlijk op kan lopen. Ook is de kans op defecten en storingen bij een oude combiketel een stuk groter. Het is daarom verstandig om deze op tijd te vervangen, u wilt natuurlijk niet dat uw CV midden in de winter kapot gaat.

Repareren of vervangen

Het is ontzettend vervelend wanneer u een koude douche of verwarming heeft omdat uw combiketel het niet meer goed doet. Het is vaak moeilijk om te bepalen of een reparatie beter is of toch de aanschaf van een andere CV ketel. Er wordt vaak voor repareren gekozen bij een redelijk nieuwe combiketel waar een kleine reparatie het probleem kan oplossen. Als uw combiketel echter richting de 12 tot 15 jaar gaat, dan is het voordeliger en verstandiger om te vervangen in plaats van te repareren wanneer deze kapot is. De verwarmingsketel moet dan immers toch bijna vervangen worden, een reparatie zou alleen maar extra kosten met zich meebrengen.

Wat voor nieuwe CV-ketel?

Er zijn verschillende verwarmingsketels waar u uit kunt kiezen wanneer u een andere wilt laten plaatsen, zoals de HR of HRe ketels. Het is mogelijk dat u de verbeterd rendements (VR) ketel in huis heeft. Deze zet gemiddeld 89% van zijn energie om in nuttige warmte. De VR combiketel mag echter niet meer verkocht worden. Een hoogrendementsketel (HR) zet meer dan 100% van zijn energie om in warmte. Een HRe verwarmingsketel is één van de nieuwste versies en creëert naast warmte ook elektriciteit. De HRe verwarmingsketel is echter erg duur wat hem minder geschikt maakt in een gemiddeld huishouden. De meest populaire is de hoogrendementsketel omdat u met deze bespaart op uw energiekosten, bovendien is de hoogrendementsketel beter voor het milieu.

Gratis offertes vergelijken

Optimaal rendement berekenen

Wanneer u op zoek gaat naar de juiste combiketel dan is het belangrijk om rekening te houden met de capaciteit. Bij een rijwoning heeft de verwarmingsketel namelijk minder kW (kiloWatt) nodig dan bij een vrijstaande woning. Als u een capaciteit kiest die precies aansluit bij uw verbruik dan haalt de verwarmingsketel optimaal rendement en heeft u minder stookkosten. U kunt een schatting doen van het vermogen van de CV-ketel in kW met de volgende berekening:

“de gewenste temperatuur x de afmetingen van uw woning in m3 x 3,86.”

Zelf installeren of laten plaatsen?

Voor een handige doe-het-zelver is het mogelijk om een CV-ketel zelf te plaatsen. Het is echter erg belangrijk dat het installeren op de juiste manier wordt gedaan. Als het niet op de juiste manier wordt geïnstalleerd dan is er namelijk een kans dat u koolstofmonoxide vergiftiging oploopt wat erg gevaarlijk is. Bij twijfel is het dus verstandig om het plaatsen over te laten aan een installateur. Een installateur heeft ervaring en vakkennis en zorgt ervoor dat het plaatsen veilig gebeurt. Een installateur verwijdert uw oude CV-ketel, hij installeert de nieuwe, hij vervangt alle kranen onder het expansievat en de CV-ketel en hij stelt de nieuwe cv ketel goed af.

cv-ketel repareren

Vervang uw ketel in de zomer!

Wilt u uw CV-ketel vervangen? Het is het slimste om dit in de zomer te doen. In de zomer gebruikt u uw thermostaat niet en uw huis wordt voordelig door de zon verwarmd. U hoeft u in deze periode dus helemaal geen zorgen te maken om de oude CV-ketel. Wanneer de winter weer aanbreekt en het kouder wordt, wordt uw verwarming weer aan het werk gezet. Dit is wanneer veel oude CV-ketels het begeven, ontzettend vervelend omdat u deze in de wintermaanden juist zo hard nodig heeft. Wees dit voor en beslis in de zomer alvast of uw verwarmingsketel aan vervanging toe is. In de zomer heeft u geen last van deze verbouwing en in de winter zit u er weer warm bij.

zelf cv-ketel plaatsen

Prijzen

Als het tijd is om uw oude CV-ketel te vervangen door een nieuwe dan bent u natuurlijk benieuwd naar de prijzen. De prijzen van een nieuwe verwarmingsketel verschillen per type. Een verminderd rendementsketel kost gemiddeld €1.400,- tot €1.900,-, deze mag echter niet meer verkocht worden. Een HR ketel kost gemiddeld €1.500,- tot €3.100,- en de prijs van een HRe ketel is gemiddeld €16.000,-, allen inclusief installatie. Er wordt vaak gekozen voor een HR ketel. De kosten lijken wellicht erg hoog, u zult dankzij een nieuwe CV-ketel echter aanzienlijk besparen op uw energiekosten waardoor u deze al binnen ongeveer 6 jaar heeft terugverdiend.

cv-ketel installatie

Direct contact

U begrijpt dat het tijdig installeren van een nieuwe verwarmingsketel erg verstandig kan zijn. Het is tevens een goed idee om een professional in te huren bij de installatie. Bent u op zoek naar iemand die u kan helpen bij de installatie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Ook als u graag meer informatie wilt over welke CV-ketel voor uw huis de beste keus is zit u bij ons goed. Via ons komt u gemakkelijk in contact met een verwarmingsmonteur uit uw regio. Via het contactformulier vraagt u een offerte op. Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend dus u zit nergens aan vast.