CV ketel Alkmaar

CV-ketel Alkmaar

Cor van Meer biedt 24 uursservice via 085 500 1397!

Woont u in Alkmaar en heeft u een probleem met uw CV-ketel? Bij Technisch Bureau Cor van Meer bent u aan het juiste adres voor zowel de reparatie en installatie, als het onderhoud van uw verwarming. Wij beseffen dat het voor u van cruciaal belang is dat de CV-ketel naar behoren werkt. Daarom werken wij al jarenlang samen met de beste specialisten op het gebied van de CV-service. Naast praktische ondersteuning, zijn wij uiteraard ook bereikbaar in Alkmaar voor vragen over het onderhoud dat u zelf aan de CV-ketel kunt uitvoeren, het afsluiten van een onderhoudscontract, of de kosten voor reparatie en installatie. Bel met 085 500 1397 voor direct contact. Wij kunnen vandaag nog bij u in Alkmaar in zijn om een storing van de verwarming te verhelpen!

Contactformulier

Omschrijving opdracht (*)


Navigeer op deze pagina naar:

24uurs CV-service bij spoedgevallen

Omdat wij begrijpen dat u bij een storing niet lang wilt zitten met een CV-ketel die niet naar behoren werkt, kunt u bij ons terecht voor een 24uurs CV-service. Dit betekent dat u bij het vermoeden dat de verwarming kapot is, of bij acute storing, altijd een verwarmingsmonteur kunt bereiken. Of dit nu midden in de nacht is, of ’s ochtend vroeg: wij kunnen garanderen dat er altijd een monteur in Alkmaar actief is, die de reparatie van uw CV-ketel zal kunnen uitvoeren. Onze service voor reparatie bij storing is bereikbaar via 085 500 1397, of vul het contactformulier in. Geef hierbij aan dat u in Alkmaar woont!

Reparatie

Zelfs na een professionele installatie, kan het voorkomen dat er een reparatie moet worden uitgevoerd op de CV-ketel. De reparatie kan onder meer uitgevoerd worden op de leidingen bij vervallende druk, of op de warmtewisselaar bij problemen met de temperatuur. Hoewel het mogelijk is om een dergelijke reparatie zelf uit te voeren, is hiervoor wel enige handigheid nodig. Wij raden daarom altijd aan om bij storing, en mogelijke reparatie contact op te nemen met de CV-service van een verwarmingsmonteur uit de omgeving van Alkmaar. Acties die u zelf kunt uitvoeren om de verwarming optimaal te laten werken zijn:

 • Het ontluchten van de radiatoren.
 • Het bijvullen van de waterdruk in de CV-ketel tussen 1.5-2 bar.
 • Het controleren van de waakvlam.

Onderhoud van uw verwarming

Naast de installatie en reparatie van uw CV-ketel, zijn wij in Alkmaar ook actief in het verzorgen van het onderhoud van de verwarming. Het is van belang dat u ervoor zorgt dat uw verwarmingsketel van goed onderhoud wordt voorzien. Hiermee voorkomt u een ongewenste storing, en vermijdt u tevens gebreken zoals een verroest expansievat of een probleem met de warmtewisselaar. Het onderhoud van de verwarming kan u het beste overlaten aan een professional. Deze heeft de CV-ketel binnen no time weer in optimale staat. Sluit voor het beste onderhoud een onderhoudscontract af bij één van de professionals uit Alkmaar. Dan verzekert u zichzelf van goed onderhoud en het behoud van de fabrieksgarantie.

CV-ketel monteur AlkmaarCV-service in Alkmaar

CV-ketel onderhoud Alkmaar

beoordeling cor van meer

Welke CV-ketel heb ik nodig?

Het vervangen van een verwarmingsketel brengt verschillende keuzes met zich mee, waaronder een keus tussen de diverse merken en modellen, maar ook de keus voor het exacte systeem dat u wilt aanschaffen. Welke CV-ketel u nodig hebt is afhankelijk van meerdere factoren. Om voor u het kiezen te vergemakkelijken, hebben wij per factor kort wat informatie opgeschreven. Mocht u na het lezen van de informatie nog vragen hebben, aarzel dan niet om u via het contactformulier of via 085 500 1397 met ons in verbinding te stellen. Wij beantwoorden uw hulpvraag met alle plezier.

 • 1. Capaciteit. Het verschilt sterk per pand over welke capaciteit de cv-ketel moet beschikken. Het noodzakelijke vermogen berekent u ten eerste aan de hand van het type woning: vrijstaande woningen hebben meer capaciteit nodig, dan een appartement. Daarnaast is het bouwjaar van het pand van belang: hoe beter de isolatie, hoe minder capaciteit vereist is. Een derde factor in het berekenen van de capaciteit is het gemiddelde warmwaterverbruik. De capaciteit/comfortwaarde van een (combi)ketel geeft men aan met de CW-waarde. Een CW-waarde van 3 vormt hierbij het minimum, een waardering van 6 staat op ketels die u ook in zakelijke omgevingen kunt gebruiken.
 • 2. Functie. Verwarmingsketels kunnen alleen zorgen voor het verwarmen van woningen, maar ook voor het verwarmen van het tapwater. In het eerste geval kiest u voor een VR of HR verwarmingsketel, in het tweede geval is het noodzakelijk een combinatieketel aan te schaffen. Kijk eventueel ook naar de opties voor een zonneboiler of warmtepomp als u graag duurzaam wilt leven.
 • 3. Budget. Hoe simpel dit ook klinkt: het is natuurlijk afhankelijk van uw budget welke systemen u zou kunnen aanschaffen. De prijzen voor een verwarmingstoestel beginnen rond de €800,- maar lopen op tot €13.000,- (voor een HRe oplossing). Hier bovenop komen nog de installatiekosten. Eventueel is het wel een mogelijkheid om subsidie aan te vragen of een groene lening. Hebt u enkel een zeer beperkt budget? Overweeg dan om een cv-ketel te huren of leasen. Dit zal uiteindelijk meer kosten, maar maakt het vervangen van uw huidige toestel wel mogelijk.

Prijstabel CV-ketel (CW)

Comfort Water (CW) Gebruik Liters p/m Gemid. prijs
3 Keuken + douche + bad (niet gelijktijdig) 10 €800,-
4 Keuken + douche + bad (niet volledig tegelijk) 12.5 €900,-
5 Keuken + douche + bad (Beperkt tegelijk) 15 €950,-
6 Keuken en douche of keuken en bad 20 €1.600,-

Toelichting prijstabel

CW1 en CW2 hebben we niet in tabel benoemd omdat deze nog zelden verkocht worden. Het is dus van belang om te kijken hoeveel water u denkt te verbruiken met uw nieuwe CV-ketel. Bent u in uw eentje dan volstaat de CW3 CV-ketel. Groot gezin? Dan is het prettig als er veel water verbruikt kan worden op meerdere plaatsen tegelijk.

Ruim 25 jaar ervaring

Bij de CV-Service van Cor van Meer werken alleen erkende verwarmingsinstallateurs. Dit betekent dat onze specialisten allen jarenlange ervaring hebben, en een uitgebreide kennis van alles wat te maken heeft met CV-ketel en verwarming. Geen storing is ons te veel, en wij helpen u graag bij de installatie en het onderhoud van elk merk en model CV-ketel. Heeft u vragen voor ons over de mogelijke aanschaf van een verwarming, ook dan zijn wij u graag van dienst. Bel onze monteur door gebruik te maken van handige 24 uurs service via 085 500 1397. Schrijf dit nummer op zodat u, mocht er een spoedgeval zijn, u deze bij de hand heeft. Liever contact via de mail? Vul dan het contactformulier in. Wij zien u snel in Alkmaar!

Werkgebied Alkmaar

Een combiketel of HR-ketel?

De keuze voor een combiketel of hoogrendementsketel (HR) is afhankelijk van uw wensen voor de verwarming. Wanneer u weinig beschikbare ruimte heeft, en de installatie van de CV-ketel zo eenvoudig mogelijk wilt houden, dan raden wij aan te kiezen voor een combiketel. Deze verzorgt zowel de verwarming als de warmwater voorziening. Er bestaan twee soorten combiketels: de combiketel op basis van een platenwisselaar, en de variant met een ingebouwde boiler.

installatie van combiketel Alkmaar

Combiketel met platenwisselaar

Dergelijke toestellen maken pas warmwater aan op het moment dat u de kraan opendraait. Dit betekent dat het even duurt voordat u warmwater krijgt. Het gaat in dit geval maximaal om minuten, maar voor sommige mensen duurt het te lang. De combiketels met platenwisselaar vormen wel de meest zuinige en goedkope oplossing, doordat er geen warmte verloren gaat voor het continue verwarmen van een bepaalde hoeveelheid water. De CW-waarde (comfort) is dan ook iets lager dan bij combiketels met ingebouwde boiler. Het nadeel van deze optie is dat u geen gebruik kunt maken van een stortdouche, en dat ook veel water achterelkaar gebruiken lastig is. Voor een gezin met standaard verbruik is deze variant echter prima geschikt.

hr-ketel of combiketel?

Combiketel met ingebouwde boiler

Het alternatief is het toestel met een ingebouwde boiler. Veel van onze klanten uit Alkmaar kiezen automatisch voor dit systeem vanwege de voordelen op het gebied van snelheid en de mogelijkheid voor grote hoeveelheden warmwater. Er zitten echter ook enkele nadelen aan deze optie verbonden. Zo zit het warme water in een geïsoleerde boiler, die een beperkte afmeting heeft als hij is ingebouwd, of extra ruimte vraagt als deze naast de combiketel hangt. Daarnaast krijgt u met een dergelijk systeem te maken met de zogeheten stilstandverliezen: warmte die verloren gaat wanneer u geen warmwater verbruikt.

HR-ketel

Jazeker, u kunt er ook voor kiezen een HR ketel te laten installeren. HR (hoogrendement) systemen werken op basis van een speciale warmtewisselaar, en gebruiken de warmte uit de waterdamp die door condensering vrijkomt bij het verwarmen van het water. Deze restwarmte gaat bij de VR varianten verloren. De hoogrendementsketels kennen dan ook een zeer hoog rendement, welke kan oplopen tot 107%! Wilt u weten hoe hoog het rendement is van een hoogrendementsketel (HR, UHR of HRe) die u aanschaft? Kijk dan naar het gaskeurlabel. Het getal dat u achter de afkorting ziet staan geeft het rendement aan. Eventueel is het een optie te kiezen voor een hoogrendement combiketel: hierbij combineert u de voordelen van een combinatieketel met de hoge rendementen van een standaard HR verwarmingsketel. Het nadeel van het vervangen van uw huidige toestel door een hoogrendementsysteem is de hoge eisen aan de installatie en de verbouwing die hiervoor vereist is. Dit vraagt om een aanzienlijk investering. Op de lange termijn verdient u deze echter terug.

voordelen combiketel

Voordelen combiketel

Bent u op zoek naar een verwarmingsinstallatie die weinig ruimte inneemt? Dan is de aanschaf van een combiketel het overwegen waard. Een combiketel zorgt voor zowel het verhitten van de verwarming als voor het warm water in de keuken en douche. De voordelen van een combiketel zijn naast de kleine ruimte inname, de eenvoudige installatie en het eenvoudige onderhoud. U hebt over het algemeen weinig omkijken naar de combiketel, en deze zal ook niet zo snel kapot gaan. Het nadeel is wel dat wanneer er een storing optreedt, u zowel geen verwarmd water als verwarming meer hebt. Schakel in dat geval snel een verwarmingsmonteur uit Alkmaar in.

cv-ketel installatie Alkmaar

CV-ketel vervangen? Bel: 085 500 1397

Wanneer uw huidige cv-ketel kapot is, dan kan dit op twee manieren worden opgelost. Het goedkoopst is om met een reparatie de ketel te herstellen. Is dit niet mogelijk, dan zal het nodig zijn om de verwarming te vervangen. U hebt onder andere de keus uit een HR-, HRe, VR- en een combiketel. Welke van deze modellen het meest geschikt is voor u, is afhankelijk van uw wensen en budget. Een specialist van onze cv-service kan u desgewenst van meer informatie voorzien over de mogelijkheden en bijbehorende prijzen. Bel voor direct contact met een erkend verwarmingsmonteur uit Alkmaar naar 085 500 1397 of vul het contactformulier in.

hre ketel reparatie

Hre ketel

Veel van onze klanten uit Alkmaar weten niet dat er naast de HR ketel ook een HRe verwarmingsketel bestaat. De ‘e’ die aan deze afkorting is toegevoegd staat voor de elektriciteit die men zelf kan opwekken met behulp van deze verwarming. De opwekking van elektriciteit door het verwarmproces zorgt ervoor dat deze HRe verwarminginstallatie zeer energiezuinig is, en op de lange termijn zorgt voor een grote besparing van het verbruik van fossiele brandstoffen en daarmee voor een lagere energierekening. Voor het aanschaffen van een HRe ketel is wel een aanzienlijke investering nodig. Deze prijzen kunt u reduceren met behulp van landelijke en gemeentelijke subsidies.

prijzen cv-ketel

Prijzen

De prijzen voor de reparatie, installatie of het onderhoud van een CV-ketel worden bepaald door een groot aantal factoren. Zo is bijvoorbeeld de mate van storing of beschadiging van belang bij een reparatie, en worden de prijzen voor het onderhoud beïnvloed door het model verwarming en de leeftijd van de cv-ketel. Wilt u graag zeker weten dat u geen extra hoge prijzen betaalt voor reparatie en onderhoud? Overweeg dan om een onderhoudscontract af te sluiten bij één van onze professionals uit Alkmaar. De medewerkers van onze cv-service hebben een ruime ervaring en zullen u snel en vakkundig helpen tegen aantrekkelijke prijzen. Vul het contactformulier in of bel 085 500 1397 voor direct telefonisch contact.

Prijstabel CV-ketel (per type)

Type ketel* HR UHR HRe
Solo €1.000,- tot €2.500,- €1.500,- tot €2.600,- €8.000,- tot €13.000,-
Combi €1.800,- tot €3.000,- €1.800,- tot €3.500,- €8.000,- tot €13.000,-
Werkt door aansluiting riool warmtepomp generator
Rendement 100%-107% 140%-147% +++100% (wekt energie op)

* De HR-ketel werkt door een gesloten systeem. De UHR- en de HRe-ketel zijn open systemen. De prijzen in de tabel zijn richtprijzen en afhankelijk van diverse factoren.

Opbouwkosten installatie

De prijs voor het installeren van een verwarmingsketel bestaat uit twee delen: de prijs voor het toestel, en de arbeidskosten van de vakman uit Alkmaar. De arbeidskosten verschillen per specialist en per toestel, maar voor combiketels kunt u uitgaan van een gemiddelde prijs van €750,-. Voor hoogrendementsketels ligt dit iets hoger vanwege de grotere verbouwing, wij adviseren om hierbij uit te gaan van ongeveer €1.000,-. De hoogte van de prijs voor het toestel komen hier bovenop. Het verschilt per merk hoe hoog deze aanschafprijs is. Hoe hoger de aanschafprijs, hoe beter vaak de garantievoorwaarden zijn. De gecombineerde prijzen voor een combiketel dan wel hoogrendementsketel liggen over het algemeen tussen de €3.000,- en €5.000,-.

Wilt u snel contact met een CV-ketel monteur uit Alkmaar?

Bel met de CV-service voor direct contact of spoedklussen. Liever mailen? Vul het contactformulier in!

Contact cv-ketel monteur Alkmaarcontact cv-ketel installateur Alkmaar
cv-monteur Alkmaar bellen

CV-ketel merken

Een volgende keuze die u dient te maken bij het vervangen van uw verwarmingsketel is het merk. Er bestaan heel veel verschillende merken, die allen hun eigen voor- en nadelen met zich meebrengen. De meeste merken richten zich tegenwoordig op duurzaamheid, maar het verschilt per merk in hoeverre zij dit ook in hun productieproces doorvoeren. Hoe duurder het merk, hoe hoger vaak de kwaliteit en hoe beter de garantievoorwaarden. Bij de garantievoorwaarden horen onder meer voorwaarden op het gebied van onderhoud, reparatiekosten en het vervangen van onderdelen zodra het apparaat een storing geeft. In onderstaand overzicht vindt u meer informatie over een aantal bekende merken.

Nefit

Eén van de merken die zeer populair is bij onze klanten uit Alkmaar is Nefit. Het bedrijf wordt wel gezien als ‘de uitvinder’ van de hoogrendementsketel. Dit systeem wordt dan ook steeds verder ontwikkeld aan de hand van innovaties op het gebied van energiebesparing. Nefit is één van de productielijnen van Bosch, en bestaat uit verschillende toestellijnen. Afhankelijk van uw beschikbare budget kunt u kiezeen voor de baseline, proline, trendline, topline of de speciale 9000i: een toestel dat ook geschikt is voor biogas.

Atag

Voor klanten die hoge eisen stellen aan (bewezen) kwaliteit is Atag een prima merk. Eén van de series (de i-serie) van Atag komt al meer dan 8 jaar als beste uit de test, waardoor u zeker bent van een goede werking. Deze serie is betrouwbaar, energiezuinig, comfortabel en geruisloos. Een geruisloos toestel is met name handig wanneer u deze dicht bij de woon- of slaapkamer hebt geplaatst. Vrijwel alle toestellen van Atag levert men met een standaard garantie van 15 jaar op de warmtewisselaar.

Remeha

Bent u de eigenaar van een kantoorpand of bezit u een grote vrijstaande woning? Dan wilt u het liefst dat er veel warmwater in één keer leverbaar is. Bij Remeha levert men daarom de Calora Tower. Dit is een zeer krachtige CV ketel, met een bijbehorende oplaadboiler van 100 liter. U krijgt dan ook altijd direct warm tapwater. Doordat het gehele systeem tot één apparaat geïntegreerd is, bent u bovendien weinig ruimte kwijt. De Calora Tower is uitstekende te combineren met een vloerverwarming.

Vaillant

Het bedrijf Vaillant is ontstaan in 1874 toen het werd opgericht in een Duits stadje. Vaillant bestaat dan ook al meer dan 140 jaar! De grootste kernwaarde van Vaillant is duurzaamheid. Het gaat om het werken met klimaatvriendelijke en milieuvriendelijke technologieën, waarbij integriteit, passie, vertrouwen en ondernemerschap centraal staan. Zoekt u een ecovriendelijke verwarmingsketel? Onder meer de ecoTec plus en ecoTec pure vormen goede keuzes. Deze maken gebruik van een zuinige hoogrendementspomp en kennen een laag energieverlies wanneer ze in de stand-by modus staan.

Intergas

Eén van de wat goedkopere merken in ons overzicht is Intergas. Ook deze fabrikant levert verwarmingsketels van prima kwaliteit, al is het tegen lagere prijzen. Eén van de nieuwste ontwikkelingen bij Intergas is de Incomfort: een app waarmee u uw cv-ketel beheert. Met deze app ziet u vanaf elke plek hoe warm het bij u thuis is, en is het een mogelijkheid om deze op afstand aan te passen. De app geeft bovendien inzicht in de prestaties van uw verwarmingsketel voor het beste rendement.

Bosch

Bosch is een bedrijf dat wereldwijd meer dan 300.000 werknemers heeft, naast witgoed levert het bedrijf ook verwarmingsketels. Het Nederlandse concern staat momenteel in Deventer, waar steeds verder wordt gewerkt aan het ontwikkelen van apparaten die voldoen aan de huidige normen op het gebied van energiezuinigheid. Een groot speerpunt van Bosch is het combineren van de standaard hoogrendementsketel met duurzame oplossing zoals zonneboilers en warmtepompen. Daarnaast onderzoekt men de mogelijkheden voor brandstofceltechnologie. De producten van Bosch zijn dan ook gegarandeerd energiezuinig.

Doe-het-zelf-tips cv-ketel storing

Doe-het-zelf tips

Een storing aan uw cv-ketel lost u in veel gevallen gemakkelijk zelf op. Onderstaand een aantal tips en tricks. Let er wel op: het is op eigen risico. Neem bij twijfel altijd contact op met een vakman.

Het controleren van de waakvlam

Wanneer de CV-ketel het niet doet, dan kunnen hier diverse redenen voor zijn. Denk onder andere aan een gesloten gaskraan, een stopcontact dat het niet doet, of een uitgevallen zekering of aardlekschakelaar. Een ander probleem dat vaak voorkomt bij oude ketels is het uitvallen van de waakvlam. Door een slechte gastoevoer of een tochtvlaag kan het zijn dat deze waakvlam uitvalt, waarna de kachel niet meer functioneer. Controleer bij een storing daarom altijd de waakvlam. Staat deze wel aan en is het probleem niet verholpen? Stel u dan in verbinding met een CV-service uit Alkmaar voor professionele hulp.

Het ontluchten van de radiatoren

Wanneer de verwarmingsbuizen tikkende en borrelende geluiden voortbrengen, en de radiatoren maar voor de helft warm worden, dan is het aannemelijk dat u de radiatoren moet ontluchten. Dit is een klus die u relatief makkelijk zelf kunt houden, mits u de juiste stappen volgt. Daarom hebben wij voor u een stappenplan opgesteld. Heeft u het plan gevolgd, maar werkt de verwarming nog steeds niet optimaal? Controleer dan eerst of de waterdruk tussen de 1.5 en 2.0 atmosfeer staat. Is dit het geval? Neem dan contact op met een CV-service voor een professionele reparatie.

 • Draai de thermostaat omlaag en haal de stekker uit het stopcontact wanneer u geen digitaal display hebt. Wacht vervolgens 10 – 15 minuten.
 • Start met het ontluchten bij de radiator op het laagste punt. Werk vervolgens naar boven toe. Draai de kraan van de te ontluchten radiator dicht.
 • Gebruik een speciale ontluchtingssleutel om het ventiel van de radiatoren open te draaien.
 • Houd een doekje onder het ventiel en wacht tot er water uit komt.
 • Draai het ontluchtingsventiel weer dicht. Vervolgens kunt u de radiatorkraan weer opendraaien.
 • Zijn alle radiatoren ontlucht? Steek dan de stekker in het stopcontact en zet de thermostaat omhoog.

Het bijvullen van de waterdruk

Net als het ontluchten van de radiatoren, is het bijvullen van de waterdruk een klus die u relatief gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Voor het bijvullen van de druk dient u de thermostaat omlaag te zetten en bij een digitaal display het bijvul programma op te starten. Heeft u een analoge waterdrukmeter? Haal dan de stekker uit het stopcontact. Vervolgens dient u de bijvulslang op een kraan aan te sluiten en deze vol te laten lopen (zonder lucht). Sluit hem daarna aan op de vulkraan, en zet de waterkraan weer open. Vul de druk bij tot ongeveer 1.5 tot 2.0 bar (het groene gedeelte). Heeft u dit gedaan? Ontkoppel dan de vulslang en zet de thermostaat weer omhoog. Als het goed is zal u snel weer van een optimale warmte binnenshuis kunnen genieten.
water bijvullen cv-ketel

CV-ketel storing

Om te voorkomen dat uw verwarming in storing raakt, is het van belang dat u deze van het juiste onderhoud voorziet. Niet alleen het standaard onderhoud is hierbij belangrijk, ook de periodieke onderhoudswerken door middel van een onderhoudscontract hebben hier invloed op. Raakt uw cv-ketel toch in storing, en kunt u dit niet zelf oplossen door het water bij te vullen? Neem dan snel contact op met een erkend verwarmingsmonteur uit Alkmaar via 085 500 1397. Deze kan een eventuele reparatie uitvoeren, of u adviseren over de aanschaf van een volledig nieuwe installatie. Onze specialisten dienen u graag van advies en ondersteuning.

Europese wetgeving

Door de nieuwe Europese wet voor de besparing van fossiele brandstoffen is het sinds 26 september 2015 niet meer mogelijk VR ketels te kopen. Dit betekent dat voor de 10 procent van de Nederlandse huishoudens waar nog een verbeterd rendement ketel staat, er bij de installatie van een nieuw exemplaar een aanzienlijke verbouwing noodzakelijk is. Dit komt doordat de afvoersystemen zoals een gemetseld rookkanaal en het CLV systeem niet geschikt zijn voor het afvoersysteem van de hoogrendement verwarmingsketels. Wilt u weten wat de nieuwe wet exact betekent voor u? Bel dan met onze experts uit Alkmaar voor meer informatie.

CV-ketel subsidie 2017/2018

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Alkmaar de vraag of er ook speciale subsidies zijn voor de installatie van een verwarmingsketel. Hoewel dit een beetje afhankelijk is van het soort verwarming dat u laat installeren en de prijzen voor de installatie, hebben wij een aantal mogelijkheden voor u op een rijtje gezet. Wilt u exact weten wat er mogelijk is aan subsidie voor uw situatie? Vraag dan een verwarmingsspecialist uit Alkmaar om een adviesgesprek en kijk op de Energiesubsidiewijzer.

 • 1. Lokale subsidie. Eén van de opties is het aanvragen van een gemeentelijke of provinciale subsidie. Het verschilt per gemeente of er een subsidiepotje bestaat, maar het is zeker aan te raden hier navraag naar te doen. Kijk eventueel online op de energiesubsidiewijzer.
 • 2. VvE bespaarlening. De Nederlandse verenigingen van eigenaren worden gestimuleerd om groene investering toe te passen. Daarom bestaat er een speciale energiebespaarlening voor de VvE met een maximum van €5.000.000,- met een maximum van €25.000,- per appartement. Deze lening heeft een maximale looptijd van 15 jaar, en kent een minimale rente. Bij het Nationaal Energiebespaarfonds beschikt men over meer informatie ten aanzien van de voorwaarden.
 • 3. Energiebespaarlening. Naast de VvE kunnen ook particulieren een bespaarlening aanvragen. Hiermee is onder meer een HR-verwarmingsinstallatie, biomassaketel of zonneboiler te financieren. Als particulier is het maximale leenbedrag €25.000,-. Voorwaarde is wel dat u de eigenaar en bewoner van de woning bent.
 • 4. ISDE. Dit is een subsidie voor de investering in duurzame energie, welke door de rijksoverheid beschikbaar is gesteld. Hiermee probeert de overheid woningeigenaren te stimuleren om steeds vaker voor duurzame oplossingen te kiezen. Het verschilt per toestel hoe hoog de subsidie is. Tot en met 31 december 2017 is het mogelijk om deze subsidie aan te vragen. Dit doet u via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
cv-service AlkmaarContact bij CV-ketel storing
cv-ketel vervangen Alkmaar
Offerte aanvragen

Direct contact

Bent u op zoek naar een erkend verwarmingsmonteur die u van dienst kan zijn bij het onderhoud, de reparatie of installatie van uw verwarmingsinstallatie? Hebt u vragen over de mogelijkheden voor een onderhoudscontract? Of hebt u behoefte aan een prijsindicatie voor onze diensten? Vul dan vandaag nog het contactformulier in en wij zullen uw hulpvraag spoedig beantwoorden. Is uw verwarming in storing geraakt, en komt u graag direct in contact met een gediplomeerd vakman? Bel dan met 085 500 1397. Vertel de dienstdoende specialist wat het probleem is, en indien nodig kunnen wij dezelfde dag nog bij u in Alkmaar langskomen om de storing te verhelpen. Wij zijn u met alle plezier van dienst!