Cv-ketel in Alkmaar vervangen?

Ook 24/7 bereikbaar voor reparatie en onderhoud!

Nu bereikbaar!

Cv-ketel Alkmaar

Een cv-ketel in Alkmaar vereist onderhoud om storingen en andere problemen te voorkomen. Bovendien zorgt cv-ketel onderhoud ervoor dat de verwarmingsketel zuinig werkt. Hebt u een storing of heeft cv-ketel onderhoud nodig en zoekt u een cv-ketelmonteur?

Start gratis offerteaanvraag!

U komt dan in contact met een verwarmingsmonteur bij u in de buurt. Zo weet u zeker dat u nooit lang zonder warmte zit.

Op deze pagina leest u meer over de werkzaamheden aan een cv-ketel. U vindt hier informatie over de prijzen van cv-ketels en wat cv onderhoud ongeveer kost. Natuurlijk leest u ook wat cv-ketel onderhoud inhoudt en wanneer het slim is om de cv-ketel te vervangen.

Cv-ketel storing Alkmaar

Hoe ouder een cv-ketel is, hoe groter de kans op een cv-ketel storing in Alkmaar. Meestal is een storing relatief eenvoudig op te lossen: de cv-ketel in Alkmaar geeft zelf aan wat er nodig is. Denk bijvoorbeeld aan het bijvullen van het systeem of misschien moet u de cv-ketel ontluchten.

Heeft u steeds vaker een cv-ketel storing?

Dat is vaak een teken dat er een groter probleem aanwezig is. Het is slim om te bellen naar 085 500 1397 en direct een verwarmingsinstallateur in te schakelen. Hij voert snel een reparatie uit, zodat uw verwarmingsketel weer veilig en zuinig werkt.

cv-ketel Alkmaar

Verwarmingsmonteur inschakelen: welke werkzaamheden?

U schakelt een verwarmingsmonteur in voor verschillende werkzaamheden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de verwarmingsketel goed te onderhouden. Met onderhoud werkt de installatie veiliger en zuiniger.

Daarnaast is een verwarmingsinstallateur in te zetten voor een reparatie bij een storing of het aansluiten van nieuwe radiatoren. Is de ketel verouderd, dan zal de cv-ketelmonteur een nieuwe cv-ketel aansluiten. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende soorten ketels, een cv-monteur informeert u graag over de vele mogelijkheden.

Een verwarmingsmonteur uit Alkmaar voert onder meer deze werkzaamheden uit:

 • Cv-ketel onderhoud in Alkmaar
 • Cv-ketel installeren
 • Reparatie
 • Controle aan de cv-ketel

Cv onderhoud Alkmaar

Om ervoor te zorgen dat de cv-ketel veilig en zuinig werkt, is onderhoud nodig. Dit onderhoud kunt u niet zelf uitvoeren, maar moet gedaan worden door een ervaren verwarmingsmonteur. Een belangrijk onderdeel van een onderhoudsbeurt is de controle van de installatie. De verwarmingsinstallateur checkt hierbij ook of de rookgasafvoer nog goed werkt, zodat alle verbrandingsgassen worden afgevoerd.

Cv onderhoud Alkmaar bestaat onder meer uit:

 • een controle van de installatie;
 • het schoonmaken van de binnenkant;
 • herstellen van eventuele kapotte onderdelen.

cv-ketel onderhoud Alkmaar

Wat kost cv-ketel onderhoud?

Een cv-ketel monteur uit Alkmaar voor eenmalig cv-onderhoud kost ongeveer €70,- tot €120,-. Dit is exclusief materiaalkosten. Een onderhoudsabonnement kost gemiddeld €70,- tot €115,- per jaar. Voor een servicecontract betaalt u €80,- tot €155,- per jaar en een all-in contract kost €125,- tot €200,- per jaar.

Een all-in contract is op de lange termijn vaak de goedkoopste optie, zeker bij oudere ketels. Dat komt omdat het de levensduur verlengt en ervoor zorgt dat uw cv-ketel zuinig werkt. Bovendien zijn de volledige materiaalkosten hierbij inbegrepen. Moet u dus eens een 3-weg-klep vervangen, dan kost dit niets extra.

Cv monteur inschakelen? Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Onderhoud cv-ketel: kosten 2024

OnderhoudswerkzaamhedenGemiddelde prijzen*Omschrijving
Eenmalige onderhoudsbeurt€70,- tot €120,-Excl. eventuele materiaalkosten
Onderhoudscontract€70,- tot €115,- per jaarIncl. arbeidskosten, onderhoudskosten & 2-jaarlijks onderhoud
Servicecontract€80,- tot €155,- per jaarIncl. arbeidskosten, onderhoudskosten, gedeeltelijk materiaalkosten en 2-jaarlijks onderhoud
All-in contract€125,- tot €200,- per jaarIncl. arbeidskosten, onderhoudskosten, materiaalkosten, bijvullen en altijd bereikbaar

* Dit zijn richtprijzen. Elke verwarmingsmonteur Alkmaar hanteert zijn eigen tarieven en voorwaarden. Vraag een gratis offerte aan voor meer informatie.

Hoe vaak onderhoud cv-ketel?

Het is aan te raden om eens elke 1 tot 2 jaar de cv-ketel te onderhouden. De precieze frequentie is afhankelijk van de leeftijd, het merk en het soort ketel dat u in huis heeft. Bij oudere ketels is het belangrijk om elk 1,5 jaar een onderhoudsbeurt uit te voeren.

Waarom zo vaak cv-ketel onderhoud?

Hiermee voorkomt u dat u ‘s winters zomaar in de kou komt te zitten. Door ketels goed te onderhouden stelt u het kopen van een nieuwe ketel zo lang mogelijk uit.

Cv onderhoudscontract

Er zijn twee manieren om cv-ketels te onderhouden:

 • Eenmalig onderhoud
 • Onderhoudscontract

Eenmalig onderhoud houdt in dat u een verwarmingsinstallateur inschakelt op het moment dat u vindt dat de ketel aan onderhoud toe is.

Een onderhoudscontract sluit u af tegen een vast bedrag per jaar. Hierbij houdt de verwarmingsmonteur bij wanneer het tijd is voor onderhoud en neemt dan contact met u op om een afspraak in te plannen. Het voordeel hiervan is dat u zelf nergens over na hoeft te denken. Bovendien weet u zeker dat de ketel altijd goed werkt en bent u eventuele storingen voor.

Verwarmingsmonteur voor onderhoud aan uw cv nodig?

Vraag snel een scherp geprijsde offerte aan, gratis en vrijblijvend!

Cv-ketel reparatie Alkmaar

Cv-ketel repareren in Alkmaar? Ook daarvoor schakelt u het beste een ervaren verwarmingsmonteur in. Zeker bij oudere ketels komt een beschadiging regelmatig voor. Misschien is het expansievat kapot waardoor deze geen drukverschillen meer opvangt. Een ander onderdeel dat met enige regelmaat vervangen moet worden is de 3-weg-klep.

Zeker in de wintermaanden is het aan te raden om bij een storing met spoed een cv-monteur in te schakelen. Bel naar 085 500 1397: zo weet u zeker dat u zo snel mogelijk weer warmte en warm water in huis hebt. Hebt u een all-in servicecontract? Dan zitten de materiaalkosten vaak al bij de kosten inbegrepen.

cv-ketel storing Alkmaar

Wat kost een reparatie?

Een nieuw expansievat kost ongeveer €30,-. Heeft u een nieuwe 3-weg-klep nodig, dan kost dit ongeveer €40,-. Is de motor van de 3-weg-klep kapot? Deze kost gemiddeld €55,-.

Let op: dit zijn alleen de materiaalkosten. U betaalt dus nog wel voor de arbeidskosten. Omdat elke cv-ketel monteur zijn eigen tarief bepaalt, verschillen de kosten voor reparaties enorm.

Heeft u een servicecontract afgesloten? Afhankelijk van het soort contract zitten de reparatiekosten hier al bij inbegrepen.

Cv-ketel reparatie: kosten 2024

OnderdeelGemiddelde prijs, excl. arbeidskosten*
Expansievat€30,-
3-Weg-klep€40,-
Motor 3-weg-klep€55,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen, excl. arbeidskosten van de cv-monteur Alkmaar. Vraag een gratis offerte aan voor de exacte prijs.

Bij een cv-storing met spoed een verwarmingsinstallateur inschakelen? Houd er rekening mee dat de monteurs ook voorrijkosten in rekening brengen. Buiten kantooruren en in weekenden betaalt u bovendien een verhoogd tarief.

Welke reparaties komen vaak voor?

Hoe ouder de cv-ketel is, des te groter de kans op storingen of kapotte onderdelen. Als u belt naar 085 500 1397 bent u verzekerd van spoedige hulp. Met goed onderhoud voorkomt u zoveel mogelijk problemen, maar toch kan het voorkomen dat de cv-ketel kapot gaat. Verwarmingsmonteurs voeren veel verschillende reparaties uit. Een veel voorkomende reparatie is het vervangen van de 3-weg-klep. Dit is nu eenmaal een onderdeel dat intensief gebruikt wordt en daardoor uiteindelijk slijtage oploopt.

Dit zijn een aantal veel voorkomende cv-ketel reparaties:

 • Oplossen van een cv-storing.
 • 3-weg-klep vervangen.
 • Nieuw expansievat plaatsen.
 • Verhelpen tikkende radiator.

Reparatie aan de cv-ketel nodig? Bel voor direct contact!

Er staat dan zo snel mogelijk een cv-monteur bij u op de stoep.

Cv-ketel vervangen Alkmaar

De gemiddelde levensduur van een cv-ketel in Alkmaar is 12 tot 15 jaar. Na die tijd is het slim om de ketel te vervangen. Niet omdat hij niet meer werkt, maar omdat het rendement na deze tijd enorm daalt. Een andere reden om de cv-ketel te vervangen is omdat u zuiniger wilt leven. Misschien wilt u liever een cv-ketel die elektrisch is? Of bent u geïnteresseerd in alternatieve verwarmingsketels.

Cv-ketel vervangen Alkmaar? Hiervoor heeft u zeker de hulp nodig van een cv-monteur. Hieronder leest u meer over de kosten en de installatie van cv-ketels.

Wanneer cv-ketel vervangen?

Na ongeveer 12 tot 15 jaar is het belangrijk om de cv-ketel te vervangen. Na deze levensduur is de kans op storingen en andere problemen steeds groter. Ook daalt het rendement. Dit houdt in dat u meer moet stoken voor dezelfde aangename binnentemperatuur. Hierdoor stijgen de energiekosten: zonde van uw geld!

Investeren in een nieuwe ketel is op de lange termijn zeker de goedkoopste optie. Hierbij heeft u natuurlijk de keuzes uit verschillende soorten ketels en diverse cv-ketel merken.

cv-ketel vervangen

Wat kost een cv-ketel vervangen?

De montagekosten voor een nieuwe verwarmingsketel liggen gemiddeld tussen de €500,- tot €900,-. De materiaalkosten zijn afhankelijk van het merk en het soort ketel dat u inschakelt. Voor een hr-soloketel ligt de cv-ketel prijs rond de €1.500,- tot €2.800,-. Hiermee behaalt u een rendement van 107%. Let op: dit is alleen een optie als u een aparte geiser in huis hebt. Hebt u die niet dan is het goedkoper om te investeren in een combiketel.

Voor een hr-combiketel ligt de cv-ketel prijs rond de €1.500,- tot €3.000,- en deze behaalt ook een rendement van ongeveer 107%. De cv-ketel kosten voor een HRe-ketel liggen gemiddeld tussen de 8.000,- tot €12.000,-. Hiermee behaalt u een rendement van maar liefst 140%. Toch is deze ketel alleen geschikt als uw huis slecht geïsoleerd is en/of u meer dan 1.600 m³ gas per jaar verbruikt.

Besparen op de kosten? Vraag een gratis offerte aan!

Cv-ketel vervangen: kosten 2024

Type ketelRendement*Gemiddelde prijs**
Hr-ketel – solo100% – 107%€1.500,- tot €2.800,-
Hr-ketel – combi100% – 107%€1.500,- tot €3.000,-
HRe-ketel140%€8.000,- tot €12.000,-

*Rendement: de hoeveelheid energie die omgezet wordt door de ketel in warmte. Vanaf 100% gaat er geen warmte verloren.
** Dit zijn richtprijzen. De exacte prijs van een nieuwe cv-ketel hangt af van het type, de CW-waarde en de montage. Vraag een gratis offerte aan.

Cv-ketel vervangen? Schakel een ervaren verwarmingsinstallateur in!

Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van scherpe prijzen!

Cv-ketel installatie Alkmaar

Toe aan een nieuwe cv-ketel in Alkmaar? Het kopen van een ketel is niet iets wat u vaak doet, daarom is het advies van een ervaren verwarmingsmonteur enorm waardevol. Waar moet u op letten bij het kopen van een nieuwe verwarmingsinstallatie? Hoeveel vermogen heeft u nodig en wat houdt de CW-waarde precies in?

Hieronder leest u meer over het plaatsen van een nieuwe cv-ketel. Een cv-ketel aansluiten kan alleen gedaan worden door een verwarmingsinstallateur. Zo weet u zeker dat de installatie veilig en zuinig werkt en behaalt u een zo’n hoog mogelijk rendement.

Soorten: welke cv-ketel kiezen?

  De eerste keuze die u moet maken, is de keuze voor een bepaald model. Er zijn tegenwoordig veel verschillende mogelijkheden. Het is belangrijk om een cv-installatie te kiezen die geschikt is voor uw leefsituatie en woning.

  U heeft de keuze uit deze verschillende modellen:

 • Soloketel: deze is alleen verantwoordelijk voor warmte in huis. Om ook warm water te krijgen hebt u een geiser nodig. Heeft u geen geiser dan is het goedkoper om te kiezen voor een combiketel.
 • Combiketel: combiketels genereren zowel warmte als warm water. Hier hebt u dus geen aparte geiser voor nodig.
 • HRe-ketel: deze ketel wekt warmte en elektriciteit op. Dit is vooral geschikt als u meer dan 1.600 m³ gas per jaar verbruikt, omdat u anders niet voldoende elektriciteit opwekt.
 • UHR-ketel: een Ultra Hoog Rendement ketel wordt ook wel een hybride ketel genoemd. Deze werkt samen met een warmtepomp.

Wat kost een cv-ketel?

De cv-ketel kosten zijn onder meer afhankelijk van de CW-waarde die u kiest. De CW-waarde geeft aan hoeveel warm water de ketel per minuut kan leveren. Kiest u voor CW-waarde 1, dan starten de prijzen rond de €900,-. Deze ketel is niet geschikt voor grote huishoudens.

Voor CW-waarde 2 starten de kosten rond de €1.100,-. Deze levert 6 liter per minuut, maar u kunt niet gelijktijdig de douche en de keukenkraan opendraaien.

CW-waarde 3 levert 1- liter warm water per minuut en de prijzen starten rond de €1.200,-. Wilt u extra luxe? Dan is CW-waarde 4, 5 of 6 een goede optie. Vanaf CW-waarde 5 is het ook mogelijk om gelijktijdig op verschillende punten warm water te tappen.

Nieuwe cv-ketel: kosten 2024

CW-waardeGem. prijs *Liters p/mGeschikt voor
1Vanaf €900,-4 literKeuken
2Vanaf €1.100,-6 literKeuken + douche (niet gelijktijdig)
3Vanaf €1.200,-10 literKeuken + douche + bad (niet gelijktijdig)
4Vanaf €1.400,-13 literKeuken + douche + bad (niet volledig gelijktijdig)
5Vanaf €1.800,-17 literKeuken + douche + bad (beperkt gelijktijdig)
6Vanaf €2.400,-20 literKeuken + douche (gelijktijdig) of keuken + bad (gelijktijdig)

* Dit zijn gemiddelde prijzen voor hr-ketels. Voor de exacte prijsberekening is het verstandig om een gratis offerte aan te vragen.

nieuwe cv-ketel Alkmaar

Waarop letten bij aanschaf cv-ketel?

Er zijn heel veel aspecten waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf van een nieuwe ketel. Denk aan het soort ketel, het vermogen maar ook welk cv-ketel merk. Op consumentenbond.nl vindt u een duidelijk overzicht voor het kopen van een nieuwe cv-installatie.

Hieronder leest u waar u rekening mee moet houden.

 • Solo- of combiketel: als u een geiser in huis hebt is het goedkoper een soloketel aan te schaffen. Heeft u deze niet dan is een combiketel eigenlijk onmisbaar.
 • Welk vermogen: het benodigde vermogen hangt af van het formaat van de woning, het soort woning en de isolatie. Houd voor een tussenwoning rekening met een vermogen van 16 tot 28 Kw. Bij een vrijstaande woning heeft u een vermogen van meer dan 30 Kw nodig.
 • Welke CW-waarde: hoeveel warm water gebruikt u? Wilt u kunnen afwassen en douchen tegelijk? Kies dan voor cv-waarde 5 of 6.
 • Welk cv-ketel merk: de keuze voor het merk heeft ook een invloed op de totaalprijs. Houd rekening met de afmetingen van de ketel en zorg dat deze niet te groot of te klein is.
 • Beschikt de ketel over het Gaskeur keurmerk? Dit geeft aan dat de installatie een heel hoog rendement behaalt en zuinig werkt. Meer hierover leest u op kiwa.nl.

Cv-ketel nodig? Bekijk de aanschaftips!

In deze video legt een specialist uit wat de verschillen tussen diverse type cv-ketels zijn en waar u bij aanschaf op moet letten.

Cv-ketel merken

Bij de aankoop van een nieuwe ketel moet u onder meer kiezen voor een bepaald merk. Er zijn heel veel verschillende cv-merken om uit te kiezen, elk merk heeft zo zijn eigen eigenschappen. Ketels van Intergas behalen een heel hoog rendement en zijn daarom erg populair. Een andere optie is Remeha: dit merk streeft naar innovatie en kwaliteit en is dus altijd op zoek naar energiezuinige manieren om uw huis te verwarmen.

U hebt de keuze uit deze cv-ketel merken:

 • Intergas: cv-ketels van Intergas staan al jarenlang bekend om hun hoge rendement.
 • Remeha: Remeha levert moderne cv-ketels die zowel innovatief en kwalitatief zijn.
 • Nefit: dit is al jarenlang één van de meest verkochte merken in Nederland.
 • Atag: een Nederlandse producent van hele duurzame cv-ketels.
 • Vaillant: bekende lijnen zijn de ecoTEC plus en ecoTEC exclusive die beide een uitstekend rendement behalen.

Nieuwe cv-ketel plaatsen?

Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van scherpe prijzen!

Verarmingsinstallateur inschakelen: de voordelen

Sommige werkzaamheden aan uw cv-ketel kunt u zelf uitvoeren, zoals het bijvullen of ontluchten van radiatoren. Maar voor het repareren of onderhouden van de cv-installatie is het belangrijk om een verwarmingsinstallateur in te schakelen. Zo weet u in ieder geval zeker dat de installatie veilig werkt en voorkomt u levensgevaarlijke situaties. Daarnaast bespaart u uzelf waardevolle tijd en profiteert u van een persoonlijk advies.

De belangrijkste voordelen op een rij:

 • U bespaart uzelf veel waardevolle tijd.
 • Een verwarmingsinstallateur garandeert de veiligheid van de installatie.
 • U verlengt de levensduur en verhoogt het rendement.
 • Er zijn zelfs werkzaamheden die u niet uit mag voeren aan de cv-installatie.
 • U krijgt een persoonlijk advies van een verwarmingsinstallateur.

Recent uitgevoerde opdrachten in uw omgeving

Cv-ketel installeren in Amsterdam
Onderhoud cv-ketel in Haarlem
Cv-ketel vervangen in Alkmaar
Storing cv-ketel verhelpen in Amstelveen
Reparatie cv-ketel in Hilversum
Hr-ketel installeren in Purmerend
Nieuwe cv-ketel aansluiten in Zaandam
Cv-onderhoud uitvoeren in Hoofddorp
Vr-ketel door Hr-ketel vervangen in Hoorn
Cv-ketel storing oplossen in Den Helder

verwarmingsmonteur Alkmaar

Verwarmingsmonteur Alkmaar gezocht? Direct contact!

Steeds vaker last van een cv-storing? Of van een cv-ketel die lekt? Schakel dan snel een verwarmingsmonteur in. U weet zeker dat u snel geholpen wordt en voorkomt zo grotere schade. Direct een verwarmingsmonteur uit Alkmaar inschakelen?

Bel nu naar 085 500 1397 voor direct contact!

U krijgt direct een ervaren verwarmingsmonteur bij u in de buurt aan de lijn. In geval van een storing of spoedgeval komt hij direct naar u toe voor een reparatie. Bent u juist geïnteresseerd in een nieuwe ketel of bent u benieuwd naar de prijzen van een onderhoudscontract? Vraag dan snel een gratis offerte aan en profiteer van een scherpe prijs!

Onze dienstverlening

Naast een gratis offerte van een cv monteurs uit uw regio, kunt u bij ons ook een gratis offerte aanvragen voor: