CV ketel Hilversum

CV-ketel Hilversum

Cor van Meer biedt 24 uursservice via 085 500 1397!

Raakt uw verwarming in Hilversum regelmatig in storing? Of is er vanwege gezinsuitbreiding behoefte aan meer capaciteit op het gebied van warm water? Dan wordt het wellicht tijd om uw CV- of combiketel te vervangen. Het vervangen van een verwarmingsketel is een lastige klus, waarvoor u het beste de hulp van een erkend monteur kunt inschakelen. Bij ons bent u op de juiste plek voor directe hulp van experts op het gebied van de installatie, reparatie en het onderhoud van vele modellen verwarmingsketels. Wij garanderen dat uw verwarming bij ons in goede handen is. Hebt u een vraag over het uitvoeren van onderhoud of de prijzen voor onze CV-service? Bel dan naar 085 500 1397 of vul het contactformulier in. Wij helpen u graag verder.

Contactformulier

Omschrijving opdracht (*)


Navigeer op deze pagina naar:

24uurs CV-service bij spoedgevallen

Als de verwarming in storing raakt, dan zijn er een aantal dingen die u kunt doen. Zo is het bijvoorbeeld handig om even de waakvlam en waterdruk te controleren voor dat u contact opneemt met een verwarmingsmonteur. Hebt u de verschillende onderdelen gecheckte en ziet u nergens de oorzaak voor de storing? Bel dan zo spoedig mogelijk met onze CV-service. Onze medewerkers uit Hilversum kunnen indien nodig binnen het uur bij u zijn om de storing te verhelpen met een reparatie of het nodige onderhoud uit te voeren. Wij adviseren u bovendien graag over het juiste onderhoud dat een storing kan voorkomen. Onze CV-service is 24 uur per dag bereikbaar via telefoonnummer 085 500 1397.

Reparatie

Wanneer een onderdeel aan de HR of CV-ketel kapot gaat, dan is het vaak mogelijk om deze met een reparatie te herstellen. Een reparatie heeft als voordeel dat het goedkoper is dan het vervangen van de gehele installatie, en zal in de meeste gevallen de levensduur bovendien verlengen. In een aantal gevallen is een reparatie echter geen optie. Komen wij bij u in Hilversum langs voor een reparatie, maar blijkt dat u beter de gehele verwarming kunt vervangen? Dan zullen wij u met alle plezier informeren over de mogelijkheden en bijbehorende prijzen. Wij zorgen er graag samen met u voor dat u spoedig weer van een optimaal wooncomfort geniet dankzij een goed werkende verwarming. Hebt u vragen over de prijzen voor een reparatie? Vraag dan via ons contactformulier een vrijblijvende offerte aan.

Onderhoud van uw verwarming

Het onderhoud van de verwarming kan deels door onze klanten zelf worden uitgevoerd, en moet voor de rest worden overgelaten aan een erkend vakman uit Hilversum. Het deel van het onderhoud dat u eigenhandig kunt afhandelen is het reinigen van de buitenzijde van de installatie, het bijvullen van de waterdruk en het ontluchten van de radiatoren. Ander zaken zoals het controleren van het expansievat en de warmtewisselaar vallen onder het onderhoud dat de verwarmingsmonteur zal afhandelen. Wilt u zeker zijn van het juiste onderhoud? Sluit dan een onderhoudscontract bij ons af. Wij zijn u graag van dienst.

CV monteur HilversumCV-service in Hilversum

CV-ketel onderhoud Hilversum

beoordeling cv-ketel monteur

Welke CV-ketel heb ik nodig?

Er is in Hilversum erg veel keuze op het gebied van CV-ketels. Dit komt omdat er voor elke situatie een andere verwarmingsketel nodig is. Als uw oude model aan vervanging toe is, dan is het belangrijk om eerst te berekenen wat voor vermogen u nodig heeft. Hier is een simpele berekening voor: de gewenste temperatuur x de inhoud van de woning x 3,86. Wat hieruit komt is het kW dat uw nieuwe model nodig heeft. Wanneer uw woning goed geïsoleerd is, dan kan u 15% van het kW aftrekken. Als u een combi model gaat kopen, vraag u dan ook af in welke mate u gebruik wilt maken van warm water. Wanneer u uw bad zo snel mogelijk gevuld wil hebben dan zijn ketels met een hogere CW-waarde beter geschikt dan andere modellen. Tot slot is het belangrijk om te kijken naar het formaat van de ketels. In een klein appartement vindt u het misschien belangrijk dat de verwarmingsketel gemakkelijk in de keuken past, terwijl u in een vrijstaande woning volop de ruimte hebt voor een fysiek groter model. Laat u een nieuw model op een andere locatie plaatsen dan het oude model? Houd er dan rekening mee dat de specialist een paar uur extra werk heeft, waardoor de installatiekosten ook hoger zullen liggen.

Prijstabel CV-ketel (CW)

Comfort Water (CW) Gebruik Liters p/m Gemid. prijs
3 Keuken + douche + bad (niet gelijktijdig) 10 €800,-
4 Keuken + douche + bad (niet volledig tegelijk) 12.5 €900,-
5 Keuken + douche + bad (Beperkt tegelijk) 15 €950,-
6 Keuken en douche of keuken en bad 20 €1.600,-

Toelichting prijstabel

CW1 en CW2 hebben we niet in tabel benoemd omdat deze nog zelden verkocht worden. Het is dus van belang om te kijken hoeveel water u denkt te verbruiken met uw nieuwe CV-ketel. Bent u in uw eentje dan volstaat de CW3 CV-ketel. Groot gezin? Dan is het prettig als er veel water verbruikt kan worden op meerdere plaatsen tegelijk.

Ruim 25 jaar ervaring

Wie een verwarmingsspecialist uit ons bedrijf in Hilversum inschakelt, zal gegarandeerd snel en vakkundig geholpen worden door een erkend monteur. Alle monteurs uit ons bedrijf hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied, en zijn uitstekend gediplomeerd. Of het nu gaat om een installatie, reparatie, of het onderhoud van uw verwarming, onze experts zijn u met alle plezier van dienst. Hebt u vragen over de verschillende HR modellen waarmee u uw huidige VR installatie zou kunnen vervangen? Ook dan kunt u bij onze professionals terecht. Zij informeren u graag over de opties en daarbij horende prijzen. Vul vandaag nog het contactformulier in.

Werkgebied Hilversum

Solo, combi of HR-ketel?

Eén van de meest gestelde vragen door klanten in Hilversum, is de vraag welke ketel de beste keuze is. Het antwoord op deze vraag is echter volledig afhankelijk van de eisen die u zelf stelt aan de installatie en het budget dat u hiervoor ter beschikking heeft. Er bestaan verschillende type ketels. Een solo verwarmingsketel is enkel geschikt in woningen waar nog gebruik wordt gemaakt van een geiser. Deze ketels zorgen namelijk alleen voor de verwarming van de woning en niet voor warm water. Tegenwoordig zijn daarom combiketels gebruikelijker: hierbij is een aparte geiser overbodig, maar logischerwijze ligt de prijs van een combiketel hoger dan een solo model. Ook bij combiketels heeft u meerdere mogelijkheden: een HR- of HRe-ketel. Een hoogrendementsketel behaalt al een enorm hoog rendement, maar een HRe model doet hier nog een schepje bovenop. Deze wekt namelijk, naast warmte en warm water, ook nog elektriciteit op! Welk model nu het meest geschikt voor u is, is grotendeels afhankelijk van uw eigen voorkeuren. Omdat u niet jaarlijks een nieuwe CV-ketel aanschaft, raden wij aan u te laten informeren door een specialist uit Hilversum. Een verwarmingsspecialist weet als geen ander welk model het meest geschikt is voor uw situatie.

combiketel Hilversum

Voordelen combiketel

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Hilversum de vraag wat de voor- en nadelen zijn van een combiketel. Het grootste voordeel van de combiketel is vrij simpel: het is een zeer compact apparaat waarmee u tegelijk de verwarming en het water voor de douche verwarmt. Daarnaast is een combiketel, in tegenstelling tot een HR installatie, vrij gemakkelijk te plaatsen. Desondanks raden wij wel aan om hier de hulp van een erkend verwarmingsmonteur via onze CV-service bij in te roepen. Het nadeel van een combiketel is dat u bij een kapot onderdeel direct geen enkele vorm van warmte meer hebt in huis.

cv-ketel installatie Hilversum

CV-ketel vervangen? Bel: 085 500 1397

Het vervangen van de CV-ketel kan vanwege een aantal redenen noodzakelijk zijn. De meest voorkomende reden voor het vervangen van de verwarming is een regelmatige storing. Dit kan een teken van ouderdom zijn, maar ook het gevolg zijn van een kapot onderdeel (in dat geval is het mogelijk eerst een reparatie uit te laten voeren). Werkt u verwarming nog prima, maar is uw VR ketel al meer dan 20 jaar oud? Kies dan alsnog voor het vervangen van uw huidige systeem. Een nieuwe CV-ketel kan leiden tot een besparing van honderden euro’s per jaar op de energiekosten. Bel naar 085 500 1397 voor meer informatie of vul het contactformulier in.

hre verwarmingsketel Hilversum

Hre ketel

Veel mensen hebben wel eens gehoord van een HR (hoogrendement) verwarmingsketel. Wist u echter ook dat er tevens een HRe verwarming bestaat? De term HRe wordt ook wel aangeduid met WKK (warmte kracht koppeling). Hiervoor wordt over het algemeen een stirlingmotor gebruikt. Bij een warmtekrachtkoppeling wordt er tegelijkertijd warmte en kracht (elektriciteit) opgewekt. Het voordeel hiervan is dat er een zeer hoog rendement ontstaat, en dat u op de lange termijn zelf geld kunt verdienen dankzij de installatie van uw HRe verwarming.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een dergelijk apparaat bij u thuis of voor uw bedrijfspand? Wij informeren u graag.

Offerte aanvragen
cv-ketel en verwarming prijzen

Prijzen

Het vervangen van de CV-ketel kan vanwege een aantal redenen noodzakelijk zijn. De meest voorkomende reden voor het vervangen van de verwarming, is een regelmatige storing. Dit kan een teken van ouderdom zijn, maar wellicht ook het gevolg van een kapot onderdeel. Werkt uw verwarming nog prima, maar is uw installatie al meer dan 20 jaar oud? Kies dan voor het vervangen van uw huidige systeem. Omdat er zo ontzettend veel verschillende modellen op de markt zijn, lopen de prijzen ook enorm uiteen. De prijzen verschillen per merk en per model, en zijn afhankelijk van de CW-waarde en het vermogen. Voor een gemiddelde hoogrendementsketel liggen de prijzen tussen de €1.000,- en €2.600,-. Houd er rekening mee dat u de nieuwe verwarmingsketel vaak niet zelf kan installeren. De specialist komt langs, verwijdert het oude model en installeert uw nieuwe installatie. De installatiekosten liggen dan ook relatief hoog, tot wel 40% van de totaalprijs. Heeft u de verwarming slechts korte tijd nodig, bijvoorbeeld omdat u gaat verhuizen? Dan is het ook mogelijk om tijdelijk een hoogrendementsketel te huren. U betaalt tussen de €25,- en €35,- per maand, waarbij de installatie en het onderhoud is inbegrepen. Op lange termijn is dit echter een duurdere oplossing.

Prijstabel CV-ketel (per type)

Type ketel* HR UHR HRe
Solo €1.000,- tot €2.500,- €1.500,- tot €2.600,- €8.000,- tot €13.000,-
Combi €1.800,- tot €3.000,- €1.800,- tot €3.500,- €8.000,- tot €13.000,-
Werkt door aansluiting riool warmtepomp generator
Rendement 100%-107% 140%-147% +++100% (wekt energie op)

* De HR-ketel werkt door een gesloten systeem. De UHR- en de HRe-ketel zijn open systemen. De prijzen in de tabel zijn richtprijzen en afhankelijk van diverse factoren.

Wilt u snel contact met een CV-ketel monteur uit Hilversum?

Bel met de CV-service voor direct contact of spoedklussen. Liever mailen? Vul het contactformulier in!

Contact cv-ketel monteur Hilversumcontact cv-ketel installateur Hilversum
cv-monteur Hilversum bellen

CV-ketel merken

Geen huishouden is gelijk en daarom weet u zelf als geen ander wat u nodig heeft. Tegenwoordig zijn er gelukkig vele verschillende merken verkrijgbaar en deze merken hebben allen meerdere modellen op de markt gebracht. Op deze manier is er voor ieder huishouden een geschikte verwarmingsketel te vinden. Als u via ons contactformulier contact opneemt met een leverancier uit Hilversum, dan garanderen wij dat u ruime keuze heeft uit diverse merken en modellen. De verwarmingsspecialist kan u tevens adviseren over de beschikbare merken zodat u een weloverwogen keuze kan maken.

Nefit

Nefit is al bijna dertig jaar een van de meest verkochte merken in Nederland en staat bekend als de uitvinder van hoogrendementsketels. Nefit wordt beschouwd als een A-merk, gemiddeld liggen de prijzen voor de ketels wat hoger dan andere merken. Toch kan u ook met een beperkt budget een verwarmingsketel van dit merk aanschaffen, dankzij het BaseLine model. Zoekt u iets meer luxe? Sinds kort heeft Nefit ook de 9000i HR op de markt gebracht: een kwalitatieve CV-ketel met een design uiterlijk.

Atag

Een ander populair merk in Hilversum is Atag. Atag biedt al jaren meerdere modellen aan: de Q-serie, E-serie, A-serie en i-serie. Deze laatste serie is in 2017 nogmaals uitgeroepen tot de beste verwarmingsketel van de Consumentenbond. Atag wordt net als Nefit beschouwd als een A-merk, waardoor de prijzen gemiddeld wat hoger liggen. Wat de ketels van dit merk uniek maken is de RVS warmtewisselaar. RVS geleidt warmte beter dan aluminium, waardoor deze CV-ketels een hoger rendement behalen dan vergelijkbare modellen.

Remeha

Remeha is een geschikt merk voor klanten met een beperkt. De prijs van deze ketels liggen vaak een stuk lager, tussen de €800,- en €1.100,-. Dat u voor deze scherpe prijzen niet hoeft in te leveren op kwaliteit bewijst het model Tzerra Plus. Dit model is al twee keer als ‘beste getest’ door de consumentenbond, de laatste keer in maart 2017. Dit model kost slechts €840,- en wordt door klanten in Hilversum ook enorm gewaardeerd.

Vaillant

Vaillant biedt een breed assortiment aan verwarmingketels, zowel HR- als HRe-ketels. De twee meest populaire modellen zijn de ecoTEC exclusive en de ecoTEC plus. Beide modellen zijn zeer energiezuinig en voorzien van minimaal energieklassa A. Vaillant biedt tevens een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, want de ecoTEC plus is al verkrijgbaar vanaf €1.065,-. Naast CV-ketels biedt dit merk ook andere duurzame producten aan, denk aan warmtepompen, warmteboilers en zonneboilers. Een specialist uit Hilversum kan u adviseren over de producten van Vaillant.

Intergas

Ook Intergas biedt verwarmingketels aan voor scherpe prijzen. Een aantal populaire modellen zijn de Kombi Kompact HReco, en de Kombi Kompakt HR. De HReco kwam in 2012 en 2013 als beste uit de test van de Consumentenbond, en behaald een rendement van 101,4%. Daarnaast heeft Intergas een handige app ontwikkeld, waarmee u van afstand de temperatuur in huis kan aanpassen. Met deze app krijgt u echter ook inzicht in de prestaties van de verwarmingsketel en staat u, indien nodig, in direct contact met een installateur.

AWB

AWB is in Nederland al jaren een bekend merk. Als u een beperkt budget heeft dan kan u bij AWB terecht voor een verwarmingsketel voor de scherpste prijs! AWB biedt in principe twee standaard HR-modellen aan: de ThermoMaster C-XV en de ThermoElegance Advance. Beide modellen hebben energieklasse A en staan bekend om hun lage onderhoudskosten. Bent u geïnteresseerd in een hoogrendement toestel van AWB? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 085 500 1397.

cv-ketel storing oplossen

Doe-het-zelf tips

Bent u in en om huis aan het klussen, dan zijn er heel wat zaken waar u goed op moet letten maar is uw eigen veiligheid altijd het belangrijkste. Of het nu gaat om het aansluiten van elektriciteit of het reinigen van de dakgoten: zorgt er altijd voor dat u de juiste beschermende kleding draagt, en van goede gereedschappen gebruik maakt.

cv-ketel waakvlam controleren

Het controleren van de waakvlam

De storing van een CV-ketel kan op verschillende manieren ontstaan, te beginnen bij een uitgevallen waakvlam. Zeker wanneer de verwarmingsketel in de verkeerde hoek staat, dan is de kans op een uitgewaaide waakvlam door tocht zeer groot. Het aansteken van de waakvlam is gelukkig vrij eenvoudig. Lees hiervoor de instructies uit het boekje dat u bij de installatie heeft gekregen, en u geniet al snel weer van een aangename temperatuur in huis. Lukt het niet de verwarming aan te krijgen? Stel u dan in verbinding met onze CV-service in Hilversum. Een monteur komt snel naar u toe om de storing op te lossen.

waterdruk van cv

Het bijvullen van de waterdruk

Eén van de onderdelen van het onderhoud dat u uitvoeren kunt is het bijvullen van de waterdruk. Deze waterdruk moet voor een goede werking van de verwarming tussen de 1.5 en 2.0 bar staan.

  • Stap 1. Schakel voordat u de CV-ketel bijvult het apparaat uit, en wacht even tot deze is afgekoeld. Koppel daarna een vulslang aan de vulkraan en waterkraan. Draai eerst de waterkraan open en laat de slang vollopen.
  • Stap 2. Vervolgens kan de vulkraan open en vul de waterdruk bij. Draai daarna de vulkraan dicht en dan pas de waterkraan. Op deze manier voorkomt u dat er lucht in de installatie terechtkomt.
zelf radiator ontluchten

Het ontluchten van de radiatoren

Het ontluchten van de radiatoren is een andere vorm van onderhoud die problemen met de verwarming kunnen verhelpen. Het ontluchten van de radiatoren zorgt onder andere voor minder borrelende buizen en zal er tevens voor zorgen dat de radiator volledig warm wordt, in plaats van enkel het onderste gedeelte. Onze experts uit Hilversum adviseren om bij de ontluchting altijd te beginnen bij de radiator die het verst van de HR ketel afstaat. Werk vanaf dat naar de verwarmingsketel toe, en u profiteert van het beste resultaat. Door het ontluchten kan er een te lage waterdruk ontstaan. Hoe u dit bijvullen moet kunt u ook lezen op de pagina. Dit is in enkele stappen gebeurd.

CV-ketel storing

Wij gaven al aan dat u 24uur per dag, 7 dagen per week terecht kunt bij onze service op het gebied van storing en reparatie. Wanneer er een storing bij uw verwarmingssysteem ontstaat, dan is het echter aan te raden eerst zelf een oplossing te zoeken. In veel gevallen kan een storing verholpen worden door het resetten van het apparaat of door de stekker in en uit het contact te halen. Hebben deze methoden, of het bijvullen en ontluchten geen effect? Schakel dan een erkend verwarmingsmonteur uit Hilversum in. Deze helpt u met alle plezier bij onderhoud en reparatie.

Europese wetgeving

De Europese wetgeving op het gebied van verwarming en verwarmen richt zich steeds meer op duurzaamheid. Zo moeten binnen 10 jaar alle woningen in Nederland voorzien zijn van een HR verwarmingsketel. De nieuwe regelgeving, die is ingegaan in september 2015, heeft onder andere tot gevolg dat er bij vele woningen een grote verbouwing moet worden doorgevoerd bij de installatie van een nieuw model CV-ketel. Wilt u weten wat dit voor gevolgen heeft bij u thuis? Wij bieden u graag advies op maat. Hebt u behoefte aan meer informatie over de wetgeving? Kijk dan eens op websites over energiebesparing.

CV-ketel subsidie 2017/2018

In de afgelopen jaren heeft de Nederlandse overheid diverse subsidies beschikbaar gesteld, om het besparen van energie te stimuleren. In sommige gevallen heeft u bij de aanschaf van HRe-toestellen dan ook recht op een subsidie. Op dit moment is er echter geen landelijke subsidie waar u aanspraak op kan doen , maar is er in sommige provincies of gemeentes wel een subsidie beschikbaar. In de meeste gevallen kan u wel een energiebespaarlening afsluiten. Dit houdt in dat u maximaal €25.000,- kan lenen voor energiebesparende investeringen, tegen aantrekkelijke rentes. Dit kan een HRe-ketel zijn of een zonneboiler of warmtepomp. Tip: kijk ook even op de Energiesubsidiewijzer voor de actuele, beschikbare subsidies.

CV installateur HilversumCV-ketel monteur Hilversum

CV-ketel reparatie Hilversum

Offerte aanvragen

Direct contact

Bent u op zoek naar een erkend vakman uit Hilversum die u kan helpen bij de installatie, reparatie of het onderhoud aan uw CV-ketel? Hebt u vragen over de service die wij leveren? Of bent u benieuwd naar de prijzen voor het vervangen van uw huidgie HR verwarmingsketel? Dan bent u bij ons op de goede plek. Via ons telefoonnummer 085 500 1397 komt u direct in contact met één van onze specialisten, die indien gewenst binnen het uur bij u kan zijn. Wilt u liever uw vragen schriftelijk stellen? Vul dan ons contactformulier in. Desgewenst sturen wij u met plezier een vrijblijvende offerte toe.