Doucheputje verstopt

Na een lange dag is het fijn om onder de douche te springen en lekker te genieten van een lange, warme douche. Maar een verstopt doucheputje kan dat fijne moment behoorlijk verpesten. Dit wilt u natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Gelukkig is het redelijk eenvoudig om een doucheputje te ontstoppen. Als u het ontstoppen liever uitbesteedt, staan wij voor u klaar.

Start gratis offerteaanvraag!

Door onze snelle service zorgen wij ervoor dat u dezelfde dag nog kan genieten van een warme douche, zonder verstopt doucheputje. Neem daarom snel contact met ons op wanneer u uw doucheputje of afvoer dat verstopt is wilt laten ontstoppen. Een loodgieter komt snel bij u langs om het probleem te verhelpen tegen lage prijzen.

Doucheputje verstopt

Een verstopt doucheputje? Cor van Meer verzorgt het ontstoppen van uw afvoer!

Onze loodgieter lost de verstopping van uw afvoerputje in de douche of uw wasbak op tegen lage prijzen.

Oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken die leiden tot een verstopt doucheputje of afvoer. Eén van de meest voorkomende oorzaken van een verstopt afvoerputje zijn haren. Daarom is het verstandig om na elke keer dat u onder de douche staat het doucheputje even te controleren en de haren te verwijderen. Ook kunnen zeepresten blijven plakken en hard worden in de afvoer, daarom is het belangrijk om de zeepresten na uw douche goed weg te spoelen. Wanneer u last heeft van een verstopt doucheputje helpt onze loodgieter u graag met het ontstoppen hiervan. Zo hoeft u zelf niet aan het werk en bij ons geniet u van de beste service tegen lage prijzen.

Het probleem zelf snel oplossen

Een verstopt doucheputje lost u gemakkelijk zelf op. Er zijn verschillende manieren voor het ontstoppen van een verstopt afvoerputje. Voor het ontstoppen kiest u voor bijvoorbeeld een ontstopper, ook wel een plopper genoemd. Hiermee zorgt u voor het ontstoppen van een verstopping verder in de afvoer. Doordat er met een ontstopper een vacuüm gecreëerd wordt, schiet de verstopping los. Wel moet de plopper helemaal over het afvoerputje geplaatst worden, anders werkt het niet goed. Daarnaast is een ontstoppingsveer een manier om te ontstoppen. Deze stopt u in het doucheputje en draait u voorzichtig naar de verstopping. Wanneer de ontstoppingsveer de verstopping bereikt, trekt u deze naar boven, waardoor de verstopping mee schiet. Ook bestaan er vloeibare ontstoppers. Deze zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Wel is het verstandig om te letten op of deze milieuvriendelijk zijn. Een vloeibare ontstopper laat u in het doucheputje vloeien, waardoor de verstopping vanzelf loskomt en weg glijdt. U kunt ook zelf aan de slag met de hogedruk spuit. Door met een hogedruk spuit in het doucheputje te spuiten, schiet de verstopping los. Zo zijn er nog meerdere manieren om een doucheputje te ontstoppen. Een loodgieter geeft u hier graag meer informatie en advies over. Wanneer alle methodes niet werken, of wanneer u liever niet zelf aan de slag gaat, schakelt u onze loodgieter in. Hij zorgt voor het ontstoppen van uw doucheputje tegen lage prijzen.

Voorkomen

Om een verstopt afvoerputje te voorkomen zijn er verschillende maatregelen die u kunt nemen. Zo is het verstandig om het doucheputje elke keer nadat u onder de douche heeft gestaan te controleren en eventuele haren of andere viezigheid te verwijderen. Daarnaast is het verstandig om eventuele zeepresten goed weg te laten spoelen, zodat deze niet opdrogen in de afvoer en deze verstopt raakt. Ook kunt u ervoor kiezen om een milieuvriendelijke vloeibare ontstopper regelmatig door uw afvoer te laten stromen, zodat beginnende verstoppingen meteen weg worden gespoeld. Als u, ondanks al uw voorzorgsmaatregelen, toch een afvoer heeft die verstopt is, schakelt u een loodgieter in om het probleem voor u op te lossen.

Gratis offertes vergelijken

Onze reinigingstechnieken

Er zijn verschillende manieren om een verstopt afvoerputje te ontstoppen. Zo gebruikt een loodgieter bijvoorbeeld een ontstoppingsveer. Deze ontstoppingsveer wordt in de afvoer gedraaid, waardoor de verstopping uiteindelijk vastgezet wordt en met de verstoppingsveer mee naar boven wordt getrokken. Daarnaast is een rubberen ontstopper een optie, een vloeibare ontstopper of een hogedruk spuit. Met de hogedruk spuit wordt de verstopping los gespoten. Onze loodgieter vertelt u meer over de verschillende reinigingstechnieken voor een verstopte afvoer in uw douche, zoals een ontstoppingsveer of een hogedruk spuit.

Schakel de hulp van een loodgieter in

Heeft u hulp nodig bij het ontstoppen van een verstopt doucheputje? Kijkt u er tegen op om zelf in de weer te gaan met een ontstopper of ontstoppingsveer bij uw afvoer die verstopt is? Schakel dan een loodgieter in. Een loodgieter zorgt voor het ontstoppen van uw afvoerputje met bijvoorbeeld een hogedruk spuit tegen lage prijzen. Daarnaast geeft hij u graag informatie en advies over het ontstoppen van een verstopt doucheputje, zodat u dit in de toekomst kunt voorkomen. U neemt gemakkelijk contact met ons op door het contactformulier op deze pagina in te vullen. U ontvangt van ons de beste service tegen lage prijzen.