Verstopping

Een verstopping in de gootsteen, wc of ergens anders kan voor veel ongemak zorgen. Overstromingen en stankoverlast zijn niet fijn, het is dus verstandig om een verstopping zoveel mogelijk te voorkomen. Wanneer er bij u iets verstopt zit dan kunt u proberen om dit zelf te ontstoppen. U leest hier meer over hoe het ontstoppen in zijn werk gaat en wat u er zelf aan kan doen. Lukt het u niet om de verstopping op te lossen? Wij zijn u graag van dienst!

Start gratis offerteaanvraag!

Wij zijn een landelijk netwerk van loodgietersbedrijven met een ontstoppingsdienst, er zit dus altijd wel een bedrijf bij u in de buurt. Bij ons kunt u vrijblijvend en kosteloos offertes aanvragen en deze vergelijken op prijs, aanbod en voorwaarden. Dankzij onze jarenlange ervaring zorgen wij er voor dat uw woning binnen no time weer vrij is van verstoppingen.

verstopping

Last van een verstopping in uw woning? Cor van Meer ontstopt uw afvoer!

Wij helpen u graag bij het ontstoppen zodat u zonder zorgen het toilet of de douche kunt gebruiken!

Waardoor ontstaan verstoppingen?

Elke afvoer, zowel oud als nieuw, kan verstopt raken. Verstoppingen ontstaan wanneer vet en vuil vast gaan zitten aan de binnenkant van de afvoer. Hierdoor wordt de doorgang van de afvoerbuis steeds kleiner. Doordat de doorgang van de afvoerbuis steeds kleiner wordt, is het steeds moeilijker voor het water om weg te lopen. Een wc of gootsteen wordt vaak als afvalbak gebruikt. Boosdoeners zijn dan ook onder andere etensresten, lucifers en haren, dikwijls vermengd met zeep. Boomwortels blokkeren tevens vaak de doorgang omdat ze de afvoer binnen groeien. Een verstopping in de wc, gootsteen of ergens anders zorgt meestal voor overstromingen en stankoverlast, het is dus verstandig om verstoppingen zoveel mogelijk te voorkomen.

Gootsteen verstopt

Op het moment dat uw gootsteen verstopt is, dan kunt u deze op verscheidene manieren ontstoppen. Onder de afvoer van een gootsteen zit een sifon. De sifon verzamelt dikwijls vuil en etensresten. Als u de sifon los maakt dan is dit vuil eenvoudig te verwijderen. Schroef het zeefje in de gootsteen los zodat u kunt kijken of daar een vuil ophoping zit. Met een ontstoppingsveer verwijdert u eventueel vastzittende resten in de leiding. Hierna kunt u een rubberen ontstopper gebruiken zodat afvalresten loskomen door de zuigkracht. Tot slot is het mogelijk om soda en azijn op te lossen in kokend water. Dit mengsel giet u door de verstopte afvoer, na een half uur spoelt u dit door met kokend water.

Vaatwasser verstopt

Etensresten en vet kunnen problemen veroorzaken in een vaatwasser. Water blijft staan of het loopt langs de deur naar buiten. Als de vaatwasser verstopt is dan is het mogelijk om zelf te proberen deze te ontstoppen om kosten van een ontstoppingsdienst te besparen. Voordat u aan de slag gaat met het ontstoppen is het verstandig om de stroom van de vaatwasser te halen. Blijft het water in de vaatwasser staan en is deze met de afvoer van de gootsteen verbonden? Controleer in dit geval of de gootsteen niet verstopt zit. Controleer tevens de filters en kijk of er geen knik in de afvoerslang zit. Als het water uit de vaatwasser loopt, controleer dan of de sproeiarmen niet verstopt zijn. Is dit het geval? Maak de sproeiarmen dan open met een naald of vervang ze.

Gratis offertes vergelijken

Doucheputje verstopt

De grootste oorzaak van een verstopt doucheputje zijn haren. Haal daarom eerst het afschermkapje van het doucheputje en kijk of er haren in het putje zit dat u kunt verwijderen. Plaats vervolgens de douchekop met heet water op het doucheputje, wellicht lukt het om hiermee zeepresten of ander vuil weg te spoelen. Een rubberen ontstopper kan tevens bij het doucheputje uitkomst bieden. Probeer met de ontstopper vastzittend vuil los te maken. Gebruik een ontstoppingsveer als ook dit geen positief resultaat oplevert. Doe de veer in het doucheputje tot u bij de verstopping bent en probeer hiermee vastzittende resten los te maken.

WC verstopt

Het is erg vervelend wanneer de wc verstopt is. Een verstopping in de wc wordt meestal veroorzaakt door een object zoals een geur blokje, doekjes of een prop wc papier. Doe lange rubberen handschoenen aan en probeer de verstopping handmatig weg te halen. Zit de verstopping te ver weg? Doe dan afwasmiddel en heet water in het toilet en laat dit vijf minuten inwerken. De combinatie zorgt er dikwijls voor dat de verstopping loskomt waarna u deze wegspoelt. Een andere optie is de verstopping in de wc los te maken met behulp van de rubberen ontstopper of trek een metalen kleerhanger los en probeer hiermee de verstopping los te maken.

verstopt doucheputje

Wat doet een ontstoppingsdienst?

Als uw toilet, gootsteen of iets anders in uw badkamer of keuken verstopt is dan is het verstandig om een ontstoppingsdienst te bellen in plaats van een loodgieter. Een loodgieter maakt en repareert vooral sanitair, terwijl een ontstoppingsdienst gespecialiseerd is in het ontstoppen en schoonmaken van de afvoer en het riool. Veel loodgieters hebben echter ook een ontstoppingsdienst. Een ontstoppingsdienst heeft de plek van de verstopping vaak snel gevonden omdat ze bezitten over goede apparatuur en technieken zoals camera inspectie en rookdetectie. Ze helpen u bij het reinigen van uw afvoer wanneer deze verstopt is. Ook ontstoppen ze een riool of afvoer preventief, bijvoorbeeld met hulp van waterstralen, om te voorkomen dat deze verstopt raakt.

verstopte afvoer

Hoe verstopte afvoer voorkomen?

Omdat een verstopte afvoer erg vervelend is, is het belangrijk om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Maak pannen en borden eerst schoon met een stukje keukenpapier voordat u ze afspoelt en in de vaatwasser doet. Op deze manier voorkomt u dat vet en vuil achterblijven in de afvoer. Een zeefje in de gootsteen is hierbij ook erg handig omdat een zeefje etensresten tegenhoudt. Vermijd het gebruik van het toilet als afvalbak. Er worden nog vaak dingen zoals luiers, tampons en condooms door het toilet gespoeld. Door dit soort dingen in een afvalbak te doen in plaats van in het toilet voorkomt u een hoop ongemak. Een andere grote boosdoener zijn haren in combinatie met zeep. Probeer daarom zo weinig mogelijk lange haren door een doucheputje te spoelen.

zelf verstopping ontstoppen

Zelf ontstoppen

Veel mensen kopen een ontstoppingsmiddel wanneer ze zelf willen ontstoppen, dit is echter erg slecht voor het milieu. Probeer daarom eerst één van de andere methodes zoals een ontstopper of trekveer. Mocht het ontstoppen hiermee niet lukken dan is het eventueel een optie om zelf een ontstoppingsmiddel te maken met soda en azijn. Wanneer het niet lukt om de verstopping te vinden en verwijderen, dan is het verstandig om een ontstoppingsdienst in te schakelen. Het is denkbaar om zelf nog rigoureuzer te werk te gaan door bijvoorbeeld de toiletpot los te koppelen, de kans is hierbij echter groot dat er iets beschadigd. Een ontstoppingsdienst lost het probleem snel op.

contact ontstoppingsbedrijf

Direct contact

Is het niet gelukt om zelf de verstopping op te lossen? Of bent u thuis gekomen na een harde dag werken en ervaart u nu de ongemakken van een verstopt toilet? Een verstopping kan voor veel overlast zorgen. Heeft u hulp nodig bij het ontstoppen? De ontstoppingsdienst van Cor van Meer biedt uitkomst. Via het contactformulier komt u direct in contact met een loodgieter die uw verstopping kan verhelpen. Wij bieden u een 24 uurs service zodat u ons ten alle tijden kan bereiken. Wij brengen u in contact met een loodgieter uit uw regio die u duidelijke informatie kan verschaffen over de prijzen. Zo zijn er geen verrassingen achteraf!