daklekkage repareren

Daklekkage repareren

Een daklekkage moet u zo snel mogelijk laten repareren. Waarom? Omdat een lekkend dak veel schade kan veroorzaken. Als het vocht de dakconstructie aantast, is de kans op grote schade aanwezig. Voorkom dus dat de kosten te hoog oplopen en laat de daklekkage zo snel mogelijk repareren! Nieuwsgierig?

Start gratis offerteaanvraag!

Meer weten? Op deze pagina leest u wat te doen bij een lekkage in het dak. U leest ook wat een daklekkage reparatie ongeveer kost en hoe een vakman de daklekkage kan verhelpen. Tot slot krijgt u informatie over de schade die verzekeraars dekken na een lekkend dak en leest u hoe u gemakkelijk op de kosten voor de daklekkage reparatie bespaart.

Gratis offertes vergelijken

Lekkage plat dak repareren

Last van een lekkend dak? Laat uw daklekkage snel repareren door een dakdekker. Hoe hij de lekkage op uw plat dak gaat repareren, is afhankelijk van de soort beschadiging. Over het algemeen kan de dakdekker een lekkend dak repareren met behulp van een reparatiestrook. Deze lijmt of brandt hij over het beschadigde stuk dakleer.

Het is belangrijk om de daklekkage zo snel mogelijk te verhelpen. Als u last heeft van een daklekkage en u laat geen reparatie uitvoeren, dan is de kans op waterschade erg groot. Het water loopt dan via het lek de dakstructuur in, wat houtrot tot gevolg heeft. Extra belangrijk dus om bij een daklekkage direct een reparatie uit te laten voeren.

daklekkage reparatie

Daklekkage opsporen

Voordat de dakdekker de daklekkage in uw plat dak kan repareren, moet hij deze eerst opsporen. Dit klinkt eenvoudig, maar is het niet. De dakdekker gebruikt hiervoor speciale technieken, zoals de rookgastechniek.

Met een speciale machine blaast hij rookgas onder de dakbedekking. Dit is niet schadelijk en kan op ieder moment van de dag uitgevoerd worden. Het gevolg is dat de dakbedekking als een schoorsteen werkt. De rook komt via het lek weer naar buiten. Nu de dakdekker weet waar het lek zit, kan hij de daklekkage op het plat dak repareren.

Welke materialen gebruikt een dakdekker?

Om de daklekkage op een plat dak te repareren, gebruikt de vakman verschillende materialen. Allereerst is een lekkend dak te repareren met behulp van een bitumen reparatiestrook. Bij de reparatie van de daklekkage brengt de vakman deze reparatiestrook aan over het lek. Met behulp van lijm zorgt hij ervoor dat de dakbedekking weer volledig waterdicht is.

Andere materialen die hij gebruikt voor het repareren van een lekkage op een plat dak zijn glasvlies, een reparatiepasta of zelfs speciale kit. Deze kit gebruikt hij alleen in geval van nood. Hierna zal hij de daklekkage in het plat dak kwalitatief repareren.

Lekkage schuin dak repareren

Last van een lekkage in een schuin dak? Laat ook dit zo snel mogelijk repareren door een dakdekker! Als u een daklekkage in een schuin dak niet laat repareren, dan raakt de dakstructuur al snel beschadigd. Het regenwater loopt natuurlijk naar het laagste punt, en veroorzaakt hier waterschade. Als u vochtplekken opmerkt, is de schade al aangericht.

Wat doet een dakdekker bij het verhelpen van een daklekkage in een schuin dak?

Voor de daklekkage reparatie spoort de dakdekker het lek eerst snel op. Hoe de daklekkage reparatie daarna wordt uitgevoerd is uiteraard afhankelijk van de oorzaak van het lek.

Snel het lek opsporen!

Lek in een schuin dak is in sommige gevallen eenvoudig op te sporen: bijvoorbeeld bij scheef gewaaide dakpannen of missende nokvorsten. Maar er zijn nog veel andere mogelijke oorzaken: een slecht geïnstalleerd dakraam, een lekkende dakkapel of een schoorsteen die niet meer waterdicht is.

Voordat de dakdekker begint met het repareren van de daklekkage in het schuin dak, moet hij eerst op zoek gaan naar de oorzaak. Als dit niet op het eerste gezicht duidelijk is, kan achterhaalt hij het lek door middel van thermografie of een ultrasoon onderzoek.

repareren daklekkage

Wanneer de dakpannen vervangen?

Als u de daklekkage in uw schuin dak laat repareren, is de schade vaak al aangebracht. Voorkom dat u een daklekkage moet repareren, door uw dakpannen op tijd te laten vervangen.

De gemiddelde levensduur van dakpannen varieert van 30 tot wel 100 jaar, afhankelijk van het materiaal. Weet u niet hoe lang uw dakpannen al meegaan? Let dan eens op de kwaliteit van de dakpannen. Als deze beginnen af te brokkelen dan is het tijd voor nieuwe dakpannen. Ook mosgroei kan een teken zijn van poreuze dakpannen: dit houdt in dat ze regenwater opnemen. Als dit vervolgens bevriest barst de dakpan: een veelgehoorde oorzaak van een daklekkage in een schuin dak.

Lekkage op uw schuin dak repareren? Schakel een dakdekker in!

Vraag een gratis offerte aan en profiteer van scherpe prijzen!

Kosten repareren daklekkage

Wilt u de daklekkage op uw schuin dak repareren? Het uurtarief van een dakdekker ligt gemiddeld tussen de €35,- tot €43,-. Houd daarna rekening met de materiaalkosten. Laat u een daklekkage in een plat dak repareren? Een reparatiepasta kost ongeveer €25,- per kilo en voor een waterdichte coating betaalt u voor 2 kilo €25,-. Is het niet voldoende de lekkage in het plat dak te repareren? Het vervangen van de dakbedekking kost, inclusief montage €250,- tot €300,- per m².

En bij een schuin dak?

Als u de daklekkage in een schuin dak laat repareren, houd dan rekening met €150,- tot €350,- per m². Hierbij gaat het om het vervangen van de dakpannen. Laat u de lekkage verhelpen door de nokvorsten te vervangen? Dit kost ongeveer €50,- tot €100,- per meter. Als de lekkage te verhelpen is door middel van het vervangen van de dakgoten liggen de kosten rond de €60,- tot €100,- per meter.

Prijs reparatie lekkend dak 2024

OmschrijvingKosten*
Uurtarief dakdekker€35,- tot €43,- per uur**
Kosten plat dak
Reparatiepasta€25,- per 2,5 kilo
Waterdichte coating€25,- per 2 kilo
Dakbedekking vervangen€250,- tot €300,- per m² (incl. montage)
Kosten schuin dak
Dakpannen vervangen€150,- tot €350,- per m² (incl. montage)
Nokvorsten vervangen€50,- tot €100,- per meter (incl. montage)
Dakgoten vervangen€60- tot €100,- per meter (incl. montage)

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag een gratis offerte aan voor een exacte prijs.
**Er wordt een toeslag gerekend bij spoed, in het weekend en buiten kantooruren.

Moet ik mijn dak laten renoveren?

Het is één van de meest gestelde vragen: wat te doen bij een lekkage in het dak? Het is in ieder geval verstandig om de lekkage zo snel mogelijk te verhelpen met de hulp van een ervaren dakdekker. Merkt u dat u regelmatig een daklekkage reparatie uit moet laten voeren? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een dakrenovatie.

Een dakdekker kan een daklekkage over het algemeen verhelpen met een plaatselijke reparatie. Maar er komt een punt dat dit te vaak is gedaan. Elke keer dat u een plaatselijke daklekkage reparatie laat uitvoeren, verzwakt het dakoppervlak. Twijfelt u of u toe bent aan ene dakrenovatie? Vraag dan persoonlijk advies aan een dakdekker bij u in de buurt.

Ben ik verzekerd tegen schade?

In veel gevallen bent u vanuit uw inboedel- of opstalverzekering verzekerd tegen schade door een daklekkage. Let op: alleen de schade wordt vergoed, niet de daklekkage reparatie zelf!

Natuurlijk zitten hier wel voorwaarden aan verbonden. Zo bent u niet verzekerd voor schade die u zelf hebt veroorzaakt. Bent u vergeten uw dakraam dicht te doen tijdens een regenbui? Als er dan schade ontstaat bent u daar zelf verantwoordelijk voor.

Daarnaast zijn er verschillende soorten schade die de verzekeraar niet dekt:

  • Schade door storm of hevige regenval.
  • Onvoorziene en niet te vermijden schade.
  • De kosten voor het repareren van de daklekkage.

dakdekkersbedrijf reparatie daklekkage

Lek dak repareren? Schakel een dakdekker in!

Wilt u een lekkend dak repareren? Schakel dan altijd een ervaren dakdekker in! Uw voordeel? U hoeft niet zelf het hoge dak op te klimmen en weet zeker dat uw dak correct gerepareerd wordt. Laat u de daklekkage reparatie uitvoeren door een ervaren dakdekker dan weet u zeker dat u profiteert van de hoogste kwaliteit! Dakdekker bij u in de buurt gezocht?

Start direct uw offerteaanvraag!

Vraag snel een gratis offerte aan! De offerteaanvraag is bovendien zonder verdere verplichtingen. Met andere woorden: u zit helemaal nergens aan vast! Zo weet u direct waar u aan toe bent en hoeveel het kost om uw daklekkage te repareren.