Dakgoot vervangen

Hoewel met regelmatig onderhoud uw zinken dakgoten een lange levensduur kunnen hebben, zal het na verloop van tijd nodig zijn uw dakgoten te vervangen door een nieuw exemplaar. Bent u van plan een dakgoot te (laten) vervangen, dan zijn er diverse zaken waar u rekening mee dient te houden. Zo dient u bijvoorbeeld een keuze te maken uit verschillende materialen en de installatie van extra elementen voor een juist hemelwaterafvoer.

Start gratis offerteaanvraag.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de keuze tussen renovatie of vernieuwen, helpen wij u aan tips om beschadigingen te herstellen, geven wij een overzicht van mogelijke prijzen en krijg u inzicht in de diverse materialen. Hebt u na het lezen van de pagina nog vragen of ontvangt u graag een exacte prijsindicatie voor het vernieuwen van uw goten? Aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Gratis offertes vergelijken

Wilt u uw dakgoten laten vervangen?

Maak gebruik van de offerteservice en ontvang gratis een offerte van een dakgootspecialist uit uw regio!

Renovatie of vernieuwen?

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag hoe zij kunnen weten of zij hun dakgoot moeten vervangen of renoveren. Hierover is geen absolute richtlijn aan te duiden, al kunnen wij u wel enkele tips geven. Ten eerste: wanneer uw goten minder dan tien jaar oud zijn, is een renovatie over het algemeen voldoende. Ten tweede: Bij een kleine beschadiging of korte lekkage kan ook een renovatie afdoende zijn.

Ten derde: Bij overstroming van de dakgoot kan een renovatie genoeg zijn, mits u de goot van regelmatig onderhoud voorziet. Verzakken of scheuren uw dakgoten? Dan dient u deze te vernieuwen. Bent u niet zeker van uw keuze? Een professional van Cor van Meer kan uw goten snel en vakkundig controleren op beschadigingen en met u kijken naar de mogelijkheden voor renovatie of het vervangen van de dakgoot of regenpijp. Wij helpen u graag.

Beschadigingen herstellen

De meest voorkomende beschadiging van een zinken dakgoot is slijtage bij de naden. Dit is snel en vakkundig te herstellen met behulp van een simpele coating. Een dergelijke laag zorgt ervoor dat de dakgoot naadloos en waterdicht blijft. Het herstellen van de dakgoten op deze wijze is vele malen goedkoper dan het vervangen van de huidige goten. Daarnaast kan het coaten van de dakgoot zeer duurzaam zijn.

Een tweede manier van het herstellen van de dakgoten om vernieuwing te voorkomen is het aanbrengen van een EPDM rubberlaag in de bestaande dakgoot. Hiermee wordt de levensduur van uw goot verlengd, en voorkomt u toekomstige lekkages. In een aantal gevallen is het herstellen van de dakgoot echter niet mogelijk, als de lekkage of schade te groot is. U zult dan de dakgoten wel degelijk moeten vervangen.

dakgoot vervangen

Diverse materialen

Als u uw dakgoot gaat (laten) vervangen, dan kunt u tegenwoordig kiezen uit vele materialen. Waar vroeger zinken producten het meest werden gebruikt, zijn vandaag de dag andere materialen zoals kunststof, roestvrij staal of aluminium.

Prijzen

De prijzen voor het vervangen van een dakgoot zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo is de afmeting van belang, maar ook het materiaal. Voor een kunststof dakgoot betaalt u een gemiddelde vanafprijs van €90,- per meter. Voor zink en aluminium is dit vanaf €100,- per meter. Dit is inclusief montage.

dakgoot vernieuwen

Dakgoot vervangen? Ontvang een gratis offerte!

Wilt uw dakgoten laten vernieuwen en bent u nieuwsgierig naar de kosten? Of wilt u meer weten over de materialen waaruit u bij het vervangen van uw dakgoot kunt kiezen en bent u op zoek naar een dakgotenexpert?

Vraag dan nu gratis offertes aan!

Vraag geheel gratis en vrijblijvend een offerte aan en u ontvang spoedig een scherp geprijsde offerte van een dakgootspecialist uit uw eigen regio!