Dakgoot vervangen

Hoewel met regelmatig onderhoud uw zinken dakgoten een lange levensduur kunnen hebben, zal het na verloop van tijd nodig zijn uw dakgoten te vervangen door een nieuw exemplaar. Bent u van plan een dakgoot te (laten) vervangen, dan zijn er diverse zaken waar u rekening mee dient te houden. Zo dient u bijvoorbeeld een keuze te maken uit verschillende materialen en de installatie van extra elementen voor een juist hemelwaterafvoer. Op deze pagina vindt u meer informatie over de keuze tussen renovatie of vernieuwen, helpen wij u aan tips om beschadigingen te herstellen, geven wij een overzicht van mogelijke prijzen en krijg u inzicht in de diverse materialen. Hebt u na het lezen van de pagina nog vragen of ontvangt u graag een exacte prijsindicatie voor het vernieuwen van uw goten? Aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Renovatie of vernieuwen?

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag hoe zij kunnen weten of zij hun dakgoot moeten vervangen of renoveren. Hierover is geen absolute richtlijn aan te duiden, al kunnen wij u wel enkele tips geven. Ten eerste: wanneer uw goten minder dan tien jaar oud zijn, is een renovatie over het algemeen voldoende. Ten tweede: Bij een kleine beschadiging of korte lekkage kan ook een renovatie afdoende zijn. Ten derde: Bij overstroming van de dakgoot kan een renovatie genoeg zijn, mits u de goot van regelmatig onderhoud voorziet. Verzakken of scheuren uw dakgoten? Dan dient u deze te vernieuwen. Bent u niet zeker van uw keuze? Een professional van Cor van Meer kan uw goten snel en vakkundig controleren op beschadigingen en met u kijken naar de mogelijkheden voor renovatie of het vervangen van de dakgoot of regenpijp. Wij helpen u graag.

Dakgoot vervangen

Installatiebedrijf Cor van Meer, uw dakgotenspecialist!

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij leveren vakwerk tegen aantrekkelijk tarief.

Beschadigingen herstellen

De meest voorkomende beschadiging van een zinken dakgoot is slijtage bij de naden. Dit is snel en vakkundig te herstellen met behulp van een simpele coating. Een dergelijke laag zorgt ervoor dat de dakgoot naadloos en waterdicht blijft. Het herstellen van de dakgoten op deze wijze is vele malen goedkoper dan het vervangen van de huidige goten. Daarnaast kan het coaten van de dakgoot zeer duurzaam zijn. Een tweede manier van het herstellen van de dakgoten om vernieuwing te voorkomen is het aanbrengen van een EPDM rubberlaag in de bestaande dakgoot. Hiermee wordt de levensduur van uw goot verlengd, en voorkomt u toekomstige lekkages. In een aantal gevallen is het herstellen van de dakgoot echter niet mogelijk, als de lekkage of schade te groot is. U zult dan de dakgoten weldegelijk moeten vervangen.

Diverse materialen

Als u uw dakgoot gaat (laten) vervangen, dan kunt u tegenwoordig kiezen uit vele materialen. Waar vroeger zinken producten het meest werden gebruikt, zijn vandaag de dag andere materialen zoals kunststof, roestvrijstaal of aluminium. Hieronder vindt u een klein overzicht van de diverse mogelijkheden.

  • PVC. Dit product is verkrijgbaar tegen lage prijzen en is een zeer flexibel materiaal. De levensduur is 25 jaar, mits u de dakgoot van voldoende onderhoud voorziet. PVC is UV-bestendig en zeer duurzaam. Het nadeel van PVC is de niet zo elegante uitstraling.
  • Koper. Koper heeft een zeer mooie uitstraling en is een zeer exclusief materiaal. Het artikel is bovendien verkrijgbaar in diverse maten en vereist weinig onderhoud. Nadeel van koper zijn de zeer hoge prijzen.
  • Plastic (Polyester). Plastic is een zeer goedkoop materiaal en kan bovendien snel geplaatst worden. Dakgoten van plastic zijn in lange lengtes naadloos verkrijgbaar en kennen een lange levensduur. Nadeel is de goedkope stijl.
  • Zink. Zinken dakgoten zijn zeer populair door de duurzaamheid van het product en de goede prijs-kwaliteit verhouding. Zinken producten zijn bovendien gemakkelijk te herstellen en kennen een snelle renovatie.
  • Roestvrijstaal. RVS is goed bestand tegen corrosie en is daardoor zeer sterk en roestvrij. Dakgoten van RVS hoeft u in de toekomst vrijwel niet meer te vernieuwen dankzij de lange levensduur. Roestvrijstaal is daarom ook iets duurder dan zink.
  • Kunststof. Kunststof wordt steeds vaker gebruikt om een zinken dakgoot te vervangen. Voordelen van kunststof zijn de lage kosten voor plaatsing en het voorkomen van doorzakken. Bovendien is kunststof koud en warm bestendig en onderhoudsvriendelijk.
  • Aluminium. Tot slot is aluminium ook geschikt als materiaal om uw huidige goten mee te vernieuwen. Dankzij de grote beschikbaarheid van deze grondstof heeft het lage prijzen. Bovendien is het zeer sterk, en blijft uw dakgoot lang in optimale staat.
Dakgoten vervangen offerte

Gratis offertes vergelijken

Omschrijving opdracht (*)


Dakgoten vervangen prijzen

Prijzen

De prijzen voor het vervangen van een dakgoot zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo is de afmeting van belang, en tevens de mogelijke coatingslaag die u hierop laat aanbrengen. Daarnaast het gekozen bouwmateriaal van belang. Voor een kunststof dakgoot betaalt u een gemiddelde vanafprijs van €90,- per meter. Voor zink en aluminium is dit vanaf €100,- per meter. Dit is inclusief montage.

Contact met Van Meer

Wilt u weten of u uw dakgoten het beste kunt laten vernieuwen, herstellen of een renovatie kunt toepassen? Hebt u vragen over de mogelijke prijzen die hieraan verbonden zijn, of hebt u behoefte aan een inzicht in de voor- en nadelen van de diverse mogelijkheden wat betreft materialen en ophanging? Onze medewerkers voorzien u graag van meer informatie en helpen u desgewenst aan één of meerdere vrijblijvende offertes. Deze vergelijkt u zelf op basis van prijzen en aanbiedingen, zo zorgt u dat het vernieuwen van de (zinken) dakgoten naar uw wensen verloopt. Wij helpen u met alle plezier verder!