PVC dakgoot

Voor de afvoer van hemelwater is een dakgoot onmisbaar. U vindt hier meer informatie over goten van PVC. Daarnaast komt het verschil tussen een mastgoot en een bakgoot voorbij. Bent u op zoek naar een vakman die de reparatie of installatie van een kunststof dakgoot voor u kan uitvoeren? Zoek dan niet verder!

Start gratis offerteaanvraag!

Wij zijn een netwerk van meerdere professionals op het gebied van dakgoten. U ontvangt gratis en vrijblijvend meerdere offertes wanneer u het offerteformulier hebt ingevuld. Deze offertes vergelijkt u op basis van prijs en aanbod. Hierdoor hebt u de mogelijkheid om zelf te kiezen welke vakman bij u langskomt voor het uitvoeren van de klus. Wij staan voor u klaar!

pvc dakgoot

Overweegt u een PVC dakgoot? Bekijk de prijs en voordelen!

De specialisten uit ons netwerk plaatsen en onderhouden uw PVC dakgoten. Vergelijk offertes en bespaar!

Voordelig & snelle montage

Denkt u er over na om een dakgoot van PVC te laten plaatsen? PVC heeft vele voordelen, het is de meest gebruikte soort kunststof. Een goot bestaat dan ook vaak uit dit materiaal. U kent PVC waarschijnlijk van de grijze kleur, maar het is tegenwoordig in vele verschillende kleuren verkrijgbaar. Een dakgoot van PVC is geschikt voor plaatsing bij een woning maar ook bij de bevestiging aan een schuur of tuinhuis. De kunststof is erg betaalbaar en heeft weinig onderhoud nodig. Het materiaal is erg flexibel, het vervormt niet, en is daarnaast erg sterk. Een dakgoot van PVC is bovendien duurzaam en het heeft een lange levensduur.

Maten en kleuren

Zoals aangegeven is de kunststof verkrijgbaar in veel meer kleuren dan het kenmerkende grijs. Veelvoorkomende kleuren zijn zwart, groen, bruin of wit. Door een bepaalde kleur te kiezen zorgt u ervoor dat de dakgoot van PVC precies bij de uitstraling van uw woning of tuinhuis past. Een standaard dakgoot van kunststof heeft een lengte van 1, 2 of 3 meter. Hebt u een langere dakgoot nodig? Dan kunt u meerdere PVC goten aan elkaar monteren met hulpstukken en lijm. Indien u afwijkende maten hebt is het mogelijk om een dakgoot op maat te laten maken. De hoogte en de breedte van een dakgoot verschilt per soort.

Verschil PVC en polyester

Naast dakgoten van PVC hebt u tevens de keuze uit polyester. Polyester heeft net zoals PVC goten vele voordelen. Een dakgoot van polyester wordt namelijk uit één stuk gemaakt. Hierdoor ontstaat een lekvrije en sterke goot welke vrijwel onderhoudsvrij is. Een verbinding tussen twee dakgoten van PVC kunnen op den duur gaan lekken. Polyester is daarnaast UV-bestendig en hierdoor kleurvast terwijl PVC slechts beperkt UV-bestendig is. Polyester is bovendien beter bestand tegen vorst en verkrijgbaar in verschillende vormen. Bij temperaturen onder de 5 graden Celsius wordt PVC brosser waardoor de kans op lekkages groter is. Van kunststof goten zijn alleen rechthoekige en halfronde modellen verkrijgbaar.

Gratis offertes vergelijken

pvc mastgoot of bakgoot

PVC mastgoot of bakgoot?

Als u een dakgoot gaat aanschaffen dan kunt u kiezen tussen een mastgoot of een bakgoot. Het verschil tussen deze twee zit hem in de vorm. Een mastgoot, ook wel bekend als een hanggoot, is een halfronde goot. De halfronde cirkel werd voorheen alleen van hout gemaakt maar tegenwoordig ook van kunststof. Een kunststof mastgoot wordt veelal op een schuur of tuinhuis geplaatst, maar ook op woonhuizen. De tegenhanger is de bakgoot, deze komt het meeste voor in Nederland. Een bakgoot is rechthoekig en heeft een platte bodem. Zowel een mastgoot als een bakgoot is erg stevig en eenvoudig te plaatsen. Een bakgoot is echter gemakkelijker schoon te maken.

pvc dakgoot plaatsen

Onderhoud

Ook kunststof dakgoten hebben onderhoud nodig. Een kunststof dakgoot moet u minimaal één keer paar jaar schoonmaken. Verwijder bladeren en ander viezigheid, hiermee voorkomt u verstoppingen van de regenwaterafvoer. Naast het schoonmaken van kunststof dakgoten is verder eigenlijk geen onderhoud nodig. Wees wel voorzichtig wanneer u een ladder tegen kunststof dakgoten plaatst. Wanneer het koud weer is, wordt het materiaal namelijk brozer. Het is hierdoor gevoeliger voor een breuk. Het zou erg zonde zijn als hierdoor de dakgoot kapot gaat en u deze moet repareren. Repareren is namelijk niet eenvoudig waardoor u vaak de gehele goot moet vervangen.

PVC dakgoot plaatsen

Bij het plaatsen van PVC goten werkt u met klemverbindingen of lijmverbindingen. Een voordeel van klemverbindingen is dat lijmen niet nodig is en dat u de goot makkelijk en snel kunt plaatsen. Allereerst bepaalt u waar u de goot en de beugels gaat plaatsen. De afstand tussen verschillende gootbeugels mag maximaal 50cm zijn. Plaats de eerste en laatste beugel en bepaal het juiste afschot. Houd per meter 3mm afschot aan. Plaats hiertussen een koord en zet vervolgens de andere gootbeugels vast. Hebt u goten met klemverbindingen? Schuif de delen in elkaar, zo niet, lijm ze. Tot slot kunt u de kunststof dakgoot in de gootbeugels plaatsen.

Prijs

Wilt u PVC goten laten installeren? U bent natuurlijk benieuwd naar de kosten hiervan. De prijs van een goot wordt aangegeven met een prijs per meter. De prijs hangt af van de soort dakgoot en het totaal aantal meter wat u wilt aanbrengen. Reken bij PVC goten op een prijs per meter van €25,- tot €35,-. Dit zijn prijzen inclusief twee regenpijpen en beugels. Let op: het is zonder de montagekosten. Hoe meer meter u laat installeren, hoe lager de prijs per meter, inclusief montagekosten. Als u de exacte kosten wilt weten is het daarom verstandig om een prijsindicatie aan te vragen via onze website. U ontvangt dan meerdere prijsopgaven welke u kunt vergelijken.

dakgoot kunststof

Vrijblijvend offertes aanvragen

Een bak- of mastgoot van kunststof heeft vele verschillende voordelen. Wilt u één laten installeren? Als u een professional zoekt die dit voor u kan doen dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn namelijk een netwerk van bedrijven met ervaring op het gebied van dakgoten. U ontvangt meerdere (maximaal 5) offertes wanneer u het contactformulier invult. Vervolgens vergelijkt u de prijzen, het aanbod en de voorwaarden van de offertes. U beslist zelf welke vakman uw nieuwe bak- of mastgoot van kunststof komt installeren. Het aanvragen van prijsopgaven is gratis en helemaal vrijblijvend. U zit nergens aan vast. We helpen u graag!