Dakgoten Haarlem

Bel direct voor reparatie, schoonmaken of vervangen. Wij zijn 24/7 bereikbaar!

Bel 085 500 9956

Wij werken in uw regio samen met:

logo partner

Dakgoten Haarlem

Dakgoten zijn heel belangrijk voor een goede waterafvoer. Wanneer is de laatste keer dat u uw dakgoten in Haarlem heeft schoongemaakt? Weet u zeker dat de dakgoot nog steeds goed werkt? Als dit niet het geval is, loopt u een verhoogd risico op lekkages en waterschade.

U wilt waterschade toch ook voorkomen?

Op deze pagina leest u meer over dakgoten en wat u moet doen als deze lekken of verstopt zitten. Ook leest u wat dakgootonderhoud inhoudt en hoe vaak u de dakgoten moet schoonmaken. Tot slot krijgt u een indicatie van de prijzen van dakgoten. Op zoek naar een dakgootspecialist? Start dan de gratis offerteaanvraag!

dakgoten Haarlem

Met spoed dakgootspecialist nodig?

Heeft u een lek in uw dakgoot die u direct wilt laten repareren? Schakel dan een dakgootspecialist uit Haarlem in! Bel 085 500 9956 en kom gelijk in contact met een dakgootspecialist uit uw eigen regio. De dakgootspecialist komt bij spoed zo snel mogelijk naar u toe voor een reparatie.

Een dakgootspecialist is in te zetten voor verschillende werkzaamheden. Natuurlijk voor het repareren van uw dakgoot, maar ook voor het schoonmaken van dakgoten. Het is zelfs mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten, zo verkleint u de kans dat u met spoed een dakgootexpert nodig heeft. Dakgoot vervangen? Ook hiervoor schakelt u gemakkelijk een vakman uit uw regio in

Bel 085 500 9956

Dakgoot reparatie Haarlem

Een vakman uit Haarlem is in te zetten voor het repareren van de dakgoot. Een dakgoot reparatie kan verschillende dingen betekenen. Een voorbeeld is het herstellen van een zinken dakgoot: door deze te solderen worden gaten gemakkelijk gedicht. Een dakgoot herstellen kan ook betekenen dat de vakman de dakgoten goed schoonmaakt, zodat eventuele blokkades verdwijnen. dak

Wanneer moet ik mijn dakgoten laten repareren?

Als u merkt dat de goten lekken, dan is het tijd om de dakgoten te laten repareren. Zit de goot vol met scheuren of barsten? Dan is het tijd om de dakgoot te vernieuwen. Vakman nodig? Bel 085 500 9956!

Mijn dakgoot lekt, wat nu?

Een lekkende dakgoot wordt over het algemeen veroorzaakt door een blokkade. Is één van de dakgoten verstopt? Dan is het vaak relatief eenvoudig om dit te verhelpen door het schoonmaken van de dakgoten, en het verwijderen van bladeren en vuil. Installeer eventueel een bladvanger om een nieuwe blokkade te voorkomen. Is een verstopt onderdeel niet de oorzaak van de lekkage? Kijk dan of het een optie is om de bodem van de goot af te dekken met EverSeal of MariSeal om scheurtjes te dichten. Zo wordt eveneens menig lekkage verholpen.
Helpt ook dit niet? Neem dan contact op met een erkend vakman.

dakgoot repareren Haarlem

Dakgoten repareren kosten

Laat u uw dakgoot repareren? De kosten liggen dan gemiddeld tussen de €100,- tot €180,-. De kosten voor het repareren van de dakgoot zijn afhankelijk van het materiaal van de goot.

Een kunststof dakgoot is al te herstellen vanaf €100,-. Voor het herstellen van een zinken dakgoot liggen de kosten gemiddeld rond de €150,- zolang deze is bevestigd met beugels. Heeft u een zinken dakgoot in een houten bak? Houd dan rekening dat de dakgoot reparatie ongeveer €180,- kost.

Wat kost het repareren van een dakgoot?

Omschrijving Gemiddelde prijzen*
Reparatie kunststof dakgoot (in beugels) €100,-
Reparatie zinken dakgoot (in beugels) €150,-
Reparatie zinken dakgoot (in houten bak) €180,-

* Prijzen zijn inclusief btw en materiaal en van toepassing op een dakgootlengte van 3m. Vraag voor een exacte prijs gratis offertes aan.

Met spoed een dakgoot repareren? Vind een dakgootspecialist in Haarlem!

Bel direct en maak gebruik van de 24/7 service.

Bel 085 500 9956

Dakgoot schoonmaken Haarlem

Een dakgoot reinigen is een cruciaal onderdeel van het onderhoud aan de dakgoot. Het schoonmaken houdt in dat u vervuiling als takken, bladderen en modder verwijdert. In de loop van de tijd slibt een dakgoot door dit soort vervuiling namelijk helemaal dicht. Naast het verwijderen van los vuil, is het dus ook belangrijk dat u de binnenkant van de dakgoot goed laat reinigen.

Kan ik zelf mijn dakgoot reinigen?

Dat kan zeker! Echter is het vaak verstandiger om een vakman uit Haarlem in te schakelen. U hoeft dan niet zelf een hoge ladder op te klimmen en schoonmaak materialen, zoals een hogedrukspuit, aan te schaffen.

Benieuwd naar de prijs voor het reinigen van uw dakgoten? Vraag geheel vrijblijvend een gratis offerte aan!

Wanneer en hoe vaak dakgoten reinigen?

Het is dus belangrijk om een dakgoot regelmatig te reinigen. Maar hoe vaak moet u dit doen? In principe wordt aangeraden om één keer per jaar goed schoon te maken.

Maar let op:

Woont u in een omgeving met veel bomen, struiken of vogels? Dan is het beter om de dakgoten twee keer per jaar te reinigen. U merkt dat het tijd is om de dakgoot te reinigen als het water niet meer goed doorstroomt of als regenwater over de dakgoot heen drupt.

dakgoot schoonmaken Haarlem

Belang van dakgoot reinigen

De meeste mensen weten niet hoe belangrijk dakgoten van hun huis in Haarlem zijn. Een goot heeft de functie om hemelwater weg te voeren naar de grond en dan naar de riolering. Hierdoor wordt uw gevel, deuren, kozijnen en de kelder beschermd tegen waterschade. Helaas valt er niet alleen regenwater uit de lucht. Bladeren van bomen, opgewaaid plastic en residu uit het regenwater verzamelen zich in de loop van tijd in uw dakgoot. Dakgoten kunnen daardoor verstopt raken. Door de goot tweemaal jaarlijks schoonmaken kunt u voorkomen dat deze verstopt raakt. Waarom zou u uw dakgoten regelmatig moeten schoonmaken?

  • Om lekkages en beschadigingen te voorkomen.
  • Om uw woning te beschermen tegen waterschade.
  • Om de levensduur te verlengen.

Wat te doen bij een verstopping?

Last van een verstopping? Dit is vaak de oorzaak van een lekkage, maar kan er ook nog voor zorgen dat de dakgoten los komen te zitten. Bij een verstopping verwijdert u eerst al het vuil uit de dakgoten. Gebruik daarna een tuinslang of zelfs een hoge drukspuit om de dakgoten goed schoon te spuiten.

Lukt het niet te achterhalen wat de oorzaak van de verstopping is?

Het kan zijn dat de verstopping in de regenpijp zit: deze moet u dan ontstoppen. Dit is een lastige klus, omdat de regenpijp lastig te bereiken is. Schakel daarom een specialist in voor het ontstoppen van uw regenpijp. Vakman nodig? Bel dan 085 500 9956.

Dakgoten schoonmaken kosten 2021

Wilt u de dakgoot laten schoonmaken en bent u benieuwd naar de prijs? De kosten voor het schoonmaken van dakgoten liggen rond de €59,-. Hierbij gaat het om kosten voor het schoonmaken van dakgoten van 12 meter lang. Is de dakgoot die u wilt laten schoonmaken langer? Dan verhoogt de prijs met €4,25 per meter.

Dus stel: u wilt een dakgoot van 16 meter laten schoonmaken. Dit kost dan ongeveer €76,-. De prijs voor het schoonmaken van de dakgoot is inclusief btw en geldt bij het afsluiten van een abonnement. Dit houdt in dat de vakman uit Haarlem jaarlijks terugkeert om uw dakgoten schoon te maken. Wilt u geen abonnement en bent u nieuwsgierig naar de kosten voor het schoonmaken van dakgoten? Vraag dan snel een gratis offerte aan.

Wat kost dakgoten schoonmaken?

Dienst Gemiddelde prijs *
tot 12 meter
Meerprijs per meter
(voor boven de 12m)
Dakgoten schoonmaken €59,- €4,25

* Prijzen zijn inclusief btw en gelden bij afname van een abonnement. Vraag voor een exacte prijs gratis offertes aan.

Dakgoot vervangen Haarlem

Wanneer is een dakgoot reparatie geen optie meer en is het tijd om de dakgoten volledig te vernieuwen? Laat uw dakgoot vervangen als u één of meerdere van de volgende symptomen opmerkt:

  • Scheuren en barsten
  • Opengescheurde naden
  • uitgedroogde dakgoten

Als u een nieuwe dakgoot laat plaatsen, dan heeft u de keuze uit verschillende materialen. Bovendien kunt u kiezen voor een andere montagetechniek. Bijvoorbeeld als u de nieuwe dakgoot liever in een houten bak laat plaatsen dan met behulp van dakgootbeugels. Laat een dakgoot altijd vernieuwen door een vakman, zodat u zeker weet dat het hemelwater goed wegloopt. Start nu de offerteaanvraag.

Dakgoten plaatsen

Laat u nieuwe dakgoten plaatsen? Dan begint de vakman met het verwijderen van de oude goten. Dit doet hij natuurlijk voorzichtig, zodat hij de gevel niet beschadigt. De volgende stap is het bepalen van de positie van de dakgoten. Voordat hij de goot plaatst moet hij zeker weten dat het afschot precies goed is, anders loopt het water te snel of juist te langzaam weg.

Een dakgoot heeft een gemiddeld afschot van 2,5 tot 3 millimeter per meter.

De vakman trekt een touw, zodat hij precies kan zien waar hij de nieuwe dakgoot moet plaatsen. Als dit duidelijk is dan gaat hij verder met het plaatsen van de nieuwe dakgoot.

dakgoot vervangen in Haarlem

Dakgoot vervangen kosten 2021

Wat kost het vernieuwen dan de dakgoten? Dat is volledig afhankelijk van het materiaal dat u kiest. De meest voordelige optie is een kunststof goot. Het vernieuwen van de dakgoten kost dan gemiddeld €30,- per meter, exclusief montage. Inclusief montage zit u op een prijs van ongeveer €90,-. Wilt u een pvc-dakgoot van 6 meter? Houd dan rekening met een totaalprijs van ongeveer €540,-.

Liever een zinken of aluminium goot? Dan betaalt u gemiddeld €40,- per m². Het vernieuwen van dakgoten inclusief montage kost in dat geval ongeveer €100,-.

Laat u uw dakgoten vernieuwen en kiest u voor koper? Dan betaalt u, inclusief montage, ongeveer €120,- per meter. Wilt u ook nieuwe dakgoten plaatsen? Start dan snel uw offerteaanvraag!

Wat kosten nieuwe dakgoten?

Dakgoot materiaal Gemiddelde prijs per meter
(exclusief montage) *
Gemiddelde prijs per meter
(inclusief demontage oude dakgoot & montage nieuwe goot) *
Kunststof / PVC €30,- Vanaf €90,-
Zink €40,- Vanaf €100,-
Aluminium €40,- Vanaf €100,-
Koper €55,- Vanaf €120,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Vraag dus gratis een offerte aan en ontdek de exacte kosten.

Benieuwd naar de prijzen van kunststof dakgoten?

Start direct uw gratis offerteaanvraag en profiteer van hoge kwaliteit!

Start nu de offerteaanvraag

Dakgoot onderhoud

Het is belangrijk om uw dakgoten bladvrij te houden, om zo blokkades en verstoppingen te voorkomen. Zelf uw dakgoot schoonmaken is een optie, als u het aandurft zelf op een hoge ladder te klimmen. Ook is het belangrijk dat u de juiste materialen in huis hebt. Houd er wel rekening mee dat u langer bezig bent met het onderhoud dan een vakman. Bovendien is absoluut geen makkelijk of schoon klusje. Het beste kunt u een ervaren vakman inschakelen. Vraag een gratis offerte aan voor een exacte prijs.

Onderhoudscontract

Het periodiek schoonmaken van uw dakgoot en regenpijp heeft veel voordelen. Hoewel deze klus relatief eenvoudig klinkt, beschikt niet iedereen over de juiste middelen om zelf aan de slag te gaan. In dat geval is een onderhoudscontract een goede optie. Hierbij komt er eens per jaar een vakman bij u langs in Haarlem om de dakgoten goed te reinigen en te controleren op beschadigingen.

Materialen

Bij de aankoop van nieuwe dakgoten heeft u de keuze uit verschillende materialen. Een kunststof dakgoot is tegenwoordig erg populair, maar daarnaast is het ook een optie om een koperen of aluminium dakgoot te plaatsen.

Hieronder leest u meer over de voor- en nadelen van de verschillende materialen. Ook leest u meer over de prijs per meter voor zinken dakgoten én leest u hoe hoog de prijzen voor kunststof dakgoten liggen.

Direct weten wat een nieuwe dakgoot u kost? Start da nu uw offerteaanvraag.

Zink

Een zinken dakgoot komt in Haarlem heel veel voor. Niet gek dat een zinken goot de populairste keuze blijft: ze hebben namelijk een hele goede prijs-kwaliteitsverhouding. Ze zijn goed bestand tegen weersomstandigheden en door het sterke materiaal houdt de dakgoot zich heel goed bij noodweer. Een ander groot voordeel van zink is dat deze, met behulp van solderen, eenvoudig te repareren is.

Wat kost een zinken dakgoot per meter?

De prijs voor een zinken dakgoot ligt rond de €40,- per meter. Voor zinken dakgoten inclusief montage ligt de prijs per meter rond de €100,-.

Kunststof

Ook kunststof dakgoten worden steeds populairder. Dat heeft vooral te maken met de lage aanschafprijs. Een pvc dakgoot is daarnaast verkrijgbaar in tal van verschillende kleuren. Het is zelfs mogelijk om dakgoten van pvc met een speciale houtlook te plaatsen.

Een mogelijk nadeel is dat de kunststof dakgoot qua stijl niet goed past bij klassiekere woningen. Dit is wel op te lossen met bijvoorbeeld dakgootbekleding. Overweegt u kunststoffen of dakgoten van polyester te plaatsen? Voor kunststof dakgoten liggen de prijzen rond de €30,- per meter. Inclusief montage liggen de prijzen voor kunststof dakgoten rond de € 90,- per meter.

aluminium dakgoten

Aluminium

Een alternatief zijn aluminium dakgoten. Aluminium dakgoten zijn heel licht en tegelijkertijd enorm sterk. Aluminium is goed bestand tegen corrosie en: zijn naadloos te plaatsen. Doordat er geen naden in de dakgoot zitten, is de kans op lekkages heel erg klein. Dit maakt onderhoud een stuk voordeliger!

De prijs voor een aluminium dakgoot start rond de €40,- per meter. Inclusief montage betaalt u voor de dakgoten gemiddeld €100,- per meter.

Koper

Een andere keuze is koper. Een koperen dakgoot is een prima keuze, omdat deze enorm duurzaam zijn. Een koperen dakgoot krijgt na verloop van tijd een groene kleur: veel mensen vinden dit nóg mooier dan het originele koper. Het past daarom ook goed bij authentieke huizen.

De prijs van een koperen dakgoot ligt relatief hoog, namelijk rond de €55,- per meter. De prijs voor het vervangen van de dakgoot ligt rond de €120,- per meter, inclusief montage.

Zinken dakgoot plaatsen tegen de laagste prijs?

Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van de scherpste prijzen!

Gratis offerte

dakgoot Haarlem

Soorten dakgoten

Bij de aanschaf van nieuwe dakgoten heeft u de keuze uit verschillende soorten. Bij een hellend dak kunt u onder andere kiezen tussen mastgoten en bakgoten: het grootste verschil is de uitstraling. Daarnaast zijn er nog andere dakgoten geschikt voor verschillende situaties, zoals de zakgoot. Deze moet u gebruiken op een plek waar twee hellende daken samenkomen.

Hieronder leest u meer over de verschillende soorten dakgoten. Weet u al van welk materiaal u een nieuwe dakgoot wilt laten plaatsen? Vraag dan gelijk een gratis offerte aan!

Mastgoten

De mastgoot is één van de meest bekende soorten goten. Deze is te herkennen aan de halfronde vorm. Veel specialisten raden een mastgoot van PVC af, omdat deze op den duur te veel vervormt. Voor een mastgoot gebruikt men daarom voornamelijk duurzame materialen, zoals aluminium. Een voordeel is dat u deze dakgoten uit één stuk kunt laten plaatsen.

Bakgoten

Een andere optie bij het vervangen van dakgoten is het plaatsen van een bakgoot. De functie van een bakgoot is hetzelfde als die van een mastgoot, maar de vorm is anders. Een bakgoot heeft namelijk rechte hoeken. Door de vorm is een bakgoot van PVC steviger dan een mastgoot. Bakgoten worden in Haarlem voornamelijk met zink geplaatst.

Kilgoot

Heeft u een dak waarbij twee verschillende dakvlakken naar binnen lopen? Dan heeft u een kilgoot nodig. Deze plaatst u op het punt waar de twee dakvlakken samenkomen. Een kilgoot moet van goede kwaliteit zijn, omdat deze meer water afvoert dan gewone dakgoten. Het beschermt uw huis dus tegen lekkages.

Zakgoot

Bij rijtjeshuizen komt het ook voor dat beide huizen een hellend dak hebben. Als deze onderaan samenkomen, dan moeten de dakgoten van goede kwaliteit zijn: deze vangen natuurlijk het water op van meerdere huizen, in plaats van één. Hiervoor gebruikt u de zakgoot. Het is heel belangrijk dat de zakgoot perfect aansluit op de daken, schakel daarom een vakman in.

dakgootbescherming

Dakgootbescherming

Woont u midden in het bos? Of staan er veel bomen rond uw woning in Haarlem? Dan is een jaarlijkse reinigingsbeurt niet altijd voldoende. Bladeren, eikeltjes en andere vormen van vervuiling vinden snel hun weg naar uw goten. Met behulp van dakgootbescherming voorkomt u een blokkade.

Hoe werkt dakgootbescherming?

De bescherming bestaat uit een metalen raster dat u in de goot plaatst. Regenwater loopt gewoon naar binnen, maar bladeren en andere vervuiling blijft boven op het rooster liggen. Dit maakt het schoonmaken van de goten een stuk gemakkelijker en sneller. Ook ontstaat er geen verstopping, waardoor de goot zijn goede kwaliteit blijft houden. Bescherming voor uw dakgoot is al verkrijgbaar vanaf €40,- per meter, inclusief btw en montage.

Regenpijpen

Naast de dakgoot vormt ook de regenpijp een erg belangrijk onderdeel van de hemelwaterafvoer. De goot voert het regenwater af, waarna het water via de hemelwaterafvoer de grond in loopt. Het is dus ook erg belangrijk om de regenpijpen goed te onderhouden, te reinigen en te vervangen als deze z’n beste tijd gehad hebben. Bij de aanschaf van een nieuwe pijp heeft u de keuze uit verschillende materialen. De meeste mensen in Haarlem kiezen voor hetzelfde materiaal als bij hun dakgoten. U hebt de keuze uit onder andere kunststof aluminium en koper. Als u niet weet welk materiaal de beste keuze is, laat u dan persoonlijk informeren en adviseren door een vakman uit Haarlem.

Regenpijp ontstoppen

Het ontstoppen van regenpijpen is een ingewikkelde klus, omdat deze lastig te bereiken is. Kunt u dit zelf proberen? Ja: u heeft hiervoor een lange stok of ontstoppingsveer nodig. Hiermee probeert u vervolgens de blokkade door te prikken.

In veel gevallen is dit helaas niet voldoende en is het aan te raden om een dakgootspecialist in te schakelen. Zij maken gebruik van een hogedrukreiniger om de regenpijp goed door te spoelen. Bel 085 500 9956 als u wilt dat er direct een specialist langskomt om uw regenpijp te ontstoppen. Voorkomen is echter nog altijd beter dan genezen, dus laat u uw regenpijp daarom met behulp van een boldraadrooster beschermen.

Keurmerken

Als je zeker wilt zijn van de hoogste kwaliteit, is het verstandig om te letten op twee belangrijke keurmerken: het KOMO-keurmerk en Techniek Nederland.

  • Techniek Nederland is een brancheorganisatie voor onder andere dakgootspecialisten. Als een vakman is aangesloten bij deze branchevereniging, dan kunt u ervan uit gaan dat deze voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Ook blijven deze specialisten zich ontwikkelen in de nieuwste technieken.
  • Het KOMO-keurmerk is van toepassing op de dakgoot zelf. Een product krijgt het KOMO-keurmerk als deze voldoet aan de eisen van onafhankelijke deskundigen. Meer weten over het KOMO-keurmerk? Lees dan verder op komo.nl.

dakgootspecialist Haarlem

Dakgoot vervangen, reinigen of onderhoud nodig? Vraag een gratis offerte aan!

Dakgoten zijn een cruciaal onderdeel van de hemelwaterafvoer. Is deze verouderd of beschadigd? Voorkom dan lekkages en waterschade en laat de dakgoot snel herstellen of vervangen. Wilt u uw dakgoot vervangen en bent u benieuwd naar de kosten? Of overweegt u nieuwe kunststof of koperen dakgoten en wilt u meer weten over de prijzen?

Vraag een gratis offerte aan!

U krijgt zo snel mogelijk een prijsopgave van een dakgootspecialist in uw regio: zonder verplichting, dus u zit nergens aan vast! Heeft u schade en wilt u de dakgoot direct laten repareren? Bel dan 085 500 9956 en kom in contact met een specialist bij u in de buurt.

Gratis offerte ontvangen

Onze dienstverlening

Naast een gratis offerte van een dakgootspecialist uit uw regio, kunt u bij ons ook een gratis offerte aanvragen voor: