Dakgoten Purmerend

Bel direct voor reparatie, schoonmaken of vervangen. Wij zijn 24/7 bereikbaar!

Bel 085 500 9956

Wij werken in uw regio samen met:

logo partner

Dakgoten Purmerend

Wist u dat uw dakgoten in Purmerend een heel belangrijk onderdeel zijn van uw dak? Van groot belang dat de dakgoot goed werkt. Om zeker te zijn van de beste kwaliteit, is het aan te raden een dakgootspecialist in te schakelen voor het repareren, vervangen of reinigen van uw dakgoot.

Op deze pagina leest u meer over het repareren, schoonmaken en vernieuwen van dakgoten. U krijgt een indicatie van de dakgoten prijzen en leest u hoe dakgoten het beste onderhouden kunnen worden. Ook leest u wat u moet doen bij een dakgootlekkage en hoe u met spoed een dakgootspecialist inschakelt.

Op zoek naar een dakgootspecialist in Purmerend? Start dan direct uw offerteaanvraag!

dakgoten Purmerend

Met spoed dakgootspecialist nodig?

Bent u met spoed op zoek naar een dakgootspecialist uit Purmerend? Bel naar 085 500 9956 en kom direct in contact met een specialist bij u in de buurt. Hij komt dan zo snel mogelijk naar u toe om uw probleem te verhelpen.

Wanneer heb ik met spoed een dakgootspecialist nodig?

Bijvoorbeeld bij een grote lekkage: dit zorgt vaak voor veel waterschade ín huis, dus het is belangrijk dat u de dakgoot zo snel mogelijk laat repareren. Een ander moment waarbij de 24uur service goed van pas komt, is als uw dakgoot tijdens een storm is losgekomen en uw gevel mogelijk beschadigd.

Bel 085 500 9956

Dakgoot reparatie Purmerend

Bij schade aan uw dakgoten is het belangrijk deze zo snel mogelijk te laten repareren. Waarom? Omdat een lekkende goot ook schade in huis kan veroorzaken. Voorkom dat de kosten te hoog oplopen en laat een dakgoot reparatie uitvoeren.

Hoe gaat een specialist mijn dakgoot herstellen?

Dat is volledig afhankelijk van het materiaal en de soort beschadiging. Een zinken dakgoot is door middel van solderen bijvoorbeeld heel eenvoudig te repareren. Het herstellen van een kunststof dakgoot is echter een stuk lastiger. Een kunststof dakgoot herstellen wordt over het algemeen gedaan met behulp van een reparatiepasta. Soms is een dakgoot repareren duurder dan een nieuwe dakgoot plaatsen. In dat geval raadt de specialist u aan de dakgoten volledig te vernieuwen.

Dakgoot reparatie nodig? Start direct de offerteaanvraag!

Mijn dakgoot lekt, wat nu?

Een lekkende goot is zeer vervelend, zeker omdat een voortdurende lekkage kan leiden tot vochtproblemen als houtrot, schimmels en vochtplekken. Deze moet daarom zo spoedig mogelijk hersteld worden. Dit kunt u eerst zelf proberen door de goten te ontstoppen, of door de scheurtjes in de goot te dichten met een speciaal folie. Lekt de dakgoot hierna nog steeds? Stel u dan in verbinding met een erkend vakman uit Purmerend. De vakman controleert alle dakgoten uit één stuk en zal de beschadigingen snel repareren. Als het noodzakelijk is om de goten te vervangen, dan zal de professional uit Purmerend u hier verder over informeren.

dakgoot repareren Purmerend

Dakgoten repareren kosten

U wilt uw dakgoot laten herstellen: wat kost dit? Voor het repareren van een kunststof dakgoot moet u rekening houden met kosten rond de €100,-. Het herstellen van een zinken dakgoot in beugels kost gemiddeld €150,-.

Ligt uw zinken dakgoot in een houten bak? Uw dakgoot repareren gaat dan gemiddeld €180,- kosten.

Deze prijzen zijn een indicatie, gebaseerd op het herstellen van een dakgoot van 3 meter. Gaat het om het herstellen van een langere dakgoot? Vraag dan een gratis offerte aan voor een indicatie van de kosten.

Wat kost het repareren van een dakgoot?

Omschrijving Gemiddelde prijzen*
Reparatie kunststof dakgoot (in beugels) €100,-
Reparatie zinken dakgoot (in beugels) €150,-
Reparatie zinken dakgoot (in houten bak) €180,-

* Prijzen zijn inclusief btw en materiaal en van toepassing op een dakgootlengte van 3m. Vraag voor een exacte prijs gratis offertes aan.

Met spoed op zoek naar een dakgootspecialist voor een dakgoot reparatie?

Bel en kom direct in contact met een vakman bij u in de buurt!

Bel 085 500 9956

Dakgoot schoonmaken Purmerend

Verleng de levensduur en de kwaliteit van uw dakgoten met goed onderhoud. Het grootste onderhoud bestaat uit de dakgoot reinigen. Met het reinigen van de dakgoot voorkomt u een verstopping. Dit is belangrijk, omdat verstoppingen lekkages veroorzaken: en die wilt u absoluut voorkomen.

Kan ik zelf mijn dakgoot reinigen?

Als u beschikt over een ladder die hoog genoeg is, dan is dit mogelijk. Toch is een dakgoot reinigen geen makkelijke of fijne klus. Het werken op hoogte brengt een groot risico met zich mee en het verwijderen van vuil kost flink wat inspanning. Gelukkig laat u de dakgoot al schoonmaken voor een lage prijs. Benieuwd naar de prijs voor het reinigen van uw dakgoten? Vraag geheel vrijblijvend een gratis offerte aan!

Wanneer en hoe vaak dakgoten reinigen?

Dakgootspecialisten uit Purmerend raden aan om uw dakgoten in ieder geval 1 keer per jaar goed schoon te maken. In sommige gevallen is het aan te raden om de dakgoot 2 keer per jaar te reinigen, bijvoorbeeld als u in een omgeving woont met veel bomen of vogels. De kans op vervuiling is dan een stuk groter dan bij een gemiddelde woning.

Als u een onderhoudscontract of abonnement afsluit, neemt de vakman zelf contact met u op als het weer tijd is om de goten te reinigen.

dakgoot schoonmaken Purmerend

Belang van dakgoot reinigen

Dakgoten verstopt? Dit is voor elke woningeigenaar in Purmerend enorm vervelend. Wanneer u het probleem niet direct aanpakt, verergeren de problemen in korte tijd. Een kleine beschadiging wordt steeds groter. Uiteindelijk is de beschadiging niet meer te repareren, maar zal de specialist uit Purmerend de hele goot moeten vervangen. Daarnaast leidt een kleine slijtage tot vervelende lekkages en lelijke vochtplekken. Het is dan ook belangrijk uw dakgoten periodiek te laten schoonmaken. De vakmannen uit Purmerend zorgen ervoor dat uw verstopping snel voorbij is. Vraagt u zich nog steeds af wat het belang van een schone goot is?

  • Een schone goot voorkomt grote beschadigingen en hogere kosten.
  • Schoonmaken verlengt de levensduur.
  • Met het reinigen van de dakgoot voorkomt u waterschade.

Wat te doen bij een verstopping?

Vermoedt u een verstopping in de dakgoot? Dit merkt u bijvoorbeeld als het regenwater over de rand van de dakgoot heen naar beneden drupt. Dit betekent dat het regenwater door een blokkade niet wegstroomt. Wat is dan de beste oplossing?

Bel 085 500 9956 voor contact met een vakman bij u in de buurt!

Wilt u het eerst zelf proberen? Gebruik dan een ladder en probeer eerst de oorzaak te achterhalen. Schep dan al het losse vuil uit de dakgoot en controleer met een tuinslang of het water daarna wel wegloopt. Is dit niet het geval dan is de kans groot dat u de regenpijp moet ontstoppen. Neem hiervoor contact op met een vakman.

Dakgoten schoonmaken kosten 2021

Een dakgoot laten schoonmaken kan al vanaf een scherpe prijs. De kosten voor het schoonmaken van dakgoten ligt rond de €59,-. Deze prijs voor het schoonmaken van de dakgoot ligt vast, en is gebaseerd op een dakgoot van maximaal 12 meter lang.

Ik wil dakgoten van 20 meter schoonmaken, wat gaat dat kosten?

Boven de 12 meter betaalt u voor elke extra meter een prijs van €4,25. Voor een dakgoot van 20 meter lang betaalt u gemiddeld €93,-. Houd er wel rekening mee dat de kosten voor het schoonmaken van de dakgoten varieert. Zeker weten welke prijzen u betaalt voor het reinigen van uw dakgoten? Start dan direct uw offerteaanvraag!

Wat kost dakgoten schoonmaken?

Dienst Gemiddelde prijs *
tot 12 meter
Meerprijs per meter
(voor boven de 12m)
Dakgoten schoonmaken €59,- €4,25

* Prijzen zijn inclusief btw en gelden bij afname van een abonnement. Vraag voor een exacte prijs gratis offertes aan.

Dakgoot vervangen Purmerend

Soms is de schade aan uw bestaande dakgoten zo groot, dat het goedkoper is de dakgoten te vernieuwen dan te repareren. Kiest u ervoor de dakgoten te vernieuwen, dan heeft u de keuze uit diverse materialen: zink is populair, maar ook dakgoten van pvc, koper of aluminium zijn een optie.

Wilt u besparen door de dakgoten zelf te plaatsen? Dit is een optie, maar het is verstandiger om de dakgoot door een vakman te laten plaatsen. Alleen dan weet u zeker dat u profiteert van de hoogste kwaliteit en de langste levensduur. Bovendien krijgt u een garantie op het geleverde werk die u niet heeft als u zelf de dakgoot gaat plaatsen.

Hieronder leest u meer over het vernieuwen van dakgoten en hoe dit in z’n werk gaat of start direct de offerteaanvraag.

Dakgoten plaatsen

Kiest u ervoor de dakgoten te laten plaatsen? Goede keuze! De vakman vernieuwt uw dakgoten door middel van 3 belangrijke stappen:

  • Stap 1: eerst verwijdert de dakgootspecialist alle oude dakgoten. Dit klinkt eenvoudig, maar is het niet. Hij wil de gevel niet beschadigen, en verwijdert daarom zorgvuldig de goot én de beugels.
  • Stap 2: daarna meet hij waar hij de nieuwe dakgoot gaat plaatsen. Hij zorgt ervoor dat de nieuwe dakgoot een afschot heeft van 2,5 tot 3 millimeter.
  • Stap 3: tot slot gaat hij de dakgoot plaatsen. Hij monteert eerst de nieuwe dakgootbeugels en hangt daar dan de dakgoten in.

dakgoot vervangen in Purmerend

Dakgoot vervangen kosten 2021

Wilt u uw dakgoot vervangen en bent u benieuwd naar de prijs? In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de kosten voor het vervangen van de dakgoot. De kosten voor het vernieuwen van dakgoten zijn heel afhankelijk van het gekozen materiaal. Het vernieuwen van pvc-dakgoten kost gemiddeld €30,- per meter. Voor het plaatsen van een aluminium dakgoot liggen de kosten rond de €40,- en een koperen goot kost ongeveer €55,-.

Wat kost een zinken dakgoot per meter?

Voor een zinken dakgoot ligt de prijs rond de €40,- per meter. Let op: de genoemde prijzen zijn exclusief montage. Tegen een meerprijs laat u de oude dakgoten verwijderen en de nieuwe dakgoot plaatsen door een ervaren dakgootspecialist uit Purmerend.

Wat kosten nieuwe dakgoten?

Dakgoot materiaal Gemiddelde prijs per meter
(exclusief montage) *
Gemiddelde prijs per meter
(inclusief demontage oude dakgoot & montage nieuwe goot) *
Kunststof / PVC €30,- Vanaf €90,-
Zink €40,- Vanaf €100,-
Aluminium €40,- Vanaf €100,-
Koper €55,- Vanaf €120,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Vraag dus gratis een offerte aan en ontdek de exacte kosten.

Geïnteresseerd in kunststof dakgoten? Vraag naar de prijzen!

Vraag een gratis offerte aan en vind een vakman bij u in de buurt!

Start nu de offerteaanvraag

Dakgoot onderhoud

Na het vernieuwen van de dakgoten, is het belangrijk om deze structureel te onderhouden. Hiermee verlengt u de levensduur en houdt u de kwaliteit in stand. Doe dit alleen zelf als u het vertrouwd op een hoge ladder te staan. Houd er wel rekening mee dat het schoonmaken geen fijn klusje is: het vraagt flink wat inspanning en bovendien komen er vervelende luchtjes vrij. Het beste schakelt u hiervoor een specialist in dakgoten uit Purmerend in.

Onderhoudscontract

Voor uw dakgoten en hemelwaterafvoer is het enorm belangrijk om ze geregeld te reinigen. Het schoonmaken neemt alleen wel wat tijd en energie in beslag. Vertrouwt u zichzelf niet op een ladder of heeft u geen tijd? Dan is het afsluiten van een onderhoudscontract een erg goed idee! Eén van de specialisten in Purmerend komt jaarlijks bij u langs om de goten en pijpen te reinigen. Indien nodig zullen zij deze ook direct repareren!

Materialen

Gaat u de dakgoten vernieuwen? Er is een ruim aanbod aan materialen: zo kiest u gemakkelijk iets dat bij de stijl van uw woning past. Zink is een traditioneel materiaal dat bij ieder huis past: klassiek of modern. Met een kunststof dakgoot heeft u de keuze uit verschillende kleuren en designs en met aluminium of koper creëert u juist een hele robuuste, industriële look.

Hieronder leest u meer over de verschillende materialen. Direct weten wat een nieuwe dakgoot u kost? Start dan nu uw offerteaanvraag.

Zink

Zink heeft een hele authentieke uitstraling, geschikt voor ieder type woning. Het geeft een huis meerwaarde en gaat gemiddeld 25 jaar mee. Combineer uw zinken dakgoten met zinken regenpijpen voor een samenhangend geheel. Er is keuze uit verschillende soorten dakgoten en een zinken goot is volledig op maat te maken: of u nu dakgoten van 3,6 of 12 meter nodig hebt: een dakgoot van zink is een goede keuze.

Zinken dakgoten hebben een gemiddelde prijs van €40,- per meter. Laat u de dakgoten plaatsen door een vakman, dan ligt de totale prijs van een zinken dakgoot rond de €100,- per meter.

Kunststof

Een kunststof dakgoot is populair vanwege de scherpe prijs. Bovendien is een kunststof dakgoot verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren. Dit maakt het mogelijk de dakgoten af te stemmen met de kozijnen, bijvoorbeeld. Het is zelfs een optie om dakgoten van polyester met een houtlook te plaatsen. Zo lijkt het net alsof u een houten dakgoot heeft.

Voor kunststof dakgoten liggen de prijzen rond de €30,- per meter. Inclusief montage liggen de prijzen voor kunststof dakgoten rond de €90,- per meter. Wilt u een pvc-dakgoot van 6 meter plaatsen? De totaalprijs ligt dan rond de €540,-.

aluminium dakgoten

Aluminium

Voor een unieke uitstraling zijn aluminium dakgoten een uitstekende keuze. Aluminium heeft een beschermende coating, waardoor het niet wordt aangetast door neerslag. Bovendien is het materiaal heel licht en toch heel sterk: hierdoor zijn aluminium dakgoten een hele goede keuze voor grote dakoppervlakken.

De prijzen voor aluminium dakgoten liggen rond de €40,- per meter. Inclusief montage betaalt u gemiddeld €100,- per meter.

Koper

Een andere mogelijkheid is een koperen dakgoot. Deze hebben een hele luxe en unieke uitstraling. Een koperen dakgoot krijgt na verloop van tijd een groene kleur. Veel mensen vinden deze groene kleur nog mooier dan nieuw koper. Bovendien gaan koperen dakgoten 80 tot wel 100 jaar mee! Een nadeel van een koperen dakgoot is de hogere prijs.

Een koperen dakgoot kost gemiddeld al snel €55,- per meter. Voor een koperen dakgoot inclusief montage betaalt u gemiddeld €120,- per meter.

Besparen op de prijs van een zinken dakgoot? Vraag een gratis offerte aan!

Start direct uw offerteaanvraag en profiteer van een scherpe prijs.

Gratis offerte

dakgoot Purmerend

Soorten dakgoten

Bij het vernieuwen van dakgoten heeft u de keuze uit verschillende dakgoten. Denk bijvoorbeeld aan standaard mastgoten of robuuste bakgoten. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten dakgoten voor bijzondere situaties: bijvoorbeeld de zakgoot, die gebruikt wordt voor de regenwaterafvoer van twee verschillende daken. In Purmerend komen deze soorten dakgoten het meest voor:

Mastgoten

De mastgoot is in Purmerend erg bekend. Een mastgoot heeft een halfronde vorm, waarmee dit een subtiele dakgoot is Deze goot is verkrijgbaar in vele verschillende materialen, zoals zink, aluminium en koper. Ook is het mogelijk deze dakgoten uit één stuk te plaatsen om de kans op lekkages te verkleinen. Afhankelijk van de afmetingen kunt u een mastgoot gebruiken bij zowel kleine als grote dakoppervlakken.

Bakgoten

De bakgoot heeft een strakkere vorm dan de mastgoot. Een bakgoot lijkt van voren namelijk op een vierkant. Of de bakgoot een goede keuze is, is voornamelijk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Vanwege de vorm heeft een bakgoot wel meer draagkracht dan een mastgoot. Dit merkt u vooral wanneer u kiest voor kunststof of PVC. Heeft u een groot dakoppervlak en wilt u graag een goot van PVC? Dan is een bakgoot zeker de beste keuze.

Kilgoot

Een kilgoot hangt niet onder het dak, maar op het dak. Dit is een speciale dakgoot om het regenwater van twee verschillende dakvlakken op te vangen. De kilgoot voert het water af naar de echte dakgoot en voorkomt zo lekkages in het dak.

Dit wordt alleen gebruikt als er twee verschillende, naar binnen vallende dakvlakken zijn.

Zakgoot

Soms staan twee huizen zo dicht op elkaar dat ze samen één dakgoot delen. Bijvoorbeeld bij rijtjeswoningen, waarbij elk huis z’n eigen schuine dak heeft. Hiervoor gebruikt men een zakgoot. Een zakgoot is sterker, iets groter en hoger dan een standaard bakgoot. Dat moet ook, want zakgoten voeren nu eenmaal twee keer zoveel water af als standaard dakgoten.

dakgootbescherming

Dakgootbescherming

Om de dakgoten zoveel mogelijk bladvrij te houden, kunt u dakgootbescherming laten installeren. Dit is relatief goedkoop: de prijs ligt gemiddeld rond de €20,- voor 3 meter. Het is een soort raster, dat wel regenwater doorlaat maar geen vervuiling. Zo blijft de goot te allen tijde vrij van blokkades, waardoor het water gemakkelijk wegloopt. Een ander belangrijk voordeel, is dat het schoonmaken van de dakgoten een stuk gemakkelijker is! Alle vervuiling veegt u namelijk zo opzij. Het is geschikt voor elke goot van ieder formaat en is onderhoudsvrij.

De bescherming laat u al plaatsen vanaf €40,- per meter, inclusief btw en montage.

Regenpijpen

Een regenpijp kan gemakkelijk verstopt raken, wanneer u het reinigen van het hemelwaterafvoer niet bijhoudt. Met name bladeren zorgen ervoor dat regenpijpen verstopt raken. Een verstopping is eventueel zelf te verhelpen met behulp van een hoge drukspuit, of een lange stok waarmee het verstopte gedeelte doorprikt kan worden. Eventueel is het ook een optie om vanaf de onderzijde de verstopping te bereiken en te verwijderen. Wilt u voorkomen dat de regenpijp verstopt raakt? Overweeg dan om een bladvanger te installeren. Deze zal grote bladeren en vuil tegenhouden, waardoor dit niet in de regenpijp terecht komt. Zorg er wel voor dat u de vanger regelmatig schoonmaakt.

Regenpijp ontstoppen

Het ontstoppen van de regenpijp is een ingewikkelde klus, omdat deze lastig te bereiken is. Heeft u een verstopping in de regenpijp? Probeer dan eens of u de verstopping met behulp van een lange stok los kan duwen. Dit moet van bovenaf, dus het is belangrijk dat u ook een ladder heeft die hoog genoeg is.

Lukt het u niet?

Geen zorgen: een dakgootspecialist beschikt over alle benodigde materialen en verhelpt de verstopping in uw regenpijp in een handomdraai door de regenpijp te reinigen.

Keurmerken

Dakgootexpert uit Purmerend gezocht? Hoe weet u zeker of de vakman goede kwaliteit aflevert? Er zijn verschillende keurmerken die een indruk geven van de geleverde kwaliteit.

  • Techniek Nederland is een brancheorganisatie waarbij veel dakspecialisten zijn aangesloten. Dit kan alleen als zij voldoen aan verschillende eisen op het gebied van kwaliteit, opleiding en klantvriendelijkheid. Zij worden door onafhankelijke experts getoetst.
  • Het KOMO-keurmerk geeft aan of een product voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Werkt uw dakgootspecialist met producten met dit keurmerk, dan weet u zeker dat u profiteert van de hoogste kwaliteit. Meer weten? Lees verder op komo.nl.

dakgootspecialist Purmerend

Dakgoot vervangen, reinigen of onderhoud nodig? Vraag een gratis offerte aan!

Wilt u uw dakgoten vervangen en wilt u meer weten over de prijzen? Of is het tijd om de dakgoten te repareren en zoekt u een ervaren specialist in Purmerend? Een vakman plaatst uw nieuwe dakgoten in een handomdraai én is ook in te schakelen voor onderhoud: laat uw dakgoten reinigen of ontstoppen door een vakman bij u in de buurt.

Meer informatie over de dakgoten prijzen?

Vraag eenvoudig een gratis offerte aan of bel 085 500 9956! U ontvangt dan zo snel mogelijk een prijsopgave van een specialist bij u in de buurt: gratis én zonder verdere verplichtingen. U zit dus nergens aan vast! Benieuwd wat het vernieuwen van de dakgoten gaat kosten? Start direct uw offerteaanvraag!

Gratis offerte ontvangen

Onze dienstverlening

Naast een gratis offerte van een dakgootspecialist uit uw regio, kunt u bij ons ook een gratis offerte aanvragen voor: