Zo maakt u een regenpijp effectief schoon

Wanneer uw regenpijp verstopt is, kan dit vervelende situaties opleveren. Doordat het vocht niet goed wegloopt, kan het overtollig vocht in de hemelwaterafvoer uw huis binnensluipen. Merkt u dan ook dat uw regenpijp verstopt is, dan is het zaak deze direct schoon te maken. Zo voorkomt u dure reparaties en lekkages.

Start gratis offerteaanvraag!

Cor van Meer legt u in een stappenplan uit hoe u uw regenpijp snel en effectief reinigt.

Cor van Meer regenpijp schoonmaken

Zelf uw regenpijp schoonmaken met het stappenplan van Cor Van Meer!

Is uw regenpijp nog steeds verstopt? Schakel dan nu de hulp in van Cor Van Meer, vraag nu een offerte aan!

Stap 1: dakgoot schoonmaken

De schoonmaak van een regenpijp begint bij de dakgoot. Zorg ervoor dat deze geheel ontdaan wordt van bladeren en andere vuilheden. Hierna dient u de bladeren uit het gat in de dakgoot waarop uw regenpijp zit aangesloten te ontdoen van viezigheden.

Stap 2: emmer water

Heeft u dit gedaan? Giet dan een emmer water in de dakgoot en controleer of de verstopping over is. Blijft het water in de goot, dan zult u verder in de regenpijp op zoek moeten gaan naar bladeren.

Stap 3: lange stok-methode

In veel gevallen blijven er bladeren tot ver in de regenpijp zitten. Met de hand zijn deze objecten niet gemakkelijk uit de pijp te verwijderen. Hiervoor kunt u de zogenaamde lange stok-methode toepassen. Zoek naar een langwerpig voorwerp dat in de buis past, zoals een stok of een ontstoppingsveer. Ga net zover in de regenpijp tot u de verstopping voelt. Probeer hier doorheen te prikken en haal de viezigheden uit de regenpijp.

Alternatieve methoden

Als u merkt dat de regenpijp verstopt blijft, zijn er nog enkele opties om te proberen. Indien u een hoge drukspuit heeft, is het handig deze in te zetten in de strijd tegen de verstoppingen. Probeer van bovenaf naar beneden te spuiten en kijk of het resultaat heeft. U kunt het ook van onderaf proberen, maar dan zult u de regenpijp moeten doorsnijden. Het kan daarnaast zo zijn dat de verstopping onder de grond zit in de buurt van de put. In dit geval graaft u de afvoerpijp uit en probeert u de bladeren te detecteren.

Vraag een specialist!

Bieden deze opties geen gunstige resultaten, dan raden we u aan er naar een specialist door te laten kijken. De professionals van Cor van Meer maken gebruik van geavanceerde techniek om iedere verstopping snel en daadkrachtig te verwijderen. We hebben niet alleen de beste hogedrukspuiten, maar ook slimme cameratechniek om verstoppingen eenvoudig op te merken. We zorgen ervoor dat uw regenpijp op het eind van de rit weer netjes wordt opgeleverd. Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan via het contactformulier!

Gratis offertes vergelijken