Douchecabine plaatsen

Wanneer u meer tijd kwijt bent om uw badkamer te dweilen dan dat u daadwerkelijk onder de douche staat wordt het misschien tijd om een douchecabine te plaatsen. Het installeren van een complete douchecabine houdt niet alleen uw badkamer droog maar zorgt ook dat er geen koude lucht naar binnenkomt. Daarnaast is een mooie stoomdouchecabine of open douche natuurlijk een echte eyecatcher. Voor elke badkamer is iets moois te vinden. Benieuwd wat er in uw badkamer mogelijk is?

Start gratis offerteaanvraag!

Onze loodgieter voorziet u graag van een persoonlijk advies. Neem hiervoor snel contact met ons op via het contactformulier op onze website.

douchecabine plaatsen

Wij maken van uw droombadkamer realiteit. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Laat een nieuwe douchecabine plaatsen door een specialist en geniet binnenkort van uw vernieuwde badkamer!

Soorten douchecabines

Bij het plaatsen van een douchecabine heeft u de keuze uit een aantal verschillende modellen. Elk model heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo kunt u kiezen wat het beste bij u en uw badkamerstijl past. Onze loodgieter kan u helpen met het maken van de juiste keuze. Een gesloten (of complete) douchecabine komt standaard in de afmetingen 90×90 of 100×100 centimeter. Alle toebehoren zijn al in de cabine gemonteerd en er ze zijn vaak verkrijgbaar met meerdere opties. Een dagje wellness is opeens overbodig met een stoomdouchecabine in uw eigen huis. Heeft u liever een open douchecabine? Dan is dit eenvoudig te realiseren door het plaatsen van een glazen wand.

Op tegelvloer of op douchebak?

U kunt uw douchecabine op twee verschillende manieren installeren. U kunt de cabine direct op de tegelvloer plaatsen of u kunt een douchebak installeren. Kiest u voor een gesloten douchecabine dan komt deze vaak compleet met douchebak. Door het installeren van een douchebak creëert u een waterdichte ruimte en is de kans op lekkage minimaal. Ook bij het plaatsen van een open douchecabine kunt u kiezen voor een douchebak. Deze kan onze loodgieter zodanig installeren dat de instap gelijk is aan de tegelvloer. Wilt u liever een open douchecabine installeren op uw tegelvloer, vraag dan een persoonlijk advies aan via het contactformulier.

Zelf plaatsen van de douchecabine

Een loodgieter uit ons netwerk is ervaren in het plaatsen en installeren van douchecabines. Wij creëren samen met u een doucheruimte die volledig aan uw wensen voldoet en waar u elke dag opnieuw tot rust kan komen. Weet u wat u wilt en heeft u een klein budget? Dan kunt u geld besparen door zelf de douchecabine te installeren. Het plaatsen en installeren van een nieuwe doucheruimte is een tijdrovende klus, maar is met de volgende eenvoudige stappen goed te doen. Omdat het installeren van een douche verschilt per merk en model raden wij u aan om altijd de instructies van de handleiding van uw douchecabine te volgen.

Gratis offertes vergelijken

  • 1: Voordat u de nieuwe doucheruimte kan installeren moet de oude douchecabine verwijderd worden. Om een waterballet te voorkomen sluit u het water af voor u de oude douche demonteert.
  • 2: Indien de ruimte opnieuw betegeld moet worden, dan controleert u eerst of de u de leidingen eventueel moet verleggen. Raadleeg hiervoor uw handleiding.
  • 3: Wanneer u de doucheruimte opnieuw wilt betegelen dan doet u dit voor het plaatsen van uw nieuwe douche.
  • 4: Om uw nieuwe douche aan de wand te bevestigen, boort u gaten in de muur. Barsten in de tegels voorkomt u door de klopstand op uw boormachine uit te zetten. Controleer voordat u de gaten gaat aftekenen de handleiding en neem uw tijd.
  • 5: Installeer uw douche volgens uw handleiding en sluit deze aan op de water aanvoer en – afvoer.
  • 6: Maak de ruimte waterdicht door het afkitten van de naden.
douchecabine installeren

Afwerking

Open- of gesloten douchecabine, na het plaatsen en installeren van uw nieuwe douche moeten de aansluitingen nog waterdicht gemaakt worden. Een loodgieter uit ons netwerk is ervaren in het afkitten van de doucheruimte. Indien u deze liever zelf afwerkt dan gebruikt u voor het afkitten een sanitairkit. Deze is gemaakt voor de vochtige ruimte en voorkomt schimmels in de kitrand. Voordat u begint met het afkitten zorgt u dat de ondergrond droog en stofvrij is. Houd het kitpistool in een hoek van 45° en trek het naar u toe. De voeg kunt u met uw vinger gladstrijken. Verwijder het overtollige kit direct van uw handen met een beetje zeep of afwasmiddel.

complete douchecabine

Prijzen

Of u nu kiest voor een gesloten stoomdouchecabine met douchebak of een open douchecabine: het installeren van een nieuwe douche kan u veel geld kosten. De prijzen voor het laten monteren van een douche kunnen erg variëren. De prijs hangt onder andere af van het merk en model van de cabine. Bent u benieuwd wat een nieuwe douche u gaat kosten? Neem dan snel contact met ons op. Wanneer u zelf een douchecabine aanschaft en installeert bent u enkel de kosten voor het materiaal kwijt en dus een stuk goedkoper uit. Het plaatsen van een nieuwe douche kan echter een ingewikkelde en tijdsrovende klus zijn indien u hier geen ervaring mee heeft.

open douchecabine

Besparen? Vergelijk gratis offertes

Bent u geïnspireerd geraakt en wilt u een nieuwe douchecabine laten plaatsen? Het installeren en plaatsen van douchecabines kunt u met een gerust hart overlaten aan de ervaren loodgieters uit ons netwerk. Van gesloten stoomdouchecabine tot open douche, wij voorzien u graag van een persoonlijk advies dat aan al uw wensen voldoet. Samen creëren we een badkamer waar u elke dag tot rust kan komen. Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Vul dan vrijblijvend het contactformulier op onze website in. Wij zullen hier zo spoedig mogelijk op reageren met een passend aanbod.