Dakgoot reparatie

Het hangt van het materiaal af van uw dakgoot welke aanpak u nodig heeft voor reparatie van een lekkage. U kan zelfstandig uw dakgoot repareren als u dat wilt. In dit artikel krijgt u enkele tips van de specialisten van Cor van Meer hoe u eigenhandig zowel de een kunststof als zinken dakgoot repareert.

Start gratis offerteaanvraag!

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag of komen bij u langs voor de reparatie.

Cor van Meer Dakgoten reparatie

Cor van Meer, allround specialist op het gebied van dakgoten!

Wij dragen zorg voor de reparatie en verhelpen de dakgoot lekkage binnen no-time. Neem gerust contact met ons op.

Hebt u lekkage door een gat of scheur?

En dakgoot van kunststof krijgt geregeld problemen met de verwering. Het materiaal kan barsten of gaten krijgen. Over het algemeen komt dit voor bij wat een wat meer versleten goot, ouder dan 10 jaar. Maar lekkage komt niet alleen voor bij oude dakgoten, ook nieuwe goten kunnen kapot gaan. Denk maar eens aan verkeerde installatie bijvoorbeeld of u maakt per ongeluk een barst in uw dakgoot. Het blijft met een kapotte dakgoot helaas nooit bij slechts een kapotte goot. Als uw goot lekt is er altijd een gevolgsituatie. Het water zal door het lek in uw woning terecht komen en er kan waterschade ontstaan. U krijgt hieronder enkele aanwijzingen zodat u snel kunt ingrijpen.

Aanwijzingen van lekkage in uw dakgoot:

  • de daklijst vertoont rotting
  • u vindt een rottend hout in de dakopzet
  • de kozijnen beginnen te rotten
  • u muur vriest kapot doordat er water in de muur zit
  • u kunt door uw gehele woning plekken vinden die rot vertonen of kapot zijn gegaan

Zinken dakgoten repareren

Door alles goed voor te bereiden kunt ook u alleen uw zinken dakgoot repareren. Zink is erg gebruiksvriendelijk en u kunt de reparatie zelf doen. Er kunnen ruimtes in de naden van het soldeerwerk zijn ontstaan en dit kan de oorzaak zijn van de lekkage. De lekkage kan echter ook vele andere oorzaken hebben. Laat een professional ernaar kijken als u niet zeker bent van uw zaak. Uw bezittingen kunnen schade oplopen als u niet een lekkage verhelpt.

Hoe gaat het repareren in zijn werk?

Een dakgoot van zink wordt meestal met behulp van solderen gemaakt. Er wordt dan zink toegevoegd aan de dakgoot. Dit is een reparatie die erg lang meegaat. Als uw goot al langer dan 15 jaar meegaat, is het geen overbodige luxe om ze volledig te laten vervangen.

Contact met Cor van Meer

Waarschijnlijk staat u niet dagelijks op het dak. De dakspecialisten van Cor van Meer echter wel. Indien u moeite heeft met het repareren of deze klus simpelweg liever uitbesteedt voelt u zich dan vrij om contact met ons op te nemen. Uw aanvraag verplicht u tot niets en is geheel kosteloos. Wij horen graag van u!

Gratis offertes vergelijken