Lekkage badkamer

Het komt gemiddeld eens in de 15 jaar voor dat een Nederlands huishouden te maken heft met lekkage in de badkamer. Hiervoor zijn diverse oorzaken aan te wijzen, zoals een probleem met het kitwerk, een lek bij de rozetten van de douche, of een lek van de douchecabine door kalkaanslag. Hebt u vragen over de methode, of komt u graag direct in contact met een erkend loodgieter? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier.

Start gratis offerteaanvraag!

Wij helpen u graag verder. In onderstaand stappenplan helpen we u graag om stap voor stap de elementen bij langs te gaan en de oorzaak voor de lekkage te achterhalen.Wanneer u zelf aan de slag wilt om de lekkage op te sporen, dan raden wij aan om in ieder geval de volgende elementen te controleren: het tegelwerk, de kitranden, het voegwerk, de rozetten, het doucheputje en de waterleiding.

Lekkage badkamer

Installatiebedrijf Cor van Meer: Lekkages verhelpen we in een handomdraai!

Last van lekkage? De bij ons aangesloten loodgieters zijn professionals in hun vakgebied.

Lekkage

Zelf een lekkage opsporen

Voor het opsporen van lekkages gebruikt een loodgieter innovatieve technieken voor lekdetectie waarmee zij zonder hak- en breekwerk het probleem kunnen vinden. Vaak is hiervoor maar één sessie van een uur voor nodig. Daarnaast wordt het modernste apparatuur ingezet om de lekkage te verhelpen. Het is echter ook mogelijk om zelf de lekkage proberen op te sporen. Hiervoor heeft u alleen een redelijke hoeveelheid tijd en een aardappelschilmesje en platte schroevendraaier voor nodig. Houdt bovendien kit achter de hand om het lek te dichten. In zeventig procent van de gevallen hebt u de hulp van een loodgieter niet meer nodig!

  • Stap 1. De eerste stap in lekdetectie is de controle van het tegelwerk. Kijk naar scheuren in de tegels of afbrokkelende stukjes. Vindt u deze niet? Tik dan met de schroevendraaier op de tegels: een holle tegel kan de locatie van het lek zijn.
  • Stap 2. Controleer vervolgens de kitranden. Kunt u met een mesje tussen de kitnaad en een badkamertegel komen? Dan heeft u de oorzaak van de lekkage gevonden.
  • Stap 3. De volgende stap in lekdetectie is het nakijken van het voegwerk. Er ontstaan vaak kleine lekkages achter de voegranden, deze kunt u opsporen met behulp van het aardappelschilmesje op dezelfde manier als bij de kitranden.
  • Stap 4. Sluit ook uw rozetten goed af. Zijn deze niet tegen de douchewand geplaatst? Dan is het mogelijk dat water zich hierachter heeft opgehoopt en vochtplekken of andere vormen van waterschade veroorzaakt.
  • Stap 5. Kijk als vijfde stap uw doucheputje na. Sluit het voegwerk het putje voldoende af? Werk dit eventueel bij.
  • Stap 6. Tot slot is het mogelijk dat het lek zich ergens in de waterleiding bevindt. Check dit met behulp van de waterstand voor en na het slapen. Neem contact op met een loodgieter zodra u dit geconstateerd hebt. Hij kan de exacte positie van de lekkage opsporen met behulp van geavanceerdere lekdetectie technieken.

Gratis offertes vergelijken

Verzekering

Hoewel het in de meeste gevallen wel meevalt, kan een badkamer lekkage grote waterschade tot gevolg hebben in zowel de badkamer zelf als in andere ruimtes, bijvoorbeeld wanneer het water door het plafond is gelekt. Van veel van onze klanten krijgen wij daarom ook de vraag wat de verzekering dekt in het geval van waterschade door een lek. Kort gezegd is het exacte bedrag afhankelijk van het soort verzekering dat u hebt afgesloten en de hoogte van deze verzekering. Wanneer u een koophuis bezit, dan dient u een opstalverzekering te hebben afgesloten. Met deze opstalverzekering bent u verzekerd voor alle schade aan de woning zelf zoals muren, plafonds en vloeren. De opstalverzekering dekt de lekkageschade wanneer deze is veroorzaakt door een probleem met de CV-ketel of waterleidingen en daklekkages. Lekkages die u had kunnen voorkomen worden echter niet gedekt. Heeft u een (aanvullende) inboedelverzekering, dan worden ook de spullen die beschadigd zijn door het water vergoedt, hierbij geldt eveneens dat dit alleen gebeurt wanneer het probleem buiten uw schuld ontstaan is. De verzekering betaalt bovendien alleen uit wanneer u de schade claimt met behulp van een door (foto)bewijs ondersteunt schadeformulier.

Lekkage verzekering
Loodgieter inschakelen

Snel ter plekke!

Bent u op zoek naar een ervaren loodgieter die u kan assisteren bij de lekdetectie van lekkages in de badkamer, of die u tips geeft over het opsporen van lek? Hebt u een vraag over een verstopte afvoer of gootsteen? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden van de verzekering van een badkamer? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij zijn zo snel mogelijk ter plekke, en helpen u met alle plezier!