CV-ketel bijvullen

Elke verwarmingsketel dient jaarlijks van het juiste onderhoud voorzien te worden, zodat de werking en levensduur zo optimaal mogelijk blijven. Onderdeel van het benodigde onderhoud is het bijvullen van de CV-ketel.

Start gratis offerteaanvraag!

Door het water bij te vullen zorgt u ervoor dat de waterdruk gelijk blijft, waardoor de verwarming de juiste temperatuur behoudt, en u geniet van een optimaal wooncomfort. Het bijvullen van de verwarmingsketel is niet erg ingewikkeld, en u kunt dit in de meeste gevallen gemakkelijk zelf uitvoeren. Onze specialisten hebben daarom voor u een eenvoudig stappenplan opgezet waarmee het vullen van de CV-ketel in een handomdraai gedaan is. Daarnaast geven we u deze pagina eveneens wat informatie over het ontluchten van radiatoren, en het afsluiten van een onderhoudscontract.

cv-ketel bijvullen

Hulp nodig met het bijvullen van de CV-ketel? Cor van Meer biedt uitkomst!

Wij hebben ruime ervaring op het gebied van installatie, onderhoud en reparatie. Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan.

Stappenplan

Zoals gezegd is het bijvullen van de verwarmingsinstallatie relatief eenvoudig, zeker wanneer u het onderstaande stappenplan volgt. Mocht u nog vragen hebben na het lezen van de stappen, of wilt u toch graag geholpen door een erkend verwarmingsmonteur, of gebruik maken van onze aanbod voor een onderhoudscontract? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Zorg bovendien voordat u aan de slag gaat dat u over de juiste materialen beschikt. In dit geval een vulslang, trechter, emmer en een dweil.

  • Stap 1. Controleer eerst of de waterdruk onder de 1.3 bar staat. Pas dan hoeft u de ketel te vullen.
  • Stap 2. Draai de thermostaat omlaag, en trek de stekker van de ketel uit het contact.
  • Stap 3. Sluit de vulslang op de waterkraan aan en vul deze met water.
  • Stap 4. Draai vervolgens de kraan weer dicht, en koppel de slang aan de vulkraan van de CV-ketel, eventueel met behulp van een trechter.
  • Stap 5. Open nu eerst de waterkraan, en daarna de vulkraan, en vul de waterdruk bij.
  • Stap 6. Is de druk omhoog? Sluit dan eerst de vulkraan en vervolgens de waterkraan.
  • Stap 7. Doe tot slot de stekker weer in het stopcontact en zet de thermostaat omhoog.

Radiatoren ontluchten

Het bijvullen van de CV-ketel leidt er vaak toe dat u tevens de radiatoren moet ontluchten. Hoort u borrelende geluiden in de buizen, of worden de radiatoren niet volledig warm? Dan is dit zeker het geval. Houdt er bij het ontluchten rekening mee dat u naar de verwarmingsketel toe werkt. Begin dus bij de radiator die zich het verst weg van de installatie bevindt. Gebruik voor dit proces bovendien een echte ontluchtingssleutel, zo weet u zeker dat u de radiator niet beschadigt, en er geen onnodig onderhoud aan te pas moet komen. Werkt het ontluchten niet afdoende? Probeer het dan 24uur later nog een keer. Check daarna nogmaals de waterdruk om te kijken of u niet teveel water hebt verloren tijdens het ontluchtingsproces.

Gratis offertes vergelijken

Radiator ontluchten

Onderhoudscontract

Het bijvullen van de CV-ketel is niet voldoende om de levensduur van de installatie te optimaliseren. Naast dit standaard onderhoud dient er ook regelmatig een professional naar het apparaat te kijken om eventuele storingen en beschadigingen te repareren. Denk bijvoorbeeld aan onderhoud aan het expansievat, of een check van de warmtewisselaar. Wilt u graag dat er met regelmaat een verwarmingsspecialist langskomt, maar hebt u geen zin om deze jaarlijks te bellen? Sluit dan een onderhoudscontract af. Met een onderhoudscontract bent u verzekerd van regelmatige controles, korting op materiaalkosten en hoeft u geen voorrijkosten te betalen. Het onderhoud van uw verwarmingsinstallatie is zo in de beste handen. Door ons contactformulier in te vullen komt u snel in contact met een verwarmingsspecialist uit uw regio die u graag van dienst is. Vraag vandaag nog naar onze CV-service en wij helpen u graag verder!

onderhoudscontract