CV-ketel Leiden

CV-ketel Leiden

Cor van Meer biedt 24 uursservice via 085 500 9931!

Gebruikt uw CV-ketel zeer veel energie? Heeft uw verwarming steeds vaker een storing? Of is er een probleem met de radiatoren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze specialisten hebben een ruime ervaring met de installatie, reparatie en het onderhoud aan vele modellen CV- en HR-ketels, en zorgen er met alle plezier voor dat uw verwarming binnen korte tijd weer in optimale staat verkeert. Wilt u weten welke soort verwarmingsketel het beste aansluit bij uw wensen? Ook daarbij kunnen onze verwarming experts u van dienst zijn. Geef op het contactformulier uw wensen aan, en wij zorgen ervoor dat uw hulpvragen spoedig beantwoord worden, of dat u een vrijblijvende offerte krijgt toegestuurd.

Contactformulier

Omschrijving opdracht (*)

Gelieve dit veld leeg te laten.

24uurs CV-service bij spoedgevallen

Als de CV-ketel in storing raakt, dan zijn er een aantal zaken die u eerst zelf kunt uitvoeren. Zo helpt het resetten van het apparaat al snel om interne problemen te verhelpen. Het bijvullen van de verwarmingsketel of het ontluchten van de radiatoren kan eveneens uitkomst bieden bij een storing. Blijft de installatie kapot? Dan is het zaak om zo snel mogelijk een monteur uit Leiden in te schakelen. Door te bellen naar ons telefoonnummer 085 500 9931 komt u direct in verbinding met een erkend monteur uit de regio, welke het nodige onderhoud of de reparatie voor u zal uitvoeren. Mocht een reparatie niet afdoende zij, dan informeert onze specialist u graag over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Reparatie

Er zijn verschillende verwarmingsonderdelen die na verloop van tijd kapot kunnen gaan. Zeker wanneer er niet voldoende onderhoud wordt uitgevoerd is de kans op storingen en beschadigingen groot. Eén van de onderdelen die kapot kan gaan is het expansievat, maar ook de warmtewisselaar kan in storing raken. Wanneer u er snel bij bent, dan kan een verwarming expert uit Leiden vaak nog wel de oplossing bieden met een reparatie, en ervoor zorgen dat u spoedig weer van een optimaal wooncomfort geniet. Wilt u weten wat de prijs wordt voor een reparatie van uw CV-ketel? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden om een reparatie te voorkomen? Stel u dan vandaag nog met ons in verbinding. Wij helpen u met alle plezier.

Onderhoud van uw verwarming

Wij noemden eerder al dat het onderhoud van de verwarming van groot belang is voor de levensduur en werking van het apparaat. Het onderhoud aan een HR-installatie of combiketel kunt u voor een deel eigenhandig uitvoeren. Het gaat dan ten eerste om het reinigen van de buitenzijde van de installatie, zodat er geen stof in de onderdelen komt. Een tweede klus die u zelf kunt doen is het ontluchten van de radiatoren. Dit moet minimaal eens per jaar gedaan worden. Ook het bijvullen van de ketel valt onder het onderhoud dat u zelf kunt uitvoeren. De rest van het onderhoud voeren wij graag voor u uit.

contact verwarmingsmonteur LeidenCV-installateur Leiden

centrale verwarming reparatie Leiden

Beoordeel uw cv-ketel specialist

Werkgebied Leiden

Ruim 25 jaar ervaring

Wanneer u met onze CV-service contact opneemt voor hulp bij een storing of voor ondersteuning bij het vervangen van uw huidige installatie, dan wordt u gegarandeerd geholpen door een erkend vakman uit Leiden. Elke verwarmingspecialist uit ons bedrijf heeft een ruime ervaring binnen het vakgebied en is uitstekend gediplomeerd. Hebt u vragen over de verschillen tussen een combiketel en een standaard verwarmingsketel? Of wilt u weten wat de prijzen worden voor een bepaalde klus? Ook daarbij kunnen onze professionals u van dienst zijn.

Een combiketel of HR-ketel?

Wilt u het rendement van uw CV-ketel verbeteren, en wordt het hoog tijd om uw oude apparaat te vervangen? Dan hebt u de keuze uit vele soorten en maten verwarmingsketels. Voor welk model u het beste kunt kiezen is afhankelijk van de eisen die u aan de installatie heeft. Wilt u graag zo weinig mogelijk ruimte in huis kwijt zijn? Kies dan voor een combiketel. Deze verwarmt zowel het water voor de verwarming als voor de douche. Het alternatief voor de combiketel is de HR-ketel. Een HR installatie heeft een uitstekend rendement en kent een lange levensduur van minimaal 15 jaar.

Voordelen combiketel

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Leiden de vraag wat de voordelen van een combiketel zijn ten opzichte van een HR installatie. Het grootste voordeel van een combiketel is dat deze relatief weinig ruimte in beslag neemt. Daarbij komt bovendien dat u nu geen aparte boiler meer hoeft aan te schaffen om het warm water van de douche te verzorgen. Een combiketel is bovendien gemakkelijk te installeren en heeft relatief weinig onderhoud nodig. Het nadeel van een combiketel ten opzichte van een HR verwarming is dat wanneer het apparaat kapot gaat, u direct geen enkele vorm van warmte meer in huis heeft.
hoogrendementsketel Leiden

Hre ketel

Een ander soort ketel waar wij vandaag nog raag uw aandacht op willen vestigen is de HRe ketel. Dit is iets anders dan de HR variant, al geeft ook een HRe installatie een uitermate hoog rendement. De afkorting HRe staat voor microwarmtekrachtkoppeling. Dit is een term die staat voor een vorm van elektriciteitsopwekking, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een warmtekrachtkoppeling. Kiest u voor een HRe (ook welk WKK installatie genoemd)? Dan vervangt dit alle andere apparaten zoals een boiler, geiser of CV-ketel. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en prijzen voor een dergelijk systeem? Onze specialisten uit Leiden informeren u met plezier.

CV-ketel vervangen? Bel: 085 500 9931

Is een onderdeel van de verwarming onherstelbaar kapot, is het rendement laag of wilt u liever een combiketel? Dan is het tijd om de CV-ketel te vervangen. Werkt uw verwarming nog goed, maar is de verwarmingsketel al meer dan 20 jaar oud? Ook dan raden wij aan deze te vervangen. Een oude ketel zal namelijk veel meer gas of energie verbruiken dan de nieuwere apparaten. Het is dan ook mogelijk om jaarlijks honderden euro’s te besparen. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een nieuwe HR installatie bij u in Leiden? Vul dan vandaag nog uw wensen op ons contactformulier in.
cv-ketel prijs

Prijzen

De prijzen voor het aanschaffen van een CV kunnen erg hoog zijn. U zult deze kosten dan ook pas op de lange termijn terug verdienen (ongeveer na 10 jaar). Gaat u voor kortere tijd ergens wonen? Dan is het wellicht verstandiger om een verwarming te huren of leasen. De kosten hiervoor zijn per maand hoger, maar u betaalt uiteindelijk minder. Wilt u weten wat de exacte prijzen zijn voor een HR installatie of combiketel naar uw wensen? Of bent u benieuwd naar de prijzen voor onderhoud en reparatie? Geef dan uw wensen aan ons door, en wij sturen u spoedig een vrijblijvende offerte toe. Heeft het meer spoed? Bel ons dan op 085 500 9931.

Wilt u snel contact met een CV-ketel monteur uit Leiden?

Bel met de CV-service voor direct contact of spoedklussen. Liever mailen? Vul het contactformulier in!

Contact centrale verwarming monteur Leidencontact cv-ketel installateur
spoed met een cv-monteur Leiden
Combiketel Leiden

Doe-het-zelf tips

Wilt u zelf de nieuwe verwarming uitkiezen? Let dan op de volgende zaken: capaciteit, rendement en verbruik. Het belangrijkste is de capaciteit: bereken hoeveel warm water u nodig heeft, en kies op basis hiervan het model uit. Vervolgens raden wij aan om te kijken naar rendement en verbruik: een zuinige ketel kan u jaarlijks honderden euro’s besparen. Komt u er thuis niet uit? Schroom dan niet om onze diensten in te schakelen. Onze vakmannen hebben een gedegen opleiding en verstaan het vak.

Het ontluchten van de radiatoren

Wie zeker wil zijn van een aangename en constante temperatuur in de woning, en wie borrelende verwarmingsbuizen wil voorkomen, doet er goed aan de verwarming regelmatig te ontluchten. Het ontluchten gebeurt bij de radiatoren, en kan met behulp van een ontluchtingssleuteltje. U dient voor het ontluchten de verwarming uit te schakelen, en te beginnen bij de radiator die zich het verst van de verwarmingsketel bevindt. Werk zo langzamerhand naar de installatie toe. Door het ontluchten kan er een verlaagde waterdruk ontstaan. Als dit het geval is, dan dient u na het ontluchten de HR-ketel bij te vullen. Wij helpen u desgewenst graag.

Het controleren van de waakvlam

Wanneer een CV-ketel in storing raakt, dan kunnen er verschillende zaken aan de hand zijn. Het meest gebruikelijke probleem is dat de waakvlam is uitgewaaid. Dit kan zomaar gebeuren door bijvoorbeeld een tochtvlaag. Wanneer de waakvlam uit is gegaan, dan moet u deze opnieuw aansteken. Vaak zit er een ontsteker op de CV-ketel zelf. Volg voor het aansteken van de vlam de instructies uit het instructieboekje. Soms kan het nodig zijn om de ontsteker iets langer in te drukken wanneer de vlam al brandt. Lukt het niet om de waakvlam aan te krijgen? Stel u dan in verbinding met onze CV-service in Leiden.
Radiator ontluchten

Het bijvullen van de waterdruk

Het is nodig de verwarming bij te vullen wanneer de waterdruk onder de 1.5 bar staat. Deze stand kunt u controleren op de ketel zelf. Het bijvullen van het water is binnen half uurtje gedaan, mits u de volgende stappen aanhoudt. Begin met het uitschakelen van de CV-ketel. Koppel daarna een vulslang aan de waterkraan en vulkraan. Zet vervolgens de waterkraan open, en vul de vulslang geheel. Zet daarna pas de vulkraan open. Zo voorkomt u dat er water in de ketel komt. Wanneer het peil van de waterdruk tussen de 1.5 en 2.0 bar staat, dan is er voldoende water in de installatie.

CV-ketel storing

Een storing aan de verwarming kan het gevolg zijn van verschillende zaken. Wanneer u een storing registreert dan adviseren wij om eerst een aantal zaken te controleren. Kijk bijvoorbeeld naar de waterdruk, de lucht in de radiatoren en de waakvlam. Is alles in orde? Stel u dan met onze verwarming service in verbinding. Indien nodig kan er binnen het uur een monteur uit Leiden bij u voor de deur staan om een reparatie uit te voeren en zo de problemen te verhelpen. Wij garanderen u een snelle en vakkundige hulp bij elke storing. Meer weten? Vraag naar de voorwaarden en prijzen via het contactformulier.

Europese wetgeving

De installatie van verwarmingsketels is het beste over te laten aan een erkend verwarmingsmonteur. Deze zal het apparaat niet alleen installeren naar de regels die voor het model gelden, onze specialisten houden ook rekening met de Europese wetgeving. Sinds september 2015 gelden er voor de hele Europese Unie namelijk strengere regels op het gebied van installatie en onderhoud. Daarnaast wordt er op Europees niveau ook gekeken naar de duurzaamheid van de ketels. Het is daarom vanaf heden niet meer toegestaan om een VR of standaard combiketel aan te schaffen.

bellen met CV-ketel monteur LeidenContact met CV-ketel storingsdienst

Cv-ketel bijvullen Leiden

Direct contact

Wilt u weten wat een verwarmingsmonteur uit ons bedrijf in Leiden voor u kan betekenen op het gebied van onderhoud, reparatie en installatie van uw HR of CV-ketel? Bent u benieuwd naar de voordelen van een combiketel? Of hebt u een vraag over het vervangen van uw huidige verwarming? Dan bent u bij ons op de goede plek terechtgekomen. Via ons telefoonnummer 085 500 9931 komt u direct in verbinding met een erkend vakman uit de regio. Hebt u liever een schriftelijk antwoord? Vul dan ons contactformulier in, en wij zullen uw hulpvragen spoedig beantwoorden. Ook voor een loodgieter of dakgoten expert uit Leiden bent u bij ons aan het juiste adres.