CV ketel Leidschendam

CV-ketel Leidschendam

Cor van Meer biedt 24 uursservice via 085 500 9931!

Bent u op zoek naar een goede CV-ketel in Leidschendam? Laat Cor van Meer u dan verder helpen! Wij zijn een Technisch Bureau, dat in Leidschendam samenwerkt met allerhande technisch specialisten. We staan u bij met de installatie, het onderhoud en de reparatie van uw verwarming. Ondervindt deze een vervelende storing? Dan sturen we vandaag nog een professional naar uw woning om het probleem te verhelpen. Voor volledige CV-service kunt u ook een onderhoudscontract afsluiten. Zo verzekert u uw apparaat van periodiek onderhoud. U kan ons bereiken via 085 500 9931. Onze vakmannen komen op ieder moment van de week bij u langs om u te helpen. Een vrijblijvende en kosteloze offerte voor CV-service vraagt u aan via het contactformulier!

Contactformulier

Omschrijving opdracht (*)


Navigeer op deze pagina naar:

24uurs CV-service bij spoedgevallen

Merkt u plotseling dat de verwarming is uitgevallen? Vertoont de display van uw CV-ketel een herhaalde storing? Wacht dan niet langer en schakel direct de hulp in van ervaren experts. Wij voorzien indien nodig uw apparaat 24 uur per dag en 7 dagen in de week van een vakkundige reparatie, of zorgen voor een verbeterde installatie. Hiervoor gebruiken we geavanceerde CV-service. Maak na de installatie of reparatie van uw verwarming blijvend gebruik van onze CV-service met een onderhoudscontract. Zo blijft het onderhoud up to date en voorkomt u een storing in de toekomst!

Reparatie

Helaas is een storing niet altijd te voorkomen. Heeft u last van een storing, dan kan een reparatie ondanks periodiek onderhoud nog steeds nodig zijn. We voorzien uw verwarming van een vakkundige reparatie, zodat deze er opnieuw warmpjes bijstaat. Hiervoor gebruiken we onze jarenlange ervaring en ons vakkundig technisch inzicht. In heel Leidschendam kunt u ons voor CV-service bereiken via 085 500 9931. Wij zorgen ervoor dat uw verwarming ook na de installatie perfect blijft werken. Vakwerk in Leidschendam; dat is ons motto! Acties die u zelf kunt uitvoeren om de verwarming optimaal te laten werken zijn:

  • Het ontluchten van de radiatoren.
  • Het bijvullen van de waterdruk in de CV-ketel tussen 1.5-2 bar.
  • Het controleren van de waakvlam.

Onderhoud van uw verwarming

Erg belangrijk voor een CV-ketel is onderhoud. Bij ons is het mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten, waarbij we afspreken dat onze professionals eens per jaar bij u langskomen om uw verwarming te onderhouden. Door na de installatie dit contract af te sluiten, verkleint u de kans dat een reparatie nodig is. Door deze CV-service bespaart u dus uiteindelijk op de kosten.

Erkende CV-service

Cor van Meer is een ervaren vakman in de CV-service branche, en is al meer dan 25 jaar actief in Leidschendam. De werknemers van Cor van Meer kunnen u dus goed helpen bij zowel de installatie, het onderhoud als de reparatie van uw verwarming. Heeft u een storing of is uw CV-ketel kapot? Geen nood, want wij voorzien u graag van uitmuntende CV-service. Alle aangesloten vakmannen hebben jarenlange ervaring en genoten een relevante opleiding voordat ze bij ons kwamen werken. Zodoende kunnen we de kwaliteit van hun werk verzekeren. Bel ons op 085 500 9931 voor direct contact, en hulp bij spoed.

Verwarming monteur LeidschendamCV-service Leidschendam

CV-ketel onderhoud Leidschendam

Review Cor van Meer

Welke CV-ketel heb ik nodig?

Gaat u een nieuwe verwarmingsinstallatie aanschaffen? Dan hebt u de keuze uit verschillende modellen. Bij het uitzoeken zijn er een aantal vragen die u zichzelf kunt stellen. Allereerst is het handig om te beslissen of u een solo cv-ketel of een combiketel wenst. Een combiketel zorgt voor de centrale verwarming in uw woning in Leidschendam maar er zit daarnaast een boiler bij in het systeem. U hebt daarnaast de keuze uit een Vr-installatie (verbeterd rendement), Hr-installatie (hoog rendement) of een HRe-installatie (Hoog Rendement elektriciteit).

CV-ketel installatie Leidschendam

De CW-waarde

De installatie moet ook bij uw warm waterverbruik passen. De CW-waarde (Comfort Warm water) geeft 6 waarden weer welke aangeven hoeveel water er iedere minuut verwerkt kan worden. Hoe meer water u tegelijkertijd wilt gebruiken, hoe hoger de CW-waarde moet zijn.

Ketels met CW1 of CW2 worden vrijwel niet meer geleverd. Ketels met CW4 of CW5 zijn het meest populair. Bij deze waardes kunt u het warme water in de keuken en de douche beperkt tegelijk gebruiken. Bij CW3 is het niet mogelijk om dit tegelijk te gebruiken. Bij CW6 kan dit wel.

verwarming plaatsen Leidschendam

Het vermogen

Bij het kiezen van een verwarmingsinstallatie is het bovendien verstandig om rekening te houden met het vermogen. Het vermogen wordt weergegeven in kW (kiloWatt). Het benodigd aantal vermogen is afhankelijk van de CW-waarde, de grootte van uw woning, het type woning en de hoeveelheid isolatie. Hoe groter een woonhuis in Leidschendam, hoe meer er verwarmd moet worden. Een appartement verliest bijvoorbeeld minder warmte dan een grote, vrijstaande villa. U kunt het benodigde vermogen zelf berekenen. Dit doet u als volgt: de gewenste temperatuur in uw woning X de grootte van uw huis in m3 X 3,86. Wilt u bijvoorbeeld dat het gemiddeld 21 graden is? En woont u in een tussenwoning van 400 m3? Dan is de berekening als volgt: 21 X 400 X 3,86 = 32,4 kW. Overcapaciteit klinkt wellicht verleidelijk maar dit is niet aan te raden. Dit zorgt er namelijk voor dat het rendement van de verwarmingsinstallatie verlaagd.

Prijstabel CV-ketel (CW)

Comfort Water (CW) Gebruik Liters p/m Gemid. prijs
3 Keuken + douche + bad (niet gelijktijdig) 10 €800,-
4 Keuken + douche + bad (niet volledig tegelijk) 12.5 €900,-
5 Keuken + douche + bad (Beperkt tegelijk) 15 €950,-
6 Keuken en douche of keuken en bad 20 €1.600,-

Toelichting prijstabel

CW1 en CW2 hebben we niet in tabel benoemd omdat deze nog zelden verkocht worden. Het is dus van belang om te kijken hoeveel water u denkt te verbruiken met uw nieuwe CV-ketel. Bent u in uw eentje dan volstaat de CW3 CV-ketel. Groot gezin? Dan is het prettig als er veel water verbruikt kan worden op meerdere plaatsen tegelijk.

Ruim 25 jaar ervaring

Cor van Meer is ervaren in Leidschendam en is al meer dan 25 jaar actief. Wij kunnen u dus goed helpen bij zowel de installatie, het onderhoud als de reparatie van uw verwarming. Heeft u een storing of is uw CV-ketel kapot? Geen nood, want wij voorzien u graag van uitmuntende CV-service. Alle aangesloten vakmannen hebben jarenlange ervaring en genoten een relevante opleiding voordat ze bij ons kwamen werken. Zodoende kunnen we de kwaliteit van hun werk verzekeren. Bel ons op 085 500 9931 voor direct contact en vul het contactformulier in voor het aanvragen van een kosteloze en geheel vrijblijvende offerte.

Werkgebied Leidschendam

Solo, combi of HR-ketel?

Een solo CV-ketel kan alleen maar uw huis in Leidschendam verwarmen. Naast de solo ketel hebt u echter ook nog de keuze uit een combiketel of een HR-model. Met een combimodel haalt u niet alleen een verwarmingsinstallatie in huis, maar ook een boiler en een geiser. Het handige aan deze machine is dat het deze drie apparaten in één is. Uw ketel verwarmt al het water bij u thuis in Leidschendam, dus u heeft ook voor de verwarming van uw water meteen de juiste oplossing in handen. Deze optie is ontzettend populair omdat het apparaat minder ruimte in beslag neemt. Omdat u maar één apparaat nodig hebt is de combiketel bovendien goedkoper en ook de kosten voor het onderhoud zijn lager. Als u een combiketel wenst dan is het wel noodzakelijk dat er een warmwaterkraan zit op de plek waar het apparaat moet komen. Als er vanaf het combimodel niet binnen 10 meter een warmwaterkraan zit hebt u te maken met teveel warmteverlies.

HR combiketel Leidschendam

HR-ketel

Dit is een nieuw combimodel. HR staat voor hoog rendement, wat inhoudt dat deze energiezuiniger is dan normale ketels. Dit type behaalt een rendement van meer dan 100% en is dus goed voor het milieu en uw portemonnee. Dit maakt de HR-ketel het meest populair. De energiezuinigheid dankt de verwarmingsinstallatie aan het feit dat waterdamp niet wordt afgevoerd maar gebruikt wordt om water in de installatie te verwarmen. De warmte blijft behouden waardoor u minder gas verbruikt.

hr-ketel installatie Leidschendam

VR- en HRe-ketel

VR staat voor verbeterd rendement, deze ketels zetten 90% van de energie om in nuttige warmte. Dit maakt ze minder energiezuinig. HRe staat voor Hoog Rendement elektriciteit. Deze ketels verwarmen uw woning en leveren warm water op een energiezuinige manier. tegelijkertijd wekken ze elektriciteit op. De prijzen van HRe-ketels liggen behoorlijk hoog. Een dergelijke verwarmingsinstallatie is daarom alleen rendabel als uw woning in Leidschendam slecht is geïsoleerd of als u jaarlijks meer dan 1.600 m3 aan gas verbruikt.

combiketel voordelen

Voordelen combiketel

Wie een nieuwe verwarming wil aanschaffen heeft de keus uit een groot aantal merken en modellen. Eén van de mogelijkheden is de combiketel. Een combiketel zorgt zowel voor het warm water in de douche en keuken, als voor het verhitten van de verwarming. Het kopen van een combiketel brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo profiteert u van het kleine formaat van de ketel, en is ook de installatie relatief eenvoudig. Ondanks de vele voordelen heeft het combi-apparaat ook één duidelijk nadeel: als er een storing ontstaat, dan zult u zowel geen warmwater als verwarming meer hebben. Schakel daarom snel een erken vakman in voor de reparatie.

cv-ketel installatie Leidschendam

CV-ketel vervangen? Bel: 085 500 9931

Er zijn een aantal mogelijke redenen voor het vervangen van de huidige cv-ketel. Het is bijvoorbeeld dat de verwarming regelmatig een storing vertoont, of dat een bepaald onderdeel onherstelbaar kapot is gegaan. Een andere redenen is een verminderd rendement. Dit is met name het geval bij oudere modellen. Na verloop van tijd zal het rendement sterk dalen wat leidt tot een hogere energierekening. Wilt u wel graag de cv-ketel vervangen door een HR of HRe variant, maar hebt u hiervoor te weinig budget? Het is bij een aantal professionals van onze cv-service in Leidschendam mogelijk om een verwarmingsketel te huren of leasen tegen aantrekkelijke prijzen.

hre-ketel prijzen

Hre ketel

Nieuw op het gebied van milieuvriendelijkheid en de besparing van fossiele brandstoffen is de HRe ketel. Deze verwarmingsketel heeft een uitstekend rendement dat vergelijkbaar is met de standaard HR ketels. De HRe variant heeft echter ook een geïntegreerde stirlingmotor van 1000 watt, die elektriciteit opwekt zodra de kachel aanslaat. Door het opwekken van de eigen energie zult u minder elektriciteit van de netbeheerder nodig hebben. Wanneer u meer stroom opwekt dan verbruikt in huis, is het zelfs een optie om dit terug te geven aan het elektriciteitsnet.

De teruggegeven stroom wordt uiteindelijk verwerkt op uw energierekening. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Vul vrijblijvend het contactformulier in!

prijzen cv-ketel

Prijzen

Bent u op zoek naar een nieuwe cv-ketel? Dan is het begrijpelijk dat u eerst meer informatie over de prijzen wenst. De prijzen hangen af van verschillende factoren, zoals de soort, het merk, de klasse en eventuele extra opties. In onderstaande prijstabel ziet u de prijsverschillen tussen de verschillende soorten en klassen. HRe is duurder dan HR en hoe hoger de CW waarde, hoe hoger de prijs. Ook het merk beïnvloedt de prijzen. In het lage prijssegment vindt u merken zoals Remeha en Intergas. CW4 installaties van deze merken kosten rond de €800,-, exclusief installatie. Vaillant zit in het middensegment, Atag en Nefit in het hoge segment. Als uw voorkeur uitgaat naar het hogere segment dan betaalt u circa €1.300,- tot €1.700,-. Daarnaast hebt u verschillende extra opties zoals een boiler, bij een solo ketel. Deze kost circa €300,-. Wilt u regelmatig onderhoud laten uitvoeren? Een onderhoudscontract kost zo’n €70,- tot €130,- per jaar. Daarnaast moet u uiteraard rekening houden met de installatiekosten. Gemiddeld liggen de arbeidskosten tussen de €50,- en €60,- per uur, het installeren duurt circa 4 uur.

Prijstabel CV-ketel (per type)

Type ketel* HR UHR HRe
Solo €1.000,- tot €2.500,- €1.500,- tot €2.600,- €8.000,- tot €13.000,-
Combi €1.800,- tot €3.000,- €1.800,- tot €3.500,- €8.000,- tot €13.000,-
Werkt door aansluiting riool warmtepomp generator
Rendement 100%-107% 140%-147% +++100% (wekt energie op)

* De HR-ketel werkt door een gesloten systeem. De UHR- en de HRe-ketel zijn open systemen. De prijzen in de tabel zijn richtprijzen en afhankelijk van diverse factoren.

Wilt u snel contact met een CV-ketel monteur uit Leidschendam?

Bel met de CV-service voor direct contact of spoedklussen. Liever mailen? Vul het contactformulier in!

Contact cv-ketel monteur Leidschendamcontact cv-ketel installateur Leidschendam
cv-monteur Leidschendam bellen

CV-ketel merken

Bent u op zoek naar een nieuwe verwarmingsinstallaties? Naast de verschillende types hebt u ook de keuze uit verschillende merken. Elk merk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Welk merk het beste bij u past is afhankelijk van uw eigen wensen. Hieronder vindt u een overzicht van de bekendste merken en dienst verschillende installaties.

Nefit

Bij Nefit bent u op het juiste adres als u kwaliteit zoekt. De verwarmingsinstallaties staan bekend vanwege de lange levensduur, de betrouwbaarheid en de lage kosten voor onderhoud. Nefit bracht als allereerst een HR-verwarmingsketel op de markt en is het meest populair in Nederland. Het merk heeft verschillende lijnen. In de BaseLine vindt u betrouwbare basismodellen, de ProLine bestaat uit kleine HR-ketels. Zowel de TrendLine (gefocust op trends) als de TopLine (robuuste en compacte hoogrendementsketels) zijn erg populair. De 9000i is het nieuwste designtoestel.

Atag

Atag levert al 8 jaar de beste verwarmingsinstallaties volgens de Consumentenbond. Sinds kort is de nieuwe generatie verkrijgbaar. De apparaten uit deze ATAG i-serie staan bekend vanwege de constante flow van veel en snel warm water. De Atag i serie is voorzien van een XXL tapprofiel. Deze geeft een output van 11,5 l/minuut bij een temperatuur van 60˚C. In een soortgelijke verwarmingsinstallatie is een dergelijke waarde nog niet eerder gerealiseerd. De serie heeft ook nog eens energielabel A+ als u dit met Atag One combineert.

Remeha

Er staan maar liefst drie types uit de Remeha Tzerra Plus serie in de top 5 van beste verwarmingsinstallaties van de Consumentenbond. Deze serie is dan ook erg populair. Remeha omschrijft de serie zelf als de meest ideale oplossing voor kleinere ruimtes omdat u ze overal makkelijk kunt plaatsen. Een andere serie is de Quinta Pro, u bent hierbij op de juiste plek als u iets zoekt wat krachtig maar ook stil, zuinig en compact is. Altijd direct warm water? Kies dan de Calora Tower met oplaadboiler.

Vaillant

Bent u op zoek naar een zuinige, oerdegelijke hoogrendementsketel waar u vele jaren van kunt genieten? Bij de Vaillant ecoTEC plus ketels staan kernwoorden als comfortabel, betrouwbaar en energiebesparend centraal. Andere series zijn de ecoTEC exclusive, waarbij u geniet van een hoog comfort en ecoTEC pure, voor betaalbare Duitse kwaliteit. Het ecoTEC plus comfortsysteem geeft het optimale warmwatercomfort en de ecoCOMPACT heeft een grote boiler voor extra veel warm water.

Intergas

Intergas is één van de pioniers op het gebied van CV-techniek. De Intergas Kombi Kompakt HR is al vele jaren één van de meest populaire en meest verkochte hoogrendementsketels van Nederland. Ook Intergas heeft verschillende series. De Kombi Kompakt HReco is bijvoorbeeld erg milieubewust en zuinig. De Kombi Kompakt HRE A heeft een zeer laag gasverbruik en is erg vooruitstrevend. Volgens Intergas is dit model klaar voor de toekomst!

AWB

AWB is onderdeel van de Vaillant Group. Voor betrouwbaarheid en een goede prijs/kwaliteitverhouding bent u bij AWB aan het juiste adres. Het merk biedt HR-toestellen in CW-klasse 3 tot en met 5. Bij dit merk hebt u de keuze uit de ThermoMaster C-XV en de ThermoElegance Advance. De eerst genoemde is eenvoudig en snel te installeren, de tweede heeft vrijwel geen onderhoud nodig en is erg geluidsarm.

zelf cv-ketel storing oplossen

Doe-het-zelf tips

Een storing aan uw cv-ketel lost u in veel gevallen gemakkelijk zelf op. Onderstaand een aantal tips en tricks. Let er wel op: het is op eigen risico. Neem bij twijfel altijd contact op met een vakman.

Het controleren van de waakvlam

Doet de verwarming het niet? Het kan zijn dat de waakvlam is uitgevallen. Dit kan het gevolg zijn van een gesloten gaskraan, een onverwachte tochtvlaag of het langdurig niet gebruiken van de installatie, met als gevolg lucht in de gasleiding. In de eerst twee gevallen kunt u het probleem zelf verhelpen en de waakvlam weer aansteken. In het tweede geval is het noodzakelijk de hulp van een vakman in te roepen, die uw verwarmingsinstallatie weer in de goede staat brengt. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. U bereikt ons dag en nacht via 085 500 9931.

Het ontluchten van de radiatoren

Wilt u voorkomen dat de radiatoren zich maar voor de helft vullen, of heeft u last van tikkende en borrelende verwarmingsbuizen? Door de radiatoren minimaal twee keer per jaar te ontluchten voorkomt u vervelende storingen en blijft het heerlijk warm binnenshuis. Het ontluchten van de radiatoren kost gelukkig weinig tijd en is relatief gemakkelijk zelf uit te voeren. Volg het onderstaande stappenplan voor de snelste methode.

  • Schakel de thermostaat uit, en haal de stekker uit het stopcontact in het geval van een analoge CV-ketel. Wacht vervolgens een kwartier.
  • Start bij de radiator op het laagste punt.
  • Sluit de radiatorkraan en open het ventiel met een speciale ontluchtingssleutel.
  • Laat de lucht eruit stromen, totdat er water bij het ventiel loopt. Sluit vervolgens het ontluchtingsventiel.
  • Herhaal stap de bovenstaande stappen bij elke radiator (werk langzaam naar boven toe).
  • Schakel de thermostaat weer in, en steek de stekker in het stopcontact. Controleer de waterdruk. Vul deze eventueel bij.

Het bijvullen van de waterdruk

Als u de radiatoren heeft ontlucht, dan leidt dit nogal eens tot een verlaging van de waterdruk. Ook verdamping of een kleine slijtage van de verwarmingsbuizen kan een lage waterdruk als gevolg hebben. Gemiddeld dient u één à twee keer per jaar dan ook de waterdruk bij te vullen. Gebruik hiervoor een vulslang, en houdt er rekening mee dat hier tijdens het vullen geen lucht inkomt. Dit voorkomt u door de slang eerst op de waterleiding aan te sluiten, te vullen met water en vervolgens de waterkraan weer dicht te draaien. Sluit de slang vervolgens aan op de vulkraan, en draai eerst de waterkraan open, alvorens u de vulkraan opent. Zorg dat de waterdruk tussen de 1.5 en 2.0 bar komt te staan, en draai dan direct de vulkraan dicht. Houdt een lege emmer bij de hand om het overtollige water in kwijt te kunnen. Heeft het bijvullen van de waterdruk geen oplossing van de storing tot gevolg? Neem dan contact op met een verwarmingsmonteur uit Leidschendam.
waterdruk cv-ketel

CV-ketel storing

Cv-ketels gaan over het algemeen zo’n 12 tot 15 jaar mee in goede kwaliteit. Dit neemt niet weg dat er af en toe een storing kan ontstaan. Deze worden meestal veroorzaakt door een te lage waterdruk, maar kunnen tevens het gevolg zijn van slijtage en beschadigingen aan de leidingen of andere verwarming onderdelen. Wanneer er een storing is ontstaan die u zelf niet kunt oplossen raden wij aan zo snel mogelijk contact op te nemen met een erkend verwarmingsmonteur uit Leidschendam. Deze kan een reparatie uitvoeren om het apparaat te herstellen, en tevens direct het nodige onderhoud afhandelen tegen aantrekkelijke prijzen.

Europese wetgeving

De Europese wetgeving op het gebied van energie en energiezuinigheid ontwikkelt zich steeds verder. Nieuw op het gebied van milieubesparing en het besparen van fossiele brandstoffen is bijvoorbeeld het verbod op de productie en verkoop van VR ketels. Sinds 26 september 2015 is het alleen nog toegestaan om HR verwarmingsketels aan te schaffen. In Nederland heeft meer dan 90% van de huishoudens al een dergelijke hoogrendement ketel in gebruik. De overige 10% zal in de komende jaren over moeten gaan op een dergelijk apparaat. Dit zal wel enige verbouwing met zich meebrengen door de veranderingen in regels voor afvoer en veiligheid.

CV-ketel subsidie 2017/2018

Er is op dit moment niet echt een landelijke subsidie beschikbaar wanneer u een nieuwe verwarmingsinstallatie laat plaatsen. Het is echter mogelijk dat u via uw provincie of gemeente bepaalde subsidiemogelijkheden hebt. Veel gemeentes willen hun inwoners namelijk stimuleren om duurzamer te gaan wonen. Het is daarom verstandig om hierover contact op te nemen met uw gemeente. Wilt u graag een HR-ketel aanschaffen maar hebt u daar op dit moment niet genoeg geld voor? Dan komt u als wooneigenaar in aanmerking voor de Energiebespaarlening. Deze lening is speciaal voor energiebesparende investeringen. Op het gebied van verwarming kunt u hiermee een hoogrendementsketel aankopen. U geniet van een verlaagd rentetarief van circa 2,5%. Meer weten over de actuele subsidies? Kijk dan op de Energiesubsidiewijzer.

CV-ketel reparatie en onderhoud LeidschendamCV monteur Leidschendam

CV-ketel onderhoud Leidschendam

Offerte aanvragen

Direct contact

Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders bij een storing van de CV-ketel vaak niet snel in contact kunnen komen met hun eigen verwarmingsmonteur. Wij hebben daarom een 24uurs CV-service in gang gezet, die altijd rechtstreeks bereikbaar is via 085 500 9931. Wij garanderen dat er bij spoed dezelfde dag nog iemand bij u in Leidschendam op de stoep kan staan. Hebt u vragen over onze diensten, wilt u meer weten over de mogelijkheden voor installatie, reparatie of onderhoud? Of zou u graag een onderhoudscontract bij ons afsluiten? Ook dat kunt u regelen via een telefoontje naar 085 500 9931. Geeft u uw wensen liever schriftelijk aan? Kies er dan voor om ons contactformulier in te vullen. Wij zijn u met alle plezier van dienst in Leidschendam!