CV ketel Delft

CV-ketel Delft

Cor van Meer biedt 24 uursservice via 085 500 9931!

In vrijwel elk Nederlands huishouden staat wel een cv-ketel of combiketel waarmee het warm water en de verwarming geregeld worden. Een goede verwarming zorgt voor een aangenaam woonklimaat in huis, beperkt de kans op gezondheidsklachten door luchtvochtigheid en zorgt tevens voor een besparing op het verbruik voor fossiele brandstoffen. Bent u op zoek naar een erkend verwarmingsspecialist die u kan helpen met de installatie van een nieuwe cv-ketel? Of hebt u behoefte aan hulp bij het onderhoud of de reparatie van uw verwarming bij een storing? Via onze cv-service in Delft wordt u altijd spoedig en vakkundig geholpen door een vakman uit uw regio. Wij zijn u graag van dienst!

Contactformulier

Omschrijving opdracht (*)


Navigeer op deze pagina naar:

24uurs CV-service bij spoedgevallen

Als uw verwarming niet naar behoren werkt, dan is het van belang hier snel aandacht aan te besteden. Kijk eerst zelf of u de storing kunt verhelpen door de waterdruk bij te vullen of de radiatoren te ontluchten. Werkt dit niet afdoende? Stel u dan in verbinding met een verwarmingsspecialist uit Delft via onze cv-service. Deze cv-service is 24uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via 085 500 9931, zodat er altijd binnen korte tijd een specialist bij u op de stoep kan staan. Bij onze cv-service werken specialisten met een ruime ervaring binnen het vakgebied die een storing snel hebben opgelost met een eenvoudige reparatie. Bel naar 085 500 9931 en u wordt ongeacht de tijd of de dag spoedig geholpen.

Reparatie

Een standaard cv-ketel gaat mits deze goed onderhouden wordt ongeveer 12 tot 15 jaar mee. Toch kan het voorkomen dat er ondanks het juiste onderhoud een storing in de verwarming ontstaat. Dit is onder andere het gevolg van slijtage of beschadigingen wanneer de installatie niet volledig optimaal is verlopen. Een reparatie kan de oplossing voor het probleem. Onze specialisten uit Delft kunnen op vrijwel elk merk en model cv-ketel een reparatie naar behoren uitvoeren, zodat u binnen korte tijd weer van een optimaal wooncomfort geniet. Is een reparatie niet voldoende? Dan adviseren wij u graag over de mogelijkheden voor een nieuw apparaat. Acties die u zelf kunt uitvoeren om de verwarming optimaal te laten werken zijn:

  • Het ontluchten van de radiatoren.
  • Het bijvullen van de waterdruk in de CV-ketel tussen 1.5-2 bar.
  • Het controleren van de waakvlam.

Onderhoud van uw verwarming

Een verwarming moet regelmatig van onderhoud worden voorzien. Dit onderhoud valt op te delen in twee verschillende categorieën. De eerste categorie is het onderhoud da t u zelf uit kunt voeren. Denk hierbij aan het ontluchten van de radiatoren, het schoonmaken van de buitenzijde van de installatie, en het bijvullen van de waterdruk. De tweede categorie onderhoudswerk is het onderhoud dat u moet overlaten aan een professional. Hieronder valt het controleren van de diverse onderdelen op slijtage en het schoonhouden van de leidingen. Deze tweede soort onderhoudswerken reguleert u gemakkelijk door een onderhoudscontract af te sluiten bij een verwarmingsmonteur uit Delft. Zo bent u verzekerd van een lange levensduur van het apparaat, een optimaal rendement en directe hulp bij een storing.

Verwarming DelftCV-service in Delft

CV-ketel onderhoud Delft

Cor van Meer recensie

Welke CV-ketel heb ik nodig?

Bent u op zoek naar een nieuwe verwarmingsinstallatie? Het is belangrijk de juiste keuze te maken. Een verwarmingsinstallatie gaat immers 12 tot 15 jaar mee. Er zijn vele verschillende modellen verkrijgbaar. Dit maakt de keuze niet echt makkelijker. Om de juiste installatie uit te zoeken kunt u echter rekening houden met een aantal factoren. De eerste stap is het maken van een keuze tussen de verschillende soorten. De voorkeur gaat veelal uit naar een combiketel, waarbij er ook een boiler in de installatie zit. Een solo ketel is tevens een optie. Daarnaast kunt u kiezen tussen een Vr- (verbeterd rendement), Hr- (hoog rendement) en HRe-installatie (hoog rendement elektriciteit). Vervolgens is het belangrijk om rekening te houden met het warm waterverbruik in uw woning in Delft.

Welke cv-ketel?

Warm water verbruik

Als u een nieuwe verwarmingsinstallatie uitzoekt dan is de warm water prestatie datgene wat vooral de keuze van een nieuwe installatie bepaalt. Tegenwoordig hebben steeds meer woningen in Delft een tweede badkamer of een stortdouche. Hiervoor moeten CV-ketels hogere prestaties leveren. De CW-klasse (Comfort Warm water) geeft weer hoeveel warm water een installatie per minuut kan leveren. Zo weet u hoe snel uw bad vol is en of u kunt genieten van een douche terwijl uw partner de afwas doet. De CW-klassen beginnen bij CW3, CW6 is de hoogste. CW4 of CW5 wordt het meest gekozen, hierbij kunt u warm water in de badkamer en in de keuken beperkt tegelijk gebruiken.

vermogen van verwarming Delft

Benodigd aantal vermogen

Het is daarnaast belangrijk om rekening te houden met het vermogen van de installatie. Het is immers belangrijk dat de CV-ketel genoeg warmte produceert. Voor een grote woning in Delft is meer vermogen nodig dan voor een klein appartement. Het vermogen wordt weergegeven in kW (kiloWatt). Verschillende factoren bepalen het benodigd aantal vermogen, waaronder uw type woning, de grootte hiervan, de isolatie, uw verwarmingsverbruik en de CW-waarde. U berekent het benodigde vermogen eenvoudig zelf uit met de volgende berekening: de temperatuur welke u in huis wenst X de grootte van uw huis in m3 x 3,86. Bijvoorbeeld: 400 m3 (grootte woning) X 21 (gewenste temperatuur) X 3,86 = 32,4 kW.

Prijstabel CV-ketel (CW)

Comfort Water (CW) Gebruik Liters p/m Gemid. prijs
3 Keuken + douche + bad (niet gelijktijdig) 10 €800,-
4 Keuken + douche + bad (niet volledig tegelijk) 12.5 €900,-
5 Keuken + douche + bad (Beperkt tegelijk) 15 €950,-
6 Keuken en douche of keuken en bad 20 €1.600,-

Toelichting prijstabel

CW1 en CW2 hebben we niet in tabel benoemd omdat deze nog zelden verkocht worden. Het is dus van belang om te kijken hoeveel water u denkt te verbruiken met uw nieuwe CV-ketel. Bent u in uw eentje dan volstaat de CW3 CV-ketel. Groot gezin? Dan is het prettig als er veel water verbruikt kan worden op meerdere plaatsen tegelijk.

Ruim 25 jaar ervaring

Wanneer u contact opneemt met de specialisten uit ons netwerk voor de installatie, reparatie of het onderhoud van uw cv-ketel, dan bent u verzekerd van een vakkundige hulp. Al onze vakmannen hebben zich uitstekend gediplomeerd, en hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied. Dit betekent dat zij u kunnen bijstaan met raad en daad ongeacht het model of merk cv-ketel waar u hulp bij nodig heeft. Bij ons staat bovendien klanttevredenheid hoog in het vaandel. Als u vragen of opmerkingen hebt over onze cv-service in Delft horen wij dat graag. Zo kunnen wij onze diensten steeds verder optimaliseren. Wij helpen u met alle plezier!

Werkgebied Delft

Solo, combi of HR-ketel?

U hebt de keuze uit verschillende verwarmingsinstallaties. Welk model het meest geschikt is voor uw woning in Delft is afhankelijk van uw wensen. Een solo CV-ketel kan alleen maar uw woning verwarmen. Voor het produceren van warm water hebt u dus nog een geiser of boiler nodig. Een nadeel hiervan is dat dit altijd meer ruimte in beslag neemt en dat u meer kosten kwijt bent omdat u dan twee apparaten nodig hebt. De meeste mensen kiezen daarom voor een combiketel. Dit is een boiler en cv-ketel in één. Deze is zeer geschikt als u een kleine installatie voor zowel de verwarming van uw woning in Delft als het water zoekt.

combiketel Delft

Solo- of combiketel?

Voordat u deze ketel aanschaf is het belangrijk te kijken wat de afstand is tussen de warmwaterkranen in uw huis en de plek waar te ketel komt te hangen. Is de afstand van de leidingen tussen de ketel en de dichtstbijzijnde warmwaterkraan meer dan 10 meter? Dan zal dit tot teveel warmteverlies leiden waardoor u beter een losse boiler/geiser en verwarmingsinstallatie kunt plaatsen. Als u hebt gekozen tussen een solo- of combiketel dan hebt u vervolgens nog een aantal opties.

Advies nodig of direct benieuwd naar de kosten? Vul dan vrijblijvend het contactformulier in!

hr-ketel Delft

Vr-, Hr- of HRe-verwarmingsinstallatie

Vr staat voor verbeterd rendement. Het rendement van een Vr-installatie is 90%. Dit is alleen een goede keuze als u op de plek waar de ketel komt te hangen geen afvoermogelijkheid hebt. Hebt u deze mogelijkheid wel? Kies dan een hoogrendementsketel. Deze is het meest populair in Nederland dankzij het rendement van 100%. Er gaat geen warmte verloren en de warmte in de waterdamp wordt gebruikt om efficiënt verder te verwarmen. Deze keuze is dan ook bevorderlijk voor zowel uw portemonnee als het milieu. Dan is er nog de HRe-verwarmingsinstallatie. Dit staat voor Hoog Rendement elektriciteit. Met deze CV-ketel verwarmt u uw huis in Delft, geniet u van warm water en wekt u ook nog eens uw eigen elektriciteit op. Een HRe-installatie is behoorlijk prijzig en daarom alleen rendabel bij een hoog gasverbruik van meer dan 1.600 m3 per jaar.

combiketel cv-service

Voordelen combiketel

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Delft de vraag wat exact het voordeel is van het aanschaffen van een combiketel. Hierop is eenvoudig antwoord te geven: met een combiketel bespaart u op ruimte en installatiekosten. Daarnaast is een combiketel eenvoudig in onderhoud, en kent hij een lange levensduur. Ondanks al deze voordelen zijn er heel wat mensen die liever geen combiketel installeren. Dit komt doordat bij een storing zowel het warm water als de verwarming het niet zullen doen. Wij garanderen echter dat bij een storing een professional van onze cv-service u snel en vakkundig van dienst zal zijn bij een reparatie.

cv-ketel installatie Delft

CV-ketel vervangen? Bel: 085 500 9931

Het vervangen van een verwarming heeft heel wat voeten in aarde. Toch zal het gemiddeld eens in de 12 tot 15 jaar nodig zijn om uw huidige model te vervangen door een nieuwer exemplaar dat beter is voor het milieu en u een hoger rendement biedt. Wanneer u een beperkt budget hebt, is het in veel plaatsen tevens een optie om een cv-ketel te huren of leasen. Dit betekent op de korte termijn geen grote investering, maar zal in totaal wel leiden tot hogere prijzen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de bijbehorende kosten? Neem dan contact met ons op via 085 500 9931 of het contactformulier op deze pagina.

hre-ketel reparatie

Hre ketel

Wij vertelden u eerder al over de voordelen van een HR ketel, en met name over het verhoogde rendement van deze verwarmingsketel. Naast de standaard HR verwarming is er nog een energiezuiniger model. Dit is de HRe ketel. Deze werkt qua verwarming gelijk aan de HR variant, maar heeft een extra functie: het opwekken van elektriciteit.

Zodra deze installatie aanslaat, zal er met behulp van een heteluchtmotor (stirlingmotor, 1000 watt) stroom opgewekt worden die u direct in huis kunt gebruiken. Wekt u meer stroom op dan u nodig hebt? Dan wordt dit teruggeleverd aan het energienet. De stroomlevering wordt verrekend met uw jaarrekening.

Benieuwd naar de exacte kosten van een dergelijke Hre-ketel in uw woning? Vul dan vrijblijvend het contactformulier in.

Offerte aanvragen
prijzen cv-ketel Delft

Prijzen

Het is vanzelfsprekend dat u benieuwd bent naar de prijzen. De kosten van verwarmingsinstallaties variëren tussen de €1.000,- en €13.000,-. De prijzen van nieuwe CV-ketels hangen af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de soort, eventuele extra opties, de CW-klasse en de installatiekosten. Hier beneden ziet u een prijstabel met daarin de verschillende klassen en soorten. Hoe lager de CW-waarde, hoe lager de prijs. Daarnaast ziet u dat HRe een stuk hogere prijzen heeft dan HR. Uiteraard beïnvloedt ook het merk de kosten. In het middensegment vindt u Vaillant. Gaat uw voorkeur uit naar het lagere prijssegment? Dan is Remeha of Intergas wellicht iets voor u. Een Remeha of Intergas verwarmingsinstallatie met CW-4 kost rond de €800,- exclusief kosten voor het installeren. Nefit en Atag behoren tot de duurdere merken. Voor een CW-4 verwarmingsinstallatie betaalt u €1.300,- tot €1.700,- exclusief installatie. Het installeren van een CV-ketel kost gemiddeld €50,- tot €60,- per uur. Een monteur is meestal zo’n 4 uur bezig. Daarnaast beïnvloeden extra opties de kosten. Een boiler kost bijvoorbeeld zo’n €300,-. Sluit u een contract af voor regelmatig onderhoud? Dit kost gemiddeld €100,- per jaar.

Prijstabel CV-ketel (per type)

Type ketel* HR UHR HRe
Solo €1.000,- tot €2.500,- €1.500,- tot €2.600,- €8.000,- tot €13.000,-
Combi €1.800,- tot €3.000,- €1.800,- tot €3.500,- €8.000,- tot €13.000,-
Werkt door aansluiting riool warmtepomp generator
Rendement 100%-107% 140%-147% +++100% (wekt energie op)

* De HR-ketel werkt door een gesloten systeem. De UHR- en de HRe-ketel zijn open systemen. De prijzen in de tabel zijn richtprijzen en afhankelijk van diverse factoren.

Wilt u snel contact met een CV-ketel monteur uit Delft?

Bel met de CV-service voor direct contact of spoedklussen. Liever mailen? Vul het contactformulier in!

Contact cv-ketel monteur Delftcontact cv-ketel installateur Delft
cv-monteur Delft bellen

CV-ketel merken

U had er wellicht niet zo bij stilgestaan, maar u hebt de keuze uit vele verschillende merken als u op zoek gaat naar een nieuwe verwarmingsinstallatie. Welk merk het beste bij u past is afhankelijk van uw eigen voorkeur en wensen. U vindt hier een overzicht van een aantal bekende merken en diens verschillende modellen.

Nefit

U hebt vast wel eens gehoord van Nefit. Dit merk is namelijk erg populair in Nederland. Zoekt u betrouwbaarheid, lage kosten voor onderhoud en een lange levensduur? Dan bent u bij Nefit aan het juiste adres. Het nieuwste designmodel van dit merk is de 9000i. Daarnaast hebt u de keuze uit verschillende series binnen het merk. Voor een betrouwbaar basismodel is de serie BaseLine de juiste keuze en als u weinig ruimte hebt de serie ProLine, met kleine HR-ketels.

Atag

Ook Atag is een populair merk met meerdere verschillende lijnen. Zo is er de A-serie waarvan de installaties bekend staan vanwege het hoge rendement, de lage kosten en het gebruiksgemak. De E serie staat voor Comfort en energiezuinigheid. Nieuw in het assortiment is de I-serie. Comfort, rendement en betrouwbaarheid staan hierbij centraal. Ideaal als u snel en veel warm water wenst. Wist u overigens dat Atag volgens de Consumentenbond al 8 jaar de beste verwarmingsinstallaties aanbiedt?

Remeha

Remeha heeft een erg populaire serie, genaamd Tzerra Plus. De modellen uit deze serie zijn compact, u kunt ze overal gemakkelijk plaatsen. Hebt u een kleine ruimte voor de CV-ketel? Dan is één uit de Remeha Tzerra Plus wellicht de beste keuze. Maar liefst drie verschillende modellen uit deze serie hebben de top 5 van beste verwarmingsinstallaties van de Consumentenbond behaald. Calora Tower (met oplaadboiler) en Quinta Pro (stil, zuinig en krachtig) zijn twee andere series van het merk.

Vaillant

Vaillant is een Duits merk, met betaalbare installaties. Vaillant heeft verschillende series, waaronder de ecoTEC pure, ecoTEC plus comfortsysteem, ecoCompact, ecoTEC exclusive en de ecoTEC plus. Deze laatste twee zijn het meest populair. De modellen uit de ecoTEC plus serie staan voor energiezuinigheid en een hoog comfort, u hebt de keuze uit elke CW klasse. De ecoTEC exclusive is erg efficiënt, veilig dankzij een CO-sensor en concentrische rookgasafvoer en daarnaast erg betrouwbaar en comfortabel.

Intergas

Bent u vooruitstrevend en houdt u altijd rekening met de toekomst? Dan bent u bij Intergas aan het juiste adres. Dit merk is één van de pioniers in de CV-ketel branche. Eén van de modellen, de Kombi Kompakt HRE A is ontzettend vooruitstrevend en heeft een laag gasverbruik. Het merk geeft aan dat dit model klaar is voor de toekomst. Als u een milieubewuste keuze wilt maken dan is de zuinige Kombi Kompakt HReco wellicht iets voor u.

AWB

Ook AWB is een merk wat vele verschillende ketels aanbiedt. De AWB ThermoMAster 3HR 24 T is een bekend merk wat betrouwbaar en duurzaam is. Daarnaast is dit model zuinig met energie en erg eenvoudig in onderhoud. Dezelfde eigenschappen vindt u bij de AWB ThermoMaster 3HR 28 T. Een extra pluspunt van dit model is dat u geniet van constante warmte en warm water. Gaat uw voorkeur uit naar geluidsarm? Kies dan de AWB ThermoElegance Advance CW3.

zelf cv-ketel storing verhelpen

Doe-het-zelf tips

Om een storing van de cv-ketel te verhelpen zijn er een aantal zaken die u zelf kan afhandelen voordat u een verwarmingsmonteur belt voor een reparatie. Schakel bijvoorbeeld eerst eens de thermostaat uit, of reset de ketel. In verschillende gevallen werkt dit afdoende om het defect op te lossen.

Het controleren van de waakvlam

Als u vermoedt dat uw cv-ketel kapot is, dan kan het ook zijn dat de waakvlam is uitgewaaid. Dit kan veroorzaakt worden door een plotselinge tochtvlaag, maar kan tevens het gevolg zijn van een gesloten gaskraan. U kunt de waakvlam zelf opnieuw aansteken door een vlam bij het gas te houden, en hierna de aansteekknop 30 seconden ingedrukt te houden. Wanneer een installatie langere tijd buiten gebruik is gebleven, dan is het mogelijk dat lucht in de gaskraan is gekomen. Dit leidt tot een onregelmatig branden van de waakvlam. Dergelijke problemen zijn enkel te verhelpen door een vakman uit Delft.

Het bijvullen van de waterdruk

Een cv-ketel zal alleen goed werken wanneer er voldoende druk op de installatie staat. Voor een goed werkende verwarming dient de waterdruk rond de 1.5 tot 2.0 atmosfeer te staan. Deze druk kan echter zaken door de ontluchting van de radiatoren of een hoge verdamping tijdens de zomermaanden. Door het onderstaande stappen plan te volgen kunt u snel en vakkundig de waterdruk eigenhandig bijvullen.

  • Schakel de thermostaat en cv-ketel uit.
  • Koppel de vulslang aan, en laat deze vollopen.
  • Draai de kraan weer dicht en sluit de vulslang aan op de vulkraan.
  • Open eerst de waterkraan en vervolgens de vulkraan.
  • Wacht tot de druk oploop tot ongeveer 1.5 bar.
  • Draai de vulkraan en vervolgens de waterkraan dicht.
  • Zet de thermostaat weer aan.

Het ontluchten van de radiatoren

Hoewel u voor het periodieke onderhoud van de cv-ketel een expert moet inschakelen, zijn er een aantal zaken die u prima zelf zou kunnen afhandelen. Eén daarvan is het ontluchten van de radiatoren. Hiervoor hebt u een speciale ontluchtingssleutel nodig die verkrijgbaar is bij vrijwel elke verwarmingsspecialist uit Delft. Draai de thermostaat voor het ontluchtingsproces eerst omlaag, en zet de cv-ketel uit. Begin vervolgens bij de radiator op het laagste punt met het ontluchten. Draai het ontluchtingsventiel open en sluit deze zodra er water uitloopt. Herhaal dit proces bij alle radiatoren, waarbij u toewerkt naar de verwarmingsketel. Hebt u elke radiator ontlucht? Kijk dan naar de waterdruk in de ketel, deze dient tussen de 1.5 en 2.0 bar te staan voor een goede werking van de verwarming.
waterdruk van cv-ketel

CV-ketel storing

Wanneer uw verwarming een storing aangeeft, dan zijn er twee dingen die u kunt doen: u belt direct een verwarmingsmonteur uit Delft, of u kijkt zelf of u de installatie kan resetten. Door de cv-ketel te resetten, de druk op te voeren, of de radiatoren van lucht te ontdoen is menig storing verholpen zonder dat hiervoor een reparatie nodig is (dus ook zonder dat u hiervoor kosten hoeft te betalen). Vaak staan in de handleiding van uw cv-ketel wat een storing betekend. Hebben deze handelingen geen effect, dan kan u zich altijd nog in verbinding stellen met een specialist uit de regio.

Europese wetgeving

De wetgeving op het gebied van energiezuinigheid ontwikkelt zich steeds verder, om zo het milieu zoveel mogelijk te besparen. Zo heeft de Europese Commissie besloten dat vanaf 26 september 2015 het niet meer is toegestaan om VR verwarmingsketels te produceren en te verkopen, aangezien zij te weinig rendement opleveren. Doordat de VR ketels een heel ander soort aansluiting hebben dan de nu geëiste HR verwarmingsketels, zal er in de toekomst bij heel wat Nederlandse huishoudens een verbouwing noodzakelijk zijn, om zo de afvoer veilig te stellen. Wij bieden u hierover graag meer informatie.

CV-ketel subsidie 2017/2018

Wilt u een nieuwe verwarmingsketel aanschaffen? Dan is het altijd verstandig om te controleren of u in aanmerking komt voor subsidie. Hoewel de overheid duurzaam wonen wil stimuleren is er in 2017/2018 helaas geen landelijke subsidie beschikbaar. In sommige gevallen is er welllicht wel een subsidiemogelijkheid in uw provincie of gemeente. Om dit te controleren kunt u contact opnemen met het gemeenteloket. Als u een hoogrendementsketel wilt aanschaffen dan komt u wel in aanmerking voor de Energiebespaarlening, speciaal bestemd voor energiebesparende investeringen. Als u op dit moment niet voldoende spaargeld hebt om een hoogrendementsketel te kopen, dan kunt u geld lenen tegen een verlaagd rentetarief. Dit rentetarief ligt gemiddeld rond de 2,5%. Meer weten over de beschikbare subsidies? Kijk dan op de Energiesubsidiewijzer.

CV-ketel vervangen DelftCV monteur in Delft

CV-ketel onderhoud Delft

Offerte aanvragen

Direct contact

Bent u benieuwd naar wat een specialist uit Delft voor u kan betekenen op het gebied van het onderhoud, de reparatie of installatie van een cv-ketel naar uw wensen? Bent u op zoek naar een erkende cv-service waarvan de medewerkers u kunnen helpen bij het optimaliseren van het rendement van uw huidige verwarming? Of hebt u behoefte aan een rechtstreekse verbinding met een expert uit de regio? Vul dan ons contactformulier in of bel naar 085 500 9931. Wij zorgen ervoor dat u spoedig geholpen wordt tegen aantrekkelijke prijzen, en kunnen desgewenst vandaag nog bij u in Delft op de stoep staan. Wij helpen u met alle plezier verder!