Cv-ketel in Delft vervangen?

Ook 24/7 bereikbaar voor reparatie en onderhoud!

Nu bereikbaar!

Cv-ketel Delft

Een verwarmingsinstallateur is zowel in te schakelen voor het onderhouden, repareren als het plaatsen van een nieuwe cv-ketel in Delft. Met de hulp van een verwarmingsmonteur bent u bovendien verzekerd van de beste kwaliteit. Met spoed een cv-ketel monteur nodig of opzoek naar een nieuwe cv-ketel?

Start gratis offerteaanvraag!

U komt dan meteen in contact met een verwarmingsmonteur bij u in de buurt. Op deze pagina leest u meer over cv-ketels en de werkzaamheden die rondom cv-ketels nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan cv-onderhoud of het repareren van kapotte onderdelen. Ook vindt u hier meer informatie over cv-ketel kosten en leest u waar u op moet letten bij de aankoop van een nieuwe ketel.

Cv-ketel storing Delft

Cv-ketel storing Delft? De cv-ketel geeft dan meestal zelf aan om welke cv-storing het gaat. In sommige situaties kunt u de cv-ketel storing zelf verhelpen. Dat is bijvoorbeeld het geval als u de ketel moet ontluchten of bijvullen.

Maar dat zijn niet de enige storingen!

Soms keert de storing bijna dagelijks terug, of geeft de cv een storing aan die alleen een verwarmingsinstallateur kan oplossen. Schakel bij een complexe cv-storing daarom altijd een verwarmingsmonteur in voor een reparatie. Dan weet u zeker dat u snel weer warmte en warm water in huis hebt. Bel 085 500 9931 voor direct contact met een cv-ketel monteur bij u in de buurt.

cv-ketel Delft

Verwarmingsmonteur inschakelen: welke werkzaamheden?

U kunt een verwarmingsmonteur inschakelen voor verschillende werkzaamheden. Zo is een cv-ketel monteur in Delft bezig met onderhoud en de installaties van nieuwe ketels. U kunt een verwarmingsinstallateur ook inzetten voor een inspectie van de cv-ketel in Delft. Hij controleert alle onderdelen en checkt of de installatie nog veilig werkt. Hieronder valt ook een inspectie van de rookgasafvoer.

Cv-ketel kapot? Laat deze dan repareren door een verwarmingsinstallateur. Dat is in verreweg de meeste gevallen de goedkoopste optie.

Een verwarmingsmonteur uit Delft houdt zich onder meer bezig met deze werkzaamheden:

 • Cv-ketel onderhoud
 • Cv-ketel installeren
 • Storingen verhelpen
 • Cv repareren
 • Inspectie van de cv-ketel

Cv onderhoud Delft

Om de levensduur te verlengen is cv-onderhoud in Delft heel belangrijk. Onderhoud bestaat uit verschillende werkzaamheden. Een inspectie van de ketel is daar één van. Daarnaast reinigt de verwarmingsmonteur de binnenkant van de ketel en zorgt hij ervoor dat alle onderdelen goed werken. Als opvalt dat bepaalde onderdelen beginnen te slijten vervangt hij deze meteen. Zo bent u storingen voor en voorkomt u dat u in de kou komt te zitten.

Hieronder leest u meer over het belang van cv-ketel onderhoud en de bijbehorende kosten.

cv-ketel onderhoud Delft

Wat kost cv-ketel onderhoud?

Voor eenmalig onderhoud betaalt u ongeveer €70,- tot €120,-. Dit is exclusief materiaal- en voorrijkosten. Bij oudere ketels is het voordeliger om een onderhoudscontract af te sluiten. Een goedkoop onderhoudscontract kost ongeveer €70,- tot €115,- per jaar. Voor een uitgebreid servicecontract betaalt u gemiddeld €80,- tot €155,- per jaar. Hier zitten gedeeltelijke materiaalkosten bij inbegrepen.

Het is ook een optie om een all-in contract af te sluiten. Dit kost ongeveer €125,- tot €200,- per jaar. Het voordeel hiervan is dat er geen bijkomende kosten zijn: materiaalkosten, voorrijkosten en arbeidskosten zitten hier allemaal bij inbegrepen.

Cv monteur inschakelen? Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Onderhoud cv-ketel: kosten 2024

OnderhoudswerkzaamhedenGemiddelde prijzen*Omschrijving
Eenmalige onderhoudsbeurt€70,- tot €120,-Excl. eventuele materiaalkosten
Onderhoudscontract€70,- tot €115,- per jaarIncl. arbeidskosten, onderhoudskosten & 2-jaarlijks onderhoud
Servicecontract€80,- tot €155,- per jaarIncl. arbeidskosten, onderhoudskosten, gedeeltelijk materiaalkosten en 2-jaarlijks onderhoud
All-in contract€125,- tot €200,- per jaarIncl. arbeidskosten, onderhoudskosten, materiaalkosten, bijvullen en altijd bereikbaar

* Dit zijn richtprijzen. Elke verwarmingsmonteur Delft hanteert zijn eigen tarieven en voorwaarden. Vraag een gratis offerte aan voor meer informatie.

Hoe vaak onderhoud cv-ketel?

Laat uw cv-ketel in ieder geval elke 1 tot 2 jaar onderhouden door een ervaren verwarmingsmonteur. Cv-ketel onderhoud in Delft is nog belangrijker bij oudere ketels. Vakmannen raden aan om dan elke 1,5 jaar te investeren in goed onderhoud.

Waarom is onderhoud belangrijk?

Goed cv-ketel onderhoud garandeert dat de installatie veilig werkt. Daarnaast behoudt cv-onderhoud ook het rendement en verlengt het de levensduur van uw cv-ketel. Door te investeren in goed onderhoud, houdt u uw energierekening laag en bespaart u uiteindelijk op de kosten van een nieuwe ketel.

Cv onderhoudscontract

Cv-onderhoud Delft wordt ook uitgevoerd aan de hand van een onderhoudscontract. Dit houdt in dat u een vast bedrag per jaar betaalt waarvoor een verwarmingsinstallateur uw ketel komt onderhouden. Er zijn verschillende soorten onderhoudscontracten, zodat er voor ieder budget een geschikte optie is.

Het voordeel van een onderhoudsabonnement is dat u zelf nergens om hoeft te denken. De verwarmingsmonteur houdt bij wanneer het weer tijd is voor onderhoud. Hij neemt zelf contact op voor een afspraak wanneer het u uitkomt.

Op zoek naar een verwarmingsmonteur voor cv-onderhoud?

Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van een scherpe prijs!

Cv-ketel reparatie Delft

Cv-ketel kapot? Laat de cv-ketel repareren in Delft door een verwarmingsinstallateur. Dit is in de meeste gevallen veel goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe ketel.

Kan ik zelf mijn cv-ketel repareren?

Kleine problemen, zoals een tikkende radiator, zijn zelf op te lossen. Grotere problemen, zoals een kapotte 3-weg-klep of een cv-ketel die lekt kunt u beter uitbesteden aan een ervaren verwarmingsmonteur. Hiermee voorkomt u grotere beschadigingen en zorgt u ervoor dat de ketel zo snel mogelijk weer werkt zoals het hoort. Zeker in koude wintermaanden is het belangrijk dat de cv-ketel in Delft zo snel mogelijk weer warmte levert.

cv-ketel storing Delft

Wat kost een reparatie?

Hoeveel een reparatie kost is grotendeels afhankelijk van het tarief van de cv-ketel monteur. De prijzen verschillen per monteur, omdat elke verwarmingsinstallateur zijn eigen tarief bepaalt.

Daarnaast spelen de materiaalkosten een rol.

Een nieuw expansievat kost bijvoorbeeld ongeveer €30,- terwijl de kosten voor een 3-weg-klep rond de €40,- liggen. Is de motor van de 3-weg-klep kapot? In dat geval liggen de materiaalkosten rond de €55,-. Deze prijzen zijn nog exclusief de materiaalkosten.

Cv-ketel reparatie: kosten in 2024

OnderdeelGemiddelde prijs, excl. arbeidskosten*
Expansievat€30,-
3-Weg-klep€40,-
Motor 3-weg-klep€55,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen, excl. arbeidskosten van de cv-monteur Delft. Vraag een gratis offerte aan voor de exacte prijs.

Als u met spoed een cv-ketel monteur inschakelt, houd er dan rekening mee dat u ook voorrijkosten betaalt. Bovendien vragen monteurs in weekenden en avonduren een hoger tarief dan tijdens kantooruren!

Welke reparaties komen vaak voor?

Een reparatie aan de cv-ketel komt met enige regelmatig voor. Hoe ouder de ketel hoe groter de kans dat u deze eens moet laten repareren. Geen zorgen: u bent niet de enige. Cv-monteurs voeren verschillende reparaties uit. Een onderdeel dat vaak vervangen moet worden door slijtage is de 3-weg-klep. Ook de 3-weg-klep motor is vaak aan het einde van de levensduur aan vervanging toe.

Iets anders dat af en toe voorkomt, is een lekkende cv-ketel. Hierdoor blijft de waterdruk niet op peil en moet u het systeem regelmatig bijvullen. De cv-monteur spoort de lekkage op en dicht deze direct.

Dit repareren monteurs vaak aan cv-ketels:

 • Een tikkende radiator
 • Cv-ketel die lekt
 • Kapotte 3-weg-klep of motor
 • Beschadigd expansievat

Cv-ketel repareren? Bel voor direct contact!

Kom direct in contact met een betrouwbare cv-ketel installateur bij u in de buurt.

Cv-ketel vervangen Delft

Soms is een reparatie niet meer voldoende en is het tijd om de cv-ketel te vervangen. Dit merkt u bijvoorbeeld als de ketel steeds vaker een storing aangeeft. Dit is in de koude wintermaanden heel vervelend als u regelmatig zonder warmte komt te zitten.

Cv-ketel vervangen Delft: wanneer is het tijd voor een nieuwe ketel? Gemiddeld gaat een ketel 12 tot 18 jaar mee, maar er zijn nog meer redenen om de ketel te vervangen. Bijvoorbeeld als u geïnteresseerd bent in een zuiniger model of alternatieve verwarmingsmethodes. Er is keuze uit heel veel verschillende merken, modellen en ketels. Hieronder leest u meer over het vervangen van de cv-ketel.

Wanneer cv-ketel vervangen?

Gemiddeld is een cv-ketel na 12 tot 18 jaar aan vervanging toe. Dit merkt u bijvoorbeeld als u de ketel steeds vaker moet repareren. Op een gegeven moment is het goedkoper om de ketel te vervangen dan om steeds een reparatie uit te voeren.

Een andere belangrijke reden om de cv-ketel in Delft te vervangen is omdat het rendement flink achteruit gaat. Door een nieuwe verwarmingsketel te plaatsen houdt u de energiekosten zo laag mogelijk.

cv-ketel vervangen

Wat kost een cv-ketel vervangen?

Wilt u een bestaande verwarmingsketel vervangen? Voor een soloketel betaalt u ongeveer €1.500,- tot €2.800,-. Dit is de meest goedkope optie, maar hiervoor heeft u wel een geiser in huis nodig. Heeft u geen geiser, dan lopen de kosten een stuk hoger op. In dat geval is het goedkoper om een combi-ketel te kopen. Hiervoor liggen de kosten rond de €1.500,-tot €3.000,-, afhankelijk van de CW-waarde.

Stookt u meer dan 1.600 m³ gas per jaar? Dan is een HRe-ketel ook een goede optie. Deze kost ongeveer €8.000,- tot €12.000,-. Dat is iets duurder, maar hiermee behaalt u een rendement van wel 140%!

Besparen op de kosten? Vraag een gratis offerte aan!

Cv-ketel vervangen: kosten 2024

Type ketelRendement*Gemiddelde prijs**
Hr-ketel – solo100% – 107%€1.500,- tot €2.800,-
Hr-ketel – combi100% – 107%€1.500,- tot €3.000,-
HRe-ketel140%€8.000,- tot €12.000,-

*Rendement: de hoeveelheid energie die omgezet wordt door de ketel in warmte. Vanaf 100% gaat er geen warmte verloren.
** Dit zijn richtprijzen. De exacte prijs van een nieuwe cv-ketel hangt af van het type, de CW-waarde en de montage. Vraag een gratis offerte aan.

Cv-ketel vervangen voor de laagste prijs?

Vraag snel een gratis offerte aan en vind een cv-monteur bij u in de buurt.

Cv-ketel installatie Delft

Een nieuwe cv-ketel installeren is een ingewikkelde klus die u niet zomaar zelf kunt uitvoeren. Deze installatie moet goed verlopen als u er zeker van wilt zijn dat de installatie veilig en zuinig werkt. Zonder ervaring kunt u niet controleren of bijvoorbeeld de rookgasafvoer goed is aangesloten.

Koopt u inderdaad een nieuwe cv-ketel? Er is de keuze uit heel veel verschillende merken en modellen. Er is niet één verwarmingsketel die de beste is. Wel is er een beste optie voor uw persoonlijke leefsituatie. Hieronder leest u meer over de verschillende soorten ketels en waar u op moet letten bij het kopen van een nieuwe verwarmingsketel.

Soorten: welke cv-ketel kiezen?

  Nieuwe cv-ketel nodig, maar weet u niet welke type cv-ketel u moet kiezen?

  U hebt onder meer de keuze uit deze modellen:

 • Soloketel: dit is de meest goedkope ketel, maar alleen als u al een geiser in huis hebt. Een soloketel zorgt namelijk alleen voor verwarming en niet voor warm water. Daarom is een geiser onmisbaar, deze zorgt voor het warm water in huis.
 • Combiketel: een combinatieketel doet twee dingen: warmte en warm water genereren. Dit is de meest populaire ketel.
 • HRe-ketel: dit is een combiketel die naast warmte en warm water ook elektriciteit opwekt. Dit is een relatief dure ketel, maar hij haalt een heel hoog rendement van maar liefst 140%. Dit is vooral een optie als uw huis slecht geïsoleerd is en u meer dan 1.600 m³ gas per jaar verbruikt. Doet u dit niet, dan wordt er niet genoeg elektriciteit opgewekt.
 • UHR-ketel: dit is de Ultra Hoog Rendementsketel. Deze werkt samen in combinatie met een warmtepomp en haalt zo een heel hoog rendement.

Wat kost een cv-ketel?

De cv-ketel prijs is onder meer afhankelijk van het model en de CW-waarde. De CW-waarde geeft aan hoeveel warm water de ketel per minuut levert. Hoe meer warm water, des te hoger het comfort in huis. Wilt u bijvoorbeeld kunnen douchen en afwassen tegelijkertijd? Dan heeft u minimaal CW-waarde 5 of 6 nodig. De prijs voor een ketel met CW-waarde 5 start vanaf €1.800,-. Voor een cv-ketel met CW-waarde 6 start de cv-ketel prijs rond €2.400,-.

Heeft u een kleiner budget?

Voor ketels met CW-waarde 3 liggen de cv-ketel kosten rond de €1.200,-. Voor ketels met CW-waarde 2 betaalt u gemiddeld €1.100,-.

Nieuwe cv-ketel: kosten 2024

CW-waardeGem. prijs *Liters p/mGeschikt voor
1Vanaf €900,-4 literKeuken
2Vanaf €1.100,-6 literKeuken + douche (niet gelijktijdig)
3Vanaf €1.200,-10 literKeuken + douche + bad (niet gelijktijdig)
4Vanaf €1.400,-13 literKeuken + douche + bad (niet volledig gelijktijdig)
5Vanaf €1.800,-17 literKeuken + douche + bad (beperkt gelijktijdig)
6Vanaf €2.400,-20 literKeuken + douche (gelijktijdig) of keuken + bad (gelijktijdig)

* Dit zijn gemiddelde prijzen voor hr-ketels. Voor de exacte prijsberekening is het verstandig om een gratis offerte aan te vragen.

nieuwe cv-ketel Delft

Waarop letten bij aanschaf cv-ketel?

Een cv-ketel kopen is niet iets dat u dagelijks doet. Op consumentenbond.nl vindt u daarom een handig overzicht met alle zaken waar u rekening mee moet houden. Hieronder vertellen we u ook meer over waar u op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe verwarmingsketel.

 • Solo- of combiketel? Hoewel een soloketel goedkoper is, is de combiketel de meest gekozen optie. Heeft u geen geiser in huis dan bent u goedkoper uit als u een combiketel aanschaft. Zo niet dan moet u een aparte geiser kopen en aansluiten waardoor de kosten hoger oplopen. Woont u in een nieuwbouwwoning zonder gas aansluiting? Kies dan voor een cv-ketel die elektrisch is.
 • Welk vermogen? Cv-ketels met het hoogste vermogen hoeven niet per se de beste optie voor uw situatie te zijn. Het vermogen dat u nodig heeft is afhankelijk van de inhoud van uw huis, het soort huis en de mate van isolatie. Een gemiddelde hoekwoning heeft een vermogen van 16 tot 30 Kw nodig.
 • Welke CW-waarde? Voor minimaal comfort in huis is het belangrijk te kiezen voor een cv-ketel met CW-waarde 3 of hoger. CW-waarde 5 en 6 zorgen voor extra luxe in huis.
 • Gaskeur keurmerk? Het gaskeur-keurmerk is een vrijwilige certificering. Ketels met dit keurmerk zijn enorm duurzaam en liggen voor op het gebied van energie-efficiëntie. Meer hierover leest u op kiwa.nl.

Cv-ketel nodig? Bekijk de aanschaftips!

In deze video legt een specialist uit wat de verschillen tussen diverse type cv-ketels zijn en waar u bij aanschaf op moet letten.

Cv-ketel merken

Naast de keuze voor de CW-waarde en het vermogen, is er ook nog volop keuze in verschillende merken. Elk merk heeft zo haar eigen eigenschappen. Welk merk het best bij u past, is dan ook afhankelijk van uw situatie. Laat u persoonlijk informeren door een verwarmingsinstallateur als u meer wilt weten over de verschillende merken.

Dit zijn een aantal van de meest populaire cv-ketel merken in Nederland:

 • Intergas: dit merk staat vooral bekend om de kwalitatieve cv-ketels met een hoog rendement. Uw intergas ketel beheert u eenvoudig met de Incomfort app op uw telefoon.
 • Remeha: dit merk staat voor innovatie, betrouwbaarheid en kwaliteit. Remeha ketels staan onder meer bekend om een hoge energie-efficiëntie.
 • Nefit: Nefit-Bosch ketels leveren al jarenlang kwalitatieve ketels in Nederland. Ze staan bekend om hun goede kwaliteit en de lange levensduur.
 • Atag: bij dit merk kunt u terecht voor verschillende producten, zoals verwarmingsketels en zonneboilers.
 • Vaillant: dit merk biedt goede kwaliteit en een hoog comfort tegen een scherpe prijs. Bekende producten zijn de ecoTEC producten.

Cv-ketel plaatsen tegen een lage prijs?

Vraag direct een gratis offerte aan en bespaar op de kosten!

Verarmingsinstallateur inschakelen: de voordelen

Het inschakelen van een verwarmingsinstallateur heeft verschillende voordelen. Allereerst bespaart hij u heel veel waardevolle tijd. Daarnaast is het niet eens toegestaan om sommige werkzaamheden aan de verwarmingsketel zelf uit te voeren. Met het inschakelen van een ervaren verwarmingsmonteur bent u verzekerd van een veilige installatie. Ook weet u zeker dat de cv-ketel veilig werkt, zodat u bespaart op de energiekosten.

De grootste voordelen op een rij:

 • U bespaart uzelf waardevolle tijd.
 • U bent verzekerd van een veilige en zuinige installatie.
 • De vakman werkt volgens strenge veiligheidsvoorschriften.
 • Het verlengt de levensduur en verhoogt het rendement van de ketel.

Recent uitgevoerde opdrachten in uw omgeving

Cv-ketel installeren in Rotterdam
Onderhoud cv-ketel in Den Haag
Cv-ketel vervangen in Zoetermeer
Storing cv-ketel verhelpen in Leiden
Reparatie cv-ketel in Dordrecht
Hr-ketel installeren in Leidschendam
Nieuwe cv-ketel aansluiten in Schiedam
Cv-onderhoud uitvoeren in Barendrecht
Vr-ketel door Hr-ketel vervangen in Delft
Cv-ketel storing oplossen in Spijkenisse

verwarmingsmonteur Delft

Verwarmingsmonteur Delft gezocht? Direct contact!

Op zoek naar een verwarmingsmonteur bij u in de buurt? Een verwarmingsinstallateur is in te schakelen voor het onderhouden, repareren en aansluiten van radiatoren en cv-ketels. Daarnaast geeft een verwarmingsmonteur u graag persoonlijk advies, zodat u zeker weet dat u een ketel kiest die bij uw woning past. Direct de hulp van een verwarmingsmonteur nodig?

Bel naar 085 500 9931 voor direct contact met een verwarmingsmonteur!

In geval van spoed komt hij direct naar u toe om de ketel te repareren. Wilt u geen reparatie uit laten voeren maar een nieuwe cv-ketel aansluiten? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan: u zit nergens aan vast.

Onze dienstverlening

Naast een gratis offerte van een cv monteurs uit uw regio, kunt u bij ons ook een gratis offerte aanvragen voor: