CV ketel Zoetermeer

CV-ketel Zoetermeer

Cor van Meer biedt 24 uursservice via 085 500 9931!

Gebruikt uw CV-ketel zeer veel energie? Heeft uw verwarming steeds vaker een storing? Of is er een probleem met de radiatoren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze specialisten hebben een ruime ervaring met de installatie, reparatie en het onderhoud aan vele modellen CV- en HR-ketels, en zorgen er met alle plezier voor dat uw verwarming binnen korte tijd weer in optimale staat verkeert. Wilt u weten welke soort verwarmingsketel het beste aansluit bij uw wensen? Ook daarbij kunnen onze verwarming experts u van dienst zijn. Geef op het contactformulier uw wensen aan, en wij zorgen ervoor dat uw hulpvragen spoedig beantwoord worden, of dat u een vrijblijvende offerte krijgt toegestuurd.

Contactformulier

Omschrijving opdracht (*)


Navigeer op deze pagina naar:

24uurs CV-service bij spoedgevallen

Als de CV-ketel in storing raakt, dan zijn er een aantal zaken die u eerst zelf kunt uitvoeren. Zo helpt het resetten van het apparaat al snel om interne problemen te verhelpen. Het bijvullen van de verwarmingsketel of het ontluchten van de radiatoren kan eveneens uitkomst bieden bij een storing. Blijft de installatie kapot? Dan is het zaak om zo snel mogelijk een monteur uit Zoetermeer in te schakelen. Door te bellen naar ons telefoonnummer 085 500 9931 komt u direct in verbinding met een erkend monteur uit de regio, welke het nodige onderhoud of de reparatie voor u zal uitvoeren. Mocht een reparatie niet afdoende zij, dan informeert onze specialist u graag over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Reparatie

Er zijn verschillende verwarmingsonderdelen die na verloop van tijd kapot kunnen gaan. Zeker wanneer er niet voldoende onderhoud wordt uitgevoerd is de kans op storingen en beschadigingen groot. Eén van de onderdelen die kapot kan gaan is het expansievat, maar ook de warmtewisselaar kan in storing raken. Wanneer u er snel bij bent, dan kan een verwarming expert uit Zoetermeer vaak nog wel de oplossing bieden met een reparatie, en ervoor zorgen dat u spoedig weer van een optimaal wooncomfort geniet. Wilt u weten wat de prijs wordt voor een reparatie van uw CV-ketel? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden om een reparatie te voorkomen? Stel u dan vandaag nog met ons in verbinding. Wij helpen u met alle plezier.

Onderhoud van uw verwarming

Wij noemden eerder al dat het onderhoud van de verwarming van groot belang is voor de levensduur en werking van het apparaat. Het onderhoud aan een HR-installatie of combiketel in Zoetermeer kunt u voor een deel eigenhandig uitvoeren. Het gaat dan ten eerste om het reinigen van de buitenzijde van de installatie, zodat er geen stof in de onderdelen komt. Een tweede klus die u zelf kunt doen is het ontluchten van de radiatoren. Dit moet minimaal eens per jaar gedaan worden. Ook het bijvullen van de ketel valt onder het onderhoud dat u zelf kunt uitvoeren. De rest van het onderhoud voeren wij graag voor u uit.

CV-ketel monteur ZoetermeerCV-service Zoetermeer

CV-ketel reparatie Zoetermeer

Cor van Meer beoordeling

Welke CV-ketel heb ik nodig?

Welke verwarmingsketel het meest geschikt is, verschilt uiteraard per huishouden. Voordat u een nieuw model gaat aanschaffen, houd dan rekening met een aantal factoren. Als eerste: hoe ziet het huishouden eruit? Is er kans dat er binnenkort kinderen bijkomen of gaan uw kinderen juist binnenkort uit huis? Hoe groter het huishouden, des te groter het model die u nodig heeft. Ook de inhoud van uw woning speelt een grote rol. Bij een appartement in Zoetermeer met een inhoud van 250m3 en 425m3 is een capaciteit van 18kW voldoende. Woont u in een vrijstaande woning met een inhoud van minimaal 625m3? Dan is er een capaciteit van 30kW nodig. Een derde punt om rekening mee te houden is de CW-waarde: deze geeft aan hoeveel warm water de verwarmingsketel per minuut kan leveren. Wanneer u warm water tegelijk op meerdere punten wilt gebruiken, zal u dus een hogere CW-waarde moeten. Een verwarmingsketel met CW3 vult een gemiddeld bad bijvoorbeeld in 10 minuten. Wilt u liever dat het ligbad sneller gevuld is? Dan zal u een combiketel met CW4, CW5, of CW6 aan moeten schaffen.

Prijstabel CV-ketel (CW)

Comfort Water (CW) Gebruik Liters p/m Gemid. prijs
3 Keuken + douche + bad (niet gelijktijdig) 10 €800,-
4 Keuken + douche + bad (niet volledig tegelijk) 12.5 €900,-
5 Keuken + douche + bad (Beperkt tegelijk) 15 €950,-
6 Keuken en douche of keuken en bad 20 €1.600,-

Toelichting prijstabel

CW1 en CW2 hebben we niet in tabel benoemd omdat deze nog zelden verkocht worden. Het is dus van belang om te kijken hoeveel water u denkt te verbruiken met uw nieuwe CV-ketel. Bent u in uw eentje dan volstaat de CW3 CV-ketel. Groot gezin? Dan is het prettig als er veel water verbruikt kan worden op meerdere plaatsen tegelijk.

Ruim 25 jaar ervaring

Wanneer u met onze CV-service contact opneemt voor hulp bij een storing of voor ondersteuning bij het vervangen van uw huidige model, dan wordt u gegarandeerd geholpen door een erkend vakman uit Zoetermeer. Elke verwarmingspecialist heeft een ruime ervaring binnen het vakgebied en is uitstekend gediplomeerd. Hebt u vragen over de verschillen tussen een combiketel en een standaard verwarmingsketel? Of wilt u weten wat de prijzen worden voor een bepaalde klus? Ook daarbij kunnen onze professionals u van dienst zijn. Vul vrijblijvend het contactformulier in.

Werkgebied Zoetermeer

Solo, combi of HR-ketel?

Wilt u het rendement van uw CV-ketel verbeteren en wordt het hoog tijd om uw oude apparaat te vervangen? Dan is er ontzettend veel keuze uit vele soorten en maten verwarmingsketels. Voor welk model u het beste kunt kiezen is grotendeels afhankelijk van de eisen die u aan de installatie stelt. Sinds 2015 worden er strengere eisen gesteld aan het energieverbruik van de verwarmingsketel, wat betekent dat er geen nieuwe VR-ketels meer geplaatst worden. Hoogrendementsketels behalen een rendement van meer dan 100%, waardoor uw energieverbruik alleen maar zal verbeteren. U heeft bij de hoogrendementsketel verschillende opties. Allereerst is er de solo verwarmingsketel, deze dient enkel voor het verwarmen van uw woning. Dit concept komt uit de tijd waarin in elk huis een geiser aanwezig was, waardoor de verwarmingsketel geen warm water hoefde te produceren. Tegenwoordig is een geister in huis niet meer standaard. De combiketels pakken deze functie tegenwoordig op: deze verwarmt uw woning en uw water. Dat betekent ook dat u, indien u geen geiser meer in huis heeft, altijd een combiketel zal moeten aanschaffen. Wilt u een nog hoger rendement behalen? Vraag een expert uit ons netwerk in Zoetermeer dan naar de mogelijkheid van HRe-ketels. Deze wekt naast warmte ook elektriciteit op, waardoor uw gasrekening een beetje zal stijgen maar uw energierekening zal aanzienlijk dalen.

combiketel Zoetermeer

Voordelen combiketel

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Zoetermeer de vraag wat de voordelen van een combiketel zijn ten opzichte van een hoogrendementsketel. Het grootste voordeel hiervan is dat deze relatief weinig ruimte in beslag neemt. Daarbij komt bovendien dat u nu geen aparte boiler meer hoeft aan te schaffen om het warm water van de douche te verzorgen. Een combiketel is bovendien gemakkelijk te installeren en heeft relatief weinig onderhoud nodig. Het nadeel van een combiketel ten opzichte van een HR verwarming is dat wanneer het apparaat kapot gaat, u direct geen enkele vorm van warmte meer in huis heeft.

installatie van cv-ketel Zoetermeer

CV-ketel vervangen? Bel: 085 500 9931

Is een onderdeel van de verwarming onherstelbaar kapot, is het rendement laag of wilt u liever een combiketel? Dan is het tijd om de CV-ketel te vervangen. Werkt uw verwarming nog goed, maar is de verwarmingsketel al meer dan 20 jaar oud? Ook dan raden wij aan deze te vervangen. Een oude ketel zal namelijk veel meer gas of energie verbruiken dan de nieuwere apparaten. Het is dan ook mogelijk om jaarlijks honderden euro’s te besparen. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een nieuwe HR installatie bij u in Zoetermeer? Vul dan vandaag nog uw wensen op ons contactformulier in.

hre-ketel Zoetermeer

Hre ketel

Een ander soort ketel waar wij vandaag nog raag uw aandacht op willen vestigen is de HRe ketel. Dit is iets anders dan de HR variant, al geeft ook een HRe installatie een uitermate hoog rendement. De afkorting HRe staat voor microwarmtekrachtkoppeling. Dit is een term die staat voor een vorm van elektriciteitsopwekking, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een warmtekrachtkoppeling. Kiest u voor een HRe (ook welk WKK installatie genoemd)? Dan vervangt dit alle andere apparaten zoals een boiler, geiser of CV-ketel.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en prijzen voor een dergelijk systeem? Onze specialisten uit Zoetermeer informeren u met plezier.

Offerte aanvragen
prijzen cv-ketel

Prijzen

De prijzen voor het aanschaffen van een CV kunnen erg hoog zijn, maar dit is afhankelijk van de eisen die u stelt. Als u gelijktijdig gebruik wilt maken van warm water in uw keuken en in uw badkamer bijvoorbeeld, heeft u een verwarmingsketel met een minimale CW-waarde van CW5. Hier hangt een flink prijskaartje aan. Woont u echter alleen en zal de keuken en badkamer niet tegelijk gebruikt worden? Dan is een goedkoper model uit een lagere klasse een goede optie. Over het algemeen bestaat de totale prijs uit twee onderdelen: ongeveer 60% van het totale bedrag bestaat uit de kosten voor het materiaal en maar liefst 40% bestaat uit de arbeidskosten! Hiervoor betaalt u ongeveer €50,- tot €60,- per uur en de installatie duurt gemiddeld genomen 4 uren. Als u geld wilt besparen loont het tevens om te kijken naar de verschillende merken. Over het algemeen zijn ketels van het merk Remeha en Intergas relatief voordelig, hiervoor liggen de prijzen tussen de €800,- en €1.100,-. De prijzen voor merken als Atag en Nefit liggen een stuk hoger, tussen de €1.300,- en €1.700,-.

Prijstabel CV-ketel (per type)

Type ketel* HR UHR HRe
Solo €1.000,- tot €2.500,- €1.500,- tot €2.600,- €8.000,- tot €13.000,-
Combi €1.800,- tot €3.000,- €1.800,- tot €3.500,- €8.000,- tot €13.000,-
Werkt door aansluiting riool warmtepomp generator
Rendement 100%-107% 140%-147% +++100% (wekt energie op)

* De HR-ketel werkt door een gesloten systeem. De UHR- en de HRe-ketel zijn open systemen. De prijzen in de tabel zijn richtprijzen en afhankelijk van diverse factoren.

Wilt u snel contact met een CV-ketel monteur uit Zoetermeer?

Bel met de CV-service voor direct contact of spoedklussen. Liever mailen? Vul het contactformulier in!

Contact cv-ketel monteur Zoetermeercontact cv-ketel installateur Zoetermeer
cv-monteur Zoetermeer bellen

CV-ketel merken

Welke solo- of combiketel het meest geschikt is, verschilt per huishouden. De keuze is dus erg persoonlijk, wat het tegelijkertijd erg moeilijk maakt. Zeker omdat het kopen van een CV niet iets is wat u regelmatig doet. Een verwarmingsexpert uit Zoetermeer voorziet u dan ook graag van de juiste informatie, om uw keuze gemakkelijker te maken. Er bestaan namelijk tientallen merken, zodat er voor ieder huishouden een geschikt model te vinden is. De keuze voor het merk bepaalt ook voor een groot deel de prijs. Merken als Nefit en Atag behoren over het algemeen tot de hoogste A-merken met bijbehorende prijzen, terwijl merken als Intergas en Remeha een goedkoper prijskaartje hebben.

Nefit

Nefit wordt al dertig jaar lang gezien als één van de meest verkochte merken. Het merk gaat al 100 jaar mee, maar is sinds de jaren ’80 uitgegroeid tot één van de meest bekende merken. Toen kwam Nefit voor het eerst met een hoogrendementsketel op de markt! Nefit staat voor absolute zekerheid voor al haar klanten en biedt betrouwbare en duurzame oplossingen voor de verwarming en warmwatervoorziening. Gemiddeld genomen ligt de prijs van Nefit ketels tussen de €1.100,- en €1.700,-.

Atag

Atag is een Nederlands merk wiens ketels al acht jaar lang als beste uit de test van de Consumentenbond. Atag ketels hebben een unieke RVS warmtewisselaar. Dankzij het RVS wordt de warmte in de warmtewisselaar beter geleidt: dit houdt in dat de warmte van de brander beter wordt overgedragen dan bij standaard aluminium warmtewisselaars. Met een Atag verwarmingsketel behaalt dan ook nog meer rendement dan vergelijkbare merken. Qua prijs valt dit merk in dezelfde categorie als Nefit: tussen de €1.100,- en €1.700,-.

Remeha

Heeft u een beperkt budget? Dan is een solo of combiketel van het merk Remeha een goede optie. Remeha biedt kwalitatieve ketels tegen een scherpe prijs. Het merk biedt vier verschillende modellen aan. Of u nu in een appartement woont of in een eengezinswoning, Remeha biedt voldoende opties. Het merk streeft naar een duurzame toekomst en is op zoek naar manieren om CO2-neutraal te kunnen wonen. De prijs van ketels van dit merk, liggen gemiddeld genomen, exclusief installatie, tussen de €800,- en €1.100,-.

Vaillant

Vaillant werd in 1874 al opgericht en heeft in de afgelopen 140 jaar tal van innovaties meegemaakt. Inmiddels is Vaillant met vestigingen in Nederland, Oostenrijk, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië een erkend leverancier op de internationale markt. Inmiddels biedt het merk een ruim aanbod aan CV-ketels, warmtepompen en zonneboilers en streeft het naar een duurzame toekomst voor al haar klanten en medewerkers. Voor een verwarmingsketel van Vaillant betaalt u gemiddeld €1.000,- tot €1.300,-.

Intergas

Intergas is een relatief nieuw merk op de markt van verwarmingsketels. Sinds de jaren ’90 is Intergas één van de belangrijkste merken op het gebied van hoogrendementsketels. Het merk maakt gebruik van een unieke, gepatenteerde warmtewisselaar die zorgt voor minimaal warmteverlies. Duurzaamheid is ontzettend belangrijk. Intergas streeft er dan ook naar om hoogrendementsketels te ontwikkelen die bijdragen aan het verminderen van CO2 uitstoot. Intergas biedt tevens een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: de ketels zijn verkrijgbaar vanaf €800,- tot €1.100,-.

AWB

Het merk AWB werd al in 1934 voor het eerst opgericht, waarna het pas in 1985 met de eerste VR-ketel op de markt kwam: de ThermoMasterVR. Dit is ene niet-condenserend toestel dat tien jaar later nog steeds erg populair was bij consumenten. AWB biedt ketels aan in een lagere prijsklasse, over het algemeen kosten nieuwe ketels van dit merk rond de €800,- en €1.100,-. AWB biedt twee HR modellen aan, beide met energieklasse A.

zelf cv storing oplossen

Doe-het-zelf tips

Wilt u zelf de nieuwe verwarming uitkiezen? Let dan op de volgende zaken: capaciteit, rendement en verbruik. Het belangrijkste is de capaciteit: bereken hoeveel warm water u nodig heeft, en kies op basis hiervan het model uit. Vervolgens raden wij aan om te kijken naar rendement en verbruik: een zuinige ketel kan u jaarlijks honderden euro’s besparen. Komt u er thuis niet uit? Schroom dan niet om onze diensten in te schakelen. Onze vakmannen hebben een gedegen opleiding en verstaan het vak.

cv-ketel waakvlam

Het controleren van de waakvlam

Wanneer een CV-ketel in storing raakt, dan kunnen er verschillende zaken aan de hand zijn. Het meest gebruikelijke probleem is dat de waakvlam is uitgewaaid. Dit kan zomaar gebeuren door bijvoorbeeld een tochtvlaag. Wanneer de waakvlam uit is gegaan, dan moet u deze opnieuw aansteken. Vaak zit er een ontsteker op de CV-ketel zelf. Volg voor het aansteken van de vlam de instructies uit het instructieboekje. Soms kan het nodig zijn om de ontsteker iets langer in te drukken wanneer de vlam al brandt. Lukt het niet om de waakvlam aan te krijgen? Stel u dan in verbinding met onze CV-service in Zoetermeer.

waterdruk cv

Het bijvullen van de waterdruk

Het is nodig de verwarming bij te vullen wanneer de waterdruk onder de 1.5 bar staat. Deze stand kunt u controleren op de ketel zelf. Het bijvullen van het water is binnen half uurtje gedaan, mits u de volgende stappen aanhoudt. Begin met het uitschakelen van de CV-ketel. Koppel daarna een vulslang aan de waterkraan en vulkraan. Zet vervolgens de waterkraan open, en vul de vulslang geheel. Zet daarna pas de vulkraan open. Zo voorkomt u dat er water in de ketel komt. Wanneer het peil van de waterdruk tussen de 1.5 en 2.0 bar staat, dan zit er voldoende water in.

radiator ontluchten

Het ontluchten van de radiatoren

Wie zeker wil zijn van een aangename en constante temperatuur in de woning, en wie borrelende verwarmingsbuizen wil voorkomen, doet er goed aan de verwarming regelmatig te ontluchten. Het ontluchten gebeurt bij de radiatoren, en kan met behulp van een ontluchtingssleuteltje. U dient voor het ontluchten de verwarming uit te schakelen, en te beginnen bij de radiator die zich het verst van de verwarmingsketel bevindt. Werk zo langzamerhand naar de CV toe. Door het ontluchten kan er een verlaagde waterdruk ontstaan. Als dit het geval is, dan dient u na het ontluchten de HR-ketel bij te vullen. Wij helpen u desgewenst graag.

CV-ketel storing

Een storing aan de verwarming kan het gevolg zijn van verschillende zaken. Wanneer u een storing registreert dan adviseren wij om eerst een aantal zaken te controleren. Kijk bijvoorbeeld naar de waterdruk, de lucht in de radiatoren en de waakvlam. Is alles in orde? Stel u dan met onze verwarming service in verbinding. Indien nodig kan er binnen het uur een monteur uit Zoetermeer bij u voor de deur staan om een reparatie uit te voeren en zo de problemen te verhelpen. Wij garanderen u een snelle en vakkundige hulp bij elke storing. Meer weten? Vraag naar de voorwaarden en prijzen via het contactformulier.

Europese wetgeving

Het installeren van verwarmingsketels is het beste over te laten aan een erkend verwarmingsmonteur. Deze zal het apparaat niet alleen installeren naar de regels die voor het model gelden, onze specialisten houden ook rekening met de Europese wetgeving. Sinds september 2015 gelden er voor de hele Europese Unie namelijk strengere regels op het gebied van installatie en onderhoud. Daarnaast wordt er op Europees niveau ook gekeken naar de duurzaamheid van de ketels. Het is daarom vanaf heden niet meer toegestaan om VR of standaard combiketels aan te schaffen.

CV-ketel subsidie 2017/2018

Het aanschaffen van een nieuwe CV-ketel is een flinke investering. Het is dan ook logisch dat u in Zoetermeer op zoek bent naar de mogelijkheden van een eventuele subsidie. Op dit moment is er geen landelijke subsidie beschikbaar en het is niet duidelijk of deze er in de toekomst gaat komen. Wel is er in sommige gevallen op regionaal niveau een subsidie mogelijk. Deze subsidie is bedoeld om Nederlanders te stimuleren te besparen op hun energie. Daarom is deze subsidie in de meeste gevallen enkel toepasbaar bij HRe-ketels. Naast een subsidie bieden vele gemeentes ook een financiële lening aan, waarmee u tegen een lage rente geld kunt lenen om energiebesparende maatregelen te treffen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Een specialist uit ons netwerk in Zoetermeer kan u vertellen of u recht hebt op een subsidie. Daarnaast kunt u via de Energiesubsidiewijzer checken welke actuele, beschikbare subsidies er zijn.

CV-ketel monteur ZoetermeerCV monteur Zoetermeer

CV-ketel onderhoud Zoetermeer

Offerte aanvragen

Direct contact

Wilt u weten wat een verwarmingsmonteur uit ons bedrijf in Zoetermeer voor u kan betekenen op het gebied van onderhoud, reparatie en installatie van uw HR of CV-ketel? Bent u benieuwd naar de voordelen van combiketels? Of hebt u een vraag over het vervangen van uw huidige verwarming? Dan bent u bij ons op de goede plek terechtgekomen. Via ons telefoonnummer 085 500 9931 komt u direct in verbinding met een erkend vakman uit de regio. Hebt u liever een schriftelijk antwoord? Vul dan ons contactformulier in, en wij zullen uw hulpvragen spoedig beantwoorden.