Dakdekker nodig in Barendrecht?

Vraag een gratis offerte aan of bel bij spoed direct!

Nu bereikbaar.

Dakdekker Barendrecht

Heeft u een dakdekker nodig voor het repareren van een daklekkage of het leggen van nieuwe bedekking op uw dak? Dakdekkers leggen niet alleen moeiteloos nieuwe dakbedekking aan, maar zijn u ook graag van dienst bij een dakrenovatie of dakonderhoud. Benieuwd naar de kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u snel een vrijblijvende offerte van een dakdekkersbedrijf uit uw regio. Benieuwd wat een dakdekker voor u kan betekenen?Op deze pagina leest u alles over dakbedekkingsmaterialen, de werkzaamheden van een dakdekkersbedrijf en de prijzen.

Daklekkage en met spoed een dakdekker nodig?

Last van een daklekkage? Dat is erg vervelend! Het is erg belangrijk dat u het lek zo snel mogelijk laat opsporen en repareren door een goedkope dakwerker uit Barendrecht. Een waterlek veroorzaakt namelijk vervelende waterschade. Denk aan schimmelvorming en vochtplekken op het plafond en de muren. Via 085 500 9936 komt u direct in contact met een dakdekkersbedrijf uit de buurt. Indien nodig is een dakdekker snel bij u ter plaatse voor een dakreparatie.

Voor het opsporen van een daklekkage gebruikt een dakdekkersbedrijf geavanceerde technieken en apparaten. Hierdoor is er vaak geen hak- of breekwerk nodig en zijn de reparatiekosten lager. Uiteraard worden eventuele beschadigingen die tijdens het verhelpen van een daklekkage ontstaan snel en vakkundig gerepareerd.

Voordelen van een dakdekker uit Barendrecht

Met een goedkope dakdekker uit de regio Barendrecht bent u verzekerd van uitstekende kwaliteit. Het repareren van beschadigingen en het vernieuwen of renoveren van de bedekking vereist namelijk vakkennis en ervaring. U wilt natuurlijk niet dat er snel problemen ontstaan doordat de bedekking niet op de juiste manier is aangelegd. De dakwerker geeft u bovendien graag waardevol advies over de mogelijkheden en welke dakwerken er nodig zijn.

De voordelen van een dakdekkersbedrijf:

 • U hoeft niet zelf op een hoge trap te klimmen of op het dak te staan voor het repareren of vervangen.
 • De dakdekkers geven vaak garantie over het geleverde werk en u bent verzekerd van hoogwaardige kwaliteit.
 • Het is niet nodig om gereedschap of andere materialen aan te schaffen, het dakdekkersbedrijf beschikt over alle benodigdheden.
 • Een dakdekker gebruikt geavanceerde technieken en materialen voor het vinden en dichten van een daklekkage.

dakdekker Barendrecht

Wat kost een dakdekker?

U bent vast ook benieuwd naar de tarieven per uur voor een dakdekker. U moet denken aan een gemiddeld uurtarief tussen de €27,- en de €35,- voor kleine klusjes en het repareren van een daklekkage. Het uurtarief is afhankelijk van de ervaring van de dakwerker en uw woonplaats. Vraag voor een exacte prijs een gratis offerte aan. In de Randstad rekenen dakdekkers namelijk hogere tarieven per uur dan in de rest van Nederland.

Andere dakwerken, zoals de plaatsing van nieuwe bekapping, renoveren of vernieuwen hebben vaak een hoger uurtarief. Deze werkzaamheden zijn namelijk ingewikkelder. Het uurtarief binnen de Randstad ligt tussen de €37,- en de €43,-. Het uurtarief voor dakdekkers in de rest van Nederland ligt iets lager, tussen de €30,- en de €33,-.

Dakdekker prijzen 2024

Soort dakwerkGemiddeld uurtarief
in de Randstad *
Gemiddeld uurtarief
in rest van Nederland *
Reparatie en overige kluswerk bij bestaande woningen€35,-€27,-
Nieuw dak plaatsen bij nieuwsbouwwoningen€37,-€30,-
Onderhoud & inspectie bij bestaande woningen€43,-€33,-

* dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Vraag voor een exacte prijs een gratis offerte aan.

Bent u op zoek naar een goedkope dakdekker in Barendrecht?

Vul dan het offerteformulier in voor een scherpe geprijsde offerte!

Waar zijn de kosten van een dakdekker van afhankelijk?

Het uurtarief van de dakdekker is onder andere afhankelijk van uw woonplaats. Dakdekkers binnen de Randstad vragen vaak hogere tarieven per uur. Er is in de regio meer werk, waardoor de dakdekkers hogere tarieven per uur kunnen rekenen.

De totaalprijs is ook nog afhankelijk van andere factoren. Denk hierbij aan de ervaring van de dakwerker, de dakwerken die u laat uitvoeren, het benodigde materiaal en hoe lang een klus duurt. Over het algemeen kunnen we stellen dat hoe ingewikkelder de klus is, hoe hoger het tarief per uur.

Meer weten? Lees hier meer over de dakdekkers kosten.

Hoe besparen op de kosten van een dakdekker?

Wij hebben nog een aantal handige tips voor u om te besparen op de totaalprijs van een dakdekkersbedrijf. Doe bijvoorbeeld een aantal klusjes zelf. Laat u de dakbedekking vernieuwen? Haal dan de oude bedekking zelf eraf, zodat de dakwerker minder tijd kwijt is. Of maak de hemelwaterafvoer zelf schoon. Door dakwerken tegelijkertijd met uw buren te laten uitvoeren, bespaart u soms ook op de totaalprijs omdat u dan vaak korting krijgt.

Belangrijk is dat u eventuele problemen, zoals een daklekkage, snel laat herstellen. Stelt u een dakreparatie steeds uit? Dan wordt het probleem alleen maar groter. Bespaar op de energiekosten door dakisolatie aan te brengen, zo beperkt u het warmteverlies uit uw woning. Bel naar 085 500 9936 voor direct contact of vul het offerteformulier in.

dakwerken Barendrecht

Wat doet een dakdekker?

Soms denken mensen dat dakdekkers alleen maar nieuwe dakbedekking leggen of beschadigingen repareren. De werkzaamheden van een dakdekker zijn echter zeer divers. Ze voeren namelijk niet alleen werkzaamheden uit op het dak, maar zorgen ook voor het plaatsen van hemelwaterafvoer. Andere werkzaamheden zijn het uitvoeren van een dakinspectie, een renovatie en uiteraard dakonderhoud. Dakdekker inschakelen? Ontvang een gratis offerte.

Op deze pagina leest u meer over de verschillende dakwerken.

Daklekkage in Barendrecht opsporen

Het opsporen van een daklekkage is vaak niet eenvoudig. Dit komt omdat het niet altijd duidelijk is waar het lek precies zit. Gelukkig heeft een dakdekkersbedrijf beschikking over een aantal handige apparaten om het opsporen een stukje gemakkelijk te maken. Deze apparaten en technieken voorkomen ook dat er veel hak- en sloopwerk nodig is voor het opsporen van het lek.

Dit zijn een aantal methodes voor het opsporen van daklekkages:

 • Ultrasone lekdetectie: de dakdekker gebruikt geluidsdetectie (sonar apparatuur) voor het opsporen van de daklekkage.
 • Thermografie: door middel van een warmtecamera spoort een dakwerker de warmteverschillen op.
 • Rookgasdetectie: de dakwerker spuit rook onder de bedekking en controleert waar de rook ontsnapt, dit is de plek van het lek.
 • Endoscopie: hierbij wordt er gebruik gemaakt van een kleine camera, een endoscoop, voor het bereiken van moeilijk bereikbare plaatsen.

Het opsporen van een daklekkage in Barendrecht kost zo rond de €75,- per uur. Let op, dit is exclusief de kosten voor het repareren van de daklekkage en de materialen die daarvoor nodig zijn.

Dakinspectie door een dakdekkersbedrijf uit Barendrecht

Wilt u weten wat de conditie is van het dak van uw woning? Laat dan een dakinspectie uitvoeren. Met een dakinspectie wordt het gehele dak gecontroleerd, zowel de bedekking als de hemelwaterafvoer. Het grootste voordeel van een dakinspectie in Barendrecht is dat eventuele problemen op tijd geconstateerd worden. Hierdoor voorkomt u hoge reparatiekosten of vervelende waterschade.

Wat houdt een dakinspectie in? Een dakdekker controleert:

 • de dakbedekking op scheurvorming, daklekkages of andere beschadigingen;
 • de algehele conditie van de bekapping;
 • de staat van de dakconstructie;
 • de verbindingen tussen de dak onderdelen (schoorsteen, dakraam etc.)

Een dakinspectie in Barendrecht kost, afhankelijk van de grote van het dak en of het om een plat of hellend dak gaat, tussen de €150,- en €300,- per dak. Meestal is de dakinspectie gratis, als u eventuele reparaties, die uit de dakinspectie naar voren komen, door dezelfde dakdekker laat repareren.

dakreparatie Barendrecht

Dak kapot? Laat een dakreparatie in Barendrecht uitvoeren!

De methode voor een dakreparatie is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan het daktype, het materiaal en de ernst van de beschadiging. Veel voorkomende beschadigingen bij platte daken zijn scheurvorming en losgelaten naden. De goedkope dakwerker uit Barendrecht gebruikt dan meestal lijm, een waterdichte pasta of een reparatiestrip voor het repareren van de beschadiging. Bij een grote beschadiging is het vaak nodig om een gedeelte van de bedekking te vervangen.

Hellende daken zijn vaak iets eenvoudiger te repareren. Het vernieuwen van een kapotte dakpan is bijvoorbeeld geen ingewikkelde klus. Een dakreparatie bij metalen dakplaten bestaat meestal uit het vervangen van de platen. Repareren is vaak niet mogelijk, want de beschadiging blijft dan meestal zichtbaar.

Van te voren is het lastig om een totaalprijs voor een dakreparatie in Barendrecht te geven, omdat deze enorm afhankelijk zijn van de locatie van de lekkage, de grote van de dakreparatie en de materialen die nodig zijn. Hou qua arbeidskosten rekening met zo’n €35,- per uur voor de kosten van een dakdekker in de Randstad en €27,- per uur voor een dakdekker buiten de Randstad. Hier komen de materiaalkosten nog overheen.

Dakrenovatie in Barendrecht

Wanneer een dakreparatie niet meer voldoende is of wanneer de dakbedekking te veel verouderd is, is het tijd om een dakrenovatie uit te laten voeren. Eén van voordelen van het renoveren is dat het een stuk goedkoper is dan een geheel nieuw dak. Met een renovatie laat u de dakbedekking, de hemelwaterafvoer of de constructie renoveren. Dit betekent niet altijd dat alles vervangen moet worden. Soms is ondersteuning van de constructie al voldoende.

Heb ik een vergunning nodig voor een dakrenovatie?

Nee! In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig voor het renoveren. Wanneer u echter de draagconstructie laat aanpassen bij het renoveren heeft u wel een omgevingsvergunning nodig. Hetzelfde geldt voor het aanpassen van de grootte van uw woning, denk aan een uitbreiding.

Afhankelijk van de werkzaamheden liggen de kosten voor een dakrenovatie in Barendrecht tussen de €40,- en €85,- per m².

Nieuwe dakbedekking in Barendrecht plaatsen

Na verloop van tijd is de dakbedekking van uw woning aan het einde van de levensduur. Dan is het tijd om de gehele bedekking te vervangen. Soms wordt er ook gekozen voor nieuwe bedekking, wanneer een dakreparatie in Barendrecht duurder is. Heeft u een bitumendak? Dan is het soms mogelijk om een nieuwe laag bitumen aan te brengen over de oude laag. Hierdoor bespaart u op de reparatiekosten.

Hoe de nieuwe dakbedekking geplaatst wordt, is afhankelijk van het type dakbedekking dat u laat leggen door een dakdekkersbedrijf. Klei- of betondakpannen worden bijvoorbeeld in elkaar geklikt en bitumen wordt met een brander vastgemaakt op een onderdak. Vraag uw dakdekkersbedrijf uit Barendrecht naar de mogelijkheden!

De prijs voor nieuwe dakbedekking in Barendrecht, is afhankelijk van het gekozen dakbedekkingsmateriaal en of het om een plat of hellend dak gaat. De prijzen voor dakbedekking voor platte daken liggen gemiddeld tussen de €45,- en €55,- per vierkante meter. Bij een hellend dak liggen de prijzen gemiddeld tussen de €50,- en €120,- per m².

dakonderhoud Barendrecht

Dakonderhoud in Barendrecht

Het is belangrijk om regelmatig dakonderhoud te laten uitvoeren. Hiervoor is het echter wel noodzakelijk dat u op een hoge trap of zelfs het dak staat. Veel mensen zien dit niet zitten en daarom wordt dakonderhoud vaak overgeslagen. Schakel daarom een dakwerker in voor het dakonderhoud. Zo voorkomt u problemen zoals daklekkages en verlengt u de levensduur.

Dakonderhoud bestaat onder andere uit het schoonmaken van de bedekking en de dakgoten. Bladeren, takjes en ander vuil in een dakgoot kan namelijk een verstopping veroorzaken met als gevolg waterschade. Ook kleine dakreparaties komen vaak voor.

De prijs voor regulier dakonderhoud in Barendrecht liggen gemiddeld tussen de €15,- en €20,- per m².

Dakreiniging

Een dakreiniging houdt in dat de bekapping van uw woning helemaal wordt schoongemaakt. Dit is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van uw woning, maar ook voor de levensduur van het dak. Vuil, mossen en algen beschadigen namelijk het materiaal. Dit kan poreus worden door vastzittende algen.

Wat doet een dakwerker bij een dakreiniging?

Een dakwerker gebruikt meestal een hogedrukreiniger voor het schoonmaken. Vaak gebruikt een dakdekkersbedrijf heet water voor een dakreiniging. Het hete water zorgt er namelijk voor dat het vuil oplost. Er worden meestal geen chemische reinigingsmiddelen gebruikt.

Dakreiniging kost ongeveer €9,- tot €15,- per m². Wilt u na een dakreiniging uw dak gelijk van een coating laten voorzien? Dan betaalt u voor reiniging inclusief coating tussen de €30,- tot €45,- per vierkante meter.

Wat doet een dakspecialist bij een dakreiniging?

Bekijk hoe een specialist bij het reinigen van een dak te werk gaat.

Op zoek naar een goedkope dakdekker?

Vul het offerteformulier in en krijg een scherpe offerte van een dakdekker uit Barendrecht.

Kosten dakbedekking per m²

De totaalprijs voor dakbedekking en het dakdekken is afhankelijk van een aantal factoren. Het dakoppervlak en het gekozen materiaal hebben de meeste invloed op de totaalprijs. Bekijk de prijstabel voor alle gemiddelde richtprijzen per materiaalsoort.

Het goedkoopste bedekkingsmateriaal voor platte daken is bitumen. Dit kost gemiddeld €45,- per vierkante meter. EPDM is iets duurder, namelijk €50,- per vierkante meter, maar gaat een stuk langer mee. Op den duur bespaart u dus op de kosten, omdat u bitumen eerder moet laten vervangen.

De richtprijzen voor dakpannen worden bepaald door de keuze voor beton- of kleidakpannen. Betondakpannen zijn het goedkoopste. De gemiddelde richtprijs is €50,- per vierkante meter. Kleidakpannen kosten ongeveer €60,- per vierkante meter. De andere richtprijzen liggen tussen de €70,- tot €120,- per vierkante meter. Bekijk hiervoor de prijstabel of vraag exacte prijzen een gratis offerte aan.

Nieuwe dakbedekking prijzen 2024: per soort dak

Soort dakbedekkingGemiddelde prijs per m² *Levensduur
Plat dak
Bitumen€45,-25 jaar
EPDM€50,-40 jaar
Kunststof (pvc)€55,-25 jaar
Groendak€55,-**60 jaar
Hellend dak
Dakpannen (beton)€50,-30 jaar
Dakpannen (klei)€60,-50 jaar
Leien dakbedekking€70,-40 jaar
Aluminium€75,-50 jaar
Zinken dak€80,-100 jaar
Rieten dak€100,-40 jaar
Koperen dakbedekking€120,-80 jaar

* dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Vraag voor een exacte prijs een gratis offerte aan.
** deze prijs is zonder onderlaag.

Een ervaren dakdekker in Barendrecht nodig?

Vul dan het offerteformulier in voor een scherp geprijsde offerte!

Kan ik subsidie krijgen voor een nieuw dak?

Helaas is er op dit moment geen landelijke subsidie voor het plaatsen van een nieuw dak. Via de website energiesubsidiewijzer.nl vindt u echter wel alle beschikbare gemeentelijke of andere lokale subsidieregelingen. Hierbij moet u er wel rekening mee houden dat subsidies meestal alleen verstrekt worden voor het nemen van duurzame maatregelen, zoals het plaatsen van dakisolatie.

Door het plaatsen van isolatie bespaart u op de energiekosten. Wist u dat veel warmte verloren gaat via het dak? Dat komt omdat warmte opstijgt. Voorkom warmteverlies en laat isolatie aanbrengen.

dakbedekking Barendrecht

Soorten dakbedekking

U hebt de keuze uit verschillende dakbedekkingssoorten. Bitumen, EPDM, pvc en een groen dak zijn voorbeelden van dakbedekkingssoorten voor platte daken. Voor hellende daken kiezen de meeste mensen voor een pannendak, maar ook leien, aluminium, koper, zink of riet zijn mogelijk. Advies nodig van een dakdekker? Ontvang een gratis offerte! Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten.

Bitumen dak

Bitumen wordt ook wel dakleer of roofing genoemd. Het materiaal is zeer populair voor het dakdekken van platte daken, maar ook voor tuinhuisjes, garages en dakkapellen. Dakleer wordt geleverd op rollen en vast gebrand op het onderdak. De dakwerker verhit de onderkant van het materiaal met een brander en plakt het daarna vast.

Kies uit één van de volgende soorten roofing:

 • APP: atactisch polypropyleen heeft als voordeel dat het elastisch is. Hierdoor scheurt het minder snel en is het beter bestand tegen temperatuurschommelingen Daarnaast is APP bestand tegen uv-straling.
 • SBS: styreen butadieen styreen heeft veel kleefkracht en hierdoor komen daklekkages minder voor. Het is echter minder elastisch en niet goed bestand tegen uv-straling.

Plaatsen van bitumen kost gemiddeld €45,- per vierkante meter. Roofing gaat ongeveer 25 jaar mee. Benieuwd wat de exacte prijs van bitumen dakbedekking voor uw dak is? Ontvang een gratis offerte.

EPDM dak Barendrecht

EPDM-dakbedekking

Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, oftewel EPDM, is een synthetische rubber. Het voordeel ten opzichte van bitumen is dat het materiaal zeer flexibel is en bovendien goed bestand is tegen temperatuurschommelingen.

EPDM wordt altijd op maat gemaakt voor uw woning. Doordat er geen randen of overlappingen zijn, komen er minder vaak lekkages voor. Het materiaal wordt vastgeplakt met een speciale lijm op het onderdak. Het is ook geschikt voor een groen dak, omdat het wortelbestendig is.

De richtprijs van EPDM is ongeveer €50,- per vierkante meter en het gaat gemiddeld 40 jaar mee.

Dak van kunststof

Pvc, polyvinylchloride, of kunststof wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt voor het bedekken van daken. Het vereist namelijk zeer weinig onderhoud, is wortelbestendig en daarnaast ook nog eens milieuvriendelijk. Het materiaal is alleen geschikt voor platte of zeer licht hellende daken.

Het leggen van een kunststof bedekking is niet eenvoudig en vereist vakmanschap. Een dakwerker uit Barendrecht snijdt het materiaal eerst op maat en brengt daarna lijm aan op het materiaal en het onderdak. Deze dubbele bevestiging creëert een waterdicht resultaat.

Kunststofbedekking kost ongeveer €55,- per m² en gaat ongeveer 25 jaar mee. Benieuwd naar de exacte prijs van kunststof dakbedekking? Ontvang een gratis offerte van ervaren dakdekkers.

Groen dak

Op zoek naar een milieuvriendelijk en zeer goed isolerend dak? Kies dan voor een groen dak! Groene daken bestaat uit een bedekking van planten, mossen, grassen, kruiden en zelfs kleine struiken. U heeft altijd een wortelbestendige onderlaag nodig, zoals pvc of EPDM.

Meestal wordt een groen dak (ook wel sedumdak genoemd) alleen toegepast op een plat dak, maar het kan ook op een hellend dak. Hiervoor gebruikt een dakdekker uit Barendrecht speciale rasters of groendakpannen. Houd er wel rekening mee dat de dakconstructie het gewicht van het groen dak moet kunnen dragen.

Maak een keuze uit één van de volgende soorten:

 • Extensief groen dak: dit daktype vereist weinig onderhoud, is lichter in gewicht en is goedkoper. De begroeiing bestaat voornamelijk uit mossen, vetplanten en kruiden.
 • Intensief groen dak: is meer een daktuin en heeft daarom ook een hoger gewicht. Dit type vereist meer onderhoud en kan alleen geplaatst worden op platte daken.

Een groen dak kost ongeveer €55,- per vierkante meter. Daarnaast heeft u een wortelbestendige onderlaag nodig, denk aan pvc (€55,- per m²) of EPDM (€50,- per m²). De levensduur is gemiddeld 60 jaar.

Weten wat de exacte kosten zijn voor het laten plaatsen van een groen dak? Ontvang een gratis offerte van dakdekkersbedrijven bij u uit de regio.

dakpannen Barendrecht

Dakpannen leggen

De meeste mensen kiezen voor een pannendak. De meest bekende vorm is een holle dakpan, maar ook platte vormen zien we steeds vaker. Eén van de voordelen van een pannendak is dat het vervangen van een kapotte dakpan vaak geen probleem is. Voor het afsluiten van de verbinding tussen de twee dakhelften gebruikt een dakdekkersbedrijf een halfronde nokvorst.

Er zijn verschillende dakpansoorten:

 • Kleidakpannen: dakpannen gemaakt van klei met een glazuurlaag dat op hoge temperatuur is gebakken. Dit type is bekend om de authentieke uitstraling en de lange levensduur. Bovendien blijven ze lang mooi door de glazuurlaag.
 • Betondakpannen: gemaakt van beton en daarom goedkoper dan kleidakpannen. Verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Levensduur is minder lang dan kleidakpannen, maar met een coating verlengt u de levensduur.
 • Kunststof dakpanplaten: speciaal soort prefab dakplaten met de uitstraling van echte dakpannen. Voordeel is dat ze snel gelegd worden, maar het materiaal wordt soms na een paar jaar dof.

Kleidakpannen hebben een richtprijs van gemiddeld €60,- per vierkante meter en gaan 50 jaar mee. Betondakpannen zijn goedkoper, namelijk €50,- per m², maar gaan minder lang mee (30 jaar).

Leien dak

Leien worden soms ten onrechte wel dakshingles genoemd. Dakshingles worden echter gemaakt van bitumineus materiaal. Een leiendak is geschikt voor hellende daken. De leien zijn verkrijgbaar in allerlei kleurvariaties, en formaten. Meestal wordt er gekozen voor een rechthoekige of vierkante vorm. Een leiendak is zeer goed bestand tegen storm en andere weersomstandigheden.

De aanschafkosten van leien zijn vaak hoger dan voor kleidakpannen, dit komt omdat een dakwerker ze halfsteens plaatst. De dakwerker maakt ze vast met speciale asfaltnagels. Er bestaat twee soorten leien, namelijk natuurleien en kunstleien. Natuurleien zijn duurder dan kunstleien.

Leien kosten per m² ongeveer €70,-. Ze gaan ongeveer 40 jaar mee.

rieten dak

Rieten dak

Een rieten dak heeft bijna altijd een minimale hellingshoek van 45 graden nodig. Bij korte stukken, bijvoorbeeld boven een dakkapel, mag de hellingshoek iets lager zijn. De hellingshoek is namelijk belangrijk voor de waterafvoer. Blijft er water stilstaan? Dan raakt het riet snel beschadigd door rotting.

Hoe wordt een rieten dak gelegd?

Vroeger werd een rieten dak met een opendakconstructie gelegd. Tegenwoordig gebruiken we deze constructie niet meer, omdat het niet goed isoleert en niet brandveilig is. Een dakdekker legt het riet nu op een schroefdakconstructie. Hierbij wordt het riet op een dicht onderdak geplaatst.

Een rieten dak gaat ongeveer 40 jaar mee. Houd rekening met gemiddelde richtprijzen van €100,- per vierkante meter.

Dak van aluminium of koper

Dakplaten van aluminium geven uw woning een zeer strakke en moderne uitstraling. Het materiaal is zeer geschikt voor het bedekken van daken met een aparte vorm. Het materiaal is namelijk flexibel en goed te bewerken. Daarnaast hoeft u er weinig dakonderhoud aan te plegen.

De richtprijs voor aluminium bedekking is €75,- per m² en het gaat ongeveer 50 jaar mee.

Of ga voor een chique koperen dak. Koper heeft na het plaatsen een glimmende oranjerode kleur, maar gaat door blootstelling aan de lucht oxideren. Hierdoor krijgt het de bekende kopergroene kleur. Daarnaast wordt het materiaal mat. Koper gaat zeer lang mee.

Koperen daken kosten gemiddeld €120,- per vierkante meter en hebben een levensduur van rond de 80 jaar.

Zinken dak

Wilt u een modern en strak dak dat weinig onderhoud vereist? Kies dan voor zink! Zink zien we zowel bij platte als bij hellende dakvormen. Het materiaal is flexibel en is daarom ook geschikt voor aparte dakvormen. Het enige nadeel is dat het materiaal uitzet en krimpt, hierdoor zijn er uitzetnaden nodig bij de plaatsing.

Zink gaat patineren na de plaatsing. De kleur wordt hierdoor iets donkerder en het materiaal glimt niet meer. De patinalaag ziet er niet alleen mooi uit, maar beschermt het materiaal ook. Het maakt het namelijk beter bestand tegen vocht.

Een zinken dak kost gemiddeld per vierkante meter €80,- en gaat ongeveer 100 jaar mee.

Op zoek naar een dakdekker uit Barendrecht voor het leggen van dakbedekking?

Vul het offerteformulier in of bel 085 500 9936 voor direct contact met een dakdekker uit uw regio!

Voordelen van dakcoating aanbrengen

Een dakcoating is geschikt voor dakpannen, maar ook voor daken met bedekking met roofing, EPDM of een andere bedekkingssoort. U verlengt de levensduur van het dak met een dakcoating. Daarnaast is het mogelijk om het dak een andere kleur te geven. Er is namelijk een transparante of gekleurde coating verkrijgbaar.

Voor het aanbrengen van een dakcoating is een dakreiniging nodig. Een dakreiniging is belangrijk voor de hechting van de coating en de uiteindelijke uitstraling. De dakwerker uit Barendrecht gebruikt een kwast, vernevelaar of verfspuit voor het aanbrengen van de coating.

De voordelen van een coating:

 • De coating maakt het dak waterdicht.
 • Het aanbrengen van een coating is goedkoper dan nieuwe bedekking.
 • Uw dak is vuilafstotend en blijft langer mooi.

dakwerker Barendrecht

Keurmerken dakdekkersbedrijven

Voor dakdekkers zijn en verschillende brancheorganisaties en keurmerken. Denk aan de brancheorganisatie VEBIDAK speciaal voor een dakdekkersbedrijf dat werk met bitumineuze en kunststof bedekking. Ga naar vebidak.nl voor meer informatie.

Of bekijk de website nda.nl voor meer informatie over de brancheorganisatie De Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA). Dakdekkers die lid zijn van de NDA voldoen aan de strenge eisen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit.

Een keurmerk speciaal voor platte daken is het DAKMERK-keurmerk. Dit keurmerk wordt gegeven aan dakdekkers die uitstekende kwaliteit leveren. De bedrijven worden gecontroleerd door een onafhankelijke inspecteur. Op dakmerk.nl leest u hier meer over.

Het KOMO-keurmerk is één van de bekendste keurmerken voor bouwprocessen en bouwproducten. Dakdekkers worden gecontroleerd door een deskundige en ze krijgen het keurmerk alleen als ze voldoen aan alle eisen. Op komo.nl vindt u meer informatie.

Meest recente aanvragen in Zuid Holland

Lekkage aan dak verhelpen in Den Haag.
Compleet dak vervangen in Rotterdam.
Dakreiniging in Zoetermeer.
Dakreiniging in Gouda.
Opsporen daklekkage in Gorinchem.
Dakrenovatie in Noordwijk.
Nieuw dak plaatsen in Dordrecht.
Dakpannen leggen in Vlaardingen.
Dakbedekking vervangen in Rijswijk.
Nieuw dak leggen in Barendrecht.

Waarom een dakdekkersbedrijf uit Barendrecht inschakelen?

  Het inschakelen van een dakdekkersbedrijf uit Barendrecht heeft meerdere voordelen. Zo weet u zeker dat een daklekkage snel en vakkundig gerepareerd wordt en bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit dakwerken. Bovendien hoeft u zelf geen gereedschap aan te schaffen of op een hoge trap te staan.

  Dit zijn de belangrijkste voordelen:

 • De dakwerken verlopen snel en probleemloos.
 • U hoeft zelf niet op een hoge trap te staan.
 • Het dakdekkersbedrijf heeft beschikking tot geavanceerde apparatuur.
 • Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan via het offerteformulier.

dakdekkersbedrijf Barendrecht

Besparen? Gratis offerte van een dakdekker ontvangen!

Heeft u met spoed een dakdekker nodig uit Barendrecht? Bel dan direct naar 085 500 9936 en kom in contact met een medewerker van een dakdekkersbedrijf. Een dakwerker is snel bij u ter plaatse, bijvoorbeeld voor het repareren van een daklekkage of andere dakreparatie.

Start gratis offerteaanvraag!

Door het offerteformulier in te vullen ontvangt u spoedig een gratis offerte van een dakdekkersbedrijf uit Barendrecht. Wilt u een dakrenovatie, dakonderhoud of een dakinspectie laten uitvoeren? Een goedkope dakdekker is u graag van dienst. Ook het schoonmaken of vervangen van de dakgoten is geen probleem.

Onze dienstverlening

Naast een gratis offerte van een dakdekker uit uw regio, kunt u bij ons ook een vrijblijvende offerte aanvragen voor: