dakgoten in Dordrecht

Dakgoten Dordrecht

Direct contact met een dakgootspecialist via 085 500 9936!

Bij een hellend dak zijn dakgoten cruciaal voor een goede afwatering. Uw dakgoot aan uw woning in Dordrecht zorgt ervoor dat regenwater soepel weg loopt, waardoor er geen lekkages ontstaan! Daarom moet u de goten goed blijven schoonmaken en repareren wanneer ze beschadigd zijn. Dakgootspecialisten uit Dordrecht kunnen de klus voor u uit handen nemen.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende werkzaamheden van een dakgootspecialist. Denk aan het repareren van de dakgoot of het vervangen van de regenpijp. Ook krijgt u een indicatie van de kosten voor het vervangen en leest u meer over de verschillende materialen en modellen. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie over de prijs of bel naar 085 500 9936 voor direct contact.

Gratis offerte aanvragen

Omschrijving opdracht (*)


Werkzaamheden aan uw dakgoten?

Veel inwoners van Dordrecht zijn niet op de hoogte van de werkzaamheden die nodig zijn aan hun dakgoten. Toch is het belangrijk om een dakgoot goed te onderhouden: hiermee voorkomt u namelijk verstoppingen en lekkages. Als u niet beschikt over de tijd, gereedschappen of energie om zelf uw dakgoot te onderhouden of repareren, dan is het aan te raden om hiervoor een dakgootspecialist in te schakelen. De dakgootspecialisten uit Dordrecht voeren onder andere de volgende werkzaamheden uit:

 • Reinigen
 • Repareren
 • Nieuwe dakgoten plaatsen
 • Hemelwaterafvoer controleren en reinigen

Dakgootspecialist in Dordrecht nodig?

Bent u op zoek naar iemand die uw dakgoten in Dordrecht zo snel mogelijk kan vervangen? Of wilt u een beschadiging direct laten repareren? Schakel dan een dakgootspecialist uit Dordrecht in! Vraag via het contactformulier een vrijblijvende offerte aan en ontvangt snel een gerichte indicatie van de prijs. Of bel naar 085 500 9936 voor direct contact met één van de dakgootspecialisten uit de buurt. Er is altijd een specialist in de buurt beschikbaar, zodat uw reparatie in korte tijd is uitgevoerd! Ook als u een onderhoudscontract wilt laten afsluiten of benieuwd bent naar de kostprijs van verschillende soorten dakgoten vraagt u simpelweg een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Bel 085 500 9936

Dakgoot reparatie

Is er een scheur in uw dakgoot ontstaan? Of is deze door een verstopping los komen te hangen? Schakel dan een dakgootspecialist uit Dordrecht in voor een reparatie aan de goot. Bij een reparatie zal de specialist de beschadiging herstellen. De materialen dat hij hiervoor gebruikt is onder meer afhankelijk van het soort dakgoot dat u laat repareren. De specialist gebruikt bij de reparatie onder andere kit, tape en bitumen. De kosten voor een reparatie zijn grotendeels afhankelijk van het soort reparatie én het soort dakgoot.

Wilt u weten wat u dit gaat kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Dakgoot laten vervangen

In sommige situaties voldoet een reparatie niet om de schade aan uw goten te herstellen. In dat geval is het noodzakelijk om de dakgoot volledig te laten vervangen. Als u ze laat vervangen, dan heeft u de keuze uit verschillende materialen. Als u altijd al PVC heeft gehad, kunt u de uitstraling van uw woning in Dordrecht flink verbeteren door de dakgoot te vervangen door zink of aluminium! Het voordeel is dat deze dakgoten uit één stuk geplaatst worden, zodat de kans op lekkages in de toekomst enorm veel kleiner is. Om geld te besparen op het vervangen van de dakgoot kunt u overwegen om zelf de oude goot te verwijderen en een nieuwe door een specialist uit Dordrecht te laten plaatsen.

dakgoten schoonmaken Dordrecht

Belang van dakgoten schoonmaken

Door het jaar heen kan zich flink wat vuil, zoals vallende bladeren of opgewaaid afval, ophopen in een dakgoot. Met name in de herfstmaanden verzamelt zich heel wat vuil in de dakgoten en daardoor ook de regenpijpen. Om een blokkade van de regenpijpen te voorkomen adviseren de specialisten uit Dordrecht om bladvangers te laten installeren door een vakman uit Dordrecht. Hiermee hoeft u niet te vrezen voor lekkage, en is het periodiek reinigen van de regenpijpen minder nodig. Om te verhoeden dat uw dakgoten verstopt raken, moet u ze regelmatig schoonmaken. Het reinigen van de dakgoten is erg belangrijk om:

 • een verstopping te voorkomen;
 • een lekkage te voorkomen;
 • uw woning te beschermen tegen waterschade.
dakgoten en regenpijpen reinigen Dordrecht

Dakgoten reinigen

De functie van dakgoten is het wegvoeren van het regenwater naar het rioolsysteem. Via de dakgoten gaat het door de regenpijpen naar het riool. Behalve hemelwater vallen er ook bladeren, opgewaaid plastic en kleine deeltjes stof en afval die door de lucht zweven in de dakgoot. Hierdoor kan deze verstopt raken. Een blokkade in uw dakgoten in Dordrecht kan erg vervelend zijn. De druk op de dakgoten neemt toe door het gewicht van het regenwater dat blijft staan. Gevolg kan zijn dat er lekkage ontstaan bij de zwakke punten van de dakgoot. Schoonmaken van de dakgoten voorkomt dat deze verstopt raakt. Een specialist uit Dordrecht kan uw dakgoten en regenpijpen reinigen en repareren met het beste materiaal. Hierdoor is de klus snel geklaard, en voorkomt u dat in de herfstmaanden de dakgoten verstopt raken. Veel plezier, voor een lage prijs en weinig moeite. Bel vandaag nog vrijblijvend naar 085 500 9936!

Dakgootspecialist in Dordrecht nodig?

Gratis offerte aanvragen

Wat te doen bij een verstopping?

Als uw dakgoot verstopt is geraakt wordt de kans groter dat er een lek ontstaat. Het hemelwater wordt nu niet meer weggevoerd en zal zich een weg vinden naar het huis. Het is daarom zaak om zo snel mogelijk de verstopping te ontstoppen. Als uw huis in Dordrecht in een bosrijk gebied staat zult u vaker dan 2x in het jaar de dakgoten moeten schoonmaken om te voorkomen dat deze verstopt raakt. Wilt u zelf niet de het dak op? Of kunt u iets niet zelf repareren? Schakel dan een expert in. Door een expert in te schakelen voorkomt u gevaarlijke situaties. Ook de hemelwaterafvoer kan verstopt zitten. Het reinigen, of eigenlijk doorsteken van de regenpijpen is een eenvoudige klus, die u eventueel ook zelf kunt uitvoeren. Gebruik hiervoor een lange veer, of heet water. Wordt de verstopping hiermee niet verholpen? De specialisten uit Dordrecht repareren of vernieuwen uw dakgoten en regenpijpen in Dordrecht tegen een lage prijs. Ook het reinigen van uw dakgoten kunnen wij u uit handen nemen.

Veilig de goot reinigen

Het zelf schoonmaken van de dakgoot is een klus die niet erg moeilijk is, maar die wel enige voorbereiding nodig heeft.

Afhankelijk van de hoogte van uw dakgoten in Dordrecht heeft u een ladder nodig. Het is aan te raden om uw dakgoten door een specialist te laten reinigen wanneer uw huis in Dordrecht meer dan twee verdiepingen heeft. Het werken op een hoge ladder schrikt veel mensen af. Voor sommige mensen is het makkelijker om de dakgoten te reinigen.

Als u een plat dak heeft dan kunt u iets makkelijker de dakgoten reinigen en regenpijpen controleren op verstoppingen. Door regelmatige controle hoeft u in theorie minder te repareren.

Zelf de dakgoten en regenpijpen schoonmaken

Durft u de klus aan? Aan de hand van de volgende 4 stappen leggen we uit hoe u het beste uw dakgoten in Dordrecht kan schoonmaken. Voordat u bezig kan moet u weten wat u nodig heeft. Stevige werkschoenen, een veiligheidsbril, een stofkapje en werkhandschoenen zijn de beschermende kleding die u nodig bent. Een ladder, emmer en schepje heeft u nodig voor het schoonmaken. Water (uit een tuinslang) en een borstel om de goot te reinigen.

 • Zoek de blokkade op; meestal ziet u direct al wel waar het verstopt is. Het opgehoopte slib, bladeren of plastic kunt u in de emmer scheppen.
 • Controleren; nu u toch op de ladder staat kunt u mooi de staat van uw dakgoten en regenpijpen controleren.
 • Regenpijpen controleren; het kan natuurlijk dat u aan het doorspoelen bent en het water niet wegloopt. De regenpijp is verstopt en zult deze moeten reinigen.
 • Regenpijpen verstopt? Als de dakgoten schoongemaakt zijn en het water loopt nog niet weg? Dan is er een blokkade in de regenpijp. Probeer met een stuk ijzerdraad of een doorsteekveer de pijp van bovenuit te ontstoppen.
 • Regenpijpen vernieuwen; komt u er niet uit of is er een stuk beschadigd? Dan kunt u dit zelf proberen te repareren of ons inschakelen om het te repareren.
 • Lukt het ondanks deze tips niet om uw goten volledig te ontstoppen? Schakel dan een professioneel dakgootspecialist uit Dordrecht in. Hij zal dan op professionele wijze uw regenpijpen en dakgoten schoonmaken en repareren.

Hoogtevrees? Laat het over aan een expert!

Omdat u buiten aan het werk gaat is het wel prettig als het weer mooi is. Harde wind, regen en sneeuw zijn geen goede condities om de dakgoten te reinigen in Dordrecht. Het is ook niet verstandig om uw dakgoten te gaan schoonmaken als u geen ervaring heeft met het werken op een ladder. U zult vanaf de ladder met een emmer en schepje de goot moeten reinigen dus enige standvastigheid op een trap is een vereiste.

Onderhoudscontract

Voor het schoonmaken en repareren van dakgoten of regenpijp in Dordrecht, is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Door uw dakgoten periodiek te laten reinigen, voorkomt u dat deze verstopt raken, waardoor u veel problemen voorkomt.

Bovendien bent u door het contract verzekerd van lage prijzen.

dakgootbescherming Dordrecht

Dakgootbescherming

Om verstoppingen te voorkomen moet u de dakgoot zoveel mogelijk bladvrij houden. Dit is een stuk makkelijker met het gebruik van een dakgootbescherming. Dakgootbescherming is eigenlijk een metalen raster dat u in de goot plaatst. Regenwater gaat hier gewoon doorheen, maar vervuiling, zoals bladeren blijft er bovenop liggen. Met dakgootbescherming blijft de goot vrij van vervuiling, waardoor de kans op verstoppingen veel kleiner is. Daarnaast is het reinigen van een dakgoot met dakgootbescherming een stuk gemakkelijker en sneller. Een bijkomend voordeel van dakgootbescherming is dat er geen afvalstoffen in het rioolwater terechtkomen: het is dus ook nog een milieuvriendelijke keuze!

regenpijpen vervangen

Regenpijpen

Een regenpijp is een enorm belangrijk onderdeel van de hemelwaterafvoer. Deze is aangesloten op de dakgoot en voert het water af naar een put of regenton. Bij een verstopping of ander probleem, kan het water niet weglopen waardoor het risico op een lekkage ontstaat. Om dit te voorkomen is het ook belangrijk om de regenpijpen regelmatig te controleren en reinigen. De gemiddelde levensduur is een stuk minder lang dan de levensduur van een dakgoot.

Regenpijpen van kunststof gaan gemiddeld 12 jaar mee. Maar ook als de pijp al eerder beschadigd is, is vervangen noodzakelijk.

Mijn dakgoot lekt, wat nu?

Regelmatig vragen inwoners van Dordrecht wat zij het beste kunnen doen bij een dakgoot die lekt. Het advies is dan om allereerst te controleren of er niet een onderdeel van de hemelwaterafvoer verstopt zit. Een verstopping is vaak de oorzaak van een goot die lekt en veroorzaakt daarmee diverse vochtproblemen. Is dit niet het geval, dan is het noodzakelijk om de onderzijde en zijkanten van de dakgoten te controleren op eventuele scheurtjes en beschadigingen. Deze zijn eventueel eenvoudig te repareren met behulp van een folie dat de goot weer waterdicht maakt. Lekt de goot hierna nog steeds? Dan helpen onze specialisten u graag verder.

Soorten dakgoten

Wie zijn dakgoten wil vervangen heeft de keuze uit een groot aantal materialen. Daarnaast zijn er ook verschillende modellen goten verkrijgbaar bij de specialisten in Dordrecht. De meest standaard variant is de 6 of 8 inch brede bakgoot. Dit is een dakgoot met licht opstaande randen en vierkante hoeken. Het is afhankelijk van uw wensen voor de hemelwaterafvoer en uitstraling voor welke maat u kiest. Naast bakgoten bieden de vakmannen tevens mastgoten aan. Mastgoten danken hun naam aan de halfronde vorm die ze hebben, waarmee ze op een (halve) mast lijken. Een derde variant die de experts uit Dordrecht aanbieden is de zetgoot. Vraag vrijblijvend naar de kostprijs.

mastgoten

Mastgoten

De mastgoot is één van de meest bekende soorten dakgoten. De mastgoot heeft de vorm van een halve cirkel en is verkrijgbaar in verschillende afmetingen: 100mm, 125mm, 150mm en 180mm. Welke afmeting u nodig heeft is onder meer afhankelijk van het dakoppervlak: hoe groter het dak, hoe groter de mastgoot moet zijn. Zo is de mastgoot van 150mm breed geschikt voor dakoppervlaktes tot 130m².

bakgoten

Bakgoten

Naast de standaard mastgoot, kiezen steeds meer inwoners van Dordrecht voor een bakgoot. Bij het vooraanzicht ziet de bakgoot er uit als een vierkante bak, zo heeft dit model zijn naam gekregen. De vorm van een bakgoot is iets steviger dan die van een mastgoot. De bakgoot is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en wordt bevestigd met behulp van een muurbeugel, dakbeugel of muurplaatgootbeugel.

Materialen

Zink

Het materiaal zink werd vroeger veel gebruikt voor dakgoten. De prijzen van zink steeg enorm waardoor het voor veel mensen in Dordrecht te duur werd. Een voordeel van zink is dat het makkelijk en terplekke in geknipt en gebogen kan worden.

Kunststof

Sinds de introductie van kunststof is het nog steeds een populaire materiaalsoort. De voordelen zijn dat het goedkoop is, lang meegaat en makkelijk te vernieuwen is. Doordat het niet duur is zijn de prijzen om het te repareren niet hoog.

Hout

Oude jaren ’30 woningen hebben vaak dakgoten van hout. Een houten goot is vaak een bak die bekleed is met een materiaal dat het water wegvoert. Hout is poreus. Een voordeel is dat het gemakkelijk te repareren is.

Koper

Koper wordt niet heel vaak meer gebruikt voor een hemelwaterafvoer. Dit omdat de prijzen van koper de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen is. Hele oude gebouwen hebben soms nog wel koperen regenpijpen. Een voordeel van dit materiaal is dat het mooi oogt.

Aluminium

Doordat aluminium dakgoten naadloos zijn is de kans op lekkage miniem. Ze worden steeds vaker toegepast in de nieuwbouw en utiliteitsbouw. Net als kunststof gaat aluminium erg lang mee, weegt het weinig en wordt het vaak met polyester verwerkt.

PVC

Het materiaal PVC wordt vaak gebruikt als hemelwaterafvoer. De prijzen om het te vernieuwen liggen laag. Een ander voordeel is dat het een lange levensduur heeft en makkelijk te schoonmaken is. In de bouwmarkt in Dordrecht hebben ze vaak PVC regenpijpen in voorraad.

Dakgoten prijzen

Als uw dakgoot beschadigd is geraakt, dan is een reparatie noodzakelijk. Voor een gemiddelde reparatie starten de kosten bij €125,-. De totaalprijs is verder afhankelijk van het soort dakgoot en het type reparatie dat de specialist uit Dordrecht uitvoert. Wilt u dakgootbescherming laten plaatsen? Voor 3 meter aan dakgootbescherming ligt de prijs gemiddeld rond de €20,-. Wilt u de goten het liefst helemaal vervangen, dan is de prijs grotendeels afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Kunststof is de goedkoopste keuze, dit is verkrijgbaar vanaf gemiddeld €25,- tot €35,-, exclusief montage. Voor zink en aluminium liggen de kosten gemiddeld tussen de €30,- en €55,-. Wel komen hier de kosten voor het plaatsen nog overheen.

Tabel: prijzen per klus

Welke klus?Gemiddelde prijzen*Omschrijving
Dakgoten schoonmakenAfhankelijk van abonnementsvorm, uurtarief of vaste prijs
Reparatie dakgootVanaf €125,-Afhankelijk van type reparatie. Bij 12 meter aan dakgoot.
Dakgootbescherming (bladvanger of bladrooster)Vanaf €20,- per 3 meterPer 3 meter dakgoot.
Nieuwe dakgotenGemiddelde prijs per meter (excl. montage)*Gemiddelde prijs per meter (incl. montage)**
Kunststof / PVC€25,- tot €35,-Vanaf €90,-
Zink€30,- tot €55,-Vanaf €100,-
Aluminium€30,- tot €55,-Vanaf €100,-
KoperVanaf €55,-Vanaf €120,-

* Let op, dit zijn gemiddelde prijzen voor alleen de dakgoten. De prijs verschilt per specialist.
** Gezien de montagekosten per dakgootspecialist verschillen is het slim om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Gratis offerte aanvragen
dakgoten plaatsen Dordrecht

Dakgoten laten plaatsen

De arbeidskosten voor het vervangen van de dakgoot bedragen ongeveer de helft van de totale prijs. Veel mensen vragen zich daarom af of het mogelijk is om zelf de goten te plaatsen. Wij raden u echter aan om hiervoor altijd een specialist in te schakelen, zeker als u geen ervaring heeft met het vervangen van de dakgoot of regenpijpen. Allereerst is het vervangen met de hulp van een professioneel dakgootspecialist uit Dordrecht een stuk sneller afgerond. Daarnaast bent u verzekerd van een vakkundige montage: de dakgoten uit één stuk worden goed bevestigd en de kans op lekkage is veel kleiner dan wanneer u zelf aan de slag gaat.

dakgootspecialist in Dordrecht

Direct contact

Heeft een verstopping in uw regenpijpen of in één van de dakgoten van uw huis in Dordrecht? Als u zelf niet de dakgoten kan schoonmaken omdat deze te hoog zitten of u niet met een ladder het dak op wil, is het raadzaam een specialist in te huren. Dakgootspecialisten uit Dordrecht hebben veel ervaring met het schoonmaken, repareren en vernieuwen van dakgoten en regenpijpen. Zij kennen alle materialen die gebruikt worden en kunnen vaak ter plekke een reparatie uitvoeren zodat u niet met een lekkende dakgoot zit. Het plaatsen van een nieuwe dakgoot behoort ook tot de mogelijkheden. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan om een indruk te krijgen van de kosten. Met spoed een dakgootspecialist uit Dordrecht nodig? Bel dan naar 085 500 9936 voor direct contact.

Bel 085 500 9936