Dakgoten Dordrecht

Bel direct voor reparatie, schoonmaken of vervangen. Wij zijn 24/7 bereikbaar!

Bel 085 500 9936

Wij werken in uw regio samen met:

logo partner

Dakgoten Dordrecht

Als u uw dakgoten wilt schoonmaken, onderhouden of repareren dan is het verstandig hiervoor een dakgootspecialist uit Dordrecht in te schakelen. Hij verzekert u dat uw dakgoten van goede kwaliteit zijn, en dat het regenwater goed wegloopt.

Op deze pagina leest u alles over dakgoten. U leest wanneer een dakgoot reparatie noodzakelijk is en wat dit precies kost. Ook krijgt u meer informatie over de kosten voor verschillende materialen en leest u hoe u bespaart op de kosten. Natuurlijk vindt u op deze pagina ook meer informatie over verschillende soorten dakgoten.

Dakgootspecialist uit Dordrecht gezocht? Start dan direct uw offerteaanvraag!

dakgoten Dordrecht

Met spoed dakgootspecialist nodig?

Last van lekkende dakgoten? Voorkom waterschade en schakel direct een ervaren vakman in! Bel naar 085 500 9936 voor direct contact met een vakman bij u uit de buurt. Deze komt bij spoed direct naar u toe om uw dakgoot te repareren. Zo voorkomt u nog hogere kosten die door waterschade kunnen ontstaan.

Heeft de reparatie geen spoed? Vraag dan een gratis offerte aan. De vakman kan uw dakgoten naast repareren ook schoonmaken, onderhouden en vervangen. Laat deze werkzaamheden uitvoeren door een specialist, zodat u verzekerd bent van de hoogste kwaliteit. Het aanvragen van een offerte is gratis en zonder verplichting: u zit dus nergens aan vast.

Bel 085 500 9936

Dakgoot reparatie Dordrecht

Kapotte dakgoot? Dat is ontzettend vervelend. Wees er snel bij, want als u de dakgoot niet laat repareren lopen de schadekosten nog verder op! De kans is dan is de kans groot regenwater een weg naar binnen vindt, met waterschade in huis als gevolg.

Hoe repareert een specialist mijn dakgoot?

Dat is volledig afhankelijk van de schade. Als de naden loslaten, dan herstelt hij dit met een speciale reparatiepasta. Heeft u een zinken dakgoot? Dan is dit eenvoudig te herstellen door middel van solderen. Bij een beschadiging in een kunststof dakgoot is het vaak verstandiger om nieuwe dakgoten te kopen. Dat heeft vooral te maken met de lage kosten van kunststoffen dakgoten. Dakgoot vervangen? Start direct de offerteaanvraag!

Mijn dakgoot lekt, wat nu?

Een lekkende goot is zeer vervelend, en kan het gevolg zijn van verschillende oorzaken. De meest gebruikelijke oorzaak voor een lekkage is een verstopt onderdeel. Met name de overgang tussen dakgoten en regenpijpen zijn gevoelig voor verstoppingen. Verwijder daarom regelmatig vuil en bladeren om een lekkage te voorkomen. Is een verstopping niet de oorzaak voor het lekken? Kijk dan of er beschadigingen zijn ontstaan aan de bodem of zijden van de goot. Deze kunt u repareren met een speciaal folie dat de scheurtjes afdekt. Is er nog een andere reden voor de lekkage? Vraag dan een specialist uit Dordrecht om hulp bij het herstellen van de dakgoot.

dakgoot repareren Dordrecht

Dakgoten repareren kosten

Bij een beschadiging is het belangrijk om de dakgoot zo snel mogelijk te repareren. Hoeveel een dakgoot repareren gaat kosten is afhankelijk van het soort dakgoot reparatie. Ook het materiaal speelt een rol in de kosten. Laat u een kunststof dakgoot herstellen? Het repareren van de dakgoten kost dan gemiddeld €100,- voor 3 meter. Voor het repareren van een zinken dakgoot betaalt u gemiddeld €150,-.

Let op!

Ligt de zinken dakgoot in een houten bak? Dan is de dakgoot reparatie duurder. Het herstellen van een dakgoot van 3 meter lang kost dan ongeveer €180,-. Houd er rekening mee dat het herstellen van de goot bij verschillende specialisten een andere prijs heeft. Op zoek naar een vakman bij u in de buurt? Bel 085 500 9936!

Wat kost het repareren van een dakgoot?

Omschrijving Gemiddelde prijzen*
Reparatie kunststof dakgoot (in beugels) €100,-
Reparatie zinken dakgoot (in beugels) €150,-
Reparatie zinken dakgoot (in houten bak) €180,-

* Prijzen zijn inclusief btw en materiaal en van toepassing op een dakgootlengte van 3m. Vraag voor een exacte prijs gratis offertes aan.

Met spoed een dakgoot reparatie nodig? 24 uursservice!

Bel voor direct contact met een dakgootspecialist bij u in de buurt!

Bel 085 500 9936

Dakgoot schoonmaken Dordrecht

Het schoonmaken van de goten bestaat in principe uit drie stappen.

  • Stap 1: de vakman verwijdert al het losliggend vuil. Hij hangt een emmer bovenaan de ladder en gebruik een schep om takken, bladeren en modder weg te scheppen.
  • Stap 2: met een tuinslang spuit hij de goot schoon. Eventueel schrobt hij de zijkanten zodat er geen vuil meer aan de binnenkant vastplakt.
  • Stap 3: tot slot maakt de specialist ook de regenpijp goed schoon. Als hier een verstopping in zit, dan heeft dit ook vervelende gevolgen voor de dakgoten.

Benieuwd naar de prijs voor het reinigen van uw dakgoten? Vraag geheel vrijblijvend een gratis offerte aan!

Wanneer en hoe vaak dakgoten reinigen?

Het is aan te raden om de dakgoten in ieder geval een keer per jaar goed schoon te maken. Dit is voldoende om de kwaliteit te behouden. Maar woont u in een omgeving met veel bomen of vogels? Dan is de kans op vervuiling een stuk groter! In dat geval is het verstandig om de dakgoten in ieder geval twee keer per jaar te laten schoonmaken.

Sluit u een onderhoudscontract af, dan hoeft u niet eens te onthouden wanneer het weer tijd is voor een dakgootreiniging: de vakman geeft een seintje wanneer het weer tijd is, en maakt direct een afspraak.

dakgoot schoonmaken Dordrecht

Belang van dakgoot reinigen

Dakgoten verstopt? Dit is voor elke woningeigenaar in Dordrecht enorm vervelend. Wanneer u het probleem niet direct aanpakt, verergeren de problemen in korte tijd. Een kleine beschadiging wordt steeds groter. Uiteindelijk is de beschadiging niet meer te repareren, maar zal de specialist uit Dordrecht de hele goot moeten vervangen. Daarnaast leidt een kleine slijtage tot vervelende lekkages en lelijke vochtplekken. Het is dan ook belangrijk uw dakgoten periodiek te laten schoonmaken. De vakmannen uit Dordrecht zorgen ervoor dat uw verstopping snel voorbij is. Vraagt u zich nog steeds af wat het belang van een schone goot is?

  • Een schone goot voorkomt grote beschadigingen en hogere kosten.
  • Schoonmaken verlengt de levensduur.
  • Met het reinigen van de goot voorkomt u waterschade.

Wat te doen bij een verstopping?

Last van een verstopping in de dakgoot? Hier zijn verschillende oorzaken voor. De kans is groot dat vuil of mos de doorstroom van het regenwater beperkt. Een andere mogelijkheid is dat de goot een beetje verzakt is. Hierdoor stroomt het water niet goed weg.

Wat moet ik doen bij een verstopping in de dakgoot?

Het herstellen van de dakgoot is niet altijd eenvoudig. U heeft een hoge ladder nodig, zodat u goed bij de dakgoten kan. Gebruik een schepje en schep alle vervuiling eruit: de modder, takken en bladeren. Dit is geen fijne klus en er komen vaak vervelende luchten uit de dakgoot. Ziet u het niet zitten zelf uw dakgoot te reinigen? Schakel dan een vakman in.

Dakgoten schoonmaken kosten 2021

Wilt u de dakgoot laten reinigen? U laat de dakgoot al schoonmaken vanaf een prijs van €59,-. Hierbij gaat het om een vaste prijs voor het schoonmaken van de dakgoot. Deze is dan maximaal 12 meter lang. Is uw dakgoot langer? Dan betaalt u een meerprijs van €4,25 per meter. U laat dus een dakgoot van 16 meter schoonmaken voor een prijs van €76,-.

De prijzen in de tabel gelden als u een abonnement afsluit. Dit houdt in dat er structureel een vakman uit Dordrecht bij u langs komt om de dakgoot te reinigen. Wilt u de dakgoot laten reinigen zonder abonnement? Vraag dan een gratis offerte aan en ontvang meer informatie over de kosten voor het schoonmaken van de dakgoten.

Wat kost dakgoten schoonmaken?

Dienst Gemiddelde prijs *
tot 12 meter
Meerprijs per meter
(voor boven de 12m)
Dakgoten schoonmaken €59,- €4,25

* Prijzen zijn inclusief btw en gelden bij afname van een abonnement. Vraag voor een exacte prijs gratis offertes aan.

Dakgoot vervangen Dordrecht

Als de dakgoten flink verouderd of beschadigd zijn, is schoonmaken of repareren geen optie. Het is dan wel mogelijk om de dakgoten volledig te vernieuwen! Kiest u ervoor om een nieuwe dakgoot Overweegt u het vernieuwen van de dakgoten? Dan moet u eerst nadenken over de keuze voor het materiaal. Kies iets dat goed bij uw wensen aansluit, maar ook past binnen uw budget! Het vernieuwen van dakgoten is iets dat u het beste overlaat aan een vakman. Alleen dan weet u zeker dat de hemelwaterafvoer goed werkt.

Wat gebeurt er als ik zelf mijn dakgoten ga vernieuwen?

Dan is de kans groot dat de nieuwe dakgoten niet goed geplaatst zijn. Hierdoor ontstaan er beschadigingen: aan de dakgoot, aan uw gevel en het kan zelfs invloed hebben op uw interieur. Hieronder leest u meer over het vernieuwen van dakgoten en hoe dit in z’n werk gaat of start direct de offerteaanvraag.

Dakgoten plaatsen

Nieuwe dakgoot plaatsen? Voorkom beschadigingen of lekkages en besteed dit direct uit aan een vakman uit Dordrecht. Deze verwijdert eerst uw oude dakgoot. Dit klinkt eenvoudig, maar is het niet. Hij moet voorkomen dat uw gevel bij het verwijderen beschadigd raakt.

De volgende stap bij het vervangen van een dakgoot is het aftekenen van waar de nieuwe dakgoot geplaatst gaat worden. Ook dit moet precies goed zijn: dakgoten hebben namelijk een afschot van 2,5 millimeter per meter nodig. Niet meer, niet minder.

Als hij zeker weet dat het afschot goed loopt dan zal hij de dakgoot plaatsen. In de meeste gevallen gebeurt dit met behulp van speciale dakgootbeugels.

dakgoot vervangen in Dordrecht

Dakgoot vervangen kosten 2021

Wat kosten dakgoten nu precies? De dakgoten prijzen variëren enorm, en zijn afhankelijk van het gekozen materiaal.

Voor een zinken dakgoot ligt de prijs rond de €40,- per meter. Laat u de oude dakgoot verwijderen én de nieuwe monteren? Dan stijgt de prijs per meter van zinken dakgoten tot gemiddeld €100,- per meter.

De prijzen voor aluminium dakgoten zijn vergelijkbaar: €40,- per meter exclusief montage en vanaf €100,- per meter inclusief montage. Voor een koperen dakgoot betaalt u gemiddeld €55,- per meter. Wilt u deze ook nog laten monteren door een vakman dan lopen de dakgoten prijzen op tot €120,- per meter.

Wat kosten nieuwe dakgoten?

Dakgoot materiaal Gemiddelde prijs per meter
(exclusief montage) *
Gemiddelde prijs per meter
(inclusief demontage oude dakgoot & montage nieuwe goot) *
Kunststof / PVC €30,- Vanaf €90,-
Zink €40,- Vanaf €100,-
Aluminium €40,- Vanaf €100,-
Koper €55,- Vanaf €120,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Vraag dus gratis een offerte aan en ontdek de exacte kosten.

Kunststof dakgoten tegen de laagste prijzen!

Dakgootspecialist uit Dordrecht gezocht? Start nu uw offerteaanvraag!

Start nu de offerteaanvraag

Dakgoot onderhoud

Met goed onderhoud verlengt u de levensduur van uw dakgoot en beschermt u uw woning tegen lekkages en waterschade. Maar hoe houdt u het onderhoud van de dakgoten bij? Het belangrijkste onderdeel van het onderhoud is het reinigen van de dakgoot. Dit is geen fijne klus, omdat u dit op hoogte moet doen. De meeste mensen hebben geen ladder die hoog genoeg is, waardoor ze het reinigen van de dakgoot moeten uitbesteden aan een vakman. Het voordeel hiervan is dat het onderhoud een stuk sneller is uitgevoerd en dat u zeker weet dat uw dakgoten weer correct werken.

Onderhoudscontract

Om ervoor te zorgen dat uw dakgoten optimaal blijven werken, is het raadzaam om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit contract houdt in dat er jaarlijks een professional bij u in Dordrecht langs komt om de hemelwaterafvoer te reinigen. U hebt geen omkijken meer naar het schoonmaakwerk én profiteert altijd van een uitstekend werkende hemelwaterafvoer.

Materialen

Wist u dat dakgoten verkrijgbaar zijn in verschillende materialen? Traditioneel gezien worden dakgoten voornamelijk gemaakt van zink. Toch is er vandaag de dag een veel breder aanbod. Kunststof is in Dordrecht al enorm populair, en ook aluminium en koperen dakgoten krijgen steeds meer populariteit. Hieronder leest u meer over de verschillende beschikbare materialen en de prijzen van de dakgoten.

Direct weten wat een nieuwe dakgoot u kost? Start dan nu uw offerteaanvraag.

Zink

Zink is het meest traditionele materiaal als het gaat om dakgoten. Zinken dakgoten hebben een authentieke uitstraling en zijn daarmee geschikt voor praktisch ieder type woning. Kiest u voor een kwalitatieve dakgoot van zink, dan verhoogt dit de waarde van uw woning. Een dakgoot van zink gaat namelijk tot wel 30 jaar mee.

Wat kost een zinken dakgoot per meter?

Houd er rekening mee dat u voor een zinken dakgoot een prijs van gemiddeld €40,- betaalt, exclusief montage. Wilt u de zinken dakgoten laten plaatsen? De prijs per meter ligt dan rond de €100,-.

Kunststof

Een materiaal dat steeds vaker gekozen wordt, is kunststof. Een kunststof dakgoot heeft een lange levensduur, vereist weinig onderhoud, is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en misschien het belangrijkste: het is een hele voordelige optie! Een kunststof dakgoot is dus geschikt voor elk budget.

Overweegt u een pvc-dakgoot? Pvc-dakgoten kosten ongeveer €30,- per meter. Kiest u voor kunststof dakgoten inclusief montage, dan liggen de prijzen rond de €90,- per meter.

aluminium dakgoten

Aluminium

Op zoek naar een materiaal met een robuuste en moderne uitstraling? Dan zijn aluminium dakgoten een optie! Ze gaan ongeveer 25 jaar mee en hebben weinig onderhoud nodig. Door de beschermde coating op aluminium dakgoten blijven ze lang mooi. Aluminium dakgoten zijn heel licht van gewicht, en toch heel sterk. Hierdoor zijn ze heel geschikt voor grote dakoppervlakken.

Wat kost een aluminium dakgoot?

Houd rekening met een gemiddelde prijs van €40,- per meter. Laat u de dakgoot plaatsen door een vakman dan starten de kosten rond de €100,-.

Koper

Een koperen dakgoot komt in Dordrecht nog niet heel veel voor. Toch is het een goede keuze! Koper heeft een prachtige uitstraling en vereist maar weinig onderhoud. Een koperen dakgoot heeft dan ook een hele lange levensduur van gemiddeld 80 jaar! De kleur verandert door de jaren heen, wat de koperen dakgoot een hele charmante en authentieke uitstraling geeft. Een koperen dakgoot kost gemiddeld €55,- per meter exclusief montage. Inclusief montage betaalt u gemiddeld €120,- per meter.

Besparen op de prijs van een zinken dakgoot? Vraag een gratis offerte aan!

Profiteer van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs: start uw offerteaanvraag!

Gratis offerte

dakgoot Dordrecht

Soorten dakgoten

U heeft bij het plaatsen van een dakgoot ook de keuze uit verschillende soorten dakgoten. In Dordrecht zien we vooral de mastgoot: de halfronde dakgoot van kunststof, zink of aluminium. Maar tegenwoordig is er ook de bakgoot verkrijgbaar, deze heeft een robuustere uitstraling. Hieronder leest u meer over de verschillende dakgoten, zoals de mastgoot, bakgoot, kilgoot en zakgoot.

Mastgoten

De mastgoot is één van de meest bekende soorten dakgoten. De mastgoot dankt zijn naam aan de halfronde vorm. Kiest u voor de mastgoot? Dan heeft u de keuze uit diverse materialen. Specialisten uit Dordrecht raden kunststof af bij grote dakoppervlakken. Door het grote gewicht van het water kan de mastgoot namelijk vervormen. Bij kleinere dakoppervlakken, zoals bij een tuinhuis of schuur, is een mastgoot van PVC wel een optie.

Bakgoten

De bakgoot heeft z’n naam ook te denken aan de vorm: van voren lijkt de bakgoot namelijk op een grote vierkanten bak. Dankzij de vorm is de bakgoot een stuk sterker dan de mastgoot. Hierdoor is een bakgoot van kunststof ook geschikt bij grotere dakoppervlakken. Een bakgoot van 30 centimeter is geschikt voor kleinere daken, 37 centimeter is geschikt voor middelgrote daken en heeft u juist een groot dakoppervlak: kies dan voor een bakgoot van 44 centimeter.

Kilgoot

Een kilgoot wordt toegepast op daken waar twee verschillende dakvlakken samenkomen. Het is belangrijk dat hier een stevige goot zit, omdat u lekkages in het dak absoluut wil voorkomen. Kilgoten leiden het regenwater naar de gewone dakgoot. Een kilgoot is dus geen dakgoot die iedereen nodig heeft: alleen als u een twee hellende dakvlakken hebt die samenkomen.

Zakgoot

Een zakgoot wordt gebruikt als dakgoot voor twee verschillende daken die samenkomen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij rijtjeswoningen, waarbij elk huis een eigen hellend dak heeft. Een zakgoot is een stuk sterker dan normale dakgoten, omdat deze dubbel zoveel water te verwerken krijgt. Daarbij is het cruciaal dat de zakgoot perfect aansluit op beide daken. Het is daarom altijd verstandig een zakgoot door een ervaren vakman te laten plaatsen.

dakgootbescherming

Dakgootbescherming

Om lekkages te voorkomen moet u de dakgoot bladvrij houden. In de meeste gevallen is jaarlijks schoonmaken voldoende, maar als u in het bos woont of als er vele grote bomen in de buurt zijn, is het bladvrij houden van de dakgoot een hele uitdaging.

Laat daarom dakgootbescherming plaatsen!

De specialist uit Dordrecht plaatst uw dakgootbescherming in de goot: dit is een raster waar het regenwater wel doorheen kan lopen, maar de vervuiling niet. Door de dakgootbescherming komen er dus geen bladeren meer in de goot! Zo is er gegarandeerd een goede doorstroom van het regenwater en wordt ook het schoonmaken van de goot een stuk gemakkelijker. Dakgootbescherming is al verkrijgbaar vanaf €40,- per strekkende meter.

Regenpijpen

Regenpijpen vormen eveneens onderdeel van het hemelwaterafvoer, en moeten daarom ook goed worden onderhouden. Wanneer een regenpijp verstopt is, dan is dit meestal te verhelpen met behulp van een hoge drukspuit. Eventueel is het ook mogelijk om met een lange stok het verstopte gedeelte te doorprikken, en vervolgens de restanten weg te spoelen. Heeft dit geen effect? Dan kan het helpen om de regenpijp vanaf de onderzijde door te zagen en zo de verstopping van de onderkant te bereiken. Wilt u voorkomen dat de hemelwaterafvoer verstopt raakt? Overweeg dan om een bladvanger te installeren. Desgewenst helpen de specialisten u hier graag bij.

Regenpijp ontstoppen

Naast een verstopping in dakgoten, is het natuurlijk ook goed mogelijk dat er een blokkade in de regenpijp zit. Het ontstoppen van een regenpijp is niet eenvoudig, omdat deze lastig te bereiken is. De beste optie is de blokkade met een lange stok van bovenaf door te steken. Lukt dit niet? Een dakgootspecialist uit Dordrecht reinigt de regenpijp dan met een hoge drukspuit. In de meeste gevallen schiet de verstopping dan alsnog los

Keurmerken

Er zijn verschillende keurmerken die u helpen bij het maken van een keuze. Als de dakgootexpert beschikt over één of zelfs meerdere keurmerken, dan wordt hij of zij getoetst op kwaliteit, klantvriendelijkheid en garanties. Met andere woorden: kies voor een specialist met een keurmerk om verzekerd te zijn van de hoogste kwaliteit.

Deze twee keurmerken zijn van belang in de dakgotenbranche:

  • Techniek Nederland: een brancheorganisatie voor verschillende technische bedrijven en ondernemers. Specialisten blijven zich bijscholen en werken samen om hoge kwaliteit te garanderen.
  • KOMO-keurmerk: dit keurmerk wordt uitgegeven door een onafhankelijke deskundige aan producten en diensten. Beschikt de dakgoot over het KOMO-keurmerk, dan weet u zeker dat deze voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Lees meer op komo.nl.

dakgootspecialist Dordrecht

Dakgoot vervangen, reinigen of onderhoud nodig? Vraag een gratis offerte aan!

Wilt u meer weten over de prijs per meter van zinken dakgoten? Of vraagt u zich af wat de kosten voor het schoonmaken van uw dakgoten zijn? Een dakgootspecialist voert verschillende werkzaamheden uit: van het vernieuwen van de dakgoten tot het ontstoppen van de regenpijp.

Dakgootspecialist uit Dordrecht gezocht?

Vraag een gratis offerte aan om zo snel mogelijk een dakgoten offerte in uw mailbox te ontvangen of bel 085 500 9936 voor direct contact. Deze offerteservice is zonder verplichtingen, dus u zit nergens aan vast. Zo weet u zeker dat u profiteert van de hoogste kwaliteit én een scherpe prijs. Start direct uw offerteaanvraag!

Gratis offerte ontvangen

Onze dienstverlening

Naast een gratis offerte van een dakgootspecialist uit uw regio, kunt u bij ons ook een gratis offerte aanvragen voor: