dakgoten Gorinchem

Dakgoten Gorinchem

Direct contact met een dakgootspecialist via 085 500 9936!

Wilt u een dakwerker inschakelen voor het repareren van uw dakgoten? Wilt u nieuwe dakgoten uit één stuk laten plaatsen? Of wilt u meer weten over de kosten voor het vervangen van een dakgoot? Dan ben u hier op het juiste adres. Op deze pagina leest u meer over de types dakgoten, de mogelijkheden en de voordelen. Daarnaast geven we u een aantal gemiddelde kosten.

Vul het offerteformulier in om een gratis offerte met scherpe prijs te ontvangen van een dakgootspecialist uit Gorinchem. Deze offerte is geheel vrijblijvend. Of bel naar 085 500 9936 voor direct en vrijblijvend contact.

Gratis offerte aanvragen

Omschrijving opdracht (*)


Werkzaamheden aan uw dakgoten?

We gaan er altijd vanuit dat de dakgoten goed blijven werken, maar daar moet u wel wat voor doen. Denk hierbij aan het onderhouden en reinigen van de goten. Het bladvrij houden van de goten is erg belangrijk. Het is mogelijk om een vakman in te schakelen voor onderhoud, maar ook voor een reparatie of het vervangen van een dakgoot. Schakel een dakgootspecialist uit Gorinchem in:

 • voor onderhoud en reparatie;
 • voor het verhelpen van een verstopping of lek;
 • het aanbrengen van dakgootbescherming;
 • het vervangen en montage van een dakgoot (ook dakgoten uit één stuk).

Dakgootspecialist in Gorinchem nodig?

Lekt uw dakgoot? Is de aansluiting bij de regenpijp niet meer waterdicht? Of wilt u de goten laten vernieuwen? Schakel dan een specialist in voor de reparatie en montage. Een specialist uit Gorinchem helpt u niet alleen met onderhoud en reparatie, maar zorgt ook voor een perfecte plaatsing van nieuwe exemplaren. Bijvoorbeeld dakgoten uit één stuk. Ga ook voor een hoogwaardige kwaliteit en vul het offerteformulier in voor een offerte met scherpe prijs. Deze aanbieding is geheel kosteloos en vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Of bel naar 085 500 9936 voor direct contact met een specialist uit Gorinchem.

Bel 085 500 9936

Dakgoot reparatie

Laat u uw dakgoten onderhouden door een vakspecialist? Dan bekijkt hij vaak direct of er ook een reparatie nodig is. Op deze manier bent u er op tijd bij en voorkomt u grotere problemen. Een reparatie is noodzakelijk wanneer uw dakgoot lekt, wanneer de goot verstopt is, wanneer de beugels loslaten of wanneer er andere beschadigingen zijn. Bladeren en ander vuil beschadigen uw goten en hierdoor raken ze verstopt. Het gewicht van het vuil veroorzaakt daarnaast soms verzakkingen. Wanneer u een verstopping niet op tijd laat repareren is de kans op lekkage erg groot. Het water loopt dan niet meer goed weg en loopt bijvoorbeeld in uw muur.

Dakgoot laten vervangen

Wanneer de dakgoten ernstig beschadigd of verouderd zijn, is het noodzakelijk om ze te vervangen door nieuwe exemplaren. Het is zowel mogelijk om een gedeelte van de dakgoot te vernieuwen als de gehele dakgoot. Een specialist adviseert u graag hierover. Wanneer een gedeelte van de dakgoot vervangen moet worden zaagt de dakgootspecialist het kapotte stuk eruit. Daarna wordt er een nieuw stuk tussen gezet en vast gelast. Wanneer u de gehele dakgoten laat vervangen zorgt de vakman er eerst voor dat de beugels op de juiste hoogte hangen, dan hangt hij de gootdelen erin en zorgt hij voor een goede afwerking.

dakgoten schoonmaken Gorinchem

Belang van dakgoten schoonmaken

Het schoonmaken van de dakgoten is niet alleen belangrijk om te voorkomen dat ze verstopt raken, maar ook voor de levensduur van de goten. Bij goed onderhoud verlengt u de levensduur. Het is dan minder snel nodig om de gehele dakgoot te vervangen. Voor de schoonmaak moet u op een hoge trap staan of zelfs het dak op. Ziet u dit niet zitten? Schakel dan een expert in. De expert gebruikt handige technieken en hulpmiddelen, waardoor het reinigen snel en professioneel verloopt. Het is belangrijk om ze schoon te maken omdat:

 • opgehoopte bladeren en takjes verstoppingen veroorzaken;
 • mossen en ander vuil het materiaal aantasten;
 • u de levensduur verlengd;
 • scheurtjes en verzakkingen voorkomt.
verstopte dakgoten en regenpijpen

Dakgoten reinigen

De reiniging van dakgoten is een relatief eenvoudig klus, waarvoor u enkel een schepje en een tuinslang voor nodig heeft, en natuurlijk een stevige ladder. In de meeste gevallen is het voldoende om de overtollige bladeren en het slib uit de dakgoot te verwijderen, en deze daarna door te spoelen, voor het herstel van het hemelwaterafvoer. De klus kan bovendien handig gecombineerd worden met een controle van alle onderdelen op schade en slijtage. Hoe eerder u (beginnende) scheurtjes ontdekt, des te groter de kans dat het nog mogelijk is deze te repareren, of enkel een klein onderdeel te vernieuwen. Wanneer u een dakgootspecialist uit ons netwerk in Gorinchem de goten laat schoonmaken, dan zal deze indien nodig direct beschadigingen repareren. Zo weet u zeker dat u in de toekomst geen last krijgt van een dakgoot die lekt, of andere vochtproblemen. Benieuwd naar de totaalprijs voor het reinigen van de dakgoten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via het offerteformulier.

Op zoek naar een vakman voor uw dakgoten?

Gratis offerte aanvragen

Wat te doen bij een verstopping?

Verstoppingen van regenpijpen en dakgoten komen regelmatig voor. Het verhelpen van een verstopping is bij dakgoten relatief eenvoudig: vaak is het voldoende deze te reinigen en de opgehoopte bladeren te verwijderen. Een verstopping van regenpijpen is iets lastiger op te lossen, met name omdat u nooit precies weet waar de verstopping zich bevindt. Is één van uw regenpijpen verstopt geraakt? Probeer dan eerst om deze met behulp van waterdruk weg te spoelen, of met een lange stok door te prikken. Heeft dit geen effect? Dan is het verstandig om contact op te nemen met een specialist, welke de verstopping snel oplost. Om te voorkomen dat de dakgoot weer verstopt raakt kunt u het beste een bladvanger of bladrooster plaatsen. Er zijn diverse modellen bladvangers verkrijgbaar bij onze experts, onder andere voor over de hele dakgoot, of enkel bij de aansluiting met de regenpijpen. Laat u daarom op voorhand goed informeren door een vakman uit Gorinchem.

Tips om veilig de klus te klaren

Hoewel het mogelijk is om zelf diverse dakwerken uit te voeren, is het wel belangrijk dat u goed om uw eigen veiligheid denkt.

Het belangrijkste is dat u een stevige ladder of steiger heeft, waarmee u veilig bij het dak kunt. Is het nodig om op het dak te lopen? Kijk dan goed uit waar u uw voeten neerzet. Niet alle dakbalken zijn even stevig, en kunnen dan ook doorbreken als u hier uw volle gewicht op zet.

De specialisten uit Gorinchem geven bovendien als tip mee om goede beschermende kleding te dragen. Bij het schoonmaken van de dakgoten zijn een stofbril en werkhandschoenen geen overbodige luxe.

Zelf de dakgoten en regenpijpen schoonmaken

Het is mogelijk om zelf de dakgoten en regenpijpen schoon te maken. Om het schoonmaken te vergemakkelijk en u te garanderen van een optimaal resultaat, hebben experts uit Gorinchem een eenvoudig stappenplan voor u opgesteld. Hebt u nog vragen naar aanleiding van het stappenplan of wilt u toch de hulp van een expert inschakelen? Bel dan naar 085 500 9936 of vul ons webformulier in. De specialisten uit ons netwerk in Gorinchem zijn u graag van dienst.

 • Stap 1. Voorbereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg voor een stevige ladder, of liever nog een steiger, en draag beschermende kleding. Voor het schoonmaken van de dakgoten hebt u verder weinig nodig behalve een schepje, emmer en een tuinslang of hoge drukspuit.
 • Stap 2. Schoonmaken. Schep eerst de bladeren en ander vuil uit de dakgoot. Daarna is het mogelijk om het slib op de bodem te verwijderen. Dit kan met behulp van een beetje water en verder met het schepje. Spoel direct ook de regenpijpen door.
 • Stap 3: Controle. Om tijd te besparen is het handig om na het schoonmaken de goten en pijpen te controleren op schade, en te bepalen of u een onderdeel moet repareren of vernieuwen. Desgewenst kunt u ook een expert inschakelen voor het herstellen of vervangen.

Slecht weer? Niet schoonmaken.

Regent het of waait het? Dan is het niet verstandig om het dak op te gaan. Door hevige windvlagen is uw veiligheid niet gegarandeerd. Bovendien zal regen u het zich belemmeren waardoor het reinigen, vervangen of repareren van de dakgoten bemoeilijkt wordt. Slecht weer verhoogt de kans op een ongeluk. Wacht daarom rustig tot het beter weer wordt voordat u aan de slag gaat.

Onderhoudscontract

Het afsluiten van een onderhoudscontract voor het reinigen van uw hemelwaterafvoer brengt diverse voordelen met zich mee. Zo weet u zeker dat het schoonmaken regelmatig gebeurt. Bovendien bent u op deze manier verzekerd van een specialist die alle onderdelen controleert en indien nodig kan repareren of vernieuwen.

dakgootbescherming plaatsen Gorinchem

Dakgootbescherming

Bladeren, takjes en dergelijke beschadigen uw dakgoten. Ze tasten niet alleen het materiaal aan, maar zorgen ook voor verzakkingen en verstoppingen. De bladeren zorgen voor veel extra gewicht, wanneer het gewicht te hoog wordt zakt de regenpijp naar beneden. Daarnaast verzamelt al het vuil zich op één plek, hierdoor krijgt u last van een lekkage. Door dakgootbescherming te plaatsen voorkomt u problemen en verlengt u de levensduur van de goten. Plaats bijvoorbeeld een bladrooster of een bladvanger. Blaadjes en takjes hebben geen kans meer. Houd ook uw dakgoten bladvrij en laat dakgootbescherming plaatsen.

regenpijpen vervangen Gorinchem

Regenpijpen

Op deze pagina leest u al meer over het ontstoppen van een verstopt geraakte regenpijp. Het gebruik van een hoge drukspuit is vaak de meest simpele oplossing. In een aantal gevallen is het verhelpen van een verstopping in de regenpijpen echter niet zo eenvoudig. Het kan dan nodig zijn om de pijp aan de onderzijde door te zagen, en zo vanaf de onderkant de verstopping te verwijderen. Zorg er vervolgens wel voor dat u de pijp daarna weer goed in de grond aansluit, om wateroverlast te voorkomen. De experts uit ons netwerk in Gorinchem zijn u desgewenst met alle plezier van dienst.

Mijn dakgoot lekt, wat nu?

Lekt de dakgoot? Laat hem dan repareren door een dakgootspecialist. Het repareren is afhankelijk van de oorzaak en de ernst van de lekkage. Lekt uw dakgoot doordat deze verstopt is? Dan dient u de dakgoot te reinigen om van de lekkage af te zijn. Zijn scheuren in de naden de oorzaak voor de lekkage, dan dient u deze te repareren. De reparatie kan onder andere met speciaal zelfklevend folie dat de bodem van de dakgoot afdekt. Weet u niet wat u moet doen of hebt u geen tijd voor herstelwerkzaamheden? Neem dan direct contact op via 085 500 9936.

Soorten dakgoten

Welke dakgoten kiezen? U heeft de keuze uit een groot aantal materialen, welke allen hun eigen voor- en nadelen hebben. Daarnaast zijn er verscheidene modellen waarin de goten worden geleverd. De meest standaard variant is de bakgoot. Een bakgoot is een vierkant en eenvoudig model, dat in meerdere breedtes kan worden gemaakt. Naast de bakgoot is er de mastgoot. Een mastgoot heeft een halfronde vorm, en biedt daarom een elegante aanblik. Een mastgoot wordt daarom over het algemeen geplaatst bij particuliere woningen in Gorinchem, terwijl een bakgoot eerder bij bedrijfspanden en fabrieken worden toegepast.

mastgoten plaatsen

Mastgoten

Wanneer u een nieuwe dakgoten laat plaatsen, heeft u de keuze uit een mastgoot en een bakgoot. Een mastgoot heeft halfronde onderkant en wordt bevestigd met gootbeugels. Plaats gootbeschermers om te voorkomen dat er bladeren en dergelijke in komt. Mastgoten zijn er in verschillende maten en materialen zoals zink, aluminium, koper en hout.

bakgoten monteren

Bakgoten

Liever geen halfronde vorm? Kies dan niet voor mastgoten, maar voor bakgoten. Deze hebben een rechthoekige vorm en de onderkant is plat. Deze goten worden zowel geplaatst bij moderne en bij klassieke woningen in Gorinchem. Bakgoten zijn verkrijgbaar in vele maten en materialen. Ze worden aan de muur bevestigd met beugels.

Materialen

Zink

Traditioneel werden de meeste dakgoten en regenpijpen van zink gemaakt. Het is een zeer duurzaam materiaal dat lange tijd mee zal gaan. Deze materiaalsoort is echter maar in één kleur verkrijgbaar, waardoor de meeste mensen tegenwoordig kiezen voor kunststof als alternatief.

Kunststof

Het grote voordeel van kunststof is naast de vele kleuren en designs waarin het wordt geleverd, de lange levensduur. Bij goed onderhoud is de gemiddelde levensduur 40 jaar. Daarnaast heeft kunststof weinig onderhoud nodig, en is het eenvoudig te reinigen. Ideaal voor uw hemelwaterafvoer!

Hout

Een derde materiaalsoort dat kan worden gebruikt voor het maken van dakgoten is hout. Hout heeft een minder lange levensduur, maar biedt wel een warme aanblik. Om ervoor te zorgen dat het hout in de juiste staat blijft, adviseren wij om deze minimaal eens in de vijf jaar te schilderen.

Koper

Koper is tevens een optie als materiaal voor het maken van bouwonderdelen. Wanneer u voor koper kiest, moet u echter wel rekening houden met aanzienlijke prijzen. Het koper heeft eerst een geelgouden kleur, en zal na verloop van tijd oxideren naar een licht groene kleur.

Aluminium

Een ander materiaalsoort dat vele leveranciers uit Gorinchem aanbieden is aluminium. Aluminium is een zeer duurzaam omdat het eenvoudig te vinden is, en gemakkelijk te verwerken. Omdat aluminium een vrij industriële uitstraling heeft, is het ook zeer geschikt voor bedrijfspanden in Gorinchem. Vraag via het contactformulier naar de mogelijkheden.

PVC

Of kies voor polyvinylchloride, oftwel PVC. Dit materiaalsoort wordt ook wel aangeduid met de term polyester. Het nadeel is dat goten van dit materiaalsoort niet naadloos verkrijgbaar zijn. Voor de montage zorgt de vakman ervoor dat de gootdelen waterdicht op elkaar aansluiten. Voordeel is dat het materiaal goedkoop is.

Dakgoten prijzen

Benieuwd naar de prijzen? In de prijstabel vindt u een aantal gemiddelde prijzen. Voor het monteren van dakgootbescherming, een bladvanger of –rooster, moet u bijvoorbeeld rekening houden met een gemiddelde prijs vanaf €20,- per 3 meter. Of is een reparatie nodig? De gemiddelde kosten voor het repareren begint vanaf €125,-. De kosten voor een nieuwe dakgoot is afhankelijk van het materiaal en de arbeidskosten. Kunststof kost bijvoorbeeld €25,- tot €35,- per meter en aluminium €30,- tot €55,-. Dit is exclusief de montagekosten. Bel naar 085 500 9936 of vul het contactformulier in voor een scherp geprijsde offerte.

Tabel: prijzen per klus

Welke klus?Gemiddelde prijzen*Omschrijving
Dakgoten schoonmakenAfhankelijk van abonnementsvorm, uurtarief of vaste prijs
Reparatie dakgootVanaf €125,-Afhankelijk van type reparatie. Bij 12 meter aan dakgoot.
Dakgootbescherming (bladvanger of bladrooster)Vanaf €20,- per 3 meterPer 3 meter dakgoot.
Nieuwe dakgotenGemiddelde prijs per meter (excl. montage)*Gemiddelde prijs per meter (incl. montage)**
Kunststof / PVC€25,- tot €35,-Vanaf €90,-
Zink€30,- tot €55,-Vanaf €100,-
Aluminium€30,- tot €55,-Vanaf €100,-
KoperVanaf €55,-Vanaf €120,-

* Let op, dit zijn gemiddelde prijzen voor alleen de dakgoten. De prijs verschilt per specialist.
** Gezien de montagekosten per dakgootspecialist verschillen is het slim om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen.

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden?

Gratis offerte aanvragen
dakgoot plaatsen

Dakgoten laten plaatsen

Het is verstandig om een vakman uit Gorinchem in te schakelen voor het plaatsen van de dakgoten. De expert gebruikt bijvoorbeeld handige technieken en speciaal gereedschap voor het op maat snijden van de gootdelen en het plaatsen. Door de ervaring heeft een specialist de klus zo geregeld, vaak binnen een dag. De vakman hangt eerst de gootbeugels op de juiste hoogte op, daarna bevestigt hij de gootdelen. Tot slot zorgt hij ervoor dat de aansluitingen tussen de verschillende gootdelen en de regenpijn waterdicht is en dat het water op de juiste manier weg loopt.

dakgootspecialist Gorinchem

Direct contact

Wilt u uw dakgoten laten vervangen? Zijn uw dakgoten verouderd en beschadigd? Of wilt u uw dakgoten laten reinigen? Schakel dan direct een vakman uit Gorinchem in voor het vervangen, vernieuwen, monteren en onderhouden. U bent verzekerd van een hoge kwaliteit, hoeft zelf niets meer te regelen en krijgt een goede service. De dakgootspecialisten uit ons netwerk in Gorinchem zijn u graag van dienst. Ook voor het repareren van uw dakgoot of montage van dakgoten uit één stuk. Vul direct het offerteformulier in. U ontvangt een gratis en vrijblijvende offerte met scherpe prijs van een dakgootspecialist uit Gorinchem. Het is ook mogelijk om te bellen naar 085 500 9936.

Bel 085 500 9936