dakgoten Gouda

Dakgoten Gouda

Direct contact met een dakgootspecialist via 085 500 9936!

Dakgoten zijn een enorm belangrijk onderdeel van de hemelwaterafvoer. Woont u in Gouda en wilt u binnenkort uw dakgoot laten repareren, vervangen of reinigen? Dan is de hulp van professionele dakgootspecialisten enorm waardevol! Zij zorgen ervoor dat uw goot zo snel mogelijk weer naar behoren werkt.

Op deze pagina leest u meer over de werkzaamheden die dakgootspecialisten uit Gouda uitvoeren. Ook vindt u hier informatie over de verschillende materialen en soorten dakgoten waar u uit kunt kiezen. Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of bel naar 085 500 9936 voor direct contact.

Gratis offerte aanvragen

Omschrijving opdracht (*)


Werkzaamheden aan uw dakgoten?

De dakgoten zorgen ervoor dat het water van uw dak weg kan stromen. Dit maakt de dakgoot een belangrijk onderdeel van uw woning in Gouda. De experts voeren verschillende werkzaamheden uit om de kwaliteit van uw dakgoot te garanderen. Denk bijvoorbeeld aan het controleren en reinigen van de goten. Bij een beschadiging voeren zij een reparatie uit en indien gewenst plaatsen zij zelfs een compleet nieuwe dakgoot. Experts uit Gouda voeren onder meer de volgende werkzaamheden uit:

 • Dakgoten reinigen
 • Dakgoot repareren
 • Nieuwe dakgoot plaatsen
 • Regenpijp controleren en reinigen

Dakgootspecialist in Gouda nodig?

Zit uw regenpijp verstopt en wilt u deze laten repareren? Of wilt u graag uw dakgoot vernieuwen en bent u op zoek naar een dakgootspecialist uit Gouda? Via onze service vindt u snel en gemakkelijk een ervaren vakman in Gouda! Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan wanneer u een nieuwe dakgoot wilt laten plaatsen. Heeft u een lekkage en wilt u met spoed een vakman spreken? Bel dan naar 085 500 9936 voor direct contact met één van de specialisten uit Gouda. Doordat er altijd een dakgootspecialist beschikbaar is, is uw lekkage in korte tijd verholpen!

Bel 085 500 9936

Dakgoot reparatie

Een dakgoot heeft doorgaans een lange levensduur: gemiddeld wel 60 tot 80 jaar! In deze jaren kan het natuurlijk wel voorkomen dat de goot beschadigd raakt en dat een reparatie noodzakelijk is. Misschien is er een flinke herfststorm geweest waardoor de beugels een reparatie nodig hebben. Of misschien is de dakgoot al jarenlang niet goed gereinigd: de vervuiling tast het materiaal aan en heeft negatieve gevolgen voor de werking ervan. Vaak is het niet nodig om de goten compleet te vernieuwen, maar volstaat een simpele dakgoot reparatie. Een scheur in een goot kan de specialist snel repareren met behulp van glasmatje. Zinken goten kan hij repareren met behulp van een EPDM matje.

Dakgoot laten vervangen

Wanneer het niet meer mogelijk is om de dakgoot goed schoon te krijgen, of als bij beschadigingen een reparatie niet voldoende werkt, is het noodzakelijk de goot te vervangen. Bij het vervangen verwijdert de specialist vakkundig de oude goot en plaatst de nieuwe. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende soorten dakgoten.

Door te kiezen voor een ander materiaal geeft u uw huis in Gouda een nieuw uiterlijk. Kies bijvoorbeeld voor een zinken model voor een luxe uitstraling of kies voor aluminium dakgoten uit één stuk om de kans op lekkages in de toekomst te verkleinen.

dakgoten schoonmaken Gouda

Belang van dakgoten schoonmaken

De meeste mensen weten niet hoe belangrijk dakgoten van hun huis in Gouda zijn. Een goot heeft de functie om hemelwater weg te voeren naar de grond en dan naar de riolering. Hierdoor wordt uw gevel, deuren, kozijnen en de kelder beschermd tegen waterschade. Helaas valt er niet alleen regenwater uit de lucht. Bladeren van bomen, opgewaaid plastic en residu uit het regenwater verzamelen zich in de loop van tijd in uw dakgoot. Dakgoten kunnen daardoor verstopt raken. Door de goot tweemaal jaarlijks schoonmaken kunt u voorkomen dat deze verstopt raakt. Waarom zou u uw dakgoten regelmatig moeten schoonmaken?

 • Om lekkages en beschadigingen te voorkomen.
 • Om uw woning te beschermen tegen waterschade.
 • Om de levensduur te verlengen.
dakgoten reinigen Gouda

Dakgoten reinigen

Het schoonmaken van uw dakgoot of regenpijpen als deze verstopt zijn, hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met behulp van een goede ladder, stevige werkhandschoenen, bladblazer en tuinslang kunt u het reinigen in vele gevallen zelf uitvoeren. Wanneer het vuil echter sterk is opgehoopt in de dakgoten, of wanneer uw dakgoten lastig bereikbaar zijn, kunt u beter de hulp inschakelen van een vakman uit Gouda. Deze kan met de nieuwste technieken uw dakgoten en regenpijpen snel en vakkundig reinigen, en – indien nodig – repareren. Om te voorkomen dat uw hemelwaterafvoer verstopt raakt, is het tevens mogelijk de specialist uit Gouda te vragen een bladvanger te installeren.

Dakgoten laten reinigen of repareren in Gouda?

Gratis offerte aanvragen

Wat te doen bij een verstopping?

In het geval van een verstopping zal de dakgoot overstromen. Het regenwater brengt een groot gewicht met zich mee, waardoor er een enorme druk op de dakgoten ontstaat. Dit is in veel gevallen de oorzaak van een lekkage, maar het kan er ook toe leiden dat de goten los komen te zitten! Het is dus belangrijk dat u er snel bij bent met een reparatie: verwijder als eerste al het vuil uit de dakgoten. Maak daarna de pijp los en maak deze goed schoon met een hoge drukspuit. Lukt het u niet te achterhalen wat de oorzaak van de verstopping is of beschikt u niet over de middelen om zelf de goten te ontstoppen? Schakel dan met spoed de hulp van een specialist uit Gouda in! Een specialist reinigt, vernieuwt én repareert uw dakgoot bij u thuis in Gouda tegen scherpe tarieven.

Tips om veilig de klus te klaren

Als u zelf de dakgoten gaat schoonmaken in Gouda is het handig om enkele tips te krijgen van een professional zodat u veilig deze klus kan klaren. Omdat dakgoten zich aan het dak bevinden zult u op hoogte gaan werken. Geen klus voor iemand met hoogtevrees dus! Het is belangrijk om een veilige, stabiele ladder te hebben. Sommige huizen zijn vrij hoog.

Heeft u een plat dak of met een hele lichte helling? Dan is het misschien makkelijker om vanaf het dak de goten en regenpijpen te reinigen. Als u toch op de ladder staat kunt u mooi kijken of er nog wat te repareren is.

Zelf de dakgoten en regenpijpen schoonmaken

Tijdens de klus moet u stevige werkschoenen, handschoenen en (bij gebruik van een bladblazer) een stofkapje en veiligheidsbril gebruiken. Daarnaast zijn een emmer en een tuinschep handig om het losse afval in op te vangen. Het schoonmaken van de goot bestaat uit vier simpele stappen:

 • Het losse afval en slib weg scheppen; in de goot zit vaak los materiaal en slib. Door het wat vochtig te maken is het makkelijk in uw emmer te scheppen. Hiermee lost u de verstopping meestal al op.
 • Doorspoelen; nu het meeste residu in de emmer zit kunt u met een tuinslang of een emmer water de dakgoten door te laten spoelen.
 • Regenpijpen controleren; het kan natuurlijk dat u aan het doorspoelen bent en het water niet wegloopt. De regenpijp is verstopt en zult deze moeten reinigen.
 • Reinigen van regenpijpen; de verstopping kunt u verhelpen door met een doorsteekveer of lang stuk ijzerdraad vanuit de bovenkant de regenpijp in te prikken. Hierdoor kunt u de verstopping losmaken.
 • Lukt het ondanks deze tips niet om uw goten volledig te ontstoppen? Schakel dan een professioneel dakgootspecialist uit Gouda in. Hij zal dan op professionele wijze uw regenpijpen en dakgoten schoonmaken en repareren.

Slecht weer? Niet schoonmaken.

U kunt beter niet de ladder op om de dakgoten van uw huis schoon te maken als uw huis meer dan twee verdiepingen. Heeft u wel meer dan twee verdiepingen dan kunt het beter over laten aan een expert uit Gouda. U kunt beter ook niet de ladder op als er een harde wind staat. Daarnaast zijn harde regen, sneeuw of een hete zomerdag geen ideale omstandigheden om verstopte regenpijpen en dakgoten te gaan schoonmaken.

Onderhoudscontract

Het periodiek schoonmaken van uw dakgoot en regenpijp heeft veel voordelen. Hoewel deze klus relatief eenvoudig klinkt, beschikt niet iedereen over de juiste middelen om zelf aan de slag te gaan. In dat geval is een onderhoudscontract een goede optie. Hierbij komt er eens per jaar een vakman bij u langs in Gouda om de dakgoten goed te reinigen en te controleren op beschadigingen.

dakgootbescherming

Dakgootbescherming

Woont u midden in het bos? Of staan er veel bomen rond uw woning in Gouda? Dan is een jaarlijkse reinigingsbeurt niet altijd voldoende. Bladeren, eikeltjes en andere vormen van vervuiling vinden snel hun weg naar uw goten. Met behulp van dakgootbescherming voorkomt u een blokkade. Dakgootbescherming bestaat uit een metalen raster dat u in de goot plaatst. Regenwater loopt gewoon door de dakgootbescherming naar binnen, maar bladeren en andere vervuiling blijft boven op de dakgootbescherming liggen. Dit maakt het schoonmaken van de goten een stuk gemakkelijker en sneller. Ook ontstaat er geen verstopping, waardoor de goot zijn goede kwaliteit blijft houden.

regenpijpen

Regenpijpen

Naast de dakgoot vormt ook de regenpijp een erg belangrijk onderdeel van de hemelwaterafvoer. De goot voert het regenwater af, waarna het water via de hemelwaterafvoer de grond in loopt. Het is dus ook erg belangrijk om de regenpijpen goed te onderhouden, te reinigen en te vervangen als deze z’n beste tijd gehad hebben. Bij de aanschaf van een nieuwe pijp heeft u de keuze uit verschillende materialen. De meeste mensen in Gouda kiezen voor hetzelfde materiaal als bij hun dakgoten. U hebt de keuze uit onder andere kunststof aluminium en koper. Als u niet weet welk materiaal de beste keuze is, laat u dan persoonlijk informeren en adviseren door een vakman uit Gouda.

Mijn dakgoot lekt, wat nu?

Een lekkende dakgoot wordt over het algemeen veroorzaakt door een blokkade. Is één van de dakgoten verstopt? Dan is het vaak relatief eenvoudig om dit te verhelpen door het schoonmaken van de goot, en het verwijderen van bladeren en vuil. Installeer eventueel een bladvanger om een nieuwe blokkade te voorkomen. Is een verstopt onderdeel niet de oorzaak van de lekkage? Kijk dan of het een optie is om de bodem van de goot af te dekken met EverSeal of MariSeal om scheurtjes te dichten. Zo wordt eveneens menig lekkage verholpen.

Helpt ook dit niet? Neem dan contact op met een erkend vakman.

Soorten dakgoten

Wanneer u uw bestaande dakgoten laat vervangen, dan heeft u de keuze uit verschillende soorten materialen. U moet echter ook een keuze maken uit de verschillende modellen die de specialisten in Gouda aanbieden. De twee meest gekozen opties zijn de bakgoot en de mastgoot. De mastgoot heeft de vorm van een halfronde mast (vandaar de naam), de bakgoot is de vierkante tegenhanger hiervan. Zowel de mastgoot als bakgoot bieden een uitstekend hemelwaterafvoer, het onderscheid wordt voornamelijk gemaakt door de vormgeving. Maak daarom ook uw keuze gebaseerd op de aansluiting van de vorm op de aanblik van uw woning. Vraag eventueel een specialist om advies op maat.

mastgoot

Mastgoten

De mastgoot is één van de meest bekende soorten goten. Deze is te herkennen aan de halfronde vorm. Veel specialisten raden een mastgoot van PVC af, omdat deze op den duur te veel vervormt. Voor een mastgoot gebruikt men daarom voornamelijk duurzame materialen, zoals aluminium. Een voordeel is dat u deze dakgoten uit één stuk kunt laten plaatsen.

bakgoot

Bakgoten

Een andere optie bij het vervangen van dakgoten is het plaatsen van een bakgoot. De functie van een bakgoot is hetzelfde als die van een mastgoot, maar de vorm is anders. Een bakgoot heeft namelijk rechte hoeken. Door de vorm is een bakgoot van PVC steviger dan een mastgoot. Bakgoten worden in Gouda voornamelijk met zink geplaatst.

Materialen

Zink

Vroeger werd voornamelijk zink gebruikt bij dakgoten in Gouda. Het voordeel hiervan is dat het heel bewerkelijk is. Ter plekke kan men het vernieuwen of repareren. Een lek kan makkelijk gesoldeerd worden, maar het materiaal is ook goed knipbaar en buigbaar.

Kunststof

Omdat de prijzen van zink steeds meer toenamen wordt er tegenwoordig veel gebruik gemaakt van kunststof. Kunststof is erg goedkoop. Het is bovendien erg duurzaam en te repareren of te vernieuwen. Dakgoten werden vroeger ook veel van hout gemaakt.

Hout

Hout is snel en makkelijk te bewerken, maar is niet goed bestand tegen vocht. Het natuurlijk karakter van hout spreekt veel mensen aan. Houten goten komen van origine veel voor op boerderijen. Een voordeel is dat ze makkelijk overschilderbaar zijn.

Koper

Koper wordt vaak gebruikt bij het restaureren en vernieuwen van dakgoten bij historische gebouwen in Gouda. Regenpijpen van dit soort gebouwen zijn ook vaak van koper. Het is erg prijzig en wordt daarom weinig gebruikt in de huidige bouw.

Aluminium

Aluminium wordt vaak samen met polyester gebruikt. Een voordeel van hiervan is dat deze materialen recyclebaar zijn en niet roesten. Verder zijn ze niet zwaar in gewicht en hebben een lange levensduur. De prijzen zijn hoger dan de prijzen voor kunststof.

PVC

Dakgoten van PVC worden veel gebruikt voor de afwatering van schuurtjes en bijgebouwen. Doordat ze vaak gelijmd in elkaar worden gezet ontstaan er bij dit type goten nog wel eens lekkages. Een PVC goot is niet duur om te vernieuwen.

Dakgoten prijzen

De kosten van dakgoten liggen gelukkig relatief laag. Voor kunststof ligt de gemiddelde prijs per meter (exclusief montage) tussen de €25,- en €35,-. Wanneer u kiest voor duurzamere materialen, zoals zink, dan ligt de prijs hoger. Voor zinken en aluminium dakgoten liggen de kosten gemiddeld tussen de €30,- tot €55,- per meter. Kiest u voor koper? Dit is verkrijgbaar vanaf ongeveer €55,- per meter. Houd er rekening mee dat het bij deze prijzen om de materiaalkosten gaat. De kosten voor het plaatsen of vervangen van de goten zijn komen daar nog bij. Wilt u zeker weten hoe hoog de kosten voor het vervangen zijn? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Tabel: prijzen per klus

Welke klus?Gemiddelde prijzen*Omschrijving
Dakgoten schoonmakenAfhankelijk van abonnementsvorm, uurtarief of vaste prijs
Reparatie dakgootVanaf €125,-Afhankelijk van type reparatie. Bij 12 meter aan dakgoot.
Dakgootbescherming (bladvanger of bladrooster)Vanaf €20,- per 3 meterPer 3 meter dakgoot.
Nieuwe dakgotenGemiddelde prijs per meter (excl. montage)*Gemiddelde prijs per meter (incl. montage)**
Kunststof / PVC€25,- tot €35,-Vanaf €90,-
Zink€30,- tot €55,-Vanaf €100,-
Aluminium€30,- tot €55,-Vanaf €100,-
KoperVanaf €55,-Vanaf €120,-

* Let op, dit zijn gemiddelde prijzen voor alleen de dakgoten. De prijs verschilt per specialist.
** Gezien de montagekosten per dakgootspecialist verschillen is het slim om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Gratis offerte aanvragen
dakgoten vervangen Gouda

Dakgoten laten plaatsen

Om te besparen op de arbeidskosten, vragen veel mensen of het mogelijk is zelf de dakgoten uit één stuk te plaatsen. Toch is het altijd raadzaam om hiervoor een vakman in te schakelen. De specialist heeft uw nieuwe goten in korte tijd goed bevestigd. Zo weet u zeker dat de beugels niet tijdens de eerste grote storm sneuvelen. Hij zorgt voor het juiste afschot, zodat het water goed afgevoerd kan worden. Omdat u een garantie op het geleverde werk hebt, zal de dakgootspecialist zelf een reparatie komen uitvoeren als uw goot na het vervangen toch nog lekt.

dakgootspecialist Gouda

Direct contact

Is het intussen echt tijd om uw verouderde goten te vervangen? Of wilt u graag een onderhoudscontract afsluiten voor het reinigen van uw dakgoot? Bent u benieuwd naar de kosten van een reparatie of wilt u weten hoe u uw dakgoot bladvrij kunt houden? Neem dan snel vrijblijvend contact op via het contactformulier! U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een gratis offerte, zonder dat u t ergens aan vast zit! Lekt de goot en wilt u dit direct herstelt zien? Bel dan naar 085 500 9936 voor direct contact met een specialist uit Gouda. Hij is binnen korte tijd bij u thuis in Gouda om de lekkage te verhelpen.

Bel 085 500 9936