dakgoten Rijswijk

Dakgoten Rijswijk

Direct contact met een dakgootspecialist via 085 500 9936!

Staat u wel eens stil bij het belang van goede dakgoten? De meeste mensen in Rijswijk doen dat niet vaak genoeg. Toch is de dakgoot een erg belangrijk onderdeel van het dak. Dankzij een goede waterafvoer, voorkomt u namelijk waterschade door lekkages. Bij een beschadiging is het daarom noodzakelijk om deze zo snel mogelijk te repareren! Is een reparatie niet voldoende? Dan kan een dakgootspecialist de goot ook voor u vervangen.

Op deze pagina leest u meer over de klussen die een dakgootspecialist uit Rijswijk voor u uitvoert: van het onderhouden van uw dakgoot tot het vernieuwen van nieuwe zinken dakgoten uit één stuk. Daarnaast vindt u hier meer informatie over de verschillende soorten dakgoten én de materialen. Benieuwd naar de kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Gratis offerte aanvragen

Omschrijving opdracht (*)


Werkzaamheden aan uw dakgoten?

Niet veel mensen in Rijswijk zijn zich bewust van het belang van een goed functionerende dakgoot. Een dakgootspecialist uit Rijswijk voert verschillende werkzaamheden aan dakgoten uit, die de kwaliteit verbeteren en behouden. Een voorbeeld hiervan is het plaatsen van dakgootbescherming, het vervangen van complete dakgoten en het schoonmaken van de regenpijp. Als u hiervoor een specialist inschakelt dan bespaart u uzelf een hoop tijd en energie. U kunt onder andere een dakgootspecialist uit Rijswijk inschakelen voor:

 • het schoonmaken van de dakgoot en regenpijp;
 • het vernieuwen en vervangen van uw dakgoten;
 • het installeren van dakgootbescherming;
 • het repareren van een beschadiging.

Dakgootspecialist in Rijswijk nodig?

Zoekt u een dakgootspecialist uit Rijswijk? Via het offerteformulier vraagt u gemakkelijk en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan bij één van de dakgootspecialisten uit uw regio. U bepaalt zelf of u wel of niet op het aanbod in gaat. In sommige gevallen is het belangrijk om direct een vakman in te schakelen, bijvoorbeeld als uw dakgoot lekt. Door te bellen naar 085 500 9936 komt u direct in contact met een specialist uit de buurt van Rijswijk. Er is altijd een specialist beschikbaar. Op deze manier staat er zo snel mogelijk een vakman bij u op de stoep voor een reparatie!

Bel 085 500 9936

Dakgoot reparatie

Er zijn een paar signalen die vaak een indicatie zijn van een lekkende dakgoot: wanneer de daklijst rotting vertoont, als de kozijnen beginnen te rotten of als uw muur kapot vriest. Bij een lekkage is het belangrijk om een reparatie uit te laten voeren. De methode van repareren is volledig afhankelijk van het type beschadiging en het materiaal van de goot.

Heeft u bijvoorbeeld zinken dakgoten uit één stuk? Dan zal de specialist uit Rijswijk deze repareren door zink bij te solderen op de plek van de beschadiging. Deze reparatie is van hoge kwaliteit en zorgt ervoor dat uw zinken dakgoten weer jarenlang mee kunnen.

Dakgoot laten vervangen

Een dakgoot heeft een relatief lange levensduur, maar het kan voorkomen dat u deze al eerder wilt vervangen. Misschien omdat u de goten niet mooi vindt bij uw woning in Rijswijk of misschien omdat de dakgoot zodanig beschadigd is dat een reparatie geen optie is. Vervangen is dan noodzakelijk. Natuurlijk is het mogelijk om zelf de dakgoot te plaatsen. Wel heeft u hier een hoge ladder en een dosis lef voor nodig. Het werken op hoogte brengt altijd een aantal risico’s met zich mee. Daarnaast is het vernieuwen van dakgoten een ingewikkelde klus, die goed uitgevoerd moet worden. U wilt voorkomen dat de dakgoten niet goed op elkaar aansluiten, waardoor lekkages ontstaan. Het is daarom verstandig om een specialist uit Rijswijk in te schakelen voor het vervangen van uw dakgoten.

dakgoot schoonmaken Rijswijk

Belang van dakgoten schoonmaken

Het is belangrijk om schone dakgoten te hebben. Schone dakgoten zullen minder snel verstopt raken, waardoor lekkages en beschadigingen van het materiaal worden voorkomen. Hoewel u met behulp van een tuinschepje, en tuinslang relatief gemakkelijk zelf u goten kunt onderhouden, is het soms nodig de hulp van experts in te schakelen. Bijvoorbeeld wanneer het vuil sterk is vastgekoekt, of de goten slecht te bereiken zijn. De vakmannen uit Rijswijk reinigen uw dakgoten en regenpijpen op een professionele manier. Vraagt u zich nog steeds af wat het belang van schone dakgoten is?

 • Het voorkomt lekkages aan de goot.
 • Schone dakgoten verkleinen de kans op waterschade aan uw woning.
 • Schoonmaken verlengt de levensduur van de goten.
dakgoten reinigen Rijswijk

Dakgoten reinigen

Het gebeurt nog regelmatig dat mensen uit Rijswijk niet op de hoogte zijn van het belang van schone dakgoten en regenpijpen. Een goot is ervoor bedoeld om de hemelwaterafvoer te verzorgen. Dit betekent dat regen via de grond naar het riool wordt gevoerd. Dankzij een goed hemelwaterafvoer voorkomt u waterschade bij uw gevel, kozijnen en eventuele kelder. Het is dan ook van belang dat uw dakgoten vrij zijn om dit water weg te voeren.

Met regen en storm komen echter ook andere zaken uit de lucht vallen. Denk aan bladeren, opgewaaid vuil, of mos van de dakbedekking. Ook deze komen in uw dakgoten terecht, en kunnen hier een verstopping veroorzaken. Welke kan leiden tot lekkage, vochtplekken of houtrot. Door de goten regelmatig te (laten) reinigen worden deze problemen voorkomen.

Uw dakgoten laten onderhouden of vervangen?

Gratis offerte aanvragen

Wat te doen bij een verstopping?

Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor een verstopping in de regenpijpen. Zo kan het zijn dat vuil en mos de doorstroom van het hemelwaterafvoer beperken, of dat de pijp enigszins verzakt is. Het is zaak om dit vlot te laten repareren. Gevolgen van een verstopte regenpijp zijn namelijk onder andere lekkages of het losraken van de goot dan wel regenpijp. Een bladvanger kan geïnstalleerd worden om een verstopping van de regenpijpen te voorkomen. Een bladvanger kan echter wel een nadelig gevolg hebben op de afvoer van het water, omdat deze de afstroom blokkeren. Controleer deze dan ook regelmatig. Is uw regenpijp verstopt? Ga dan niet zomaar zelf aan de slag met een reparatie, maar schakel een dakgootspecialist uit Rijswijk in om de goot te repareren. U kunt te allen tijde een vrijblijvende en kosteloze offerte aanvragen. Wilt u liever direct contact met een vakman? Bel dan naar 085 500 9936.

Veilig de goot reinigen

Om uw veiligheid te waarborgen en hogere kwaliteit te garanderen, hebben de specialisten uit Rijswijk een aantal tips voor u op een rijtje gezet. Zo raden zij u aan bij een reparatie in ieder geval gebruik te maken van een stevige ladder. Bevinden uw dakgoten zich hoger dan de eerste verdieping? Laat het reinigen of vervangen van de dakgoot om veiligheidsredenen dan over aan een professional.

Wanneer de dakconstructie het toelaat kunt u de dakgoten vanaf het dak gemakkelijk bereiken. Dit is alleen een optie in het geval van een plat of licht hellend dak. Tot slot raden de experts uit Rijswijk af om op hoogte te werken bij harde wind, en bij regen of sneeuw.

Zelf de dakgoten en regenpijpen schoonmaken

Wanneer u problemen ondervindt met de goten of regenpijpen, dan hoeft u niet direct contact op te nemen met een professional. Vaak is het afdoende om de goten te reinigen en van vuil te ontdoen om lekkages te stoppen. Wilt u zelf uw dakgoten schoonmaken op een snelle en adequate wijze? Volg dan het onderstaande stappenplan.

 • Voorbereiding. Zorg ervoor dat u over een stevige ladder beschikt, en dat u zorgt voor een goede bescherming: werkhandschoenen, stofbril. Dit maakt het schoonmaken een stuk makkelijker. Heeft uw pand uit Rijswijk meer dan twee verdiepingen? Laat dan een professional de goten reinigen.
 • Vuil verwijderen. De eerste stap in het proces is het wegscheppen van al het vuil en groen dat zich in de goot heeft verzameld.
 • Schoon spoelen. Is al het vuil verwijderd? Dan kunt u de goten reinigen met de tuinslang. Dit is tevens het moment om te checken of de pijpen niet verstopt zijn.
 • Is de regenpijp verstopt? Verwijder de verstopping dan met een prop aan een stok, of bel een professional om de verstopping te laten verwijderen.
 • Zijn er geen problemen met de hemelwaterafvoer? Controleer dan de dakgoten op eventuele beschadigingen en lekkages. Laat indien nodig de beschadigingen repareren. Zo voorkomt u problemen in de toekomst.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Zoals gezegd is het niet aan te raden het dak op te gaan bij voorspellingen van slecht weer, of bij zeer hoge panden in Rijswijk. Daarnaast kunt u ook beter op de grond blijven staan wanneer u niet helemaal zeker bent van uw stabiliteit, of wanneer u last heeft van hoogtevrees. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Voorkom problemen en schakel een specialist uit Rijswijk in. Door te bellen naar 085 500 9936 kan een specialist vandaag nog bij u thuis aanwezig zijn om de klus te klaren.

Onderhoudscontract

Om ervoor te zorgen dat uw dakgoten optimaal blijven werken, is het raadzaam om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit contract houdt in dat er jaarlijks een professional bij u in Rijswijk langs komt om de hemelwaterafvoer te reinigen. U hebt geen omkijken meer naar het schoonmaakwerk én profiteert altijd van een uitstekend werkende hemelwaterafvoer.

dakgootbescherming

Dakgootbescherming

Om lekkages te voorkomen moet u de dakgoot bladvrij houden. In de meeste gevallen is jaarlijks schoonmaken voldoende, maar als u in het bos woont of als er vele grote bomen in de buurt zijn, is het bladvrij houden van de dakgoot een hele uitdaging. Daarvoor kunt u dakgootbescherming laten plaatsen. De specialist uit Rijswijk plaatst uw dakgootbescherming in de goot: dit is een raster waar het regenwater wel doorheen kan lopen, maar de vervuiling niet. Door de dakgootbescherming komen er dus geen bladeren meer in de goot! Zo is er gegarandeerd een goede doorstroom van het regenwater en wordt ook het schoonmaken van de goot een stuk gemakkelijker.

regenpijpen verstopt

Regenpijpen

Regenpijpen vormen eveneens onderdeel van het hemelwaterafvoer, en moeten daarom ook goed worden onderhouden. Wanneer een regenpijp verstopt is, dan is dit meestal te verhelpen met behulp van een hoge drukspuit. Eventueel is het ook mogelijk om met een lange stok het verstopte gedeelte te doorprikken, en vervolgens de restantenweg te spoelen. Heeft dit geen effect? Dan kan het helpen om de regenpijp vanaf de onderzijde door te zagen en zo de verstopping van de onderkant te bereiken. Wilt u voorkomen dat de hemelwaterafvoer verstopt raakt? Overweeg dan om een bladvanger te installeren. Desgewenst helpen de specialisten u hier graag bij.

Mijn dakgoot lekt, wat nu?

Een lekkende dakgoot is zeer vervelend, en kan het gevolg zijn van verschillende oorzaken. De meest gebruikelijke oorzaak voor een lekkage is een verstopt onderdeel. Met name de overgang tussen dakgoten en regenpijpen zijn gevoelig voor verstoppingen. Verwijder daarom regelmatig vuil en bladeren om een lekkage te voorkomen. Is een verstopping niet de oorzaak voor het lekken? Kijk dan of er beschadigingen zijn ontstaan aan de bodem of zijden van de dakgoot. Deze kunt u repareren met een speciaal folie dat de scheurtjes afdekt. Is er nog een andere reden voor de lekkage? Vraag dan een specialist uit Rijswijk om hulp bij het herstellen.

Soorten dakgoten

Wie nieuwe dakgoten wil bestellen om de huidige te vervangen, heeft de keus uit een groot aantal soorten en maten. Zo kunt u de oude goot vervangen met verschillende materialen én modellen. De meeste inwoners van Rijswijk kiezen voor een mastgoot. Dit is een halfronde goot die een zeer elegante uitstraling heeft. De vierkante tegenhanger van de mastgoot is de bakgoot. Dit is een zeer praktisch model, dat verkrijgbaar is in breedtes van 6 en 8 inch. Een derde model is de zetgoot, welke in verschillende varianten te leveren is. De specialisten uit Rijswijk informeren u met alle plezier over alle mogelijkheden en prijzen!

mastgoten plaatsen

Mastgoten

De mastgoot is één van de meest bekende soorten dakgoten. De mastgoot dankt zijn naam aan de halfronde vorm. Kiest u voor de mastgoot? Dan heeft u de keuze uit diverse materialen. Specialisten uit Rijswijk raden kunststof af bij grote dakoppervlakken. Door het grote gewicht van het water kan de mastgoot namelijk vervormen. Bij kleinere dakoppervlakken, zoals bij een tuinhuis of schuur, is een mastgoot van PVC wel een optie.

bakgoten plaatsen

Bakgoten

De bakgoot heeft z’n naam ook te denken aan de vorm: van voren lijkt de bakgoot namelijk op een grote vierkanten bak. Dankzij de vorm is de bakgoot een stuk sterker dan de mastgoot. Hierdoor is een bakgoot van kunststof ook geschikt bij grotere dakoppervlakken. Een bakgoot van 30 centimeter is geschikt voor kleinere daken, 37 centimeter is geschikt voor middelgrote daken en heeft u juist een groot dakoppervlak: kies dan voor een bakgoot van 44 centimeter.

Materialen

Zink

Tot voor kort was zink één van de meest gebruikte materiaalsoorten voor het fabriceren van regenpijpen en dakgoten. Een zinken dakgoot heeft als voordeel dat het materiaal erg duurzaam is, en dat de prijzen in overeenstemming zijn met de kwaliteit van het product.

Kunststof

Kunststof is steeds meer in opkomst als bouwmateriaal. Voordelen hiervan zijn onder andere de hoge kwaliteit en het weinige benodigde onderhoud. De goten zullen niet doorzakken en zijn zowel tegen de warmte als kou bestendig. Een verstandige keuze!

Hout

Een dakgoot van hout is bijna niet meer te bestellen. Dit komt omdat hout lastig te onderhouden en te reinigen is. Een houten omkasting vormt het alternatief: u behoudt de uitstraling van hout, met de kwaliteit van zink.

Koper

Wilt u uw goten vernieuwen, en wilt u graag dat deze een luxe uitstraling hebben? Dan is koper een goede keuze voor u. Koper heeft een strakke en exclusieve look, en heeft weinig onderhoud nodig. De prijzen zijn echter relatief hoog.

Aluminium

Dakgoten van aluminium hebben diverse voordelen. Zo is de dakgoot bestand tegen corrosie en is het materiaal zeer licht waardoor het tegen elke woning is te plaatsen. Daarnaast zijn aluminium dakgoten tot grote lengtes naadloos te verkrijgen, tegen een goede prijs-kwaliteit verhouding.

PVC

PVC is een zeer bekend materiaal voor de fabricage van dakgoten. Het product is vrij eenvoudig te plaatsen. Dankzij de lage prijzen en variatie aan kleuren is het een gewild product. Nadeel is dat PVC niet een zeer elegante uitstraling heeft.

Dakgoten prijzen

De materiaalkosten voor een nieuwe dakgoot liggen relatief laag. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €25,- tot €35,- per meter voor een kunststof dakgoot en varieert de prijs per meter van €30,- tot €55,- in het geval van een zinken of aluminium goot. Wel is dit exclusief de montage. Laat u de goot liever vervangen door een koperen exemplaar? Koper heeft een luxere uitstraling, maar hierdoor is de prijs ook een stuk hoger. Hiervoor betaalt u gemiddeld €55,- per meter. Als u de dakgoten laat vernieuwen door een dakgootexpert uit Rijswijk, dan komen hier nog de kosten voor de arbeid bovenop.

Tabel: prijzen per klus

Welke klus?Gemiddelde prijzen*Omschrijving
Dakgoten schoonmakenAfhankelijk van abonnementsvorm, uurtarief of vaste prijs
Reparatie dakgootVanaf €125,-Afhankelijk van type reparatie. Bij 12 meter aan dakgoot.
Dakgootbescherming (bladvanger of bladrooster)Vanaf €20,- per 3 meterPer 3 meter dakgoot.
Nieuwe dakgotenGemiddelde prijs per meter (excl. montage)*Gemiddelde prijs per meter (incl. montage)**
Kunststof / PVC€25,- tot €35,-Vanaf €90,-
Zink€30,- tot €55,-Vanaf €100,-
Aluminium€30,- tot €55,-Vanaf €100,-
KoperVanaf €55,-Vanaf €120,-

* Let op, dit zijn gemiddelde prijzen voor alleen de dakgoten. De prijs verschilt per specialist.
** Gezien de montagekosten per dakgootspecialist verschillen is het slim om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Gratis offerte aanvragen
dakgoten vervangen Rijswijk

Dakgoten laten plaatsen

Wanneer u nieuwe dakgoten wilt plaatsen, is het altijd raadzaam om hier een vakman uit Rijswijk voor in te schakelen. Zeker in het geval van dakgoten uit één stuk. Als u zelf geen ervaring heeft met het vernieuwen van dakgoten dan is de kans groot dat de dakgoot al snel lekt. Dit heeft vervelende waterschade als gevolg. Als u de goot in beugels laat plaatsen, dan blijft de dakgoot zichtbaar. Dit is dus een goede optie bij de goten met een mooie uitstraling, zoals zink en koper. U kunt er ook voor kiezen om de dakgoten in een houten bak te plaatsen. Hiermee worden ze netjes weggewerkt en is dus een veel toegepaste methode bij een dakgoot met een minder mooie uitstraling.

dakgootspecialist inschakelen Rijswijk

Direct contact

Een verstopte dakgoot is zeer vervelend en kan leiden tot een groot aantal problemen met de hemelwaterafvoer. Door de goten periodiek schoon te maken, en ze van regelmatig onderhoud te voorzien, zijn de meeste problemen te voorkomen. Bent u benieuwd hoe u een verstopping voor kunt zijn? Is uw dakgoot verstopt en hebt u assistentie nodig bij het reinigen? Wilt u weten wat de prijzen zijn voor het repareren van uw hemelwaterafvoer? Vraag dan vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan. Dit doet u gemakkelijk via het contactformulier: vul zo nauwkeurig mogelijk uw wensen in en u ontvangt zo spoedig mogelijk een offerte op maat. Heeft u direct de hulp van een vakman uit Rijswijk nodig? Neem dan rechtstreeks contact op via 085 500 9936.

Bel 085 500 9936