dakgoten Boxtel

Dakgoten Boxtel

Direct contact met een dakgootspecialist via 085 500 9941!

Wilt u uw dakgoten laten vervangen door een specialist uit Boxtel? Of zijn uw dakgoten verouderd of beschadigd en is het nodig om de goot te repareren? Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden, de materialen van dakgoten en het voordeel van een dakgootspecialist. Daarnaast vertellen we u meer over de gemiddelde prijzen.

Wilt u direct contact? Bijvoorbeeld omdat uw dakgoot lekt. Bel dan naar 085 500 9941. U krijgt meteen een medewerker aan de lijn die u verder helpt. Of vul het contactformulier in voor een vrijblijvende en gratis offerte. Schakel een vakman in voor de het plaatsen, repareren, vervangen en schoonmaken. Ook voor de montage van dakgoten uit één stuk.

Gratis offerte aanvragen

Omschrijving opdracht (*)


Werkzaamheden aan uw dakgoten?

Dakgoten zijn belangrijk om het hemelwater af te voeren vanaf uw dak. De regen valt op het dak, stroomt naar beneden in de goten en wordt afgevoerd via de regenpijpen. Het onderhoud wordt vaak vergeten, maar met juist onderhoud voorkomt u problemen zoals verstoppingen en lekkages. Onderhouden en repareren behoren tot de werkzaamheden van specialisten uit Boxtel. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om een gootspecialist in te schakelen voor het vervangen en plaatsen van goten. De belangrijkste werkzaamheden zijn:

  • Onderhoud en reparatie
  • Oplossen verstoppingen
  • Aanbrengen dakgootbescherming
  • Vervangen en plaatsen nieuwe goten

Dakgootspecialist in Boxtel nodig?

Heeft u een dakgootspecialist nodig uit Boxtel? Vul dan het contactformulier in voor vrijblijvend contact. U ontvangt een offerte met scherpe prijs van een vakman uit de buurt. Deze dienst is overigens geheel kosteloos en u zit nergens aan vast. Onderhoud, reparatie of vervanging. Het is allemaal mogelijk. De vakexpert heeft veel kennis en ervaring en u krijg altijd een hoogwaardige kwaliteit. Liever niet zelf op een hoge trap staan of het dak op? Schakel dan een vakman in! Direct contact met een medewerker? Bel dan naar 085 500 9941.

Bel 085 500 9941

Dakgoot reparatie

Lekt uw dakgoot? Is uw dakgoot verzakt? Of zijn ze beschadigd? Schakel dan een vakman uit Boxtel in voor een vakkundige reparatie en snelle hulp. Bladeren, vuil en andere aanslag veroorzaken vaak een verstopping. De dakgoot lekt hierdoor of het leidt tot een verzakking door het gewicht van de bladeren. Het is belangrijk om een beschadigd gootdeel snel te vervangen. Hierdoor voorkomt u verdere schade aan uw woning in Boxtel. De specialist gebruikt verschillende technieken voor de reparatie. Dit is onder andere afhankelijk van de ernst van het probleem en het materiaal van het gootdeel. Voor zink of kunststof wordt bijvoorbeeld vaak EPDM gebruikt voor kleine gaten en scheurtjes.

Dakgoot laten vervangen

Is het tijd om uw dakgoot te laten vervangen? Wilt u een nieuwe stijl en kleur? Of wilt u een gedeelte laten vervangen door een dakgootspecialist uit Boxtel? De specialist begint met het verwijderen van de oude goot. Zijn er ook daklijsten of dakbeschot beschadigd? Dan worden deze ook verwijderd. Na het verwijderen worden de gootbeugels opgehangen op de juiste hoogte. Voor het plaatsen is het belangrijk om de goten op maat te snijden. Hiervoor gebruikt de specialist speciaal gereedschap. Daarna plaatst de vakspecialist de goten in de beugels en zorgt hij voor de juiste bevestiging en afwerking.

dakgoten laten schoonmaken Boxtel

Belang van dakgoten schoonmaken

Het schoonmaken van de dakgoten wordt vaak overgeslagen. Bijvoorbeeld doordat men er geen zin in heeft, of omdat men niet op een hoge trap durft te staan. Toch is het erg belangrijk om uw dakgoot regelmatig te voorzien van een onderhoudsbeurt. Schakel een dakgootspecialist uit Boxtel voor het onderhouden. Dan hoeft u zelf geen gereedschap te kopen en zelf niet op een hoge trap te staan. Tijdens de reiniging controleert de vakman direct de dakgoot. Is er een reparatie nodig? Dan bent u er op tijd bij. Weten waarom het schoonmaken zo belangrijk is?

  • Bladeren, aanslag en ander vuil veroorzaken verstoppingen. Hierdoor loopt het hemelwater niet meer goed weg.
  • Het materiaal van de dakgoten wordt aangetast door het vuil, de bladeren zorgen daarnaast voor onnodig gewicht.
  • Een verstopping leidt tot een lekkage met grote waterschade tot gevolg.
verstopte dakgoten en regenpijpen reinigen

Dakgoten reinigen

Op deze pagina gaven we al aan waarom het belangrijk is om uw goten regelmatig te onderhouden en te schoonmaken. Wilt u liever dat een professional het werk afhandelt? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De professionals uit ons netwerk zullen bij het reinigen van de dakgoten niet alleen de laag slib en opgehoopte bladeren verwijderen, maar controleren dan direct alle goten en pijpen op eventuele beschadigingen. Mocht het nodig zijn dan kunnen zij scheurtjes direct repareren, zodat de kans op lekkage zo klein mogelijk blijft. Het is tevens een optie om een expert een deel te laten vervangen als u zeker wilt zijn van een hoogwaardige kwaliteit. Een vakman maakt hierbij gebruik van geavanceerde technieken voor het reinigen, zodat er weinig hak- en breekwerk bij de klus komt kijken.

Bent u benieuwd naar de kosten van het reinigen en mogelijkheden? Aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen.

Bent u op zoek naar een vakman voor uw dakgoten?

Gratis offerte aanvragen

Wat te doen bij een verstopping?

Een verstopte dakgoot wordt over het algemeen veroorzaakt door een probleem met ophopende bladeren bij de ingang van de regenpijp. Het verhelpen van een verstopping bestaat in de meeste gevallen dan ook uit het verwijderen van de bladeren en het reinigen van de goot. Wilt u voorkomen dat de dakgoot in korte tijd weer verstopt raakt? Overweeg dan om een bladvanger te installeren. Er zijn diverse bladvangers verkrijgbaar bij professionals uit Boxtel. Zo zijn er standaard bladroosters voor boven de regenpijp, maar bestaan er ook speciale bladvangers voor op het plat dak. Wilt u proberen om eerst zelf de verstopping te verhelpen? Ga dan altijd voorzichtig te werk, een te groot gewicht op de dakgoot kan ertoe leiden dat deze afbreekt, met alle gevolgen van dien. Bent u begonnen aan de klus, maar krijgt u het niet voor elkaar de goot te ontstoppen? Neem dan contact op met een specialist via 085 500 9941 of het contactformulier. Er wordt spoedig contact met u opgenomen.

Tips om veilig de klus te klaren

Het werken op daken brengt een aantal risico’s met zich mee. Zo moet u er ten eerste rekening mee houden dat de meeste daken maar op bepaalde plekken te belopen zijn. Wees daarom altijd voorzichtig met de plaats waar u uw voeten neerzet. De veiligste plekken zijn de onderliggende draagbalken, deze kunnen het meeste gewicht hebben.

Een tweede tip die experts uit Boxtel u graag mee willen geven is dat u het beste gebruik kunt maken van een steiger voor de klus. Een steiger is steviger dan een ladder, en u hoeft dan ook minder te balanceren. Bij veel lokale bedrijven is het mogelijk om een steiger te huren.

Zelf de dakgoten en regenpijpen schoonmaken

Het schoonmaken van de dakgoot en regenpijp is niet ingewikkeld werk, en het is dan ook goed mogelijk om dit eigenhandig af te handelen. Om ervoor te zorgen dat het reinigen op de juiste wijze wordt uitgevoerd, hebben specialisten uit Boxtel een eenvoudig stappenplan voor u opgesteld. Hiermee wordt het schoonmaken van de dakgoten helemaal een eitje. Hebt u na het lezen van de stappen nog vragen, of komt u toch liever direct in verbinding met een erkend vakspecialist? Bel dan naar 085 500 9941. Volg het stappenplan:

  • Stap 1. Voorbereiden. Alvorens u aan het werk kunt, moet u een paar voorbereidende werkzaamheden uitvoeren. Zo dient u te zorgen voor een stevige ladder, of liever nog een steiger. Daarnaast moet u beschermende kleding regelen. Wij adviseren om in ieder geval werkhandschoenen, stevige kleding en een stofbril te dragen.
  • Stap 2: Vuil verwijderen. Het schoonmaken van de dakgoten begint met het verwijderen van vuil en bladeren. Als u deze uit de goot heeft geschept, dan kunt u het onderliggende slib weghalen. Dit kan het beste met een beetje water en een borstel of een schepje.
  • Stap 3: Doorspoelen. Een derde stap in het proces is het doorspoelen van de dakgoten en regenpijpen. Zo ziet u direct of er op enige plek de regenpijp verstopt is.

Slecht weer? Niet schoonmaken.

Is het buiten slecht weer? Dan raden wij af om de regenpijpen en dakgoten te reinigen. Onverwachte windvlagen en een verminderd zicht door de regen zullen de kans op vallen en andere ongelukken sterk verhogen. Bovendien zult u door het slechte weer ook minder goed beschadigingen aan de hemelwaterafvoer kunnen ontdekken. Wacht daarom rustig tot het beter weer wordt voordat u aan de slag gaat, en zorg zo voor een goede afvoer.

Onderhoudscontract

Wilt u zeker weten dat de dakgoten op de juiste manier gereinigd worden, of wilt u zeker weten dat iemand beschadigingen indien nodig gelijk kan repareren? Sluit dan een onderhoudscontract af bij een dakgootspecialist. Er komt dan regelmatig een expert bij u langs om de dakgoot te reinigen.

dakgootbescherming in de dakgoten

Dakgootbescherming

Uw dakgoten verzamelen veel bladeren, takjes en ander vuil. Al dit vuil hoopt zich op in de dakgoten en veroorzaakt verstoppingen. Daarnaast is het extra gewicht erg slecht voor de dakgoot. Het vuil tast onder andere het materiaal aan. Andere problemen zijn verzakkingen en beschadigingen. Plaats daarom dakgootbescherming voor het bladvrij houden van de goot. Met een bladvanger voorkomt u dat vuil en bladeren in uw dakgoot terecht komt. Geen last meer van bladeren, maar ook niet meer van vogels die nestjes in de dakgoten leggen. Schakel specialisten in voor het plaatsen van dakgootbescherming.

regenpijpen vervangen Boxtel

Regenpijpen

Net als de goten kunnen ook regenpijpen verstopt raken. Een verstopping in één van de regenpijpen is te verhelpen met behulp van diverse technieken. Zo is het mogelijk om de verstopping door te spoelen met een hoge drukspuit. Daarnaast kan ook het doorprikken van de verstopping met een lange stok effectief werken. Blijft de regenpijp verstopt? Probeer deze dan vanaf de onderzijde door te zagen en zo de verstopping te verwijderen. U zult het onderste deel van de pijp vervolgens wel moeten (laten) vernieuwen voor een goed hemelwaterafvoer. Een vakman helpt u graag bij het schoonmaken, repareren of vervangen van de regenpijpen.

Mijn dakgoot lekt, wat nu?

Als de dakgoot lekt, dan wordt dit in de meeste gevallen veroorzaakt door een verstopt onderdeel. Het kan echter ook zijn dat er scheurtjes in de naden van de goot zijn ontstaan. Het is mogelijk om deze scheuren te repareren met behulp van een eenvoudige zelfklevend folie. In een aantal gevallen is het noodzakelijk om de goot te vernieuwen of een onderdeel te vervangen. Hierbij is een expert uit Boxtel u met alle plezier van dienst. Hebt u last van lekkage en hebt u geen idee wat u moet doen? Bel dan vandaag nog naar 085 500 9941 of vul het contactformulier in.

Soorten dakgoten

Dakgoten kunnen van veel verschillende materialen worden gemaakt. Daarnaast zijn er diverse modellen verkrijgbaar bij menig specialist uit Boxtel. De meest standaard modellen zijn bakgoten, mastgoten en zetgoten. Een bakgoot is een dakgoot die een vierkante vorm heeft, en een vrij robuuste uitstraling. Dit maakt de bakgoot een goede keuze voor bedrijven en fabrieken. De elegante tegenhanger van de bakgoot is de mastgoot. Een mastgoot heeft een halfronde vorm en is vaak net iets smaller dan de vierkante variant, waardoor deze soms iets eerder verstopt raakt. Welke dakgoot kiezen? Dat is afhankelijk van de mogelijkheden en uw persoonlijke wensen.

mastgoten Boxtel

Mastgoten

U heeft de keuze uit een mastgoot en een bakgoot. Een mastgoot heeft een kenmerkende vorm. De mastgoot is namelijk halfrond aan de onderkant. Met gootbeugels wordt de mastgoot gemonteerd op uw woning in Boxtel. U heeft de keuze uit verschillende materiaalsoorten en maten. Liever geen ronde vorm? Kies dan voor een bakgoot.

bakgoten Boxtel

Bakgoten

Naast een mastgoot is het ook mogelijk om te kiezen voor een bakgoot. Een bakgoot is iets moderner qua vorm dan een mastgoot. Ze hebben een rechthoekige vorm en een platte bodem. Bakgoten worden zowel gebruikt bij klassieke woningen als bij moderne woningen in Boxtel. Door de vorm zien ze er erg elegant uit.

Materialen

Zink

Zink is het meest traditionele materiaalsoort voor het maken van een dakgoot. Het heeft dan ook een traditionele uitstraling. Hoewel het vele voordelen heeft, is het maar in één kleur verkrijgbaar, wat voor veel mensen een reden vormt om het niet te kiezen. Tegenwoordig wordt er eerder gekozen voor een kunststoffen goot.

Kunststof

Kunststof heeft vele voordelen als materiaal voor bouwproducten, waarbij de lange levensduur de belangrijkste is. Bij goed onderhoud is deze levensduur ongeveer 40 jaar. Een ander voordeel van is dat het gemakkelijk te reinigen is, en verder weinig onderhoud vraagt. Het is bovendien verkrijgbaar in diverse kleuren en designs.

Hout

Een derde materiaalsoort dat we onder uw aandacht willen brengen is hout. Houten dakgoten worden steeds minder gemaakt, maar zijn bij een aantal van onze klanten uit Boxtel nog steeds populair. Dit komt doordat het hout gemakkelijk te repareren is, en snel van kleur kan worden veranderd.

Koper

Hebt u een ruim budget en wilt u uw hemelwaterafvoer een luxueuze uitstraling meegeven? Kies dan voor koper als basismateriaal. Koperen goten hebben een zeer kenmerkende gouden kleur, die na verloop van tijd naar groen zal oxideren. Het materiaal is bovendien goed bestand tegen de invloeden van weer en wind.

Aluminium

Een ander materiaalsoort dat voor dakgoten en regenpijpen kan worden gebruikt is aluminium. Het is een zeer duurzaam materiaal, doordat het eenvoudig uit de grond te halen is, en gemakkelijk is te verwerken. Daarnaast heeft het een industriële look, waardoor het goed past bij bedrijven en fabrieken.

PVC

Een laatste materiaal dat we onder uw aandacht willen brengen is PVC, ook wel aangeduid met de term polyester. Dakgoten en regenpijpen van dit materiaalsoort zijn niet naadloos te leveren, maar dankzij de eenvoudige installatietechniek kunt u met de installatie wel aanzienlijk besparen op de totaalprijs door dit zelf uit te voeren.

Dakgoten prijzen

Wilt u nieuwe dakgoten? Dan wilt u vast ook meer weten over de kosten. Houd rekening met een gemiddelde prijs van €30,- tot €55,- voor zinken goten per meter, exclusief montage. De prijs voor een koperen goot begint echter bij €55,- per meter. Deze prijzen zijn exclusief het plaatsen door specialisten uit Boxtel. De arbeidskosten zijn vaak het grootste deel van de totale kosten. Wilt u een dakgoot laten repareren? De gemiddelde prijs begint vanaf €125,- voor 12 meter gootreparatie. In de prijstabel staan meer gemiddelde prijzen. Vraag een gratis en vrijblijvende offerte met scherpe prijs aan voor inzicht in uw kosten.

Tabel: prijzen per klus

Welke klus?Gemiddelde prijzen*Omschrijving
Dakgoten schoonmakenAfhankelijk van abonnementsvorm, uurtarief of vaste prijs
Reparatie dakgootVanaf €125,-Afhankelijk van type reparatie. Bij 12 meter aan dakgoot.
Dakgootbescherming (bladvanger of bladrooster)Vanaf €20,- per 3 meterPer 3 meter dakgoot.
Nieuwe dakgotenGemiddelde prijs per meter (excl. montage)*Gemiddelde prijs per meter (incl. montage)**
Kunststof / PVC€25,- tot €35,-Vanaf €90,-
Zink€30,- tot €55,-Vanaf €100,-
Aluminium€30,- tot €55,-Vanaf €100,-
KoperVanaf €55,-Vanaf €120,-

* Let op, dit zijn gemiddelde prijzen voor alleen de dakgoten. De prijs verschilt per specialist.
** Gezien de montagekosten per dakgootspecialist verschillen is het slim om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Gratis offerte aanvragen
dakgoot plaatsen

Dakgoten laten plaatsen

Schakel een specialist in voor het plaatsen van de dakgoten. U hoeft dan zelf geen gereedschap te kopen of op een hoge trap te staan. De specialist regelt alles. Maak eerst de keuze uit de verschillende materialen en types goten. Moeten er oude goten verwijderd worden? Dan doet de expert dit eerst. Daarna bepaalt de vakman uit Boxtel de hoogte van de beugels, zodat de dakgoten precies goed hangen. De gootdelen moeten vaak op maat gemaakt worden of kies voor dakgoten uit één stuk. Tot slot zorgt de vakspecialist ervoor dat de gootdelen opgehangen worden en zorgt hij ervoor dat alle aansluitingen waterdicht zijn.

dakgootspecialist Boxtel

Direct contact

Bent u benieuwd naar de prijzen voor nieuwe dakgoten? Is een reparatie noodzakelijk omdat uw dakgoot lekt? Of wilt u graag meer weten over de mogelijkheden voor uw dakgoten? Schakel specialisten uit Boxtel in! Vul dan direct het contactformulier in. Er wordt snel contact met u opgenomen en u ontvangt een gratis en vrijblijvende prijsofferte. De dakgootspecialisten uit ons netwerk leveren uitstekende hulp, hoge kwaliteit en een goede service. Plaats bijvoorbeeld handige dakgoten uit één stuk. Het is ook mogelijk om te bellen naar 085 500 9941 voor direct vrijblijvend contact.

Bel 085 500 9941