dakgoten Prinsenbeek

Dakgoten Prinsenbeek

Direct contact met een dakgootspecialist via 085 500 9941!

Wilt u uw verouderde dakgoten van uw woning in Prinsenbeek laten vervangen door nieuwe exemplaren? Bent u geïnteresseerd in kunststoffen dakgoten? Lekt uw dakgoot of is de goot verstopt? Laat dan een reparatie uitvoeren. Wij helpen u graag verder! Op deze pagina leest u meer over de materialen, het onderhouden, repareren en de gemiddelde prijzen.

Wilt u direct contact met een dakgootspecialist uit Prinsenbeek? Bel dan naar 085 500 9941. Het is ook mogelijk om het offerteformulier in te vullen. U ontvangt dan spoedig een gratis en vrijblijvende offerte met scherpe prijs.

Gratis offerte aanvragen

Omschrijving opdracht (*)


Werkzaamheden aan uw dakgoten?

Het regenwater dat op uw schuine dak valt loopt naar beneden en wordt opgevangen door de dakgoten. Via de goten loopt het water weg naar de regenpijpen en in het riool. Zonder of met verstopte dakgoten wordt het hemelwater niet afgevoerd. Dit heeft lekkage en waterschade tot gevolg. U heeft de keuze uit verschillende materialen voor de goten. Houd de goten in goede conditie door ze regelmatig te onderhouden en te repareren. Zo voorkomt u lekkages, beschadigingen en verstoppingen. Schakel een vakman in voor:

 • Onderhoud en reparatie
 • Verhelpen van verstoppingen
 • Aanbrengen van dakgootbescherming
 • Vervangen en plaatsen dakgoten

Dakgootspecialist in Prinsenbeek nodig?

Bent u op zoek naar een dakgootspecialist in Prinsenbeek? Neem dan contact op via het offerteformulier of bel naar 085 500 9941. Schakel een specialist in voor het repareren en onderhouden. Wilt u nieuwe dakgoten plaatsen? Dat is geen probleem. U bent verzekerd van een hoge kwaliteit. Ze worden snel en probleemloos gerepareerd of geplaatst. U hoeft zelf geen speciaal gereedschap te kopen of op een hoge trap te staan. Vul het offerteformulier in voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte. Wilt u liever direct contact met een vakspecialist? Bel dan naar 085 500 9941!

Bel 085 500 9941

Dakgoot reparatie

Een beschadiging wordt vaak geconstateerd bij het schoonmaken of reinigen van de goten. Bladeren en ander vuil beschadigen het materiaal. Zo kunnen er scheurtjes ontstaan. Een reparatie is ook noodzakelijk wanneer u last heeft van een lekkage of wanneer het hemelwater niet meer goed weg loopt. Wacht niet te lang met de reparatie. Lekkages en scheuren zijn erg vervelend en veroorzaken waterschade. Schakel een expert in voor een vakkundige en snelle reparatie. Hiervoor gebruikt de expert uit Prinsenbeek speciaal gereedschap en verschillende technieken afhankelijk van het materiaal en het type goot. EPDM wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt bij het repareren van scheurtjes in een goot.

Dakgoot laten vervangen

Zijn uw dakgoten verouderd en wilt u ze laten vervangen door een specialist? Of zijn er een aantal gootdelen beschadigd? Dan is het mogelijk om een gootdeel te vernieuwen. De specialist verwijdert eerst het verouderde of beschadigde gootdeel. Deze zaagt hij los met speciaal gereedschap. Het nieuwe gootdeel wordt daarna op maat gezaagd en vast gesoldeerd op de bestaande dakgoten. Wanneer u alle dakgoten wilt laten vernieuwen, verwijderd de dakgootspecialist eerst de goten. Hij controleert de conditie van de gootbeugels, eventueel vervangt hij deze ook. Daarna plaatst hij nieuwe exemplaren. De expert zorg bij de afwerking voor een waterdichte aansluiting met de regenpijp.

dakgoten schoonmaken in Prinsenbeek

Belang van dakgoten schoonmaken

Deze klus wordt vaak vergeten, maar het is wel erg belangrijk: het schoonmaken van een dakgoot. Wanneer u de dakgoten niet regelmatig schoonmaakt, ontstaan er onder andere verstoppingen door opgehoopte bladeren en ander vuil. Schakel een specialist in voor het schoonmaken van uw goten. Dan wordt alles voor u geregeld en hoeft u niet zelf op een hoge trap te staan. Of sluit een onderhoudscontract af. Dan komt er regelmatig een vakman bij u in Prinsenbeek om de goten schoon te maken. Om de volgende redenen is het belangrijk om uw dakgoten schoon te maken:

 • Opgehoopte bladeren, takjes en ander vuil veroorzaken verstoppingen. Hierdoor loopt het hemelwaterafvoer niet goed weg en ontstaan er lekkages.
 • Mossen en andere aanslag beschadigen het materiaal van de goten.
 • Er ontstaan scheurtjes en andere beschadigingen door bladeren en het gewicht van het vuil.
dakgoten en regenpijpen reinigen

Dakgoten reinigen

Het is belangrijk om uw dakgoten regelmatig te reinigen. Voor het reinigen is het noodzakelijk dat u op een hoge trap of zelfs het dak staat. Wilt u dit liever niet? Schakel dan een professional uit Prinsenbeek in voor deze klus. Met een specialist bent u verzekerd van een goede schoonmaak. U voorkomt hiermee verstoppingen en lekkages.

De dakgootspecialist gebruikt speciale technieken en gereedschappen die geschikt zijn voor het materiaal van de goten. Tijdens het reinigen controleert de specialist direct de aansluitingen van de gootdelen en de aansluiting met de regenpijp. Daarnaast analyseert hij de conditie van de goten en of er een reparatie nodig is.

Wilt u uw dakgoten laten repareren of vervangen?

Gratis offerte aanvragen

Wat te doen bij een verstopping?

Uit onderzoek blijkt dat het gemiddeld eens in de tien jaar voorkomt dat een dakgoot of regenpijp verstopt raakt. Een verstopping kan veroorzaakt worden op diverse manieren, zoals hevige regenstormen die door de grond niet verwerkt worden. De meest gebruikelijke oorzaak voor een verstopt onderdeel zijn echter bladeren of vuil die niet weggespoeld worden. Om te voorkomen dat de regenpijpen verstopt raken, is het dan ook zaak het hemelwaterafvoer periodiek te reinigen. Is er een onderdeel verstopt? Dan kunt u dit zelf verhelpen. Het is het gemakkelijkst om na het reinigenn van de dakgoten, de verstopping proberen door te spoelen met een hoge drukspuit. Heeft dit geen effect? Probeer dan om met een lange stok de verstopping door te prikken, of een deel ervan naar boven te halen. Wilt u voorkomen dat de regenpijpen binnen korte tijd weer verstopt raken? Installeer dan een bladvanger, of bladrooster. Vraag eventueel een expert uit Prinsenbeek om hulp bij het ontstoppen van de regenpijpen via het telefoonnummer; 085 500 9941.

Tips om veilig de klus te klaren

Het reinigen, schoonmaken en onderhouden is een klus waarbij u veilig te werk moet gaan.

Het belangrijkst hierbij is dat u gebruik dient te maken van een stevige ladder of steiger. Als het mogelijk is, raden dakgootspecialisten zelfs aan om op het dak te lopen, zeker in het geval van platte daken. Zorg er wel voor dat u rekening houdt met de draagkracht van de dakconstructie.

Een tweede tip die specialisten uit Prinsenbeek u mee willen geven, is het gebruik van voldoende beschermende kleding. U dient minimaal stevige werkhandschoenen en kleren te dragen, het liefst aangevuld met een stofbril.

Zelf de dakgoten en regenpijpen schoonmaken

Het reinigen van de dakgoten en regenpijpen is een onderdeel van het dakonderhoud dat u vrij gemakkelijk zelf kunt afhandelen. Het is daarbij wel van belang dat u de juiste taken uitvoert. Experts uit Prinsenbeek hebben daarom voor u een eenvoudig stappenplan opgesteld. Hebt u na het lezen van het stappenplan nog vragen? Aarzel dan niet om u door een professional te laten informeren via 085 500 9941.

 • Stap 1: Voorbereiding. Voordat u aan de slag kan moet u zorgen voor de goede voorbereiding. Maak gebruik van een stevige ladder of steiger, en zorg ervoor dat u voldoende beschermende kleding draagt. Daarnaast hebt u voor de klus in ieder geval een schep, emmer, en tuinslang nodig. Wilt u een verstopt onderdeel ontstoppen? Houd dan ook een stevige stok bij de hand.
 • Stap 2: Vuil verwijderen. De tweede stap bestaat uit het verwijderen van vuil, bladeren en slib uit de dakgoot. Het slib bestaat meestal uit aangekoekte modder, die u het beste verwijdert met wat water.
 • Stap 3: Doorspoelen. Vervolgens dient u de goten door te spoelen met water. Hierbij kunt u tevens een eventuele verstopping van de regenpijp achterhalen. Deze kan u verhelpen met behulp van een lange stok.
 • Stap 4: Extra taken. Tot slot dient u de onderdelen te controleren op beschadigingen en slijtage. Een specialist kan deze vervolgens repareren, of het onderdeel vernieuwen.

Slecht weer? Niet schoonmaken.

Waar het reinigen van de regenpijpen normaal al voor onveilige situaties kan zorgen, is het helemaal risicovol om het dak op te gaan bij slecht weer. Onverwachte windvlagen en een verminderd zicht vergroten de kans op valpartijen. Ga daarom bij slecht weer nooit het dak op om de dakbedekking te controleren of andere onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

Onderhoudscontract

Wilt u verzekerd zijn van een juist dakonderhoud en een optimale waterafvoer? Sluit dan een onderhoudscontract af bij een dakspecialist. Deze zal dan periodiek de dakgoten reinigen, repareren en indien nodig u adviseren over het vernieuwen van het systeem. Vraag naar de voorwaarden van het onderhoudscontract via 085 500 9941.

dakgootbescherming plaatsen

Dakgootbescherming

In de goten verzamelen zich bladeren, takjes en ander vuil. Het vuil hoopt zich op en veroorzaakt verstoppingen. Het bladvrij houden is zeer belangrijk. Daarom moet u de goten regelmatig schoonmaken en vrijmaken van bladeren en dergelijke. Een verstopping zorgt er namelijk voor dat het hemelwater niet meer goed afgevoerd wordt en dat er lekkages ontstaan. Plaats dakgootbescherming om ervoor te zorgen dat er geen bladeren ophopen in de dakgoten. Voorbeelden van dakgootbescherming zijn bladvangers en bladroosters. Deze worden aan de bovenkant van de goten bevestigd en voorkomen dat er bladeren, takjes en dergelijke in de goten terecht komen.

regenpijpen schoonmaken Prinsenbeek

Regenpijpen

Regenpijpen vormen eveneens een belangrijk onderdeel van het hemelwaterafvoer systeem en moeten dan ook regelmatig worden gereinigd en van onderhoud worden voorzien. Laat u de regenpijp niet op tijd schoonmaken, dan loopt u het risico dat deze verstopt raken. Een verstopte regenpijp is op verschillende manieren te ontstoppen. Dakgootspecialisten raden onder andere het gebruik van een hoge drukspuit aan, maar ook een lange stok kan afdoende werken om de verstopping te doorbreken. Blijft u last houden van borrelende regenpijp of een overstromende goot? Laat dan een vakspecialist uit Prinsenbeek langskomen. Deze zal het probleem achterhalen en installeert desgewenst een bladvanger voor u.

Mijn dakgoot lekt, wat nu?

Dakgootspecialisten krijgen vaak de vraag wat er gedaan moet worden wanneer een goot lekt. Dit is een probleem dat in de meeste gevallen wordt veroorzaakt door een verstopt onderdeel van het hemelwaterafvoer. Een andere oorzaak voor lekkage zijn scheurtjes in de bodem van de goot, welke steeds groter worden naarmate er meer water doorheen lekt. Wat de oorzaak echter ook is, het is van belang om de dakgoot zo snel mogelijk te (laten) repareren als het lekt. Een professional is u hierbij met alle plezier van dienst. Vul het contactformulier in of bel naar 085 500 9941 voor direct contact met een vakman.

Soorten dakgoten

Is het niet meer mogelijk om uw dakgoten te reinigen of te repareren? Dan wordt het tijd deze te vervangen. Voor het vernieuwen van de dakgoten hebt u de keus uit een groot aantal soorten en maten. Niet alleen zijn er verschillende materialen beschikbaar bij menig dakspecialist, ook diverse modellen zijn verkrijgbaar. De meest standaard variant dakgoot is de bakgoot: een vierkante goot, die snel en eenvoudig te monteren is. Een iets eleganter model is de mastgoot. Deze halfronde dakgoot wordt met name bij particuliere woningen toegepast. Een derde soort waaruit u kunt kiezen is de zetgoot. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

mastgoot Prinsenbeek

Mastgoten

Welke dakgoot moet u kiezen? U heeft de keuze uit een mastgoot, bakgoot of zetgoot. Een mastgoot heeft de bekende halfronde vorm. Kies voor dakgoten uit één stuk of een mastgoot die uit verschillende delen bestaat. De gootspecialist zaagt de mastgoot op maat en soldeert ze aan elkaar. De mastgoten worden gemonteerd in gootbeugels. U heeft de keuze uit verschillende materiaalsoorten.

bakgoot Prinsenbeek

Bakgoten

Liever geen halfronde vorm, maar een moderne rechthoekige vorm? Kies dan voor het monteren van een bakgoot. Een bakgoot heeft naast een rechthoekige vorm een platte bodem. De bakgoot past zowel bij moderne woningen als bij klassieke woningen in Prinsenbeek. Ook bakgoten worden op maat gesneden voor u door een vakman en bevestigd met gootbeugels.

Materialen

Zink

Traditioneel werd zink het meest gebruikt als materiaal voor het maken van dakgoten en regenpijpen. Het is nog steeds zeer populair dankzij de duurzaamheid van het product, het weinige onderhoud en de eenvoudige plaatsing. Nadeel is dat het relatief ingewikkeld is om te repareren.

Kunststof

Is uw regenpijp regelmatig verstopt? En wilt u deze vervangen door een ander exemplaar? Overweeg dan eens de mogelijkheden voor het vernieuwen met kunststof. Een bouwonderdeel is vaak iets duurder dan andere materialen, maar zal minimaal 30 jaar meegaan, en vereist bovendien weinig onderhoudswerk.

Hout

Hout is eveneens een materiaal dat vroeger vaak werd ingezet voor het maken van bouwonderdelen. Een houten dakgoot vinden we dan ook nog vaak bij de wat oudere panden in Prinsenbeek. Het voordeel van hout is bovendien de authentieke uitstraling. Het nadeel is dat u de houten onderdelen regelmatig moet bijwerken.

Koper

Koper is een zeer luxe materiaal als basis voor dakgoten en regenpijpen. Koper wordt dan ook van oudsher geplaatst bij monumentale panden met een zekere uitstraling. Het materiaal is dan ook niet geschikt voor alle panden. Vraag uw dakspecialist naar de mogelijkheden en of dit past bij uw pand.

Aluminium

Aluminium is één van de duurzaamste bouwproducten. Dit komt doordat het gemakkelijk in de grond te vinden is, en geen lang verwerkingsproces kent. Het voordeel is daarbij dat het zeer licht is, terwijl het wel zware gewichten kan dragen.

PVC

Een laatste grondstof die we hier willen uitlichten is PVC. Dit materiaalsoort is zeer flexibel, waardoor het vele toepassingen kent. Als basismateriaal voor een regenpijp is PVC geschikt dankzij de bestandheid tegen diverse weersomstandigheden en de lage prijzen. Vraag uw vakspecialist uit Prinsenbeek naar de beschikbare opties.

Dakgoten prijzen

Wilt u uw dakgoten laten schoonmaken of repareren? Of wilt u nieuwe goten laten plaatsen of dakgootbescherming. Dan bent u vast ook benieuwd naar de prijzen. Voor dakgootbescherming, een baldvanger en bladrooster, moet u rekening houden met een gemiddelde prijs vanaf €30,- per 3 meter. De prijs van een nieuwe dakgoot is afhankelijk van het materiaal. Kunststof is het goedkoopste. Dit kost ongeveer €25,- tot €35,- per meter, exclusief de montage. Zink en aluminium zijn iets duurder. Deze kosten gemiddeld 30,- tot €55,- per meter. Dit is zonder kosten voor het monteren. De arbeidskosten vormen het grootste gedeelte van de kosten. Vul het contactformulier in voor een vrijblijvende offerte met scherpe prijs of bel direct naar 085 500 9941.

Tabel: prijzen per klus

Welke klus?Gemiddelde prijzen*Omschrijving
Dakgoten schoonmakenAfhankelijk van abonnementsvorm, uurtarief of vaste prijs
Reparatie dakgootVanaf €125,-Afhankelijk van type reparatie. Bij 12 meter aan dakgoot.
Dakgootbescherming (bladvanger of bladrooster)Vanaf €20,- per 3 meterPer 3 meter dakgoot.
Nieuwe dakgotenGemiddelde prijs per meter (excl. montage)*Gemiddelde prijs per meter (incl. montage)**
Kunststof / PVC€25,- tot €35,-Vanaf €90,-
Zink€30,- tot €55,-Vanaf €100,-
Aluminium€30,- tot €55,-Vanaf €100,-
KoperVanaf €55,-Vanaf €120,-

* Let op, dit zijn gemiddelde prijzen voor alleen de dakgoten. De prijs verschilt per specialist.
** Gezien de montagekosten per dakgootspecialist verschillen is het slim om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Gratis offerte aanvragen
dakgoot vervangen Prinsenbeek

Dakgoten laten plaatsen

Heeft u een nieuwbouwwoning in Prinsenbeek gekocht en bent u op zoek naar een specialist voor het monteren van dakgoten? Of zijn uw dakgoten verouderd of beschadigd? Kies er dan voor om nieuwe te plaatsen. Dakgootspecialisten uit Prinsenbeek geven graag u deskundig advies over de keuze voor materialen en de dakgootbeugels. Voor het plaatsen bepaalt de vakspecialist eerst de hoogte van de beugels en zorgt dat ze allemaal waterpas hangen. De gootdelen worden daarna op maat gesneden met speciaal gereedschap en daarna in de beugels bevestigd. Of kies voor dakgoten uit één stuk. De vakman zorgt tot slot dat alle gootdelen waterdicht zijn en dat de dakgoot aangesloten wordt op de regenpijp.

dakgootspecialist in Prinsenbeek

Direct contact

Bent u op zoek naar een expert uit Prinsenbeek voor het vervangen van uw verouderde dakgoten? Wilt u nieuwe goten laten plaatsen? Lekt uw goot? Of wilt u de houten boegdelen laten vervangen? Neem dan contact op via het offerteformulier. Of bel naar 085 500 9941 voor direct contact met een specialist. De dakgootspecialist uit Prinsenbeek staat voor u klaar voor het vervangen, repareren en plaatsen van dakgoten. Ook voor de montage van dakgoten uit één stuk en het afsluiten van een onderhoudscontract is het mogelijk om het contactformulier in te vullen. De vakman komt dan bij u langs voor het schoonmaken en inspecteren van de goten.

Bel 085 500 9941