dakgoten Rijen

Dakgoten Rijen

Direct contact met een dakgootspecialist via 085 500 9941!

Lekt uw dakgoot in Rijen? Of zijn uw dakgoten intussen aan vervanging toe? Wist u dat de dakgoten een belangrijk onderdeel zijn van uw woning? De dakgoot voert het regenwater af, wat grote problemen zoals lekkages en waterschade voorkomt! Het is daarom belangrijk dat u de dakgoot laat repareren bij een beschadiging en zo snel mogelijk laat vervangen wanneer een reparatie niet mogelijk is.

Op deze pagina leest u meer over het vervangen en schoonmaken van dakgoten en regenpijpen. Ook krijgt u meer informatie over de verschillende soorten dakgoten, materialen en de mogelijke reparatie. Direct de hulp van een dakgootspecialist uit Rijen nodig? Bel naar 085 500 9941 voor direct contact of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Gratis offerte aanvragen

Omschrijving opdracht (*)


Werkzaamheden aan uw dakgoten?

Om de goede kwaliteit van uw dakgoten in Rijen te behouden, zult u verschillende werkzaamheden uit moeten voeren. Zo is het belangrijk om de goten goed te onderhouden, door deze in ieder geval eens per jaar te reinigen. Naast het schoonmaken is het ook belangrijk dat u de goten controleert op eventuele beschadigingen, zoals scheurtjes of loshangende beugels. Bij grote beschadigingen is het verstandig om de dakgoot compleet te vervangen. Natuurlijk kunt u voor al deze werkzaamheden ook een professioneel dakgootspecialist inschakelen. In Rijen voeren dakgootspecialisten voornamelijk de volgende werkzaamheden uit:

 • dakgoten reinigen;
 • dakgoot repareren;
 • dakgoot vervangen;
 • regenpijp controleren en reinigen.

Dakgootspecialist in Rijen nodig?

Lekt uw dakgoot en bent u op zoek naar een dakgootspecialist om een reparatie uit te voeren? Of wilt u de goten van uw woning in Rijen graag vervangen en bent u op zoek naar iemand die dit voor u kan doen? Zoek dan niet verder! Via het offerteformulier doet u gemakkelijk en snel een offerteaanvraag bij een specialist uit Rijen: gratis en helemaal vrijblijvend! Als de goot lekt en u direct een reparatie wilt uit laten voeren, is het verstandig om direct contact op te nemen met een specialist uit de buurt van Rijen. Bel dan naar 085 500 9941 want bij spoed staat er dezelfde dag nog een vakman bij u op de stoep.

Bel 085 500 9941

Dakgoot reparatie

Wanneer uw goot een beschadiging heeft, dan is een reparatie noodzakelijk. In het geval van een barst of scheur is de kans op grote waterschade namelijk zeer aanwezig. Het is echter ook heel belangrijk dat u de reparatie kundig laat uitvoeren.

Het is namelijk cruciaal dat het regenwater ook na de reparatie goed weg blijft lopen. Als u de dakgoot gaat repareren met materiaal dat een goede doorstroom verhindert, dan lekt uw goot binnenkort gewoon weer. Is een reparatie niet voldoende, dan komt een specialist uw goot vervangen.

Dakgoot laten vervangen

Is de beschadiging intussen zo groot geworden dat repareren geen optie meer is? Dan is het verstandig om de dakgoten te laten vervangen. Voor het vervangen van goten is het altijd verstandig een vakman in te schakelen. Dan bent u verzekerd van een vakkundige installatie en weet u zeker dat de hemelwaterafvoer goed op elkaar is aangesloten. De vakman uit Rijen zal bij het vervangen in eerste instantie de oude goten verwijderen. Indien gewenst zal hij ook de dakgootbeugels vervangen. Als deze nog in goede staat zijn is het uiteraard ook mogelijk de beugels te behouden. Wilt u de goot liever helemaal wegwerken, dan is het een optie om een houten bak om de goot heen te plaatsen!

dakgoten laten schoonmaken Rijen

Belang van dakgoten schoonmaken

Dakgoten verstopt? Dit is voor elke woningeigenaar in Rijen enorm vervelend. Wanneer u het probleem niet direct aanpakt, verergeren de problemen in korte tijd. Een kleine beschadiging wordt steeds groter. Uiteindelijk is de beschadiging niet meer te repareren, maar zal de specialist uit Rijen de hele goot moeten vervangen. Daarnaast leidt een kleine slijtage tot vervelende lekkages en lelijke vochtplekken. Het is dan ook belangrijk uw dakgoten periodiek te laten schoonmaken. De vakmannen uit Rijen zorgen ervoor dat uw verstopping snel voorbij is. Vraagt u zich nog steeds af wat het belang van een schone goot is?

 • Een schone goot voorkomt grote beschadigingen en hogere kosten.
 • Schoonmaken verlengt de levensduur.
 • Met het reinigen van de goot voorkomt u waterschade.
verstopte dakgoten en regenpijpen reinigen

Dakgoten reinigen

Wilt u de goten graag schoonmaken maar ontbreekt het u aan de tijd of energie? Schakel dan dakgootspecialisten uit Rijen in voor deze klus. Zij beschikken over de juiste gereedschappen om uw dakgoot in een mum van tijd te reinigen. Eerst haalt de vakman uit Rijen alle vervuiling weg: denk aan opgehoopte bladeren en slib. Met een tuinslang spuit hij de dakgoot vervolgens schoon. Ook de regenpijp moet u geregeld laten schoonmaken. Hiervoor gebruiken de meeste specialisten uit Rijen een hoge drukspuit. Hiermee spuit de vakman elke blokkade leeg. Als u liever zelf de dakgoot reinigt, dan is het verstandig om dit niet te doen tijdens harde wind of regen.

Dakgoot laten repareren of vervangen in Rijen?

Gratis offerte aanvragen

Wat te doen bij een verstopping?

Als uw regenpijp verstopt is, is het nodig deze te laten schoonmaken, reinigen en repareren. Een dergelijke klus is eventueel zelf uit te voeren, al vergt deze wel enige handigheid. Schakelt u onze professional uit Rijen in? Dan zal deze erop toezien dat het reinigen van uw regenpijpen op een kwalitatief hoogstaande manier gebeurt. De specialisten achterhalen de oorzaak van de verstopping in no-time en verwijderen deze voor u. Hierdoor kunt u weer zorgeloos genieten van een uitstekend hemelwaterafvoer. Natuurlijk is het beter om een verstopping te voorkomen, dan om deze te moeten oplossen. Om te verhoeden dat uw regenpijpen verstopt raken, is het mogelijk om een bladvanger te plaatsen. Deze zal het vuil en mos in de dakgoot houden. De installatie van een bladvanger betekent wel dat u vaker de goten moet reinigen. Een verstopping van de regenpijpen kan tevens veroorzaakt worden door een verzakking van de buis. Haal hiervoor de buis uit de beugels en vervang deze door een nieuwe, of schroef de pijp opnieuw goed vast.

Veiligheid voor alles

Wanneer u uw dakgoten en regenpijpen wilt schoonmaken en van het juiste onderhoud wilt voorzien, dan kunt u deze tips van onze professionals uit Rijen goed gebruiken. Met deze tips bent u ervan verzekerd dat u de klus veilig, snel en adequaat kunt uitvoeren.

Zorg ten eerste voor uw eigen veiligheid. Kies voor een stevige ladder en maak eventueel gebruik van een plat dak of licht hellend dak om op te staan. Houd hierbij wel rekening met de draagkracht van de dakconstructie!

Ten tweede is het raadzaam om de dakgoten in ieder geval twee keer per jaar te controleren. Zo voorkomt u dat het slib teveel aankoekt en hoeft u tijdens het schoonmaken minder lang op de ladder te balanceren!

Zelf de dakgoten en regenpijpen schoonmaken

Voor het schoonmaken en reinigen van de dakgoten en regenpijpen hoeft u niet per direct een professional in te schakelen. Met behulp van deze tips en ons stappenplan is het ook mogelijk dit zelf af te handelen. Heeft u na het lezen van het stappenplan nog vragen, of krijgt u liever toch hulp van een expert? Aarzel dan niet om zich in verbinding te stellen met ons bedrijf via 085 500 9941.

 • Voorbereiding. Zorg ten eerste voor al het benodigde materiaal. Kies voor een stevige ladder, en de juiste bescherming (stofbril, werkhandschoenen). Qua gereedschappen hebt u genoeg aan een tuinslang en schepje. Eventueel kunt u gebruik maken van een bladblazer.
 • Vuil verwijderen. Schep vervolgens al het vuil en groen uit de goot weg, evenals het slib dat is ontstaan. Wanneer het slib vastplakt, maakt u dit los door een beetje water erop te gooien.
 • Schoon spoelen. Controleer of de verstopping is verholpen door de goten en regenpijp door te spoelen met de tuinslang.
 • Is de regenpijp verstopt? Ontstop deze dan door met een veer de pijp door te prikken.
 • Zijn er geen problemen met de hemelwaterafvoer? Controleer tot slot of er nergens lekkages ontstaan, of beschadiging in de naden zijn gekomen. Neem eventueel contact op met een specialist die de beschadigingen kan repareren of de goten kan vernieuwen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Is uw pand in Rijen meer dan twee verdiepingen hoog? Ga dan niet aan de slag met het reinigen van de pijpen en goten. Laat dit om veiligheidsredenen door een professional doen. Voor wie hoogtevrees heeft, is deze klus een enorme uitdaging. Heeft u problemen met balans en stabiliteit? Ook dan is het af te raden om het dak op te klimmen. Een expert uit Rijen heeft uw hemelwaterafvoer in korte tijd en tegen een aantrekkelijke prijs weer op orde.

Onderhoudscontract

Voor uw dakgoten en hemelwaterafvoer is het enorm belangrijk om ze geregeld te reinigen. Het schoonmaken neemt alleen wel wat tijd en energie in beslag. Vertrouwt u zichzelf niet op een ladder of heeft u geen tijd? Dan is het afsluiten van een onderhoudscontract een erg goed idee! Eén van de specialisten in Rijen komt jaarlijks bij u langs om de goten en pijpen te reinigen. Indien nodig zullen zij deze ook direct repareren!

dakgootbescherming aanbrengen

Dakgootbescherming

Om de dakgoten zoveel mogelijk bladvrij te houden, kunt u dakgootbescherming laten installeren. Dakgootbescherming is relatief goedkoop: de prijs ligt gemiddeld rond de €20,- voor 3 meter. Dakgootbescherming kunt u zien als een soort raster, dat wel regenwater doorlaat maar geen vervuiling. Zo blijft de goot te allen tijde vrij van blokkades, waardoor het water gemakkelijk wegloopt. Een ander belangrijk voordeel van dakgootbescherming, is dat het schoonmaken van de goten een stuk gemakkelijker is! Alle vervuiling veegt u namelijk zo opzij. Dakgootbescherming is geschikt voor elke goot van ieder formaat en is onderhoudsvrij.

regenpijpen vervangen Rijen

Regenpijpen

Een regenpijp kan gemakkelijk verstopt raken, wanneer u het reinigen van het hemelwaterafvoer niet bijhoudt. Met name bladeren zorgen ervoor dat regenpijpen verstopt raken. Een verstopping is eventueel zelf te verhelpen met behulp van een hoge drukspuit, of een lange stok waarmee het verstopte gedeelte doorprikt kan worden. Eventueel is het ook een optie om vanaf de onderzijde de verstopping te bereiken en te verwijderen. Wilt u voorkomen dat de regenpijp verstopt raakt? Overweeg dan om een bladvanger te installeren. Deze zal grote bladeren en vuil tegenhouden, waardoor dit niet in de regenpijp terecht komt. Zorg er wel voor dat u de vanger regelmatig schoonmaakt.

Mijn dakgoot lekt, wat nu?

Een dakgoot die lekt is zeer vervelend, zeker omdat een voortdurende lekkage kan leiden tot vochtproblemen als houtrot, schimmels en vochtplekken. Een lekkende dakgoot moet daarom zo spoedig mogelijk hersteld worden. Dit kunt u eerst zelf proberen door de goten te ontstoppen, of door de scheurtjes in de goot te dichten met een speciaal folie. Lekt de dakgoot hierna nog steeds? Stel u dan in verbinding met een erkend vakman uit Rijen. De vakman controleert alle dakgoten uit één stuk en zal de beschadigingen snel repareren. Als het noodzakelijk is om de goten te vervangen, dan zal de professional uit Rijen u hier verder over informeren.

Soorten dakgoten

Regelmatig vragen inwoners van Rijen welke dakgoot zij moeten kiezen? Bij de aanschaf van een nieuwe dakgoot heeft u namelijk de keuze uit verschillende materialen, maar ook uit verschillende soorten goten. Zo leveren de meeste dakgootspecialisten uit Rijen zowel mastgoten als bakgoten én kunt u bij veel specialisten terecht voor een zetgoot. Welk model voor u de beste keuze is, is afhankelijk van uw wensen op het gebied van vormgeving: vindt u ronde, schuine of vierkante dakgoten mooier? Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende materialen, zoals zink, kunststof, koper en aluminium.

mastgoot

Mastgoten

De mastgoot is in Rijen erg bekend. Een mastgoot heeft een halfronde vorm, waarmee dit een subtiele dakgoot is Deze goot is verkrijgbaar in vele verschillende materialen, zoals zink, aluminium en koper. Ook is het mogelijk deze dakgoten uit één stuk te plaatsen om de kans op lekkages te verkleinen. Afhankelijk van de afmetingen kunt u een mastgoot gebruiken bij zowel kleine als grote dakoppervlakken.

bakgoot plaatsen

Bakgoten

De bakgoot heeft een strakkere vorm dan de mastgoot. Een bakgoot lijkt van voren namelijk op een vierkant. Of de bakgoot een goede keuze is, is voornamelijk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Vanwege de vorm heeft een bakgoot wel meer draagkracht dan een mastgoot. Dit merkt u vooral wanneer u kiest voor kunststof of PVC. Heeft u een groot dakoppervlak en wilt u graag een goot van PVC? Dan is een bakgoot zeker de beste keuze.

Materialen

Zink

Lange tijd was zink het meest populaire materiaal voor de fabricage van dakgoten. Dit komt doordat zink een duurzaam product is, wat tegen vele weersomstandigheden bestand is. Andere voordelen zijn dat zink gemakkelijk te repareren is, een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft.

Kunststof

Kunststof als bouwmateriaal heeft vele voordelen. Zo is het product zeer onderhoudsvriendelijk en kent het een lange levensduur. Daarnaast zijn de prijzen voor kunststof producten erg aantrekkelijk. Deze dakgoten en regenpijpen zijn tegen alle weersomstandigheden bestand.

Hout

Hoewel hout een lange tijd gebruikt werd om dakgoten mee te maken, is tegenwoordig vrijwel nergens meer een dakgoot van hout te bestellen. Wilt u uw goten vernieuwen, en heeft u graag het rustieke karakter van hout? Kies dan voor een houten kast, deze is vaak bekleed met een watervast materiaal.

Koper

Wilt u graag de meest luxe variant dakgoten bij uw pand in Rijen installeren? Kies dan voor goten van koper. U zult eerst genieten van de mooie koperkleur, waarna deze met verloop van tijd verandert in de platinagroene kleur van verweerd koper.

Aluminium

Het grote voordeel van aluminium als basismateriaal voor uw goten is dat het een zeer laag gewicht heeft, waardoor het aan vrijwel alle woningsoorten bevestigd kan worden. Daarnaast heeft aluminium een moderne uitstraling en is het naadloos te leveren.

PVC

PVC is een zeer flexiebel materiaal dat geschikt is voor het vernieuwen van uw dakgoten of regenpijpen. PVC kent lage prijzen en is UV-bestendig. Daarnaast heeft het een levensduur van minimaal 25 jaar. Vraag onze medewerkers uit Rijen naar de mogelijkheden.

Dakgoten prijzen

De totaalprijs van nieuwe dakgoten is afhankelijk van twee belangrijke factoren: de kosten voor het materiaal en de arbeidskosten. De prijs van de dakgoot zelf is afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Kunststof is de goedkoopste optie, de kostprijs ligt gemiddeld tussen de €25,- tot €35,- per meter. Voor zink en aluminium liggen de prijzen ongeveer tussen de €30,- en €55,- per meter en voor koper is de totaalprijs het hoogst: hiervoor starten de prijzen gemiddeld rond de €55,- per meter. Uiteraard komen de arbeidskosten voor de montage hier nog overheen.

Tabel: prijzen per klus

Welke klus?Gemiddelde prijzen*Omschrijving
Dakgoten schoonmakenAfhankelijk van abonnementsvorm, uurtarief of vaste prijs
Reparatie dakgootVanaf €125,-Afhankelijk van type reparatie. Bij 12 meter aan dakgoot.
Dakgootbescherming (bladvanger of bladrooster)Vanaf €20,- per 3 meterPer 3 meter dakgoot.
Nieuwe dakgotenGemiddelde prijs per meter (excl. montage)*Gemiddelde prijs per meter (incl. montage)**
Kunststof / PVC€25,- tot €35,-Vanaf €90,-
Zink€30,- tot €55,-Vanaf €100,-
Aluminium€30,- tot €55,-Vanaf €100,-
KoperVanaf €55,-Vanaf €120,-

* Let op, dit zijn gemiddelde prijzen voor alleen de dakgoten. De prijs verschilt per specialist.
** Gezien de montagekosten per dakgootspecialist verschillen is het slim om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Gratis offerte aanvragen
dakgoten plaatsen Rijen

Dakgoten laten plaatsen

De kosten voor de montage zijn ongeveer de helft van het totale bedrag. Stel u kiest voor het vernieuwen van uw zinken dakgoot van 12 meter lang. Als u deze door een vakman laat verwijderen én plaatsen liggen de kosten inclusief montage tussen de €800,- en €1.300,-. U kunt er eventueel voor kiezen om zelf de bestaande goten te verwijderen. Hiermee bespaart u op de arbeidskosten. In dit geval ligt de totaalprijs ongeveer tussen de €600,- en €900,-. Het is niet aan te raden om zelf uw nieuwe dakgoot in Rijen te plaatsen. Met de hulp van een vakman uit Rijen bent u verzekerd van een goed werkende hemelwaterafvoer.

dakgootspecialist in Rijen

Direct contact

Is het hoog tijd om uw dakgoten uit één stuk te vernieuwen? Of lekt uw dakgoot vanwege een verstopping en vraagt u zich af of een reparatie nog een mogelijkheid is? Wilt u graag onderhoud aan uw goten laten plegen? Neem dan snel contact op via het contactformulier! U vraagt gemakkelijk een vrijblijvende offerte op maat aan, zodat u een duidelijke indicatie van de kosten krijgt. Heeft u met spoed een reparatie nodig en wilt u graag direct contact met een vakman uit de buurt van Rijen? Bel dan naar 085 500 9941! In het geval van spoed staat er dezelfde dag nog iemand bij u voor de deur.

Bel 085 500 9941