Dakgoten Weesp

Bel direct voor reparatie, schoonmaken of vervangen. Wij zijn 24/7 bereikbaar!

Wij werken in uw regio samen met:

logo partner

Dakgoten Weesp

Iedere woning in Weesp heeft dakgoten. Dat is ook nodig, want een dakgoot zorgt voor een goede afwatering van regenwater. Zonder hemelwaterafvoer zou regenwater over de gevel lopen, waar het voor veel waterschade kan zorgen. Een beschadigde of lekkende goot is daarom erg vervelend. Op deze pagina leest u alles over dakgoten onderhoud, dakgoten vernieuwen, schoonmaken en de kosten daarvan. Snel en gemakkelijk een ervaren dakgootspecialist uit Weesp inschakelen?

Start gratis offerteaanvraag!

Vul het offerteformulier in het u ontvangt snel een gratis offerte voor uw dakgootwerkzaamheden. Op deze pagina leest u alles over dakgoten onderhoud, dakgoten vernieuwen, schoonmaken en de kosten daarvan.

dakgoten Weesp

Met spoed dakgootspecialist nodig?

Zit er een lek in een van uw dakgoten? Dan is het belangrijk dat u snel actie onderneemt. Bij een lek krijgt regenwater namelijk de kans om uw gevel binnen te dringen en te zorgen voor vervelende vochtproblemen.

Wat doet u bij een lek?

Het is verstandig om direct een specialist uit Weesp in te schakelen. Dat doet eenvoudig en snel door te bellen naar 085 500 9956. Er staat dan binnen no-time een vakman bij u op de stoep om uw dakgoot te herstellen.

Is er minder haast bij uw dakgootklus? Vul dan het offerteformulier in. U ontvangt dan snel een gratis én vrijblijvende offerte van een dakgootspecialist uit Weesp en omgeving.

Dakgoot reparatie Weesp

Lekt uw dakgoot, is uw dakgoot verzakt, of zijn er goten beschadigd? In de meeste gevallen is een dakgoot reparatie mogelijk. Schakel voor snelle hulp en een vakkundige dakgoot reparatie een vakman uit Weesp in.

Waarom snel een vakman inschakelen?

Bladeren, takken en ander vuil veroorzaken vaak verstoppingen, waardoor de goot gaat lekken of verzakken. Door de dakgoot snel te herstellen voorkomt u schade aan uw woning en tuin in Weesp. De dakgootspecialist gebruikt bijvoorbeeld een stukje EPDM of een Everseal sticker om een lek te dichten. Bij grote beschadigingen zal hij de dakgoten vernieuwen. Nieuwsgierig naar wat dakgoten repareren u kost? Vraag direct een gratis offerte aan!

Mijn dakgoot lekt, wat nu?

Als de dakgoot lekt, dan wordt dit in de meeste gevallen veroorzaakt door een verstopt onderdeel. Het kan echter ook zijn dat er scheurtjes in de naden van de goot zijn ontstaan. Het is mogelijk om deze scheuren in dakgoten te repareren met behulp van een eenvoudige zelfklevend folie. In een aantal gevallen is het noodzakelijk om de dakgoten te vernieuwen of een onderdeel te vervangen. Met het dakgoten repareren is een expert uit Weesp u met alle plezier van dienst. Hebt u last van lekkage en hebt u geen idee wat u moet doen? Bel dan vandaag nog naar 085 500 9956 of vul het contactformulier in. Het dakgoten repareren is dan in een mum van tijd geregeld!

dakgoot repareren Weesp

Dakgoten repareren kosten

Laat u uw dakgoot repareren of herstellen? Dan bent u vast nieuwsgierig naar wat dat ongeveer gaat kosten. De kosten van een dakgoot repareren liggen gemiddeld tussen de €100,- en €180,-. De kosten van een dakgoot repareren zijn voornamelijk afhankelijk van het materiaal.

Wat kost een dakgoot reparatie?

Zo kost het dakgoot herstellen van een kunststof dakgoot gemiddeld €100,-. Heeft u een zinken dakgoot? Dan kost het herstellen van de dakgoot in beugels gemiddeld €150,-. De dakgoot reparatie van een dakgoot in een houten bak kost gemiddeld €180,-. Benieuwd naar exacte prijzen van dakgoten repareren? Vraag een gratis offerte aan!

Wat kost het repareren van een dakgoot in 2024?

OmschrijvingGemiddelde prijzen*
Reparatie kunststof dakgoot (in beugels)€100,-
Reparatie zinken dakgoot (in beugels)€150,-
Reparatie zinken dakgoot (in houten bak)€180,-

* Prijzen zijn inclusief btw en materiaal en van toepassing op een dakgootlengte van 3m. Vraag voor een exacte prijs gratis offertes aan.

Met spoed een dakgootspecialist nodig voor een dakgoot reparatie?

Maak 24/7 gebruik van de spoedservice!

Dakgoot schoonmaken Weesp

Voor het behoud van uw hemelwaterafvoer is het cruciaal om regelmatig de dakgoten te laten schoonmaken. Waarom is dakgoot reinigen zo belangrijk? Na verloop van tijd hoopt zich veel vuil op in goten, zoals bladeren en takjes. De vervuiling tast de goten aan en zorgt voor verstoppingen, waardoor regenwater niet meer goed weg kan lopen.

Lees hieronder meer over wanneer en hoe vaak u het best uw dakgoten laat reinigen. Ook vindt u meer informatie over de prijs van dakgoot schoonmaken. Vraag direct een gratis offerte aan!

Wanneer en hoe vaak dakgoten reinigen?

Wanneer is het verstandig om uw dakgoten te laten reinigen? Aan het eind van de herfst of aan het begin van de lente is de beste tijd, omdat vooral in de herfst de meeste bladeren vallen.

Hoe vaak dakgoten schoonmaken?

Over het algemeen is het voldoende om dit eenmaal per jaar te laten doen. Staan er veel bomen rond uw woning? Dan is het verstandiger tweemaal per jaar een dakgootspecialist in te schakelen voor het reinigen van de dakgoot.

dakgoot schoonmaken Weesp

Belang van dakgoot reinigen

Het schoonmaken van de dakgoten wordt vaak overgeslagen. Bijvoorbeeld doordat men er geen zin in heeft, of omdat men niet op een hoge trap durft te staan. Toch is het erg belangrijk om uw dakgoot regelmatig te voorzien van een onderhoudsbeurt. Schakel een dakgootspecialist uit Weesp voor het onderhouden. Dan hoeft u zelf geen gereedschap te kopen en zelf niet op een hoge trap te staan. Tijdens de reiniging controleert de vakman direct de dakgoot. Is er een reparatie nodig? Dan bent u er op tijd bij. Weten waarom het schoonmaken van dakgoten zo belangrijk is?

 • Bladeren, aanslag en ander vuil veroorzaken verstoppingen. Hierdoor loopt het hemelwater niet meer weg.
 • Het materiaal van de dakgoten wordt aangetast door het vuil, de bladeren zorgen daarnaast voor onnodig gewicht.
 • Een verstopping leidt tot een lekkage met grote waterschade tot gevolg.

Wat te doen bij een verstopping?

Bij een verstopte dakgoot is het belangrijk dat u snel een dakgootexpert uit Weesp inschakelt. Die verwijdert de verstopping met een stok, ontstoppingsveer of hogedrukspuit. De verstopping kan zich in een dakgoot bevinden, maar ook in een regenpijp.

Hoe ontstaat een verstopping?

Een verstopte dakgoot wordt over het algemeen veroorzaakt door ophopende bladeren bij de ingang van de regenpijp. Een verstopping kan voor lekkage in de goot zorgen. Zeker wanneer er veel bomen rond uw woning in Weesp staan, loopt u meer kans op een verstopping. Regelmatig dakgoot reinigen verkleint de kans op een verstopping. Ook het laten plaatsen van een bladvanger verkleint de kans op verstoppingen.

Dakgoten schoonmaken kosten

Bent u benieuwd naar de kosten van dakgoten schoonmaken in Weesp? De prijs voor dakgoot schoonmaken ligt gemiddeld op €59,- voor een lengte tot 12 meter. Voor iedere meter meer betaalt u een meerprijs van €4,25.

Wilt u bijvoorbeeld een pvc dakgoot van 6 meter laten reinigen? Dan liggen de prijzen voor dakgoten reinigen op ongeveer €59,-. Wilt u een dakgoot van 16 meter lang laten reinigen? Reken dan op een totaalprijs van gemiddeld €76,-. Ook is het mogelijk om voor dakgoten schoonmaken een abonnement af te sluiten. Meer informatie? Vraag een gratis offerte aan!

Wat kost dakgoten schoonmaken in 2024?

DienstGemiddelde prijs *
tot 12 meter
Meerprijs per meter
(voor boven de 12m)
Dakgoten schoonmaken€59,-€4,25

* Prijzen zijn inclusief btw en gelden bij afname van een abonnement. Vraag voor een exacte prijs gratis offertes aan.

Dakgoot vervangen Weesp

Is een dakgoot reparatie geen optie meer? Dan is het tijd om de dakgoten te vernieuwen. Het is niet altijd nodig om alle dakgoten te vernieuwen, soms kan ook een enkele dakgoot vervangen worden. Bij de volgende symptomen is het verstandig om een dakgoot te vervangen:

 • Grote scheuren of barsten
 • Poreuze pvc dakgoten
 • Kapotte naden in een goot van zink
 • Een verzakte dakgoot

Wanneer u dakgoten laat vernieuwen, verwijdert de dakgootspecialist uit Weesp eerst de oude goten. Als de beugels nog goed zijn, blijven deze hangen. Laat uw dakgoot altijd vervangen door een expert, zodat u zeker weet dat u kwaliteitswerk geleverd krijgt.

Hieronder leest u meer over het vernieuwen van dakgoten en hoe dit in z’n werk gaat of start direct de offerteaanvraag.

Dakgoten plaatsen

Is het nodig uw dakgoot te vervangen? De dakgootexpert uit Weesp doorloopt bij het vernieuwen van dakgoten een aantal stappen:

 • De dakgootspecialist begint met het verwijderen van de oude goten.
 • Zijn de beugels nog goed? Dan kunnen deze blijven hangen. De vakman plaatst dan goten met dezelfde maten in de bestaande beugels.
 • Zijn de beugels ook versleten? Dan verwijdert de dakgootexpert alles, waarna hij nieuwe beugels en goten plaatst. U kunt nu ook kiezen voor een ander gootmodel.
 • Na de het vernieuwen van de dakgoten ruimt de vakman alles op en voert hij het sloopafval voor u af.

dakgoot vervangen in Weesp

Dakgoot vervangen kosten

Wat is de prijs van een dakgoot vervangen? De kosten voor een dakgoot vervangen zijn afhankelijk van het materiaal. Wilt u een kunststof dakgoot vervangen? Dat kost gemiddeld €30,- per meter, of €90,- per meter inclusief (de)montagekosten.

Wat kost een zinken dakgoot per meter? Een zinken of aluminium dakgoot vervangen heeft een prijs van gemiddeld €40,- per meter. Inclusief (de)montage zit u op €100,- per meter.

Een koperen dakgoot vervangen heeft gemiddelde kosten van €55,- of €120,- inclusief (de)montage. Bent u benieuwd naar de exacte kosten voor dakgoot vervangen voor u? Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Wat kosten nieuwe dakgoten in 2024?

Dakgoot materiaalGemiddelde prijs per meter
(exclusief montage) *
Gemiddelde prijs per meter
(inclusief demontage oude dakgoot & montage nieuwe goot) *
Kunststof / PVC€30,-Vanaf €90,-
Zink€40,-Vanaf €100,-
Aluminium€40,-Vanaf €100,-
Koper€55,-Vanaf €120,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Vraag dus gratis een offerte aan en ontdek de exacte kosten.

Benieuwd naar de exacte prijzen van kunststof dakgoten?

Vraag een gratis offerte aan bij een dakgootexpert uit Weesp!

Dakgoot onderhoud

Dakgoten onderhoud is erg belangrijk voor het behoud van uw hemelwaterafvoer. Denk hierbij aan het dakgoten bladvrij houden en het schoonmaken van dakgoten.

Waarom is onderhoud belangrijk?

Met goed dakgoten onderhoud voorkomt u vervelende problemen, zoals verstopping en beschadigingen aan uw regenpijpen en dakgoten. Met de juiste materialen is het mogelijk om het onderhoud zelf te doen. Klimt u zelf niet graag een hoge ladder op? Schakel dan een professionele dakgootexpert uit Weesp in en start uw gratis offerteaanvraag! U bent dan verzekerd van een uitstekende kwaliteit en service.

Onderhoudscontract

Wilt u zeker weten dat de dakgoten op de juiste manier gereinigd worden, of wilt u zeker weten dat iemand beschadigingen indien nodig gelijk kan repareren? Sluit dan een onderhoudscontract af bij een dakgootexpert. Er komt dan regelmatig een expert bij u langs om de dakgoot te reinigen.

Materialen

Wilt u nieuwe dakgoten kopen? Dan heeft u ruime keuze uit verschillende materialen. Zink en pvc zijn veel gekozen materialen, maar ook aluminium en koper zijn mogelijk. Ieder metaal heeft voor- en nadelen.

Wilt u meer weten over de prijs per meter van zinken dakgoten? Lees snel verder voor meer informatie over de eigenschappen en de kosten van de verschillende dakgootmaterialen. Weet u al welk materiaal u nodig heeft en wilt u gelijk een exacte prijs weten? Vraag dan gelijk een gratis offerte aan!

Zink

Zink is in Weesp de meest traditionele materiaalsoort voor het maken van een goot. Een dakgoot van zink is vorstbestendig, zeer sterk en heeft een lange levensduur. Beschadigingen in een zinken dakgoot zijn gemakkelijk te herstellen door het te solderen. Een nadeel van deze goten is dat de lasnaden tussen verschillende delen een zwakke plek kunnen worden.

Wat kost een zinken dakgoot per meter?

De prijs van een zinken dakgoot ligt gemiddeld op €40,- per meter. Inclusief montagekosten ligt de prijs van goten van dit materiaal op gemiddeld €100,-.

Kunststof

Een kunststof dakgoot biedt vele voordelen. De lange levensduur van dakgoten van pvc is het grootste voordeel: pvc dakgoten gaan tot wel 40 jaar mee! Een ander groot voordeel van dakgoten van polyester is dat deze zeer eenvoudig schoon te maken zijn. Daarnaast vraagt een kunststof dakgoot weinig onderhoud. Deze goten zijn bovendien in Weesp verkrijgbaar in diverse kleuren en designs.

Benieuwd naar kunststof dakgoten prijzen? Reken op een gemiddelde prijs van €30,- per meter. Inclusief montage kost een kunststof dakgoot gemiddeld €90,- per meter.

aluminium dakgoten

Aluminium

Een ander materiaalsoort dat goed voor goten en regenpijpen gebruikt kan worden is aluminium. Aluminium dakgoten hebben een industriële look, die perfect past bij bedrijven en fabrieken, maar ook bij woningen met een stoer uiterlijk. Omdat aluminium dakgoten zeer licht zijn, zijn ze geschikt voor iedere dakconstructie. Aluminium is tegelijkertijd zeer sterk en de goten worden naadloos op elkaar aangesloten: weinig kans op lekkage dus!

De prijzen van aluminium dakgoten liggen op gemiddeld €40,- per meter. Inclusief montage komen de prijzen van deze dakgoten op gemiddeld €100,- per meter.

Koper

Zoekt u goed passende goten bij een herenhuis of een monumentale villa? Kijk dan eens naar de kwaliteiten van een koperen dakgoot. Het materiaal is zeer duurzaam, maar de luxe uitstraling is de belangrijkste reden waarvoor men in Weesp voor een koperen dakgoot kiest.

De prijzen van koperen dakgoten liggen relatief hoog, maar u krijgt wel een unieke uitstraling voor uw woning. U koopt een koperen dakgoot voor gemiddeld €55,- per meter. Inclusief montage komt de totaalprijs op €120,- per meter.

Benieuwd naar de prijs van een zinken dakgoot?

Vraag een gratis offerte aan, u zit nergens aan vast!

dakgoot Weesp

Soorten dakgoten

Wanneer u dakgoten gaat kopen, heeft u ruime keuze uit verschillende vormen. Over het algemeen heeft u keuze uit de rechthoekige bakgoot of de halfronde mastgoot. Daarnaast bestaan er goten voor bijzondere situaties. De zakgoot en kilgoot worden toegepast waar twee schuine daken samenkomen. Lees hieronder verder voor meer informatie over dakgootvormen.

Mastgoten

U heeft de keuze uit een mastgoot en een bakgoot. Een mastgoot heeft een kenmerkende vorm. De mastgoot is namelijk halfrond aan de onderkant. Met gootbeugels wordt de mastgoot gemonteerd op uw woning in Weesp. U heeft de keuze uit verschillende materiaalsoorten en maten. Liever geen ronde vorm? Kies dan voor een bakgoot.

Bakgoten

Naast een mastgoot is het ook mogelijk om te kiezen voor een bakgoot. Een bakgoot is iets moderner qua vorm dan een mastgoot. Ze hebben een rechthoekige vorm en een platte bodem. Bakgoten worden zowel gebruikt bij klassieke woningen als bij moderne woningen in Weesp. Door de vorm zien ze er erg elegant uit.

Kilgoot

Heeft u een dak waarbij twee schuine dakoppervlakken samenkomen? Dan heeft u een kilgoot nodig. Deze wordt geplaatst op het snijvlak van de twee schuine daken. Het plaatsten van een kilgoot verkleint de kans op lekken in het dak, doordat het water naar een lagergelegen dakgoot afgevoerd wordt. Het is belangrijk dat de kilgoot van goede kwaliteit is en op de juiste manier geplaatst wordt, om vervelende lekkages te voorkomen.

Zakgoot

Bij halfopen bebouwing uit de jaren ’30 en ’40 komen in Weesp zakgoten nog vaak voor. Een zakgoot ligt horizontaal tussen twee schuine daken in en vangt het regenwater van twee daken op. Daarom is een zakgoot breder dan een standaard goot. Het is uiteraard belangrijk dat de zakgoot perfect op beide daken aansluit, om een waterdichte constructie te borgen.

dakgootbescherming

Dakgootbescherming

Uw dakgoten verzamelen veel bladeren, takjes en ander vuil. Al dit vuil hoopt zich op in de dakgoten en veroorzaakt verstoppingen. Daarnaast is het extra gewicht erg slecht voor de dakgoot. Het vuil tast onder andere het materiaal aan. Andere problemen zijn verzakkingen en beschadigingen.

Hoe beschermt u uw dakgoten?

Plaats daarom dakgootbescherming voor het dakgoten bladvrij houden. Met een bladvanger voorkomt u dat vuil en bladeren in uw dakgoot terecht komt. Geen last meer van bladeren, maar ook niet meer van vogels die nestjes in de dakgoten leggen. Schakel specialisten in voor het plaatsen van dakgootbescherming. Dakgootbescherming aanbrengen laat u doen vanaf gemiddeld €40,- per strekkende meter, inclusief btw en montage.

Regenpijpen

Net als de goten kunnen ook regenpijpen verstopt raken. Een verstopping in één van de regenpijpen is te verhelpen met behulp van diverse technieken. Zo is het mogelijk om de verstopping door te spoelen met een hoge drukspuit. Daarnaast kan ook het doorprikken van de verstopping met een lange stok effectief werken. Blijft de regenpijp verstopt? Probeer deze dan vanaf de onderzijde door te zagen en zo de verstopping te verwijderen. U zult het onderste deel van de pijp vervolgens wel moeten (laten) vernieuwen voor een goed hemelwaterafvoer. Een vakman helpt u graag bij het schoonmaken, repareren of vervangen van de regenpijpen.

Regenpijp ontstoppen

Merkt u dat een dakgoot steeds overloopt met water? Dan is het mogelijk dat er een verstopping in een regenpijp zit. Dit is erg vervelend, want deze verstoppingen zijn lastig te bereiken. Kunt u zelf een regenpijp ontstoppen? Ja, mits u over de juiste materialen beschikt en niet bang bent om op en ladder te staan.

Toch liever een expert inschakelen? Die gebruikt een lange stok of ontstoppingsveer om de regenpijp van boven leeg te maken. Als dat niet werkt, gebruikt hij een hogedrukspuit om de regenpijp schoon te maken.

Keurmerken

Wanneer u een dakgootspecialist uit Weesp inschakelt, wilt u natuurlijk zeker zijn van de hoogste kwaliteit. Een manier om verzekerd te zijn van vakwerk is te letten op keurmerken. Deze kunnen van toepassing zijn op de dakgoten zelf of op de specialist. Er zijn twee belangrijke keurmerken:

 • Het KOMO-keurmerk is voor de gebruikte materialen. Dakgoten met dit keurmerk voldoen aan alle kwaliteitseisen waar dit keurmerk voor staat. U vindt meer informatie op komo.nl.
 • Bij Techniek Nederland aangesloten dakgootspecialisten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en blijven zich ontwikkelen om van de nieuwste technieken gebruik te maken.

dakgootspecialist Weesp

Dakgoot vervangen, reinigen of onderhoud nodig? Vraag een gratis offerte aan!

Dakgoten zijn van groot belang op iedere woning in Weesp want ze zorgen ervoor dat regenwater snel en goed wordt afgevoerd. Heeft u last van lekkage of een kapotte dakgoot? Een dakgootexpert uit Weesp is u graag van dienst met het vernieuwen of schoonmaken van dakgoten. Ook geeft hij u deskundig advies over de beste materiaalkeuze voor het plaatsen van een nieuwe hemelwaterafvoer.

Zoek niet langer naar een ervaren expert!

Vraag een gratis offerte aan. De scherp geprijsde offerte is tevens geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Heeft u door een lek last van wateroverlast? Bel dan direct naar 085 500 9956 om 24/7 gebruik te maken van de spoedservice.

Onze dienstverlening

Naast een gratis offerte van een dakgootspecialist uit uw regio, kunt u bij ons ook een gratis offerte aanvragen voor: