Dakgoten Zandvoort

Bel direct voor reparatie, schoonmaken of vervangen. Wij zijn 24/7 bereikbaar!

Wij werken in uw regio samen met:

logo partner

Dakgoten Zandvoort

Dakgoten vormen een belangrijk onderdeel van iedere woning in Zandvoort. Ze zorgen ervoor dat regenwater snel wordt afgevoerd en niet langs de gevel naar beneden loopt. Daarmee voorkomt de hemelwaterafvoer waterschade aan uw woning en tuin. Op deze pagina leest u alles over goed dakgoten onderhoud, het herstellen van een dakgoot en het vervangen van een dakgoot. Ook leest u wat een dakgootspecialist allemaal nog meer voor u kan betekenen. Hoe vindt u gemakkelijk een goede expert?

Start gratis offerteaanvraag

Dat is heel simpel! Vul het offerteformulier in en u ontvangt snel een gratis offerte. U zit nergens aan vast.

dakgoten Zandvoort

Met spoed dakgootspecialist nodig?

Lekken uw dakgoten? Dat is erg vervelend! Regenwater loopt dan over de gevel, waar het na langere tijd veel schade aanbrengt. Bij lekkage is het belangrijk dat u zo snel mogelijk een dakgootspecialist inschakelt om een dakgoot te repareren. Hoe doet u dat? Bel naar 085 500 9956 om direct in contact te komen met een dakgootexpert uit Zandvoort. Deze staat snel bij u op de stoep voor een spoedreparatie!

Heeft uw dakgoot reparatie minder haast? Of wilt u graag meer informatie over dakgoten prijzen of de prijs per meter van zinken dakgoten? Vraag dan een scherp geprijsde offerte aan! Deze is bovendien helemaal gratis en u zit nergens aan vast.

Dakgoot reparatie Zandvoort

Loopt het water in de dakgoten niet meer goed weg? Of lekt uw dakgotensysteem? Een dakgootspecialist uit Zandvoort is u graag van dienst met een dakgoot reparatie. Waarom is het belangrijk om een beschadigde dakgoot snel te repareren? Een kapot hemelwatersysteem veroorzaakt waterschade aan uw tuin en woning in Zandvoort. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schade aan het schilderwerk.

De dakgootexpert gebruikt verschillende methodes voor het dakgoten repareren, afhankelijk van het type goot en het materiaal. Zo repareert hij een lek bijvoorbeeld met een stukje elastisch EPDM of een Everseal sticker. Wanneer het niet mogelijk is de dakgoot te repareren, is het noodzakelijk om (een gedeelte van) de dakgoot te vervangen. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan!

Dakgoot repareren? Start direct de offerteaanvraag!

Mijn dakgoot lekt, wat nu?

Als de dakgoot lekt, dan is dit in 90% van de gevallen het gevolg van één van twee oorzaken. Ofwel de goot is verstopt, ofwel er zijn scheurtjes ontstaan in de bodem van de goot. Is de goot verstopt en lekt het daarom? Dan zal het ontstoppen van de goot en regenpijp ervoor zorgen dat het niet meer lekt. Zijn er scheurtjes ontstaan? Dan raden wij aan de dakgoten te repareren met behulp van een speciaal zelfklevend folie. Wordt de lekkage door iets anders veroorzaakt? Neem dan contact op met een specialist uit Zandvoort. Deze zal de oorzaak van het probleem achterhalen, en u vervolgens helpen bij de reparatie.

dakgoot repareren Zandvoort

Dakgoten repareren kosten

De kosten voor een dakgoot repareren liggen gemiddeld tussen de €100,- en €180,-. De prijs wordt bepaald door het materiaal, de lengte van de goot en het arbeidsloon van de dakgootspecialist.

Wat zijn de kosten voor dakgoot repareren?

In onderstaande prijstabel vindt u een handig overzicht van richtprijzen voor het repareren van een dakgoot. De kosten zijn afhankelijk van het materiaal van de goten. De prijzen voor het repareren van een kunststof dakgoot zijn gemiddeld €100,-. Zinken dakgoten repareren kost gemiddeld €150,- en de reparatie van een houten dakgoot kost gemiddeld €180,-. Benieuwd naar exacte prijzen? Vraag een gratis offerte aan of bel naar 085 500 9956!

Wat kost het repareren van een dakgoot in 2024?

OmschrijvingGemiddelde prijzen*
Reparatie kunststof dakgoot (in beugels)€100,-
Reparatie zinken dakgoot (in beugels)€150,-
Reparatie zinken dakgoot (in houten bak)€180,-

* Prijzen zijn inclusief btw en materiaal en van toepassing op een dakgootlengte van 3m. Vraag voor een exacte prijs gratis offertes aan.

Wilt u met spoed een dakgoot laten repareren?

Bel direct en kom in contact met een vakman uit uw regio!

Dakgoot schoonmaken Zandvoort

Het schoonmaken van dakgoten is een belangrijke taak in het onderhouden van het hemelwatersysteem. Waarom is dakgoot reinigen zo belangrijk? Dakgoten onderhoud voorkomt dat de goten verstopt raken en regenwater niet goed weg kan lopen. Zo ontstaan er geen beschadigingen en is de kans op waterschade het kleinst.

Lees snel verder voor meer informatie over hoe vaak u uw dakgootsysteem moet reinigen en waarom dit zo belangrijk is. Of vraag meteen een gratis én vrijblijvende offerte aan!

Wanneer en hoe vaak dakgoten reinigen?

Het is verstandig om het dakgoten schoonmaken eens per jaar te doen. Staan er veel bomen bij de goot? Dan is het aan te raden om de goten eens in de zes maanden te reinigen.

Wanneer dakgoten schoonmaken?

Een dakgoot reinigen doet u het beste aan het eind van de herfst of aan het begin van de lente. Vooral in de herfst worden goten door vallende bladeren en takjes snel vies. Wilt u niet zelf de ladder op klimmen? Schakel dan een dakgootexpert in voor het dakgoot reinigen!

dakgoot schoonmaken Zandvoort

Belang van dakgoot reinigen

Het is een klusje die vaak vergeten wordt of waar men geen zin in heeft: het schoonmaken van de dakgoten. Toch is het erg belangrijk dat u dit regelmatig doet en niet vergeet. Wilt u liever niet zelf op een trap staan of heeft u weinig tijd? Schakel dan een gootspecialist in voor het schoonmaken. Het is ook mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Dan hoeft u helemaal niets meer te regelen wat betreft het reinigen van de raamkozijnen. Waarom is het belangrijk dat u de dakgoten schoonmaakt? Om de volgende redenen:

  • Er verzamelen zich veel bladeren in de goten, die verstoppingen veroorzaken, waardoor hemelwater niet meer goed afgevoerd wordt.
  • Er groeit mos in de dakgoot, waardoor het materiaal aangetast wordt.
  • Verstoppingen leiden tot lekkages en beschadigingen van de goot.

Wat te doen bij een verstopping?

Is uw hemelwaterafvoer verstopt? Erg vervelend! Regenwater kan niet meer goed weglopen, waardoor de kans op waterschade toeneemt. Wat te doen bij een verstopping? De dakgootexpert stelt eerst vast wat het precieze probleem is. Een ophoping van bladeren in een goot is snel op te lossen door de dakgoten te schoonmaken.

Zit de verstopping in een regenpijp?

Dan gebruikt de vakman uit Zandvoort een hogedrukspuit of een lange stok om al het vuil en bladeren naar boven te halen en te verwijderen. Wilt u verstoppingen voorkomen? Laat dan een vakman direct een bladvanger installeren. Daarmee is het bladvrij houden van de dakgoten geen probleem meer.

Dakgoten schoonmaken kosten

Bent u benieuwd naar de prijs van een dakgoot schoonmaken? Voor gemiddeld €59,- laat u uw dakgoten schoonmaken tot een lengte van 12 meter. Heeft u meer dakgoten? Dan betaalt u per meter een meerprijs van gemiddeld €4,25.

Hoe vaak dakgoten schoonmaken?

Als er rondom uw woning veel bomen staan, is het nodig om de goten tweemaal per jaar te laten schoonmaken, anders is een jaarlijkse schoonmaakbeurt voldoende. U laat dit eenvoudig doen door een specialistisch schoonmaakbedrijf uit Zandvoort. Bij sommige specialisten is het ook mogelijk om een abonnement af te sluiten voor dakgoten onderhoud. Vraag een gratis offerte aan of bel naar 085 500 9956 voor meer informatie over de prijzen van dakgoten reinigen!

Wat kost dakgoten schoonmaken in 2024?

DienstGemiddelde prijs *
tot 12 meter
Meerprijs per meter
(voor boven de 12m)
Dakgoten schoonmaken€59,-€4,25

* Prijzen zijn inclusief btw en gelden bij afname van een abonnement. Vraag voor een exacte prijs gratis offertes aan.

Dakgoot vervangen Zandvoort

Is het niet meer mogelijk een kapotte dakgoot te herstellen? Wanneer uw dakgotensysteem meerder beschadigingen heeft, of wanneer de goten verouderd zijn, is het verstandig om deze te laten vervangen. Lekkend regenwater veroorzaakt namelijk schade aan de gevel en de houten ombouw van de goten.

Het is niet altijd nodig om iedere dakgoot te vervangen, soms is het voldoende om alleen de beschadigde dakgoot te vervangen. Wanneer uw hemelwatersysteem zijn levensduur bereikt heeft, is het wel verstandig alle dakgoten te vernieuwen. Lees verder op deze pagina om meer te weten te komen over dakgoten vernieuwen. Bent u benieuwd wat het dakgoot vernieuwen u precies gaat kosten? Vraag dan een gratis offerte aan, u zit nergens aan vast!

Dakgoten plaatsen

Is uw hemelwatersysteem aan vervanging toe? Dan bent u vast benieuwd naar welke stappen een dakgootspecialist doorloopt bij dakgoot vervangen. De dakgootexpert uit Zandvoort begint met het verwijderen van de oude goten. Als de beugels nog in goede conditie verkeren, kunnen deze blijven hangen. De nieuwe goten worden dan in de bestaande beugels geplaatst. Houd er dan met het nieuwe dakgoten kopen rekening mee dat deze dezelfde vorm en grootte moeten hebben als de oude.

Zijn de beugels ook versleten?

Dan verwijdert de vakman alles voordat hij nieuwe beugels en goten plaatst. Na het dakgoot plaatsen ruimt de specialist alles netjes op, ook het sloopafval wordt voor u afgevoerd.

dakgoot vervangen in Zandvoort

Dakgoot vervangen kosten 2024

De prijs van een kunststof dakgoot vervangen beginnen bij €90,- per strekkende meter, inclusief montage en demontage van de oude goot. Een pvc dakgoot van 6 meter kost bijvoorbeeld €180,-. Heeft u zinken of aluminium dakgoten? Dan laat u deze vervangen vanaf €100,- per meter. Het vervangen van een koperen dakgoot laat u doen vanaf €120,-.

Kijk in de volgende prijstabel voor meer prijsvoorbeelden:

Zoals u ziet, is de prijs van een dakgoot vervangen grotendeels afhankelijk van het materiaal. Naast de materiaalkosten moet u ook rekeninghouden met arbeidskosten. Deze verschillen per dakgootspecialist. Wilt u weten wat de kosten zijn van een dakgoot vervangen in Zandvoort? Vraag vandaag nog een gratis offerte aan!

Wat kosten nieuwe dakgoten in 2024?

Dakgoot materiaalGemiddelde prijs per meter
(exclusief montage) *
Gemiddelde prijs per meter
(inclusief demontage oude dakgoot & montage nieuwe goot) *
Kunststof / PVC€30,-Vanaf €90,-
Zink€40,-Vanaf €100,-
Aluminium€40,-Vanaf €100,-
Koper€55,-Vanaf €120,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Vraag dus gratis een offerte aan en ontdek de exacte kosten.

Nieuwsgierig naar exacte prijzen van kunststof dakgoten?

Dakgoot onderhoud

Wist u dat onderhoud ontzettend belangrijk is voor uw hemelwatersysteem? Met goed onderhoud voorkomt u verstoppingen met vervelende gevolgen. Daarnaast voorkomt u onnodige beschadigingen door mosgroei op tijd te (laten) verwijderen.

Hoe kunt u zelf uw dakgoten onderhouden?

Bent u niet bang om een ladder te beklimmen? Dan kunt u zelf de dakgoten schoonmaken, verven en de regenpijp ontstoppen. Beschikt u niet over de juiste materialen, of houdt u niet van werken op hoogte? Lees verder voor meer informatie over wat een vakman voor u kan betekenen. Of vraag direct een gratis offerte aan

Onderhoudscontract

Om te voorkomen dat u al snel weer de dakgoten moet vervangen, is het een tip om bij een erkend dakwerker uit Zandvoort een onderhoudscontract af te sluiten. Met het onderhoudscontract bent u verzekerd van een regelmatig professioneel onderhoud, waarbij de expert de dakgoten snel kan repareren, of vernieuwen als dit nodig is. Vraag via het contactformulier naar de voorwaarden voor een dergelijk onderhoudscontract.

Materialen

Wanneer u nieuwe dakgoten gaat kopen, heeft u keuze uit verschillende materialen, zoals zink, kunststof, aluminium, koper en hout. Ieder materiaal heeft voor- en nadelen en een eigen prijs. Vaak wordt voor een zinken dakgoot gekozen, maar tegenwoordig is een kunststof dakgoot of polyester dakgoten ook erg populair. Een koperen dakgoot geeft een luxueuze uitstraling en aluminium dakgoten zijn zeer sterk.

Wilt u meer weten over de eigenschappen van ieder materiaal? Lees dan snel verder op deze pagina. Wilt u weten welk materiaal voor uw woning de beste keuze is? Stel uw vraag op het offerteformulier!

Zink

Traditioneel is een zinken dakgoot de meeste gebruikelijke keuze in Zandvoort. Zink is sterk, vorstbestendig en het materiaal heeft een lange levensduur. Bovendien zijn beschadigingen gemakkelijk te herstellen en geeft het metaal uw woning in Zandvoort een mooie uitstraling.

Een nadeel van zinken dakgoten is dat de lasnaden tussen de verschillende delen na verloop van tijd kunnen verzwakken, waardoor lekkage kan ontstaan. Benieuwd naar de prijs per meter van een dakgoot? Wat kost een zinken dakgoot per meter? De prijs van een zinken dakgoot ligt gemiddeld op €40,- per meter, exclusief montage.

Kunststof

Kunststof is een materiaal dat de afgelopen jaren enorm in opkomst is. Dat is niet voor niets, want een kunststof dakgoot is goedkoop en vergt weinig onderhoud. Dakgoten van pvc hebben een zeer lange levensduur, waardoor u lang plezier van uw aankoop heeft.

Het nadeel van pvc dakgoten is dat ze gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen. Bovendien bestaat de kans dat de pvc dakgoten na enkele jaren verkleuren. Kunststof dakgoten prijzen liggen op gemiddeld €30,- per meter.

aluminium dakgoten

Aluminium

Het voordeel van een aluminium dakgoot is dat deze corrosiebestendig. Aluminium dakgoten worden aan elkaar gesoldeerd, waardoor het geen naden en dus geen zwakke plekken zijn, wat bij zink wel het geval is.

Een ander voordeel van aluminium dakgoten is dat deze zeer sterk zijn, maar tegelijkertijd ook zeer licht in gewicht. Dat maakt aluminium dakgoten geschikt voor iedere dakconstructie en om lange afstanden te overbruggen. De prijs met meter van aluminium dakgoten ligt gemiddeld op €40,- per meter in Zandvoort, exclusief montagekosten.

Koper

Zoekt u dakgoten die goed staan bij de zeer luxe uitstraling van uw woning in Zandvoort? Kies dan voor een koperen dakgoot. Een koperen dakgoot heeft als grootste voordeel dat het na verloop van tijd steeds mooier wordt door de traditionele kopergroene kleur die het krijgt.

Er zijn meer voordelen!

Een koperen dakgoot heeft een zeer lange levensduur. Doordat de verschillende delen aan elkaar gelast worden, is er slechts een klein risico op lekken. Een koperen dakgoot past perfect bij villa’s en herenhuizen. U koopt een koperen dakgoot voor gemiddeld €55,- per meter.

Laat een zinken dakgoot in Zandvoort plaatsen voor een scherpe prijs!

Vraag een gratis offerte aan en vind gemakkelijk een specialist.

dakgoot Zandvoort

Soorten dakgoten

Dakgoten bestaan in verschillende vormen en maten. De vorm bepaalt voor een gedeelte de uitstraling van je woning. Zo is de bakgoot een robuuste goot, die goed past bij landelijke woningen. Een mastgoot is wat kleiner en valt minder op. Daarnaast zijn er nog de kilgoot en de zakgoot. Lees hieronder meer over de verschillende soorten dakgoten.

Mastgoten

Een mastgoot zorgt voor de afvoer van het hemelwater. Een mastgoot heeft de kenmerkende halfronde vorm. De mastgoot wordt aan uw huis bevestigd met gootbundels. De expert gebruikt hier speciaal bevestigingsmateriaal voor. Om meerdere mastgoten te verbinden worden ze aan elkaar gelast. U heeft de keuze uit verschillende materiaalsoorten voor uw mastgoot.

Bakgoten

Heeft u wel eens van een bakgoot gehoord? Een bakgoot is een bepaalde vorm dakgoot. Een bakgoot heeft namelijk een rechthoekige vorm en heeft een platte bodem. Deze vorm dakgoten is zeer traditioneel en wordt vaak geplaatst bij klassieke woningen. Tegenwoordig zien we een bakgoot echter ook steeds meer terug bij moderne woningen.

Kilgoot

Een kilgoot wordt toegepast op de lijn waar twee schuin lopende daken samenkomen. Met het plaatsen van een kilgoot verkleint u de kans op lekken in het dak. De goot zorgt namelijk voor een ideale afwatering, doordat het water wordt afgevoerd naar een lager gelegen dakgoot. De plaatsing is echter wel complex en een slechte plaatsing kan lekkage

Zakgoot

Net als de kilgoot wordt de zakgoot toegepast waar twee hellende daken samenkomen. Een zakgoot ligt echter horizontaal tussen de twee daken in. Omdat deze goten het water van twee daken moeten opvangen, zijn ze breder dan mast- of bakgoten. Tegenwoordig wordt de zakgoot niet veel meer toegepast, maar in de jaren ’30 en ’40 wel bij halfopen bebouwing.

dakgootbescherming

Dakgootbescherming

Om uw dakgoten in goede conditie te houden en om lekkages te voorkomen is het noodzakelijk om regelmatig bladeren en ander vuil te verwijderen. Dit hoeft u een stuk minder vaak te doen als u speciale dakgootbescherming laat toevoegen.

Wat voor dakgootbescherming?

Plaats bijvoorbeeld dakgootpreventie waardoor er geen bladeren in de goten terecht komt. Vuil en bladeren zorgen niet alleen voor lekkages, maar tasten de dakgoot aan. Hierdoor gaan de goten minder lang mee en is de kans op beschadigingen groter. Vocht trekt bijvoorbeeld in hout in en een kunststofgoot kan verkleuren. Voorkom problemen en laat dakgootbescherming plaatsen door een vakman. U laat dakgootbescherming aanbrengen vanaf €40,- per strekkende meter, inclusief btw en montage.

Regenpijpen

Net als dakgoten kunnen verstoppingen ook in regenpijpen ontstaan. Er zijn verscheidene methoden om dit op te lossen. De meest eenvoudige techniek is het gebruik van een hoge drukspuit om de verstopping weg te spoelen. Een andere oplossing is het gebruiken van een lange stok waarmee u het verstopte gedeelte doorprikt. Wilt u niet op een ladder balanceren, of zit de verstopping dicht naar de onderzijde? Overweeg dan om de regenpijp aan de onderkant door te zagen, en de verstopping van onderaf te verwijderen. Zorg er daarna wel voor dat u de pijp weer op de juiste wijze in de grond laat verdwijnen.

Regenpijp ontstoppen

Zit er een verstopping in een van uw regenpijpen? Hoewel het een lastige klus is, is het mogelijk om de regenpijp zelf te schoonmaken. Bij het regenpijp ontstoppen begint u met het reinigen van de dakgoot en probeert u met een lange stok of een ontstoppingsveer in de regenpijp te prikken. Is de verstopping nog niet verholpen? Of ziet u het niet zitten om zelf de ladder op te klimmen?

Schakel dan een specialist in! Een ontstoppingsbedrijf gebruikt een hogedrukspuit om de verstopping snel op te lossen.

Keurmerken

Via het offerteformulier vraagt u eenvoudig een snel een gratis offerte aan. Maar hoe weet u nu zeker dat u een goede dakgootspecialist inschakelt? Let altijd goed op keurmerken en brancheverenigingen. Deze laten zien dat de specialist vakwerk levert en een goede service biedt. Dat betekent echter niet dat specialisten zonder keurmerk geen kwaliteitswerk leveren.

Voor dakgoten zijn er twee belangrijke keurmerken:

  • Techniek Nederland. Bij deze brancheorganisatie aangesloten bedrijven richten zich op de toekomst door innovatieve technieken te gebruiken en zich regelmatig bij te scholen. Op technieknederland.nl vindt u meer informatie.
  • KOMO-Keurmerk. Specialisten met een KOMO-keurmerk worden regelmatig getoetst op hun kwaliteit en service. Op komo.nl leest u meer over dit keurmerk.

dakgootspecialist Zandvoort

Dakgoot vervangen, reinigen of onderhoud nodig? Vraag een gratis offerte aan!

Heeft u last van lekkage door een kapotte dakgoot? Of is uw hemelwaterafvoer aan vervanging toe? Twijfel niet en schakel direct de professionele hulp in van een dakgootspecialist uit Zandvoort. Die is u graag van dienst met betrouwbaar advies en het plaatsen, vernieuwen, vervangen of herstellen van een dakgoot.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een onderhoudscontract? Vraag dan vandaag nog een gratis én vrijblijvende offerte aan bij een dakgootexpert uit Zandvoort of omgeving. U zit nergens aan vast!

Is er spoed bij uw klus?

Dan neemt u het best direct contact op met een specialist bij u uit de buurt. Bel naar 085 500 9956 en uw probleem is binnen no-time opgelost!

Onze dienstverlening

Naast een gratis offerte van een dakgootspecialist uit uw regio, kunt u bij ons ook een gratis offerte aanvragen voor: