Dakgoten Laren

Bel direct voor reparatie, schoonmaken of vervangen. Wij zijn 24/7 bereikbaar!

Wij werken in uw regio samen met:

logo partner

Dakgoten Laren

Dakgoten zijn een zeer belangrijk onderdeel van iedere woning in Laren. We staan er niet vaak bij stil, maar dankzij de dakgoot blijft een woning droog. De hemelwaterafvoer zorgt ervoor dat regenwater snel wegstroomt en niet voor waterschade zorgt. Op deze pagina leest u alles over dakgoten onderhoud en wat een specialist voor u betekent bij dakgoten vernieuwen of schoonmaken en de kosten daarvan. Hoe vindt u een goede dakgootspecialist?

Start gratis offerteaanvraag!

Dat is heel eenvoudig! Het enige wat u hoeft te doen is het offerteformulier in te vullen. Daarna ontvangt u spoedig een scherp geprijsde offerte van een vakman bij u uit de buurt.

dakgoten Laren

Met spoed dakgootspecialist nodig?

Lekt uw dakgoot? Dat is erg vervelend! Het is belangrijk dat u snel actie onderneemt, om grote waterschade te voorkomen. Een vakman is u graag van dienst met een dakgoot vervangen en plaatsen of dakgoten vernieuwen of reinigen.

Hoe zorgt u ervoor dat er snel een dakgootexpert op de stoep staat?

Bel naar 085 500 9956! Deze spoedservice is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar, zodat u altijd snel van wateroverlast verlost bent.

Dakgoot reparatie Laren

Net als ieder onderdeel van uw woning kan ook de hemelwaterafvoer kapot gaan of beschadigd raken. U denkt misschien dat een beschadiging niet erg is, maar overstromend regenwater kan voor grote schade aan uw woning en tuin in Laren zorgen. Schakel daarom zo snel mogelijk een vakman in!

Wanneer is een dakgoot reparatie nodig?

Bladeren en ander vuil beschadigen uw goten en zorgen voor verstoppingen. Het gewicht van het vuil veroorzaakt daarnaast soms verzakkingen. Met een reparatiepasta of een klein stukje EPDM repareert een dakgootexpert de meeste schade snel.

Laat u uw dakgoten regelmatig onderhouden? Dan bekijkt de expert direct of het dakgoot repareren ook nodig is. Start direct uw offerteaanvraag!

Mijn dakgoot lekt, wat nu?

Lekt de dakgoot? Laat de dakgoten dan repareren door een dakgootexpert. Het repareren van dakgoten is afhankelijk van de oorzaak en de ernst van de lekkage. Lekt uw dakgoot doordat deze verstopt is? Dan dient u de dakgoot te reinigen om van de lekkage af te zijn. Zijn scheuren in de naden de oorzaak voor de lekkage, dan dient u de dakgoten te repareren. Het dakgoten repareren kan onder andere met speciaal zelfklevend folie dat de bodem van de dakgoot afdekt. Weet u niet wat u moet doen of hebt u geen tijd voor herstelwerkzaamheden? Neem dan voor dakgoten repareren direct contact op via 085 500 9956.

dakgoot repareren Laren

Dakgoten repareren kosten

Moet u een dakgoot laten repareren? In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van gemiddelde prijzen van dakgoot herstellen. De kosten van een dakgoot repareren liggen gemiddeld tussen de €100,- en €180,-.

Hoe is de prijs van dakgoten repareren opgebouwd?

Het materiaal waarvan de goot gemaakt is, is van grote invloed op de prijs van dakgoten repareren. Ook de mate van beschadiging en het arbeidsloon bepalen de uiteindelijke totaalprijs. Zo kost een dakgoot van zink met beugels herstellen gemiddeld €150,-. Een kunststof dakgoot herstellen kost gemiddeld €100,-. Benieuwd naar exacte kosten van dakgoot repareren? Vraag een gratis offerte aan!

Wat kost het repareren van een dakgoot in 2024?

OmschrijvingGemiddelde prijzen*
Reparatie kunststof dakgoot (in beugels)€100,-
Reparatie zinken dakgoot (in beugels)€150,-
Reparatie zinken dakgoot (in houten bak)€180,-

* Prijzen zijn inclusief btw en materiaal en van toepassing op een dakgootlengte van 3m. Vraag voor een exacte prijs gratis offertes aan.

Laat een dakgoot reparatie altijd door een vakmn uit Laren uitvoeren.

Spoed? Bel direct en maak 24/7 gebruik van de spoedservice!

Dakgoot schoonmaken Laren

Om vervelende lekkages en verstoppingen te voorkomen is dakgoten onderhoud ontzettend belangrijk. Daarnaast verlengt u de levensduur van uw goten met regelmatig onderhoud. Hoe herkent u vervuiling? Wanneer regenwater niet meer goed doorstroomt, zit er waarschijnlijk ergens een verstopping. Ook een overstromende regenpijp is een teken dat dakgoten schoonmaken nodig is.

Kies voor extra gemak!

Wilt u zelf nergens om hoeven denken? Sluit dat een onderhoudscontract af bij uw dakgootspecialist uit Laren. Vraag een gratis offerte aan en vraag naar de mogelijkheden van dakgoot reinigen!

Wanneer en hoe vaak dakgoten reinigen?

Het is duidelijk dat regelmatig dakgoot reinigen essentieel is om uw hemelwaterafvoer in goede conditie te houden. Bovendien voorkomt u er onnodige en dure reparaties mee! Maar hoe vaak is het nu nodig dakgoten te schoonmaken? Over het algemeen is eenmaal per jaar dakgoten schoonmaken voldoende. Wanneer er veel bomen rond uw woning staan, is het verstandiger om het dakgoot reinigen tweemaal per jaar te doen.

Wanneer dakgoten schoonmaken?

Omdat in de herfst de meeste bladeren vallen, is het aan te raden om het dakgoot reinigen aan het eind van de herfst te laten doen. Daarnaast is het begin van de lente ook een geschikt moment.

dakgoot schoonmaken Laren

Belang van dakgoot reinigen

Het schoonmaken van de dakgoten is niet alleen belangrijk om te voorkomen dat ze verstopt raken, maar ook voor de levensduur van de goten. Bij goed onderhoud verlengt u de levensduur. Het is dan minder snel nodig om de gehele dakgoot te vervangen. Voor de schoonmaak moet u op een hoge trap staan of zelfs het dak op. Ziet u dit niet zitten? Schakel dan een expert in. De expert gebruikt handige technieken en hulpmiddelen, waardoor het reinigen snel en professioneel verloopt. Het is belangrijk om ze schoon te maken omdat:

 • opgehoopte bladeren en takjes verstoppingen veroorzaken;
 • mossen en ander vuil het materiaal aantasten;
 • u de levensduur verlengd;
 • scheurtjes en verzakkingen voorkomt.

Wat te doen bij een verstopping?

Verstoppingen van regenpijnen en goten komen in Laren regelmatig voor. Gelukkig is het verhelpen van de verstopping bij dakgoten relatief eenvoudig. Vaak is het voldoende de opgehoopte bladeren te verwijderen.

Zit de verstopping in een regenpijp?

Dan is het regenpijp ontstoppen een stuk lastiger, omdat niet duidelijk is waar de verstopping zich precies bevindt. De dakgootexpert gebruikt een ontstoppingsveer of hogedrukspuit om de verstopping te verwijderen. Wilt u voorkomen dat uw hemelwaterafvoer weer verstopt raakt? Laat dat direct een bladvanger plaatsen. Deze kan over de gehele goot geplaatst worden, of enkel bij de aansluiting met de regenpijpen.

Dakgoten schoonmaken kosten

Bent u nieuwsgierig naar de kosten van dakgoten schoonmaken? In de volgende prijstabel vindt u een handig kostenoverzicht. Gemiddeld liggen de kosten van dakgoten schoonmaken op €59,-, tot 12 meter lengte goot. Heeft u meer goten? Dan betaalt u €4,25 per meter per meter extra.

Een prijsvoorbeeld:

Wanneer u een pvc dakgoot van 6 meter wilt laten reinigen, moet u rekening houden met een totaalprijs van ongeveer €59,-. Heeft uw woning in Laren in totaal 16 meter aan dakgoten? Dan zal de prijs van dakgoot schoonmaken op gemiddeld €76,-.

Voor extra gemak sluit u een onderhoudscontract af. Vul het offerteformulier in of bel naar 085 500 9956 en vraag naar de mogelijkheden!

Wat kost dakgoten schoonmaken in 2024?

DienstGemiddelde prijs *
tot 12 meter
Meerprijs per meter
(voor boven de 12m)
Dakgoten schoonmaken€59,-€4,25

* Prijzen zijn inclusief btw en gelden bij afname van een abonnement. Vraag voor een exacte prijs gratis offertes aan.

Dakgoot vervangen Laren

Bij grote beschadigingen is dakgoot herstellen niet meer mogelijk. Uw dakgootspecialist zal u dan adviseren de dakgoot te vervangen. Het is niet altijd mogelijk om alle dakgoten te vernieuwen, soms is één dakgoot vervangen voldoende.

Wilt u dakgoten vernieuwen? Lees dan snel verder op deze pagina om meer te weten te komen over de stappen die de vakman doorloopt en de kosten van dakgoot vervangen. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan en zie wat een nieuwe dakgoot plaatsen u gaat kosten!

Wanneer is dakgoten vernieuwen nodig?

 • Verzakking van een goot
 • Grote scheuren of barsten
 • Zinken dakgoten met een kapotte naad
 • Poreuze pvc dakgoten

Dakgoten plaatsen

Laat u een dakgoot vervangen? Lees dan snel verder om te weten hoe een dakgootexpert uit Laren deze klus aanpakt. Hij doorloopt bij het dakgoten vernieuwen een aantal stappen:

 • De vakman begint met het verwijderen van de oude goten.
 • Wanneer de gootbeugels nog goed zijn, kunnen deze blijven hangen. Let dan bij het dakgoten kopen erop dat u dezelfde vorm en maat goten kiest.
 • Zijn de beugels ook versleten of kapot? Dan moeten deze ook vervangen worden. U heeft nu keuze uit verschillende vormen en maten goten.
 • Na het nieuwe dakgoot plaatsen ruimt de dakgootexpert alles op en zorgt hij ervoor dat het sloopafval afgevoerd wordt.

dakgoot vervangen in Laren

Dakgoot vervangen kosten

Bent u benieuwd naar de kosten van dakgoot vervangen? De gemiddelde prijs per meter ligt tussen de €30,- en €90,- per meter exclusief (de)montagekosten. Inclusief (de)montage moet u rekenen op gemiddelde kosten van €90,- tot €120,-.

De prijs van een dakgoot vervangen is voornamelijk afhankelijk van het materiaal van de goten. Wat kost zinken dakgoten per meter? Een zinken dakgoot laten vervangen laat u doen vanaf €100,-, dezelfde prijs als voor aluminium dakgoten. Het laten vervangen van een koperen dakgoot kost gemiddeld €120,-. Iedere dakgootexpert hanteert eigen tarieven voor arbeid. Vraag een gratis offerte aan om te zien wat de prijzen zijn van een dakgoot vervangen in Laren!

Wat kosten nieuwe dakgoten in 2024?

Dakgoot materiaalGemiddelde prijs per meter
(exclusief montage) *
Gemiddelde prijs per meter
(inclusief demontage oude dakgoot & montage nieuwe goot) *
Kunststof / PVC€30,-Vanaf €90,-
Zink€40,-Vanaf €100,-
Aluminium€40,-Vanaf €100,-
Koper€55,-Vanaf €120,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Vraag dus gratis een offerte aan en ontdek de exacte kosten.

Nieuwsgierig naar de prijzen zijn van kunststof dakgoten in Laren?

Vraag een gratis én vrijblijvende offerte aan!

Dakgoot onderhoud

Dakgoten onderhouden is erg belangrijk om voor het behoud van uw goten en regenpijpen. Zonder goed onderhoud hoopt vuil zicht op, waardoor de kans op verstoppingen groot wordt. Bij een verstopping loopt regenwater niet weg, maar over de gevel van uw woning in Laren naar beneden, waardoor de kans op waterschade groot is.

Wat voor onderhoud?

Bij de meeste woningen moet de goten en regenpijpen ieder jaar schoongemaakt worden. Het is mogelijk om dit zelf te doen. Klimt u liever niet een hoge ladder op? Schakel dan een dakgootexpert uit de buurt in.

Onderhoudscontract

Het afsluiten van een onderhoudscontract voor het reinigen van uw hemelwaterafvoer brengt diverse voordelen met zich mee. Zo weet u zeker dat het schoonmaken regelmatig gebeurt. Bovendien bent u op deze manier verzekerd van een specialist die alle onderdelen controleert en indien nodig kan repareren of vernieuwen.

Materialen

Wilt u nieuwe dakgoten kopen? Dan heeft u keuze uit verschillende vormen en materialen. In Laren is zink de traditionele keuze. Dat is ook begrijpelijk, want dit materiaal heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Naast zink kunt u ook kiezen voor aluminium of koperen goten. Bovendien is pvc of polyester dakgoten een optie.

Lees verder voor meer informatie over de voor- en nadelen van ieder materiaal en de kosten. Benieuwd naar exacte prijzen van dakgoten? Vraag een gratis offerte aan!

Zink

Traditioneel werden in Laren de meeste dakgoten en regenpijpen van zink gemaakt. Een zinken dakgoot is zeer duurzaam en zal dus lange tijd meegaan. Door te solderen kan een dakgootexpert de meeste beschadigingen gemakkelijk herstellen. Het nadeel van goten van dit materiaal is dat de lasnaden tussen de verschillende dakgootdelen na verloop van tijd een zwakke plek kunnen worden.

Wat kost een zinken dakgoot per meter?

De prijs van zinken dakgoten ligt op gemiddeld €100,- per meter, inclusief montage.

Kunststof

Het grote voordeel van een kunststof dakgoot, of pvc dakgoot, is dat deze in vele kleuren in designs verkrijgbaar zijn. U vindt altijd een goot die perfect bij uw woning in Laren past! Daarnaast hebben dakgoten van pvc een lange levensduur, wat het materiaal erg aantrekkelijk maakt. Met juist onderhoud gaat een kunststof dakgoot tot wel 40 jaar mee.

Het reinigen van een kunststof dakgoot is erg eenvoudig. Houd er wel rekening mee dat de kleur na een aantal jaar enigszins kan vervangen. Een kunststof dakgoot kost gemiddeld €90,- per meter, inclusief montage.

aluminium dakgoten

Aluminium

De volgende materiaalsoort die we graag onder uw aandacht brengen is aluminium. Aluminium dakgoten zijn zeer sterk, waardoor ze grote afstanden kunnen overbruggen. Daarbij zijn aluminium dakgoten zeer licht, wat ze voor iedere constructie geschikt maakt. Aluminium dakgoten worden in Laren vooral voor fabrieken en bedrijfspanden gebruikt, maar tegenwoordig ook steeds vaker voor woning. Aluminium dakgoten passen uitstekend bij een woning met een industriële uitstraling.

De prijs van een aluminium dakgoot is gemiddeld €100,- per meter, inclusief vakkundige montage door een dakgootspecialist.

Koper

Koper is tevens een optie als materiaal voor het maken van een hemelwaterafvoer. Een koperen dakgoot is niet goedkoop, maar geeft wel een unieke en luxe uitstraling aan uw woning. Dat is ook de reden dat een koperen dakgoot in Laren vooral wordt toegepast op monumentale villa’s en herenhuizen.

Een koperen dakgoot heeft eerst een goudgele kleur en zal na verloop van tijd oxideren naar een licht groene kleur. Houd voor een koperen dakgoot rekening met een gemiddelde prijs van €120,- per meter, inclusief montage.

Benieuwd naar de prijs van een zinken dakgoot in Laren?

Ontvang een gratis offerte van een dakgootspecialist uit de buurt!

dakgoot Laren

Soorten dakgoten

Gaat u nieuwe dakgoten kopen? Voor standaard goten heeft u dan keuze uit twee verschillende vormen: ronde mastgoten en rechthoekige bakgoten. Iedere goot heeft een eigen uitstraling. Daarnaast bestaan er ook goten voor speciale situaties, bijvoorbeeld wanneer twee dakdelen bij elkaar komen. Lees snel verder voor meer informatie over de verschillende goten.

Mastgoten

Wanneer u een nieuwe dakgoten laat plaatsen, heeft u de keuze uit een mastgoot en een bakgoot. Een mastgoot heeft halfronde onderkant en wordt bevestigd met gootbeugels. Plaats gootbeschermers om te voorkomen dat er bladeren en dergelijke in komt. Mastgoten zijn er in verschillende maten en materialen zoals zink, aluminium, koper en hout.

Bakgoten

Liever geen halfronde vorm? Kies dan niet voor mastgoten, maar voor bakgoten. Deze hebben een rechthoekige vorm en de onderkant is plat. Deze goten worden zowel geplaatst bij moderne en bij klassieke woningen in Laren. Bakgoten zijn verkrijgbaar in vele maten en materialen. Ze worden aan de muur bevestigd met beugels.

Kilgoot

De kilgoot wordt geplaatst tussen twee schuine daken die bij elkaar komen. Deze goot voorkomt de kans op lekken in het dak. De kilgoot bevindt zich precies op het snijvlak tussen de twee schuine dakoppervlakken. Regenwater stroomt door de kilgoot naar beneden, naar een lager gelegen dakgoot. Het plaatsen van een kilgoot moet op precies de juiste manier gebeuren.

Zakgoot

Een zakgoot is een horizontale goot die tussen twee schuine daken ligt. Tegenwoordig wordt de zakgoot niet zo vaak meer toegepast, maar in Laren bij halfopen bebouwing uit de jaren ’30 en ’40 is de goot nog wel te vinden. Omdat de zakgoot het regenwater van twee daken moet opvangen, is deze breder dan standaardgoten.

dakgootbescherming

Dakgootbescherming

Bladeren, takjes en dergelijke beschadigen uw dakgoten. Ze tasten niet alleen het materiaal aan, maar zorgen ook voor verzakkingen en verstoppingen. De bladeren zorgen voor veel extra gewicht, wanneer het gewicht te hoog wordt zakt de regenpijp naar beneden. Daarnaast verzamelt al het vuil zich op één plek, hierdoor krijgt u last van een lekkage.

Door dakgootbescherming te plaatsen voorkomt u problemen en verlengt u de levensduur van de goten. Plaats bijvoorbeeld een bladrooster of een bladvanger. Blaadjes en takjes hebben geen kans meer. Houd ook uw dakgoten bladvrij en laat dakgootbescherming plaatsen. Het laten aanbrengen van dakgootbescherming kost gemiddeld €40,- per strekkende meter, inclusief btw en montage.

Regenpijpen

Op deze pagina leest u al meer over het ontstoppen van een verstopt geraakte regenpijp. Het gebruik van een hoge drukspuit is vaak de meest simpele oplossing. In een aantal gevallen is het verhelpen van een verstopping in de regenpijpen echter niet zo eenvoudig. Het kan dan nodig zijn om de pijp aan de onderzijde door te zagen, en zo vanaf de onderkant de verstopping te verwijderen. Zorg er vervolgens wel voor dat u de pijp daarna weer goed in de grond aansluit, om wateroverlast te voorkomen. De experts uit ons netwerk in Laren zijn u desgewenst met alle plezier van dienst.

Regenpijp ontstoppen

Naast dakgoten maken ook de regenpijpen onderdeel uit van uw hemelwaterafvoer. Merkt u dat het water in de regenpijp niet goed doorloopt, of dat een goot overstroomt? Dan is het mogelijk dat er in de regenpijp een verstopping zit.

Wat doet u bij een verstopping?

Soms is het mogelijk een verstopping met een lange stok te verwijderen. Wilt u zelf liever niet op een hoge ladder staan? Schakel dan de hulp van een dakgootspecialist uit Laren in. Die gebruikt een ontstoppingsveer of een hogedrukspuit om de regenpijp van binnen schoon te maken.

Keurmerken

Wilt u nieuwe dakgoten laten plaatsen? Dan is het verstandig om op een keurmerken te letten. Dan bent u er namelijk zeker van dat u kwaliteitsproducten of kwaliteitswerk geleverd krijgt. Keurmerken kunnen van toepassing zijn op de vakman en op de gebruikte materialen. Voor goten zijn er twee belangrijke keurmerken:

 • Bij Techniek Nederland aangesloten dakgootexperts maken gebruik van de nieuwste technieken. Deze specialisten voldoen aan strenge eisen en blijven zich ontwikkelen.
 • Het KOMO-keurmerk laat zien dat dakgoten aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Op komo.nl leest u meer of dit keurmerk.

dakgootspecialist Laren

Dakgoot vervangen, reinigen of onderhoud nodig? Vraag een gratis offerte aan!

Dakgoten zijn een belangrijk onderdeel van iedere woning in Laren. Om ervoor te zorgen dat hemelwater snel en goed wordt afgevoerd is het belangrijk dat u uw goten goed onderhoudt. Een dakgootspecialist is u graag van dienst met het vernieuwen, schoonmaken en onderhouden van uw dakgoten. Ook het repareren van dakgoten is voor een expert geen probleem.

Hoe vind ik snel een goede dakgootspecialist?

Vraag een gratis offerte aan en u krijgt snel bericht van een dakgootspecialist bij u uit de buurt. De offerte is geheel kosteloos en vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Is er spoed bij? Bel dan naar 085 500 9956 voor direct contact. De spoedservice is 24/7 bereikbaar!

Onze dienstverlening

Naast een gratis offerte van een dakgootspecialist uit uw regio, kunt u bij ons ook een gratis offerte aanvragen voor: